BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucija

Locked
Scopio

#101 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by Scopio »

PasoDzigera007 wrote:
dragan.s wrote:
LaBomba wrote: Po cijim je to kriterijima, da li iko moze da odgovori? Ne moze Hrvatska popisivati bh Hrvate bas zato sto su etnicka grupa u BiH, a ne nacija, a za Irsku neznam, samo znam da Irska nije prosla ono sto je BiH prije 18 god.
Po EU i svjetskim kriterijumima popis stanovništva se vrši za stanovnike koji borave u državi na dan popisa.
Hrvati jesu etnička grupa u BiH, ali ako imaju HR državljanstvo (a 99% ih ima) onda su i dio nacije RH.
Jos jedna podvala, zasto siris dezinformaciju, zivim u Austriji 20 godina i nikad nisam bio u popisu,niti ja, niti bilo ko iz moje familije, ili prijatelja.Obmana cista. BH dijaspora se mora naci na popisu, ne zbog toga , da vidimo koliko nas ima, za to me zaboli neka stvar, nego da nam drzava ne okrece vise ledja, valjda joj i mi nesto znacimo, osim sto je snadbjevamo novcem. Nismo valjda samo zbog tog pozeljni.
Pa onda zbilja ne znam kako to da jedna uređena europska zemlja poput Austrije zna da u njoj 2.2% priča srpski, 0.5%bosanski a 1.3% hrvatski?

garant se to onda odoka gledalo! :shock:
Last edited by Scopio on 09/03/2013 00:49, edited 1 time in total.
muzicar_iz_parka

#102 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by muzicar_iz_parka »

PasoDzigera007 wrote:Jos jedna podvala, zasto siris dezinformaciju, zivim u Austriji 20 godina i nikad nisam bio u popisu,niti ja, niti bilo ko iz moje familije, ili prijatelja.Obmana cista. BH dijaspora se mora naci na popisu, ne zbog toga , da vidimo koliko nas ima, za to me zaboli neka stvar, nego da nam drzava ne okrece vise ledja, valjda joj i mi nesto znacimo, osim sto je snadbjevamo novcem. Nismo valjda samo zbog tog pozeljni.
http://www.statistik.at/web_en/statisti ... index.html
Tu ti piše kako se to radi u Austriji.
neimenovan.x

#103 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by neimenovan.x »

E stvarno ne mogu da shvatim kako nekima nije jasno da popis stanovništva nije popis plemena u BiH...
Meni se čini da ljudi misle da je popisu cilj prebrojati sve Bošnjake, Srbe i Hrvate na svijetu, gdje god oni bili.

Čista logika:
  • ne stanuješ u BiH = nisi stanovnik BiH.
    popis stanovništva BiH broji samo stanovnike BiH
Šta ovdje nije jasno?
Scopio

#104 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by Scopio »

Neki očito misle ako su u dijaspori da su bogomdani!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#105 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by PipiDugaDevetka »

"Clan 7. ZAKONA O POPISU STANOVNIŠTVA, DOMACINSTAVA I STANOVA U BOSNI I HERCEGOVINI 2013. GODINE" kojim se svi prognani Bosanci i Hercegovci isklljucuju iz popisa, tj. iz stanovnistva BiH.

(2) Na osnovu definicije uobicajenog mjesta stanovanja, lica koja su u trenutku popisa odsutna ili ce biti odsutna iz svog uobicajenog mjesta stanovanja krace od godinu dana treba da se smatraju privremeno odsutnim licima, te ih treba ukljuciti u ukupan broj stanovnika tog popisnog podrucja. ...

Popisana lica koja ne zadovoljavaju kriterije koji su postavljeni definicijom uobicajenog mjesta stanovanja u mjestu popisivanja, odnosno ne žive, niti se ocekuje da ce živjeti u mjestu popisivanja, u neprekidnom periodu od barem 12 mjeseci, smatraju se privremeno prisutnim licima, i stoga ih ne treba racunati u ukupan broj stanovništva tog popisnog podrucja.

Znaci dragi moji "dijasporci" koji ne zivite u Bosni neprekidno 12 mjeseci, vi ste privremeno prisutna lica, i stoga ne treba vas racunati u ukupan broj stanovništva tog popisnog podrucja.

