Napad na Ilidzu aprila 92-e
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#101 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
ma jok to...nego zauzmeš prvu fabriku...u ime naroda...i osiguraš famaliju u tri koljena
-
Bodkin
#102 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Soba je u zlatno doba sarajevo-x foruma pisao ovdjeJoseMujica wrote:mnogi bi kad bi Ikar vidili i probali zaplakali za lukom...i to onim žešćim što suze od njega frcaju![]()
![]()
![]()
ps
Spomenik svih spomenika mi je onaj Šobin uradak kod Muzeja revolucije....to je spomenik našem ratu...
-
svemirska_vjeverica
#103 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Kakav ba rat, rata nije bilo to je propagandaAdmir_1984 wrote:Zanima me jel ovo bio fakat ozbiljan napad sa ciljem da se zauzme Ilidza, nekako mi se ovo sve prebrzo dogodilo sobzirom na naoružanje, broj vojske, organizovanost u to vrijeme. Vidim druga strana je napravila film gdje kao goloruki spašavaju i brane Ilidzu
Volio bi cuti malo više informacija o ovome
evo covjek lijepo kaze
-
eki to
#104 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
PM72 wrote:Kad smo već kod Ikara,prvi put kad sam ga otvorio i omirisao-život mi se zgadio.Samo ga izručim iz konzerve nekom cuki što se motao oko nas.Ali sam ga na terenu pojeo kao jagnjeću plećku iz Jablanice,još kašiku 'olizao.Onako bez hljeba,luka i začinskog bilja.Jer toga nije bilo.Sad kad bi me neko natjerao da se popnem uz igmansku rižu ,onako natovaren ko mazga,pa da tumaram prema Treskavici-izdahnuo bi na prvoj strmini.Ovi koji to nisu okusili malo bi ratovali.
prvi put kada sam ga otvorio nesta je mjauknulo unutra, al vec 95 sa jajima i lukom se dao zameziti, takozvani 'ikar mudonja'
- dječak sa šibicama
#105 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Ne udaraj covjeku na muku, mislis da njemu to nije naumpalo do sada.VjecitiStudent wrote:Ko ti je kriv što si se pentrao do Treskavice, umjesto da jednostavno uzmeš Vojkoviće i okončaš ratPM72 wrote:Kad smo već kod Ikara,prvi put kad sam ga otvorio i omirisao-život mi se zgadio.Samo ga izručim iz konzerve nekom cuki što se motao oko nas.Ali sam ga na terenu pojeo kao jagnjeću plećku iz Jablanice,još kašiku 'olizao.Onako bez hljeba,luka i začinskog bilja.Jer toga nije bilo.Sad kad bi me neko natjerao da se popnem uz igmansku rižu ,onako natovaren ko mazga,pa da tumaram prema Treskavici-izdahnuo bi na prvoj strmini.Ovi koji to nisu okusili malo bi ratovali.
Samo je trebao ici lijevo, umjesto pravo, i gotov rat.
Jebiga, pitace te starost gdje ti je bila mladost...
- dječak sa šibicama
#106 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Ima tamo Famos, ali jebiga, unistila ga demokratija.JoseMujica wrote:ma jok to...nego zauzmeš prvu fabriku...u ime naroda...i osiguraš famaliju u tri koljena
Najsigurnije je zauzeti Telecom, i napises na zidu "ZAUZETO", sto je sigurno sigurno.
