Gradonačelnik Sarajeva

Post Reply
foluška

#101 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by foluška »

MuaDib wrote:Kljujić je čovjek prošlosti i mislim da ovaj grad ima kompetentnijih ljudi od njega za ovaj grad.

Nama ne treba gradonačelnik koji će se svađatii i prosipati jeftine populističke floskule o šumskoj republici, genocidnoj tvorevini, stočnom Sarajevu i slično. Jer je isti sjedio u Predsjedništvu koje je ukinulo samo sebe, isti je supotpisao legalizaciju RS-a i izbacivanje prefiksa Republika iz imena države.

Nama treba čovjek koji neće zatvoriti vrata projektima kao što su omladinska olimpijada, revitalizacija Trebevića i čovjek koji neće narušiti uspostavljenu saradnju dva grada. Nažalost, mnogi ga ovdje samo podržavaju, jer voli da laje. Ali od prazne priče i prazne svađe nemamo ništa, jer dosta smo više slušali jednu te istu priču. U ovoj državi treba mijenjati stanje, a ne se ukopavati u rovove 1990-tih i produbljivati podjele. A mislim da Sarajevo kao glavni grad treba da bude mjesto u kom treba krenuti s takvom politikom. I još nešto, ovo mišljenje nema veze sa Srbima i šta oni misle. Ovo je moje mišljenje, kao građanina Sarajeva. Jer Kljujić na pet kanala, pet priča priča o jednoj te istoj temi. Kljujić priča nebuleoze o sarajevskom metrou, a isti da bi se napravio na glinovitom tlu i održavao treba par desetina milijeardi dolara. A mi ne možemo ni jedan GRAS učiniti samoodrživim. Pametnom dovoljno. Njemu hvala za njegove dosadašnje zasluge, ali nama treba novi čovjek. Ja da se pitam za gradonačelnika bi predložio nekog urbanističkog stručnjaka, koji ne bi se svim mehanizmima borio da spriječi ovu deurbanizaciju i hiperprodukciju neurbanih cjelina.
ko nas bre zavadi
Tayyip

#102 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Tayyip »

KatarinaKosaca wrote:Evo došli svi generali poslije bitke. Pa, gdje ste bili 1992-1995 kad je zemlja padala okupirana, da zadržite ime Republika? Kad je to tako bilo jednostavno i lako.. :-) :-)
A ovu uzrečicu "čovjek iz prošlosti", bih zaista voljela da mi netko objasni, jer je plaho u modi na forumu, a nikako mi nije jasno šta znači :D Ili opet neko salonsko podje****nje da treba ukloniti svakoga ko je branio domovinu? Neki dan je izašla tema na pdf Razno, kako raja sanjaju rat, jebo te, sve ljudi iz prošlosti... Vi ili ste se rodili 1992 (onda opraštam puno toga na neznaje i neiskustvo), ili ste bili vani u ratu. Trećeg nema.
A što se famozne olimpijade tiče, opet ponavljam pitanje : Koji će ustupak napraviti Istočno Sarajevo? Hoće li bar ukinuti ulicu "Draže Mihajlovića"? Sumnjam

Kako reče Dačić "Mi, bre nemamo više gdje popustiti, doterali smo do duvara". Da je po vama, vi biste na tanjuru servirali genocidašima grad i stanovnike, jer pobogu... multi kulti.. do sljedećeg pokolja. Sjećam se istih priča 1991 i šta bi.
Niti prizivam rat, niti ga želim, ali me ovakva u najmanju ruku politička naivnost i negiranje obrane ove zemlje toliko nervira da najviše od svega Aliji zamjeram što je proglasio amnestiju. Pa, neka dezerteri sjede gdje su dezertirali.
Svaka ti čast.
Abid Sakalaš

#103 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Abid Sakalaš »

MuaDib wrote:Kljujić je čovjek prošlosti i mislim da ovaj grad ima kompetentnijih ljudi od njega za ovaj grad.

