Odbjegla nevjesta
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- WildRedRose
#101 Re: Odbjegla nevjesta
100 ljudi, 100 cudi ...

- respo
#102 Re: Odbjegla nevjesta
ne mogu sve upratiti posalji privatnu poruku da se bolje sporazumimoWildRedRose wrote:respo wrote:i usput koliko je vas ruza na forumu
jedna po jedna sve ce te doci na red za kafu polako![]()
ja te odavno molim, a ti nista.
- dječak sa šibicama
#103 Re: Odbjegla nevjesta
A sta fali selu i odkad na selu nema perspektive?
Ako covjek zna raditi, i zeli raditi, i ima predispozicije nekakve (zemlju, kucu, neki pocetni kapital, kakav takav) moze zivjeti lijepo i na selu.
Drugi je padez sto kod nas svi hoce hljeba preko pogace, pa sidju u grad i ganjaju stelu, za neko adekvatno mjesto, fotelju, gdje se nista ne radi a plata kapa. Puno nam Sarajevo takvih...
Ako covjek zna raditi, i zeli raditi, i ima predispozicije nekakve (zemlju, kucu, neki pocetni kapital, kakav takav) moze zivjeti lijepo i na selu.
Drugi je padez sto kod nas svi hoce hljeba preko pogace, pa sidju u grad i ganjaju stelu, za neko adekvatno mjesto, fotelju, gdje se nista ne radi a plata kapa. Puno nam Sarajevo takvih...
- WildRedRose
#104 Re: Odbjegla nevjesta
ne fali nista selu, i treba da ima seljaka (ljudi koji zive i rade na selu, ne mislim na papke), ali nije to za svakoga.. kao sto se on ne prolanazi u gradu , tako se ona ne pronalazi na selu ...dječak sa šibicama wrote:A sta fali selu i odkad na selu nema perspektive?
- Nisrin
#105 Re: Odbjegla nevjesta
WildRedRose wrote:ne fali nista selu, i treba da ima seljaka (ljudi koji zive i rade na selu, ne mislim na papke), ali nije to za svakoga.. kao sto se on ne prolanazi u gradu , tako se ona ne pronalazi na selu ...dječak sa šibicama wrote:A sta fali selu i odkad na selu nema perspektive?
To je to...nismo svi za grada, kao sto nismo ni za sela!
Ne treba osudjivati ni pokretacicu teme, kao ni tog momka sto zeli zivot na selu gdje je rodjen i odgajan, ali treba psudjivati njegov sebicni odnos jer donosi odluke bez dogovora sa buducom suprugom!
- dječak sa šibicama
#106 Re: Odbjegla nevjesta
Posteno, ona se ne snalazi, to je njen izbor i sve pet.WildRedRose wrote:ne fali nista selu, i treba da ima seljaka (ljudi koji zive i rade na selu, ne mislim na papke), ali nije to za svakoga.. kao sto se on ne prolanazi u gradu , tako se ona ne pronalazi na selu ...dječak sa šibicama wrote:A sta fali selu i odkad na selu nema perspektive?
Nego, ova prica kako na selu nema perspektive. Pomalo mi je to nategnuto.
Nije sve u gradu, ljudi moji, ali druga je stvar sto je kod nas selo stigmatizirano kako jeste. Na zapadu je sasvim normalno zivjeti na selu i raditi u gradu, kao jedna od opcija recimo.
- respo
#107 Re: Odbjegla nevjesta
iskreno koliko sela u bih postoji gdje se radi a da nemas problema?
mislim da se moze prebrojati na prste jedne a kamoli dvije ruke
ako cemo dublje je li taj ima neku farmu s kojom snadbjeva mljekaru gorazde pa ima taj neki biznis ili ima jednu kravu 5 koka vrt i prezivljavaj a ako koji posao naleti dobro i jeste
nije problem u selu kao selu nego u mogucnostima seljana u njima i o njihovoj buducnosti
mislim da se moze prebrojati na prste jedne a kamoli dvije ruke
ako cemo dublje je li taj ima neku farmu s kojom snadbjeva mljekaru gorazde pa ima taj neki biznis ili ima jednu kravu 5 koka vrt i prezivljavaj a ako koji posao naleti dobro i jeste
nije problem u selu kao selu nego u mogucnostima seljana u njima i o njihovoj buducnosti
- WildRedRose
#108 Re: Odbjegla nevjesta
ma slazem se sa tobom. da bi se odrzala neka ravnoteza, moramo imati seljake, razvoj i odrzanje uspjesne poljoprivrede.dječak sa šibicama wrote:
Posteno, ona se ne snalazi, to je njen izbor i sve pet.
Nije sve u gradu, ljudi moji, ali druga je stvar sto je kod nas selo stigmatizirano kako jeste. Na zapadu je sasvim normalno zivjeti na selu i raditi u gradu, kao jedna od opcija recimo.
- respo
#109 Re: Odbjegla nevjesta
dodji ruzo da i ja tebi slozim pa da se onda slazemo 
- Nisrin
#110 Re: Odbjegla nevjesta
Pa to je moj pogled na selo, u cemu je problem? U prethodnim postovima sam rekla da imam respekt prema seljanima, jer od njih u neku ruku i ovisi ova drzava...Ali danas i ti seljani nece vise da se bave teskim radom, da zive u teskim uslovima, bez perspektive- TO SAMI KAZU, ako pogledas bilo koju emisiju o poljoprivredi, stocarstvu itd, (bude na BHTu i TVSA) i sam ces cuti, vidjet ces da nista ne izmisljam!dječak sa šibicama wrote:
Posteno, ona se ne snalazi, to je njen izbor i sve pet.