-
PM72
#107 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Lako je sad palamuditi,te 1993 nisam ni znao da postoji,recimo,Gavrića ,Golo i Trešnjevo brdo a za Treskavicu sam mislio da je udaljena svjetlosnim godinama od Sarajeva.Da sam imao pameti te 1993 pa produžio sa Kreševo a potom za Dansku,sad bih vam držao vaz šta trebate uraditi da uništite mrske Vojkoviće i Istočno Sarajevo.Pošto sam bio patriota
tj.konj marke dorat,sad vam prepričavam kako je to kad jedeš frtalj riblje konzerve (one norveške skuše-pakovana k'o zmija) i par kriški hljeba na 24 h i misliš da od tebe i tvojih 20 momaka zavisi čitav rat.Da sam zauzeo Famos opet ne bih bio većinski vlasnik nego bi ga neki Budnjo ili Radeljaš prisvojio pa mi nekako lakše što su ga čete na "vakat" evakuisali tj.prodali u staro gvožde.Jedne prilike mi jedan podrumaš reče :" šta si oslobodio to i zagradi" a ja mu,onako upaljen,rekoh _" pa kuda bi ti hodao yebo ti mater svoju"...mada nisam ni metra "oslobodio".Pa mi nekako padne na pamet Trocadero i njegovi haveri što ne podesiše nišanske sprave kako treba...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#108 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
eee dobor je jednom neko na forumu napisao: Samo su mrtvi dočekali kraj rata....
i prst u uho
i prst u uho
-
cindrlimindrli
#109 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Mozete vi njega ismijavati koliko hocete al` prije ili kasnije cete opet imati posla sa Vojkovicima, ako ne
vi a onda vasi potomci.
vi a onda vasi potomci.
-
PM72
#110 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Srećom,"na mladima svijet ostaje" pa ti i dijasporac organizujte a mi ćemo vam pljeskati i slaviti vas kao oslobodice.Do tada,Vojkovići su dio Istočnog Sarajeva koje se nalazi u Republici Srpskoj a koja je smještena u državi Bosni i Hercegovini.Sve po ustavu i zakonu.Svaka suprotna aktivnost vodi rušenju ustava države Bosne i Hercegovine a to je zakonski kažnjivo.Nije moj rahmetli dedo legalizovao Republiku Srpsku nego svekar direktorice Vojne bolnice.Usta ga hebem.
-
cindrlimindrli
#111 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Sto se mene tice taj film neces gledati, ako je tebi u redu da ti vise za vratom, u redu je i meni. Mozete i na pivu,PM72 wrote:Srećom,"na mladima svijet ostaje" pa ti i dijasporac organizujte a mi ćemo vam pljeskati i slaviti vas kao oslobodice
zovnes trocadera, ponesete titinu sliku i zagrljeni placite nad nesretnim sudbinama. Mozda i dokucite ko vas je
zavadio...bre.
-
trocadero
#112 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
...чудан цветааак зановетаааак...
Па не запјевај од муке
Каже Кеновић да ће снимати Кудуз 2 , па замолио Минкенску бригаду кад буду пржили Војковиће да поштеде кафану Рујна зора и пар кућа около ,онако само ради декора
Па не запјевај од муке
Каже Кеновић да ће снимати Кудуз 2 , па замолио Минкенску бригаду кад буду пржили Војковиће да поштеде кафану Рујна зора и пар кућа около ,онако само ради декора
-
PM72
#113 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Evo Trocadera a ja taman zaustio da ga pozovemo.
Nego Cindiriminidirli,pošto si ti nacionalno osvješćen,osnuj stranku ili se opasaj eksplozivom pa u Vojkoviće pred ovu kafanu što reče Trocadero.Nemoj meni prosipati šuplju niti mi govoriti šta ću i kako ću.Pusti me da se rahat patim a sa Trocaderom ću lako.Obojca smo djeca ovog grada tako da se možemo dogovoriti u "dvije".
Nego Cindiriminidirli,pošto si ti nacionalno osvješćen,osnuj stranku ili se opasaj eksplozivom pa u Vojkoviće pred ovu kafanu što reče Trocadero.Nemoj meni prosipati šuplju niti mi govoriti šta ću i kako ću.Pusti me da se rahat patim a sa Trocaderom ću lako.Obojca smo djeca ovog grada tako da se možemo dogovoriti u "dvije".
-
cindrlimindrli
#114 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Jasta cu, evo me sve zvrka. Rekoh ti, `ebe mi se i za tobom i za njim, sto se mene tice mozete ga nastavitiPM72 wrote:Nego Cindiriminidirli,pošto si ti nacionalno osvješćen,osnuj stranku ili se opasaj eksplozivom pa u Vojkoviće pred ovu kafanu što reče Trocadero
flautat jedan drugom uz te trocadero ceca raznatovic stihove.