Nama ne treba gradonačelnik koji će se svađatii i prosipati jeftine populističke floskule o šumskoj republici, genocidnoj tvorevini, stočnom Sarajevu i slično. Jer je isti sjedio u Predsjedništvu koje je ukinulo samo sebe, isti je supotpisao legalizaciju RS-a i izbacivanje prefiksa Republika iz imena države.

Nama treba čovjek koji neće zatvoriti vrata projektima kao što su omladinska olimpijada, revitalizacija Trebevića i čovjek koji neće narušiti uspostavljenu saradnju dva grada. Nažalost, mnogi ga ovdje samo podržavaju, jer voli da laje. Ali od prazne priče i prazne svađe nemamo ništa, jer dosta smo više slušali jednu te istu priču. U ovoj državi treba mijenjati stanje, a ne se ukopavati u rovove 1990-tih i produbljivati podjele. A mislim da Sarajevo kao glavni grad treba da bude mjesto u kom treba krenuti s takvom politikom. I još nešto, ovo mišljenje nema veze sa Srbima i šta oni misle. Ovo je moje mišljenje, kao građanina Sarajeva. Jer Kljujić na pet kanala, pet priča priča o jednoj te istoj temi. Kljujić priča nebuleoze o sarajevskom metrou, a isti da bi se napravio na glinovitom tlu i održavao treba par desetina milijeardi dolara. A mi ne možemo ni jedan GRAS učiniti samoodrživim. Pametnom dovoljno. Njemu hvala za njegove dosadašnje zasluge, ali nama treba novi čovjek. Ja da se pitam za gradonačelnika bi predložio nekog urbanističkog stručnjaka, koji ne bi se svim mehanizmima borio da spriječi ovu deurbanizaciju i hiperprodukciju neurbanih cjelina.
Ti si pravi cirkusant. Vjerovatno i salonac.
dječak sa šibicama

#104 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by dječak sa šibicama »

A koji je vama penis sa tim ratom vise.

Jel se bira gradonacelnik ili vojskovodja?

Daj ljudi odlijepite se od rata, nakon 17 godina vrijeme je vise.
Asamoah Gyan

#105 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Asamoah Gyan »

foluška wrote:

ko nas bre zavadi
Maskirala se lola sa sokoca
mikasa

#106 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by mikasa »

Mislim da je vrijema da malo i zumke reaguje...
Kako se politicka situacija usloznjava, blokirana federacija, blokirana vlada fbih, izbor gradonacelnika, osnivanje stranke DF,... svako drugacije misljenje od centrale SDA je cetnistvo, salonac,... pa cak i za provjerene borce Armije BiH-RVI. FUJ :x
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#107 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

dječak sa šibicama wrote:A koji je vama penis sa tim ratom vise.

Ma, mi se ionako ne pitamo ko će biti gradonačelnik, pa ubijamo vrijeme :D . Mislim građani se ne pitaju, ni direktno ni indirektno.. Jel bio i jedan okrugli stol, javna rasprava po MZ, općinama ili slično. Ma, jok... valja zapošljavati familiju, ljubavnice, kumove i drugove, privatizirati, pljačkati, putovati, trošiti naše pare..
vedra nebesa
Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.

#108 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by vedra nebesa »

KatarinaKosaca wrote:

Ma, mi se ionako ne pitamo ko će biti gradonačelnik, pa ubijamo vrijeme :D . Mislim građani se ne pitaju, ni direktno ni indirektno.. Jel bio i jedan okrugli stol, javna rasprava po MZ, općinama ili slično. Ma, jok... valja zapošljavati familiju, ljubavnice, kumove i drugove, privatizirati, pljačkati, putovati, trošiti naše pare..
Pa i koga birati? Nekog iskusnog političara koji je već možda i potrošen ili možda odabrati nekog anonimusa koji se tek treba dokazati? Šteta je što gradonačelnika građani ne biraju direktno.

