Samsung Galaxy S4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Quaresma

#101 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Quaresma »

vukojebina wrote:
Quaresma wrote: cak bih sad iskreno kupio prije s3 nego s4, sto zbog cijene sto zbog velicine displaya

Sent from my Brain using Tapatalk
mozes li ovo pojasnit molim te?
4.7 naspram 5 incha

sta sad tu nije jasno?

meni je 4.3/4.5 vrhunac, tako da :-D
Qler

#102 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Qler »

Zavisno od velicine sake od 4 do 4.5'' max. Sve ostalo nije ergonomicno i pretjerivanje je. Mislim da mobitel koji ne mozes koristiti jednom rukom bas i nije najsretniji izbor..
Maharadza

#103 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maharadza »

DJ Babo wrote:
Quaresma wrote:to je sve software feature
sve sto moze s4 moci ce i s3
cak bih sad iskreno kupio prije s3 nego s4, sto zbog cijene sto zbog velicine displaya
sve je to marketing, u cemu ce s4 biti bolji jeste u benchmarku, nista vise

a sto se tizena tice, ne vidim da ce ista bolji biti od bade os.a koji je propao iako nikada nije ni zazivio kako treba
android im.je sve

nece moci pola ovih stvari na s3, zato i jesu dodali tri nova senzora koje drugi nemaju...

ti si mi poznat kao samsung hejter, tako da necu ulaziti u raspravu. :mrgreen:

vidjecemo za nekih godinu na cemu smo :)
Ma stipu ga, spominje onu badu koja je ionako bila na par low-end uređaja a mene naziva apple hejterom. Talk about sarcasm. :lol:

Ali najjača mu 'android im je sve', pa jašta je, i više nego dovoljno da zasjene i 'prekucaju' čitavu mobilnu industriju, uključujući nokiu koja ima brruku više iskustva, ali đabe, došlo je do toga da je softver alfa i omega, i to da ima uređaja baziranih na istome za svačiji džep a ne ko iphone za koji čovjek mora kredit dići da ga priušti. :lol:

Tapatalked
zgembudin

#104 Re: Samsung Galaxy S4

Post by zgembudin »

Qler
Pa i nije bas tako kao sto velis... (iako sam i ja malo razocaran sa S4) ali display je uzi od onog na S3, dok je razlika otisla na ustrb kucista, cak je i laksi od S3. Samo kuciste je tanje, iste duzine, samo je sire za manje od 1mm.

Mislim da ovo jeste granica preko koje tesko da ce ici. Note 2 je hibrid, ali meni je kao "telefon" ipak prevelik.
vukojebina

#105 Re: Samsung Galaxy S4

Post by vukojebina »

Da li je moguce da nijedan od vas dvojice strucnjaka nije primijetio da s4 NIJE veci telefon od s3, cak naprotiv, malo je uzi i malo tanji, a visina je potpuno ista..ja mislim da to dovoljno govori o vama kao hejterima... ni ja nisam pristalica "cigla" telefona, ali definitivno mi se svidja veci display na istim dimenzijama...

Hvala, dovidjenja...
Qler

#106 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Qler »

Primjetio sam ja, a jesi li ti primjetio sta sam rekao koja velicina displaya? A koja je velicina S3? Jel ispada iz tog okvira? 4.5'' je gornja granica i to za ljude sa bas velikim rukama. Sve preko nema ga ko ga moze koristiti jednom rukom normalno, da ne krivi ruku, ne napreze prste, ili ga ne koristi jednom rukom. Znaci, moj komentar nije bio upucen direktno na S4, ni na S3 nego na sve preko 4.5'', ne bitno marka i model...
vukojebina

#107 Re: Samsung Galaxy S4

Post by vukojebina »

jes, ima ljudi koji nece ni u ludilu nista preko 3.2 inca, al to je sve individualna stvar, pa tako i tvoja...al tip je pravo reko da bi prije uzeo s3 nego s4 zbog cijene (iako se jos ne znaju cijene, al po najavama nece bit nesto puno skuplje) i zbog velicine display-a..
Qler

#108 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Qler »

Na gsm areni kaze u EU izmedju 600 i 700€ i to je vjerovatno prije poreza...
Rob_Atl

#109 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Rob_Atl »

Jel vi to bacate telefone od pod , pa vam smeta sto je plastika mislim nigdje veze. Svakako ces kupit neki zastitnik i mirna bosna. U ameriKi ce ovaj tel kostati 200 dolara od 16 giga, i 300 od 32 giga. Naravno to je kad uzimas preko kompanije i na ugovor od 2 godine , a ako ces ga uzeti normalno bit ce oko 800. Telefon ce biti beton, al' ovo i nisu vise telefoni ovo su mini kompjuteri :D
vukojebina