Ovo su krajnje faze genocida i etnickog ciscenja s ciljem podjele i unistenja Republike Bosne i Hercegovine, jer se sa ovom zakonskom odredbom u jednom mahu na papiru olovkom likvidiraju po procjenama preko 1.5 miliona drzavljana BiH, koji su sad definisani i klasificirani kao "privremeno prisutna lica" i stoga ih ne treba racunati u ukupan broj stanovništva!
Znači, protjerani, uglavnom Bošnjaci, ga puše prilikom ovog popisa. Ja se zalažem za BOJKOT!
Jedini problem su drakonske kazne predviđene za one koji se odluče na BOJKOT.
MuaDib

#106 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by MuaDib »

PipiDugaDevetka wrote:
"Clan 7. ZAKONA O POPISU STANOVNIŠTVA, DOMACINSTAVA I STANOVA U BOSNI I HERCEGOVINI 2013. GODINE" kojim se svi prognani Bosanci i Hercegovci isklljucuju iz popisa, tj. iz stanovnistva BiH.

(2) Na osnovu definicije uobicajenog mjesta stanovanja, lica koja su u trenutku popisa odsutna ili ce biti odsutna iz svog uobicajenog mjesta stanovanja krace od godinu dana treba da se smatraju privremeno odsutnim licima, te ih treba ukljuciti u ukupan broj stanovnika tog popisnog podrucja. ...

Popisana lica koja ne zadovoljavaju kriterije koji su postavljeni definicijom uobicajenog mjesta stanovanja u mjestu popisivanja, odnosno ne žive, niti se ocekuje da ce živjeti u mjestu popisivanja, u neprekidnom periodu od barem 12 mjeseci, smatraju se privremeno prisutnim licima, i stoga ih ne treba racunati u ukupan broj stanovništva tog popisnog podrucja.

Znaci dragi moji "dijasporci" koji ne zivite u Bosni neprekidno 12 mjeseci, vi ste privremeno prisutna lica, i stoga ne treba vas racunati u ukupan broj stanovništva tog popisnog podrucja.

Ovo su krajnje faze genocida i etnickog ciscenja s ciljem podjele i unistenja Republike Bosne i Hercegovine, jer se sa ovom zakonskom odredbom u jednom mahu na papiru olovkom likvidiraju po procjenama preko 1.5 miliona drzavljana BiH, koji su sad definisani i klasificirani kao "privremeno prisutna lica" i stoga ih ne treba racunati u ukupan broj stanovništva!
Znači, protjerani, uglavnom Bošnjaci, ga puše prilikom ovog popisa. Ja se zalažem za BOJKOT!
Jedini problem su drakonske kazne predviđene za one koji se odluče na BOJKOT.
A gdje ti je 400 000 Hrvata :? Njih jel ne treba popisati :-) Ili da ne govorim o 300 000 Srba koji žive van BiH.

I upravo ovo bošnjačko istrajavanje na parcijalnom odnosu prema ukupnoj BH dijaspori, je razlog zašto neće u skorije vrijeme do popisa dijaspore. A što se tiće popisa, jasno je kao dan, da predstavlja izdaju države i legalizaciju etničkog čišćenja i posljeratne etničke migracije i razmjene teritorija. U njega neće biti uključena dijaspora jer to nema nigdje u svijetu i to neće dozvoliti međunarodni faktori. Tako da ovaj proces treba obustaviti i uspostaviti na novim temeljima. Ili se vratiti Silajdžićevom modelu, popisa bez etničke strukture.
dragan.s

#107 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by dragan.s »