U svakom slučaju, neko će biti zadovoljan, neko neće, ali najviše koristi će imati sam gradonačelnik.
branimir stulic

#109 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by branimir stulic »

.... mozda ne bi bilo lose izabrati nekog od Izetbegovica... Odavno niko iz te porodice nije na nekoj od funkcija...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#110 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by -LIBERO- »

KatarinaKosaca wrote: Ma, jok... valja zapošljavati familiju, ljubavnice, kumove i drugove, privatizirati, pljačkati, putovati, trošiti naše pare..

Moze li u ovom nabrajanju proci i nevjencana supruga Kljujica kojeg toliko predano podrzavas za mjesto gradonacelnika??? :D :D :D

Il' njemu mozemo i to hlaliti jer je bio tu u ratu :zzzz:
stari grad Visegrad

#111 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by stari grad Visegrad »

-LIBERO- wrote:
KatarinaKosaca wrote: Ma, jok... valja zapošljavati familiju, ljubavnice, kumove i drugove, privatizirati, pljačkati, putovati, trošiti naše pare..

Moze li u ovom nabrajanju proci i nevjencana supruga Kljujica kojeg toliko predano podrzavas za mjesto gradonacelnika??? :D :D :D

Nevjencana supruga? Da ki se svi moraju vjencati? Koji je problem sto se nisu vjencali i sto ne zele da se vjencaju? To nije tvoj problem. Ima ljudi koji zive vjencani u braku a u stvari su prolazniic u zajdnici itd.
Ima raznih relacija, relacije nisu tema.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#112 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by -LIBERO- »

:mrgreen:

Naravno da si u pravu, licna je stvar da li ce neko zivjeti u zvanicnom braku, il' sa nevjencanim partnerom...sve je to licna stvar svake osobe.

Ali ovo sto rade sa imenovanjima upravnih odbora u KS, gdje su mahom supruge - vjencane, ali i ova nevjencana kao sto je Kljujiceva - il' drugi clanovi familije, je cisti vid nepotizma i familijarnog uhljebljenja. Pa rekoh kada cijenjena forumasica Katarina, spominje razne clanove porodice koji su na slican nacin pozicionirani - a aj je podrzavam u njenoj prozivci, jer je upravu - interesovalo me je, sto sam je i pitao, da li isti arsimi idu i za takav isti potez sa nevjencanom suprugom Stjepana Kljujica, kojeg tako gorljivo brani?

U prevodu, fulio si temu :D ;-) . Ja nisam od tih koji bi insistirao da se svaka intimna i emotivan veza, odnos i relacija, zakonski uoblici u okvire braka :mrgreen: . To je stvar licne odluke. A ovo, gdje svoje clanove familije, pa tako i nevjencanu suprugu, ustolice u razne upravne odbore i ministarstva, je zapravo nesto sto se tice i sviju nas. ;-)
KatarinaKosaca

#113 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

-LIBERO- wrote:Moze li u ovom nabrajanju proci i nevjencana supruga Kljujica kojeg toliko predano podrzavas za mjesto gradonacelnika??? :D :D :D

I može i treba :D Nema hallala nikome, i ja baš nemam dvojne aršine. Ali, naravno, treba u nabrajanju onda i spomenuti poslovni prostor koji je dobila vjenčana supruga :D Danisa Tanovića na Hridu, treba nabrojati i Komšića i aferu sa selverom Oručem od sumnjivog tendera za zemlju kod Općine do mercedesa.. sve to treba, mada je sve to ništa naspram ovih glavnih :D Tihija, Zlaje i njihove raje. Međutim, mislim da ti se neće svidjeti svo nabrajanje, jer voliš raditi seletivno "nabrajanje" :wink:

I naravno nikako zaboraviti nabrojati i implementaciju sistemske štele u upošljavanju na mjesta državnih službenika pod vodstvom Fincija.. ili ćemo njemu hallalit jer je Jevrej ;-)
dječak sa šibicama

#114 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by dječak sa šibicama »

KatarinaKosaca wrote:

A i to sto kazes.