#110 Re: Samsung Galaxy S4

Post by vukojebina »

na amazonu je 650 preorder, ali pazi dobro, preorder!! kolko se sjecam 920 je bila 704 eura preorder, htc one je 730 cini mi se...experia z je vec u prodaji i im cijenu 630 na amazonu.. tako da s4 po svemu sudeci ce imati vise nego korektnu i konkuretnu cijenu...
Maystor

#111 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maystor »

Qler wrote:Na gsm areni kaze u EU izmedju 600 i 700€ i to je vjerovatno prije poreza...
Na gsmareni kažu da će u americi koštati 579 $ (bez poreza), što je korektna cijena
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... s-5714.php
siguran sam da će se i u Evropi moći kupiti za manje od 600 eura čim splasne euforija oko predstavljanja.

Što se tiče one tvoje priče o veličini ekrana, zaista je presmiješna. Takvi "argumenti" ne bi prošli ni u obdaništu. Veći diplay u manjem kućištu je neoboriv argument. Ta tvoja priča o 4,5" kao nekakvoj imaginarnoj granici - :lol:
- nokia lumia, 768 x 1280 pixels, 4.5 inches
još samo nisi ustvrdio da je naučno dokazano da je baš ova rezolucija optimalna za ljudsko oko :lol:
Qler

#112 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Qler »

Meni je 640x320 super na mojoj 808 ne vidim nikakve potrebe ni za vecom. To sto je lumia 4.5'' bas nikakve veze nema sa temom, ali ako ce ti biti lakse, meni 4.5'' ne odgovara. Najvise sto bih mogao svariti je 4.3'' a i to mi nije ugodno da koristim bas jednom rukom. 4'' je meni optimala. I sada kada bih uzimao nesto od lumia gledao bih najverovatnije 720. 4'' ja mislim da je ona, ili max 4.3 mrsko mi sada traziti. S

Vezano za rezoluciju, na plasmama od 42'' ljudi se ne zale na 1080 rezu, ali na mobitelu od 5'' kukaju kako je 720 premalo kao oni vide razliku. Inace nosaju mikrskop sa sobom pa im smeta. nekih cca 300ppi par gore/dole je za bilo koga dovoljno da sve fino vidi tj. da ne vidi pixele. Nego nemaju vise ljudi za sta da se hvataju da ganjaju eksluzivu pa se uhvatili ppi-a. A do juce koristli telefone koji nisu imali ni 250ppi i sve super bilo. Odjednom ako nema 400ppi njihovo delikatno oko to ne moze podnijeti. Daj molim te, i ti idi u obdaniste i pricaj djeci pricu kako ako telefon nema 8 jezgri, 5+'' i bar 400ppi to nikako ne valja.
arnes_king

#113 Re: Samsung Galaxy S4

Post by arnes_king »

Koji ste vi svi bolesnici Bože dragi :-)

Zasto se ne nadjete negdje na ulici pa se pobijete oko toga koji je telefon bolji ? Ja mislim da su svi noviji smartphone-i zvijeri i predobri, neki bolji neki losiji, ali sada toliko se prepirati i svadjati ccc

Svidja mi se i Xperia Z i HTC one a i Samung Galaxy S4 jer su svi predobri telefoni i ne znam zasto tolike probleme pravite ? Normalno da se nekom svidja vise jedan a nekome drugom drugi, ja stvarno samo ne mogu razumjeti u cemu je problem :S

Jedino ni ja ne volim Iphone ali samo zbog toga sto mu je software ogranicen, sto se tice ostalog i on je dobar :)
arnes_king

#114 Re: Samsung Galaxy S4

Post by arnes_king »

Svi mi imamo svog favorita sto jest jest, eto ne znam ti sta da ima npr samsung galaxy s4 meni se svidjela Xperia Z i da imam pare sad bih nju kupio, ali ljudi ba sta vam je?

Jesmo li toliko primitivni da se ponasamo kao djeca? Ja kazem svaka cast, samo nek prave bolje od boljeg ha ya, normalno je da vam se nesto svidja vise od drugog, ali vi kad se pocnete prepirat i hvalit ovaj ono onaj ono to nedaj Boze da se nadjete uzivo i mrtva glava bi pala -.- Kao sto sam ranije napisao i ja imam svog favorita, ali opet nisam dosao ovdje da pisem kako je taj mob najbolji kako su ostali sranje, nego sam usao u temu da vidim sta galaxy s4 ima novo jer jos nisam gledao, interesuje me a ne da odma govorim kako je Xperia bolja samo zato sto se meni svidja ....