PasoDzigera007 wrote:Jos jedna podvala, zasto siris dezinformaciju, zivim u Austriji 20 godina i nikad nisam bio u popisu,niti ja, niti bilo ko iz moje familije, ili prijatelja.Obmana cista. BH dijaspora se mora naci na popisu, ne zbog toga , da vidimo koliko nas ima, za to me zaboli neka stvar, nego da nam drzava ne okrece vise ledja, valjda joj i mi nesto znacimo, osim sto je snadbjevamo novcem. Nismo valjda samo zbog tog pozeljni.
Nikakve dezinformacije ja ne širim, prije bi se to moglo reći za tebe koji ne znaš kad ti se u državi gdje živiš održava popis i kako.
http://www.statistik.at/web_en/statisti ... index.html
Na tom linku je sve objašnjeno, ali za one koje mrzi da čitaju zadnji klasični popis (od vrata do vrata) je u Austriji održan 2001-e. Popis 2011-te je organizovan na drugi način koga preuzimaju i ostale razvijene zemlje. Ne idu popisivači od vrata do vrata već se podatci uzimaju iz državnih baza podataka svih mogućih nivoa vlasti i onda se radi aproksimacija. Ta metoda je jeftinija i brža za obradu i koristi se recimo odavno u SAD-u. Naravno da se smatra da su podatci koje ima država dovoljno ažurni za takvu vrstu popisa. To definitivno nije slučaj kod nas gdje su i mrtvi još na glasačkim listama iako je njihova smrt davno prijavljena.
Tako da je tebe na popisu 2011.-te neko uvrstio u stanovnike Austrije već po osnovu prijavljenog prebivališta. To što ti to ne znaš nije naš problem.
Ne snabdjeva dijaspora ovu državu novcem već svoju rodbinu i manite se te šuplje priče. Ako hoćete biti neki faktor u BiH onda se i vratite ovamo i dijelite sudbinu svih nas.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#108 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

MuaDib wrote: A gdje ti je 400 000 Hrvata :? Njih jel ne treba popisati :-) Ili da ne govorim o 300 000 Srba koji žive van BiH.

I upravo ovo bošnjačko istrajavanje na parcijalnom odnosu prema ukupnoj BH dijaspori, je razlog zašto neće u skorije vrijeme do popisa dijaspore. A što se tiće popisa, jasno je kao dan, da predstavlja izdaju države i legalizaciju etničkog čišćenja i posljeratne etničke migracije i razmjene teritorija. U njega neće biti uključena dijaspora jer to nema nigdje u svijetu i to neće dozvoliti međunarodni faktori. Tako da ovaj proces treba obustaviti i uspostaviti na novim temeljima. Ili se vratiti Silajdžićevom modelu, popisa bez etničke strukture.
Niko njima ne brani da se pridruže BOJKOTU popisa stanovništva, te pričaju i forumaše o tome. Za sada jednino bošnjačka dijaspora poziva na BOJKOT.

Citirao sam nekog iz bošnjačke dijaspore. Označi tekst, kopiraj, pa ga ukucaj u Google da bi saznao ko to piše.
Scopio

#109 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by Scopio »

Ako je 1961.mogao biti popis stanovništva u cijeloj Europi nakon rata koji je 100 puta bio krvavije nego u BiH, zašto onda u BiH nebi mogao biti u 2013 popis?
PipiDugaDevetka

#110 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Scopio wrote:Ako je 1961.mogao biti popis stanovništva u cijeloj Europi nakon rata koji je 100 puta bio krvavije nego u BiH, zašto onda u BiH nebi mogao biti u 2013 popis?
Prvo Anex 7 iz Dejtonli ustava, pa onda popis nakon izvršenog genocida nad Bošnjacima. Ja se zalažem za BOJKOT!
Samo me plaše drakonske kazne predviđene za BOJKOT-BOYS-eve i BOJKOT-klix.
Salonski Kriticar

#111 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by Salonski Kriticar »

Pravila za popis su vrlo jasna - stanovnistvo se popisuje tamo gdje zivi duze od sest mjeseci u godini.

Ne moze jedna osoba uci u popis stanovnistva Geteborga i Visegrada. To bi bilo duplanje podataka.

Ukratko, ako je dijaspori toliko stalo da bude popisana u BiH, neka se vrati i zivi ovdje duze od sest mjeseci u godini i rijesen problem na obostrano zadovoljstvo. :)
PipiDugaDevetka

#112 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Salonski Kriticar wrote:Pravila za popis su vrlo jasna - stanovnistvo se popisuje tamo gdje zivi duze od sest mjeseci u godini.

Ne moze jedna osoba uci u popis stanovnistva Geteborga i Visegrada. To bi bilo duplanje podataka.