Eno Kamocaji napisao pismo, sav je on parlamentaran i divan... a jeb, licno znam za zensku koju je uvalio kod nacelnika na izmisljeno radno mjesto, jer joj je babo ugledni poduzetnik i clan SDP-a itd itd i to po sistemu, vjerovatno jer nije iz opcine centar, "necu tata ja u novi grad, hocu u centar".

Uz mlade muslimane minderase, najgori su mi ovi SDP FGR uhljupi.

Sto je najgore, svi ama bas svi su takvi. I Kljujic je zensku ubacio u UO ili NO, sta li vec.
DiplomataSaSela

#115 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by DiplomataSaSela »

Ovaj j.adni sdp poceo pisat pisma i moliti za glasove nasu stranku...ne mogu da vjerujem da su na to spali...kaze mlad a Kljujic star...a kad su izabrali dzuturuma aliju behmena onda godine nisu bile vazne...vec poznati sdp-ovi kriteriji...jad i c.emer...
Dino_noDi

#116 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Dino_noDi »

Mjesto gradonacelnika je kruna politickog i drustvenog rada, a ne pocetak politicke karijere nekog balavca.
KatarinaKosaca

#117 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

DiplomataSaSela wrote:Ovaj j.adni sdp poceo pisat pisma i moliti za glasove nasu stranku...ne mogu da vjerujem da su na to spali...kaze mlad a Kljujic star...a kad su izabrali dzuturuma aliju behmena onda godine nisu bile vazne...vec poznati sdp-ovi kriteriji...jad i c.emer...
Boldirano bi u svakoj normalnoj zemlji bilo podložno velikoj kritici, jer je diskriminacija ljudi po spolu, dobi, vjeri, naciji itd, zabranjena, dakle diskriminacija po svemu onome na šta čovjek ne utiče. Kamočaj dok nije kao mladi SDP pulen digao glas protiv Thompsonovog koncerta u Sarajevu, znali su ga samo ukućani na Marin Dvoru, dok ga nije stranka uhljebila nije zaradio feninga. Poslušan, mlad, glup, tup, lukav i prepreden. Grozim se od pomisli da bude gradonačelnik.
KatarinaKosaca

#118 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

Dino_noDi wrote:Mjesto gradonacelnika je kruna politickog i drustvenog rada, a ne pocetak politicke karijere nekog balavca.
Istina, samo mojne živ bio črvenim, prepadoh se da me zumke banovao :run:
DaffyDuck

#119 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by DaffyDuck »

Evo ga opet... Koliko vidim da se ne mogu nize spustit od ovih malograđanskih prepucavanja, pljuvanja i moljakanja :skoljka:
"SDP BiH: Ko je, uistinu, Stjepan Kljuić?
Potaknuti tragikomičnim pokušajima lobiranja SDU-a u korist svog kandidata za gradonačelnika Sarajeva, Stjepana Kljujića, koje se uglavnom ogleda u lažiranju informacija o navodnoj "podršci" građana, osjećamo potrebu da se oglasimo i stvari nazovemo pravim imenom.

Kakvu Kljujić podršku ima najbolje su pokazali posljednji izbori na kojima je učestvovao, gdje su njegova "ljudska veličina" i "dobra djela" sakupljena u 74. godine života rezultirala sa oko 750 manje glasova nego što je dobio duplo mlađi i očito u javnosti mnogo cjenjeniji Igor Kamočaji.

O kakvom se političkom profilu radi najbolje svjedoči izjava njegovog prethodnika na čelu HDZ-a, Davora Perinovića, početkom 2000-tih godina, a prema navodima medija, smijenjen je zbog toga što je u to vrijeme otkazao poslušnost Zagrebu, odnosno što im je jasno stavio do znanja da neće provoditi ratnu politiku podjele Bosne i Hercegovine. Poslije smjene Perinovića, na scenu je stupio Kljujić, ostalo je historija.