Samo vi, vidjeli smo na sta je to zadnji put ispalo kad ste se dogovorili u "dvije". Ni danas dan nisi sve fasadePM72 wrote:Pusti me da se rahat patim a sa Trocaderom ću lako.Obojca smo djeca ovog grada tako da se možemo dogovoriti u "dvije".
renovir`o.
- dječak sa šibicama
#115 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Tebi bi trebala biti cast da oslobodis Famos za Budnju i Radeljasa, cinis jednu patriotsku misiju.
-
PM72
#116 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Što se tiče "flautanja" neću da ti kažem što mislim a ti vrlo dobro znaš "šta je pisac htio reći".Ni ja ni Trocadero se nismo pitali hoćemo li pucati jedni na druge nego smo bili primorani uzeti tandžare pa u boj "za narod svoj".Da je tebi,tvom ocu i dedi u rodnom listu u rubrici mjesto rođenja Sarajevo;ne bi se tako ponašao i pisao gluposti.Pošto si nacionalno osvješteni hojrat-ne čudi me ništa.
-
cindrlimindrli
#117 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Je belaja, njega natjerao radovan a tebe alija, a vi graCka raja ne bi da nisu doslje sa strane zakuhale.
-
PM72
#118 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Opet si fulio,mene je Radovan natjerao da uzmem pušku a njega Alija.Ja volim ljude na selu jer su oni primjer rada i poštenja,ja ne volim hojrate poput tebe.Ako ti treba definicija hojrata,samo reci,prepoznaćeš se u svakom pasusu.
-
cindrlimindrli
#119 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Eto ga kompromis, njega alija a tebe radovan.
Haj` sad zalijte to i ako moze jedna borbena.
-
trocadero
#120 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Ах да за млађахну Цецину пјесмицу што би рекао Елвис... ритам ти је и добар али ријечи 
- Gojeni H
#121 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Puskomitraljezac
Ti si fakat drot, i to rezervni ... a kako zaboraviti napomenuti, sarajevski.
Rekoh kad ste poceli bal s temom, da napravim maskenbal.
Samo da se zna, ima nas bivsih boraca koji ne mislimo kao drot.
I da, nacionalno smo osvijesteni. Mada ni ja nisam ljubitelj dijasporske taktike "konacnog obracuna".
Ti si fakat drot, i to rezervni ... a kako zaboraviti napomenuti, sarajevski.
Rekoh kad ste poceli bal s temom, da napravim maskenbal.
Samo da se zna, ima nas bivsih boraca koji ne mislimo kao drot.
I da, nacionalno smo osvijesteni. Mada ni ja nisam ljubitelj dijasporske taktike "konacnog obracuna".
-
PM72
#122 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Kako god ali mi je bolji nick od ovog tvog "Gojeni H".
Ipak imaš pozdrav,bili smo na istoj strani. 
- Gojeni H
#123 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
E, vala to jest'. Najdrazi mi si legendo.PM72 wrote:Kako god ali mi je bolji nick od ovog tvog "Gojeni H".Ipak imaš pozdrav,bili smo na istoj strani.
- alibegoa
#124 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Only the dead have seen the end of war.JoseMujica wrote:eee dobor je jednom neko na forumu napisao: Samo su mrtvi dočekali kraj rata....
i prst u uho
Ja bih preveo 'Samo je za mrtve rat zavrsen/okoncan' pa ti sad vidi...
- alibegoa
#125 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
E ova prva recenica mozda i najbolje govori zasto zbilja postoje neki ljudi koji ne zasluzuju da zive u BiH. Ovako nesto moze napisati samo srpski provokator.PM72 wrote:Opet si fulio,mene je Radovan natjerao da uzmem pušku a njega Alija.Ja volim ljude na selu jer su oni primjer rada i poštenja,ja ne volim hojrate poput tebe.Ako ti treba definicija hojrata,samo reci,prepoznaćeš se u svakom pasusu.