Ukratko, ako je dijaspori toliko stalo da bude popisana u BiH, neka se vrati i zivi ovdje duze od sest mjeseci u godini i rijesen problem na obostrano zadovoljstvo. :)
Bh. dijaspora čuva socijalni mir u Bosni uz pomoć Western-Uniona, a mi nemamo ni Ministarstvo dijasporsko. Ja sam za BOJKOT POPISA!

Šta fali napraviti izuzetak u ovom slučaju radi dijaspore. Priupitati Evropljane kako da se to izvede jer je očigledno nepravedno da se protjerani Bošnjaci NE POPISUJU.
dječak sa šibicama

#113 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by dječak sa šibicama »

Ne kontam, kako ce dijaspora bojkotirati popis, kad ih se ni ne planira popisati?

Ovo je popis stanovnistva BiH, koji ne sluzi samo za mjerenje "ciji je duzi" po pitanju nacionalnosti, vec ce se dobiti brojni drugi podaci npr. broj muskaraca i zena, broj maloljetnih i punoljetnih, broj domacinstava, broj visokoobrazovanih, nepismenih, i slicno.

A ako neko iz dijaspore zeli biti popisan, bujrum vrati se u svoje selo, grad, i bices.
Salonski Kriticar

#114 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by Salonski Kriticar »

PipiDugaDevetka wrote:
Salonski Kriticar wrote:Pravila za popis su vrlo jasna - stanovnistvo se popisuje tamo gdje zivi duze od sest mjeseci u godini.

Bh. dijaspora čuva socijalni mir u Bosni uz pomoć Western-Uniona, a mi nemamo ni Ministarstvo dijasporsko. Ja sam za BOJKOT POPISA!

Šta fali napraviti izuzetak u ovom slučaju radi dijaspore. Priupitati Evropljane kako da se to izvede jer je očigledno nepravedno da se protjerani Bošnjaci NE POPISUJU.

A zasto bi bili izuzetak? Zasto bi Evropa, kontinent na kojem zivi oko 500 miliona ljudi, tumbala naglavacke citav statisticki sistem zbog Bosnjaka dijasporaca i rata zavrsenog prije skoro 20 godina?

Nisam od onih koji stalno - opravdano i neopravdano - kritikuju dijasporu. Razumijem te ljude, ali ovdje su stvari prilicno jasne:

Rat je davno zavrsio. Ljudi u dijaspori su svojevoljno odlucili da ostanu u tim zemljama, a mogli su da se vrate prije 5, 10, 15 godina. I zato sto su oni odlucili da zive u inostranstvu, nama koji smo ostali zele zabraniti popis stanovnistva. Jer oni nisu tu. A oni uredno popisani u drugim zemljama, ali bi htjeli to i ovdje. I ako ne moze, mi ne trebamo imati popis. Nije u redu.
hercegovac_pravi

#115 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by hercegovac_pravi »

dječak sa šibicama wrote:Otkud sad ovo, do jucer se samouvjereno baratalo sa nekih 55% do 60% Bosnjaka, natpolovicnoj vecini, masovnom odljevu Srba i Hrvata itd.

Sad odjednom, treba bojkot, popis je antibosnjacki.
Koje? I sada se barata sa istim podatcima (Bošnjaka je u BiH trenutno 57% - 58%, sa tim da će se oko 3% Bošnjaka ciljano izjasniti kao "ostali" a sve sa ciljem spriječavanja političkih manipulacija ovom grupicom BiH stanovnika, ne kontam šta tu nije jasno).

Ovdje se radi o NAČINU popisa a ne o samom popisu. DakleM, ako se popisom utvrđuju samo statističke činjenice vezane za STANOVNIŠTVO, čemu onda zahtjevanje da se u isti uvrste i kriteriji o etničkom izjašnjavanju? Dodik je blokirao zakon o popisu 6-7 godina dok se i te stavke nisu uvrstile u zakon. A te stavke su PROTIVNE zahtjevima i kriterijima Eurostata. I očemu onda pričamo?
Dalje, prije već što se okreneš primjeru o "veš mašinama" zamisli ovako. Sasvim je uredu da se sazna koliko veš mašina ima u BiH, ali čemu onda tražite da se napiše i marka veš mašine? Jeli bitno radi li se o "Biri" ili "Beku"? Veš mašina je veš mašina.
dječak sa šibicama