Drzava im nudi malo poticaja, puno "kvalitetnije" zivimo mi u gradu, ali opet ne posmatramo svi jednako zivot...Ima i selo svojih prednosti...
Nasa i evropska sela porediti je SMIJESNO!
I kako ocekujes od Sarajke, ili bilo koje druge djevojke rodjene u GRADU da tako lako pristane na seoski zivot?
- WildRedRose
#111 Re: Odbjegla nevjesta
oci moje, da kihnem prep'o bi se i pobjeg'orespo wrote:dodji ruzo da i ja tebi slozim pa da se onda slazemo
- dječak sa šibicama
#112 Re: Odbjegla nevjesta
dobro, ja sad shvatam kontekst izjave kolegice forumasice Nisrin
Sarajka na selu, to moze biti samo humoristicna tv serija, nista drugo
mozes misliti kad je guska zaganja

- MedenoSrce
#113 Re: Odbjegla nevjesta
kako bih ja sa merakom zivjela na selu, a radila gdje i sada radim
pa malo mrkve, malo persuna, koja krava
- respo
#115 Re: Odbjegla nevjesta
normalno da bi prvi sta bi pomislio je da imas gripuWildRedRose wrote:oci moje, da kihnem prep'o bi se i pobjeg'orespo wrote:dodji ruzo da i ja tebi slozim pa da se onda slazemo![]()
a ne zelim da budem grip pozitivan
nego jebo ovo zaplet na eh zivote dosla zena od insana
- respo
#116 Re: Odbjegla nevjesta
pa bi bilo od muza gdje si medena kravice moja malaMedenoSrce wrote:kako bih ja sa merakom zivjela na selu, a radila gdje i sada radim
- Nisrin
#117 Re: Odbjegla nevjesta
MedenoSrce wrote:kako bih ja sa merakom zivjela na selu, a radila gdje i sada radim
Nismo svi isti, uvijek ima izuzetaka!
-
desertrose
#118 Re: Odbjegla nevjesta
Nisrin,sve je to tako,ali ona se zaljubila u decka sa sela i zeli da se uda ali u grad,a zauzvrat ne nudi nista.
- dječak sa šibicama
#119 Re: Odbjegla nevjesta
sex na sijenu (ko se ne boji zmija, ok ok, Sarajka bi prvo pomislila na zmije
) to mora biti dobro....
- WildRedRose
#120 Re: Odbjegla nevjesta
hau jes nourespo wrote: normalno da bi prvi sta bi pomislio je da imas gripu
a ne zelim da budem grip pozitivan
nego jebo ovo zaplet na eh zivote dosla zena od insana![]()
- respo
#121 Re: Odbjegla nevjesta
otkud znasdesertrose wrote:Nisrin,sve je to tako,ali ona se zaljubila u decka sa sela i zeli da se uda ali u grad,a zauzvrat ne nudi nista.
on nudi 4 krave sa 4 vimeta
ona nudi 2 vi.. onaj mozda je stvar u velicini
- bosan
#122 Re: Odbjegla nevjesta
Kako ne nudi ,ona nudi svoje JA.desertrose wrote:Nisrin,sve je to tako,ali ona se zaljubila u decka sa sela i zeli da se uda ali u grad,a zauzvrat ne nudi nista.
- Nisrin
#123 Re: Odbjegla nevjesta
Ali imali su DOGOVOR, on je pristao na sporazum po kojem ce uzeti stan u gradu...a onda odjednom BOOM, ko iz vedra neba- ipak necemo, bez da je pitao sta misli o tome...I cuj sta mu nudi, pa valjda LJUBAV, zajednicki zivot, sutra djecu, nudi mu sve ono sto nudi supruga svome muzu...a vjerujem da bi i ona radila ukoliko nadje neki posao!desertrose wrote:Nisrin,sve je to tako,ali ona se zaljubila u decka sa sela i zeli da se uda ali u grad,a zauzvrat ne nudi nista.
- MedenoSrce
#124 Re: Odbjegla nevjesta
ovcetino, ovco, ovcicerespo wrote:pa bi bilo od muza gdje si medena kravice moja malaMedenoSrce wrote:kako bih ja sa merakom zivjela na selu, a radila gdje i sada radim
s obzirom na tehnicke mogucnosti danas, na selu mozes imati jako kvalitetan zivot uz zdravu i organski uzgojenu hranu
- WildRedRose
#125 Re: Odbjegla nevjesta
Nisrin wrote:Ali imali su DOGOVOR, on je pristao na sporazum po kojem ce uzeti stan u gradu...a onda odjednom BOOM, ko iz vedra neba- ipak necemo, bez da je pitao sta misli o tome...I cuj sta mu nudi, pa valjda LJUBAV, zajednicki zivot, sutra djecu, nudi mu sve ono sto nudi supruga svome muzu...a vjerujem da bi i ona radila ukoliko nadje neki posao!desertrose wrote:Nisrin,sve je to tako,ali ona se zaljubila u decka sa sela i zeli da se uda ali u grad,a zauzvrat ne nudi nista.
i, desertrose, mozda bi ona i pristala na taj zivot na selu, da joj je otvoreno rekao sta bi on voljeo, pa trazio njeno misljenje, nego eto moja si, i sad cemo ovako ...