Ljudi smo civilizovani a ne neki divljaci ili djeca ....
Qler

#115 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Qler »

Ma ja sam gore pisao za velicinu telefona generalno, ne vezano koji. Meni licno se ne svidjaju telefoni preko 4.3'', to mi je neka gornja granica. Super su oni svi, glupo je reci da neki ne valja, ali i meni je xperia Z najbolja. Nekako mi je najbolje legao, a i HTC One je strasan. I najmanji je :) Mislim da je iPhone 5 ovdje najveci gubitnik, jos reklamiraju Retinu, kao oni imaju jedini retina display, sto rece neki novinar citao sam veceras, normalno da imate jedini kad ste patentirali naziv, samo ga vi imate. A to sto nije najbolji to ne naglasavate :) Inace, iOS je vec poceo dobro da zastajeva i kasni cak i za WP-om, a o androidu da ne govorim. Morat ce nesto mijenjati ako misle dalje da drmaju. Do tada ce HTC i Sony praviti dobre telefone, a Samsung ce da prodaje najvise :)
brazzo19

#116 Re: Samsung Galaxy S4

Post by brazzo19 »

Ja mislim kad bi slucajno neko nekad u zivotu od nekih glavesina samsunga , htc.a , jabucara ili ostalih procitao neke postove ovdje od nekih forumasa koliko brane brandove i telefone ja mislim da bi im ljudi dosli urucili telefon besplatno i veliku zahvalnicu te kompanije .... jbt koliko ovdje ljudi brane apple ili samsung i grizu jedni druge to je za ne povjerovat isto kod da im neko od rodbine drzi samsung pa imaju neku korist pa to brane pod svaku cijenu , ja mislim da se cak ovako ne ponasaju ni ljudi koji su zaposleni u samsungu , sony.u , htc.u ili nekoj drugoj firmi ... sta vam je sviju vam :D :D :D
hakazvaka

#117 Re: Samsung Galaxy S4

Post by hakazvaka »

Qler wrote:Ma ja sam gore pisao za velicinu telefona generalno, ne vezano koji. Meni licno se ne svidjaju telefoni preko 4.3'', to mi je neka gornja granica. Super su oni svi, glupo je reci da neki ne valja, ali i meni je xperia Z najbolja. Nekako mi je najbolje legao, a i HTC One je strasan. I najmanji je :) Mislim da je iPhone 5 ovdje najveci gubitnik, jos reklamiraju Retinu, kao oni imaju jedini retina display, sto rece neki novinar citao sam veceras, normalno da imate jedini kad ste patentirali naziv, samo ga vi imate. A to sto nije najbolji to ne naglasavate :) Inace, iOS je vec poceo dobro da zastajeva i kasni cak i za WP-om, a o androidu da ne govorim. Morat ce nesto mijenjati ako misle dalje da drmaju. Do tada ce HTC i Sony praviti dobre telefone, a Samsung ce da prodaje najvise :)
Jesi ono jos uvijek zapeo na Nokii? :oops:
vukojebina

#118 Re: Samsung Galaxy S4

Post by vukojebina »

a koji kurac ulijecu ovi padobranci i panice da ce se neko poklat kad se vodi prilicno "normalna" diskusija..nigdje psovke, nigdje vrijedjanja, nigdje prozivanja..uostalom ko vas tjera da citate, ili ako bas hocete da citate, uvjek ima ona opcija da sakrijes postove odredjenih osoba...
Zatamnjena stakla

#119 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Zatamnjena stakla »

Prejak telefon. Lajk it!
Qler

#120 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Qler »

hakazvaka wrote:
Qler wrote:Ma ja sam gore pisao za velicinu telefona generalno, ne vezano koji. Meni licno se ne svidjaju telefoni preko 4.3'', to mi je neka gornja granica. Super su oni svi, glupo je reci da neki ne valja, ali i meni je xperia Z najbolja. Nekako mi je najbolje legao, a i HTC One je strasan. I najmanji je :) Mislim da je iPhone 5 ovdje najveci gubitnik, jos reklamiraju Retinu, kao oni imaju jedini retina display, sto rece neki novinar citao sam veceras, normalno da imate jedini kad ste patentirali naziv, samo ga vi imate. A to sto nije najbolji to ne naglasavate :) Inace, iOS je vec poceo dobro da zastajeva i kasni cak i za WP-om, a o androidu da ne govorim. Morat ce nesto mijenjati ako misle dalje da drmaju. Do tada ce HTC i Sony praviti dobre telefone, a Samsung ce da prodaje najvise :)
Jesi ono jos uvijek zapeo na Nokii? :oops:
nisam zapeo :) sam sam je birao. Jebi ga meni je 808 najbolje sto meni treba, za sada. Mogao sam za iste pare uzeti i S3 i iPhone i svasta nesto, ali meni odgovara ovo moje zaostalo cudo. :)
silent hill