#116 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by dječak sa šibicama »

Znaci, 58% u BiH, jos 1.200.000 u dijaspori (rece ovaj iz dijaspore), pa koliko to Bosnjaka ima, 24 miliona?
uglavnomja

#117 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by uglavnomja »

hercegovac_pravi wrote:
dječak sa šibicama wrote:Otkud sad ovo, do jucer se samouvjereno baratalo sa nekih 55% do 60% Bosnjaka, natpolovicnoj vecini, masovnom odljevu Srba i Hrvata itd.

Koje? I sada se barata sa istim podatcima (Bošnjaka je u BiH trenutno 57% - 58%, sa tim da će se oko 3% Bošnjaka ciljano izjasniti kao "ostali" a sve sa ciljem spriječavanja političkih manipulacija ovom grupicom BiH stanovnika, ne kontam šta tu nije jasno).

Ovdje se radi o NAČINU popisa a ne o samom popisu. DakleM, ako se popisom utvrđuju samo statističke činjenice vezane za STANOVNIŠTVO, čemu onda zahtjevanje da se u isti uvrste i kriteriji o etničkom izjašnjavanju? Dodik je blokirao zakon o popisu 6-7 godina dok se i te stavke nisu uvrstile u zakon. A te stavke su PROTIVNE zahtjevima i kriterijima Eurostata. I očemu onda pričamo?
Dalje, prije već što se okreneš primjeru o "veš mašinama" zamisli ovako. Sasvim je uredu da se sazna koliko veš mašina ima u BiH, ali čemu onda tražite da se napiše i marka veš mašine? Jeli bitno radi li se o "Biri" ili "Beku"? Veš mašina je veš mašina.
" I sada se barata sa istim podatcima (Bošnjaka je u BiH trenutno 57% - 58%, sa tim da će se oko 3% Bošnjaka ciljano izjasniti kao "ostali"

barata se, barata :-) nije bilo popisa 20 godina, ali se u 1% zna koliko ima bosnjaka, uvedenih 93. i cak se zna koliko ce njih da se izjasni kao nebosnjaci :lol: :lol: :lol: joj logike, bosnjak koji nije bosnjak :D ili jeste bosnjak, ač se ne izjasnjava tako :lol:

a sto se tice ves masina, ako mujo iz visokog kupi gorenje ves masinu hoce li se masina pisati u sloveniji ili bosni :-)
hercegovac_pravi

#118 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

dječak sa šibicama wrote:Znaci, 58% u BiH, jos 1.200.000 u dijaspori (rece ovaj iz dijaspore), pa koliko to Bosnjaka ima, 24 miliona?
Ne znam kako si došao do broja od 24 miliona ? Ja to nigdje nisam pomenuo.
hercegovac_pravi

#119 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

uglavnomja wrote:
hercegovac_pravi wrote:

" I sada se barata sa istim podatcima (Bošnjaka je u BiH trenutno 57% - 58%, sa tim da će se oko 3% Bošnjaka ciljano izjasniti kao "ostali"

barata se, barata :-) nije bilo popisa 20 godina, ali se u 1% zna koliko ima bosnjaka, uvedenih 93. i cak se zna koliko ce njih da se izjasni kao nebosnjaci :lol: :lol: :lol: joj logike, bosnjak koji nije bosnjak :D ili jeste bosnjak, ač se ne izjasnjava tako :lol:

a sto se tice ves masina, ako mujo iz visokog kupi gorenje ves masinu hoce li se masina pisati u sloveniji ili bosni :-)
Ja zaista ne znam koliko puta treba ponoviti da je već poznato koliko kojeg naroda u BiH trenutno ima. Jeli zaista teško razumjeti da SVAKA ozbiljna politička stranaka ima dosljedne podatke o biračkom tijelu kao i o potencijalnom biračkom tijelu. Jeli vi fakat mislite da se predizborne kampanje provode "ofrlje" gdje kome padne napamet...koja politička naivnost bog te mazno..
A 2-3% Bošnjaka će se CILJANO izjasniti u skupini ostali i to samo iz razloga spriječavanja političke manipulacije ovom skupinom. Jeli ti fakat misliš da SDA nije u stanju organizvati 20,000 ljudi širom BiH koji će se izjasniti kao "ostali"...neozbiljan ti je pristup...totalno.