Njegov politički angažman je obilježen, uglavnom, promjenom stavova i stranačkih dresova što dosta govori i o onima koji ga promoviraju, ali svakako i o samom Kljujiću. Dovoljno se samo podsjetiti njegove izjave da je "Tito bio okupator koji je 1945. okupirao Sarajevo". Takav čovjek, sasvim sigurno ne može biti gradonačelnik Sarajeva.

O Kljujiću, njegovim stavovima, ljubavi prema novcu i igrama na sreću, te drugim životnim afinitetima bi se mogao roman napisati. Međutim, treba svima biti jasno da je on čovjek koji je plasiran kao kandidat samo da bi se čaršija zabavljala i da će uskoro biti odbačen kao kandidat, a da će na njegovo mjesto doći "pravi" kandidat. A Kljujić je i ovu ulogu, kao i sve u životu, odigrao prilično loše."
KatarinaKosaca

#120 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

Hajd, mahalanje, godine i ostalo.. ali ovo je takav bezobrazluk i podmetanje da zemlja ne drži
O kakvom se političkom profilu radi najbolje svjedoči izjava njegovog prethodnika na čelu HDZ-a, Davora Perinovića, početkom 2000-tih godina, a prema navodima medija, smijenjen je zbog toga što je u to vrijeme otkazao poslušnost Zagrebu, odnosno što im je jasno stavio do znanja da neće provoditi ratnu politiku podjele Bosne i Hercegovine. Poslije smjene Perinovića, na scenu je stupio Kljujić, ostalo je historija.
Za rođene poslije 1992 ili naše nove sugrađane: Davora Perinovića je smijenio tuđman jer se uspostavilo da mu je otac Srbin i da je pravoslavno kršten. Postavljen je Kljujić. I ovo ostalo je historija, baš jeste, jer ko se dokazao kao istinski, i stvarni borac za RBIH, ko je odbio Bobanovo mjesto i ulogu ne po cijenu funkcije, nego čak i života je stjepan Kljujić. I historija bi imala drugačiji tok, da nisu na strani RBIH bili ljudi tipa Kljujić, Lazović i svi ostali naši ratni drugovi. Tad je Kamočaj bio u pelenama, a nije ni danas puno dalje.
Tayyip

#121 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Tayyip »

Dezerteri i infiltrirani velikosrbi na forumu Stjepanu mogu samo pakaš obrisati.
Pasiflora

#122 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Pasiflora »

Zubizareta wrote:Evo ga opet... Koliko vidim da se ne mogu nize spustit od ovih malograđanskih prepucavanja, pljuvanja i moljakanja :skoljka:
"SDP BiH: Ko je, uistinu, Stjepan Kljuić?
..."
Cim su se ovoliko potrudili ispljuvati gosp. Kljujica znaci da ga se boje. Strava na sta je spao SDP :|
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#123 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Truba »

gradonačelnik sarajeva treba biti bošnjak musliman to je moje mišljenje
a ne igor behmen ili kljujić da ne spominjemo fincija...
sve likovi koji bi popušili da se direktno bira gradonačelnik
Sarajevo11

#124 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by Sarajevo11 »

Ne treba nas čudit,ako bi Naša stranka predložila za gradonačelnika Dina Backovića ili možda Denisa Graca(Muhameda Gracića).
Naša stranka=produžena ruka SDA
ravno

#125 Re: Gradonačelnik Sarajeva

Post by ravno »

didžej wrote:
Black swan wrote:stjepan je bio savjetnik čovića ako se ne varam u predsjedništvu
znam zato i pitam.
stjepan je patriota tipa gojera, u stilu "ako mi ne date ono sto hocu odoh ja kod covica, dodika...". tj. onog ko mi da. ne postoji patriotizam, postoji samo interes.
Ruku na srce, to isto vazi za 99% sadasnjih "patriota" na vlasti u Sarajevu....nije Kljujic cvecka, ali nisu, vala, ni oni.
Post Reply