#121 Re: Samsung Galaxy S4

Post by silent hill »

Quaresma wrote:
vukojebina wrote:
Quaresma wrote: cak bih sad iskreno kupio prije s3 nego s4, sto zbog cijene sto zbog velicine displaya

mozes li ovo pojasnit molim te?
4.7 naspram 5 incha

sta sad tu nije jasno?

meni je 4.3/4.5 vrhunac, tako da :-D
s3 je 4,8'' :D
pinokio04

#122 Re: Samsung Galaxy S4

Post by pinokio04 »

andr0id wrote:Suvisan je svaki komentar na s4 i htc one. 2 najbolja telefona trenutno. Ovo kazem jer mi je ukus takav.. iphone ne volim jbg.. kao ni ostale..

1. Samsung
2. htc

Treba sačekati i iphone.. siguran budi da neće biti gori od 2 navedena :-D
Sent from my GT-i9001
Maharadza

#123 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maharadza »

brazzo19 wrote:Ja mislim kad bi slucajno neko nekad u zivotu od nekih glavesina samsunga , htc.a , jabucara ili ostalih procitao neke postove ovdje od nekih forumasa koliko brane brandove i telefone ja mislim da bi im ljudi dosli urucili telefon besplatno i veliku zahvalnicu te kompanije .... jbt koliko ovdje ljudi brane apple ili samsung i grizu jedni druge to je za ne povjerovat isto kod da im neko od rodbine drzi samsung pa imaju neku korist pa to brane pod svaku cijenu , ja mislim da se cak ovako ne ponasaju ni ljudi koji su zaposleni u samsungu , sony.u , htc.u ili nekoj drugoj firmi ... sta vam je sviju vam :D :D :D
Jbg, neko zapeo za telefone, neko za fudbalski klub u ovoj kukuruz ligi. Najgora je kombinacija ako ganjaš i pratiš i jedno i drugo kao ja. :mrgreen:

PS. Bolje ti je da više ne glumiš neopterećenog 'intelektualca' i 'plave šljemove' i pustiš raju da raspravlja, jer ja nigdje nisam pročitao psovke ili sl. a kojih itekako ima na fudbalskim 'raspravama' da ne kažem klanjima. ;-)

Tapatalked
Quaresma

#124 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Quaresma »

DJ Babo wrote:
Quaresma wrote:to je sve software feature
sve sto moze s4 moci ce i s3
cak bih sad iskreno kupio prije s3 nego s4, sto zbog cijene sto zbog velicine displaya
sve je to marketing, u cemu ce s4 biti bolji jeste u benchmarku, nista vise

a sto se tizena tice, ne vidim da ce ista bolji biti od bade os.a koji je propao iako nikada nije ni zazivio kako treba
android im.je sve

nece moci pola ovih stvari na s3, zato i jesu dodali tri nova senzora koje drugi nemaju...

ti si mi poznat kao samsung hejter, tako da necu ulaziti u raspravu. :mrgreen:

vidjecemo za nekih godinu na cemu smo :)
a što :mrgreen: ja samsung hejter, a koristim telefon samsung galaxy s, od telefona, tv-a, mikrovalne pa sta jos sve ne od samsunga :-D
Quaresma

#125 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Quaresma »

Maharadza wrote:
Ma stipu ga, spominje onu badu koja je ionako bila na par low-end uređaja a mene naziva apple hejterom. Talk about sarcasm. :lol:

Ali najjača mu 'android im je sve', pa jašta je, i više nego dovoljno da zasjene i 'prekucaju' čitavu mobilnu industriju, uključujući nokiu koja ima brruku više iskustva, ali đabe, došlo je do toga da je softver alfa i omega, i to da ima uređaja baziranih na istome za svačiji džep a ne ko iphone za koji čovjek mora kredit dići da ga priušti. :lol:

Tapatalked
jesi ti vidio kad je prvi bada uredjaj izasao i sa kakvim specsima?

joj nemojte me tjerati da udjem u dublju raspravu to ne volim
Post Reply