A kakve veze uopšte ima koja je marka veš mašine? Zar nije kriterij bio da se utvrdi kvantitet veš mašina a ne njihova marka..? kako sad od jednom mora se pisati i marka? I šta će se desiti ako uvedu porez na veš mašine pa ih pođu porezovati u odnesu na njihovu marku ?? :?
Djeco draga, ozbiljne su ovo teme...
webby-x

#120 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by webby-x »

hercegovac_pravi wrote:Ja zaista ne znam koliko puta treba ponoviti da je već poznato koliko kojeg naroda u BiH trenutno ima.
Nema relevantnih podataka i zato i služi popis.
Ne znam da se netko bunio za popis prije rata.
hercegovac_pravi wrote:A 2-3% Bošnjaka će se CILJANO izjasniti u skupini ostali i to samo iz razloga spriječavanja političke manipulacije ovom skupinom.
Znači ovi Bosanci na forumu su zapravo Bošnjaci,
ali namjerno idu na Bosance da ne bi drugi manipulirali time,
osim Bošnjaka? A da pitamo Bosance foruma je li to istina?
uglavnomja

#121 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by uglavnomja »

hercegovac, ne radi se o tipu ves masine, nego o zemlji porijekla :roll:

a ove teorije zavjere :lol: :lol: moze sda 20,000 kurbana nagovoriti :lol: :lol: bolan, ne mogu ih vise nagovoriti ni da glasaju, a kamoli da im stranka ciljano :D odredi da budu ostali.
to hodze po europskim dzematima uce celjad da sda moze sve :-)

nego, koja je svrha smanjivanja broja bosnjaka :-)
hercegovac_pravi

#122 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

webby-x wrote:
hercegovac_pravi wrote:Ja zaista ne znam koliko puta treba ponoviti da je već poznato koliko kojeg naroda u BiH trenutno ima.
Nema relevantnih podataka i zato i služi popis.
Ne znam da se netko bunio za popis prije rata.
hercegovac_pravi wrote:A 2-3% Bošnjaka će se CILJANO izjasniti u skupini ostali i to samo iz razloga spriječavanja političke manipulacije ovom skupinom.
Znači ovi Bosanci na forumu su zapravo Bošnjaci,
ali namjerno idu na Bosance da ne bi drugi manipulirali time,
osim Bošnjaka? A da pitamo Bosance foruma je li to istina?
Pa prije rata se nije desio genocid ni etničko čišćenje.

Neka forumskih "bosanaca". Ti ih pitaj a mi ćemo po svome.
hercegovac_pravi

#123 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

uglavnomja wrote:hercegovac, ne radi se o tipu ves masine, nego o zemlji porijekla :roll:

a ove teorije zavjere :lol: :lol: moze sda 20,000 kurbana nagovoriti :lol: :lol: bolan, ne mogu ih vise nagovoriti ni da glasaju, a kamoli da im stranka ciljano :D odredi da budu ostali.
to hodze po europskim dzematima uce celjad da sda moze sve :-)

nego, koja je svrha smanjivanja broja bosnjaka :-)
Ama nije tačno već se radi o mjestu u kojem se nalazi mašina...bog te mazno šta je vama ljudi?? :?

Koje teorije zavjere? Jeli teorija zavjere da ti danas Komšić sjedi u Predsjedništvu BiH?
TI ako misliš da će se na ovaj popis ići onako "slučajno" e onda fakat ne znam šta da ti kažem.
Svrha nije smanjenje broja Bošnjaka. Bajbolje bi bilo da se ovakve stvari ne moraju raditi. Ali se manipulacije sa grupom stanvništava koji se deklarišu kao "ostali" moraju spriječiti. A pošteno da ti kažem, ne vidim da pravi neku razliku da Bošnjaka ima 55% ili 58%...taj broj će biti bitan tek za nekih 10-tak godina ali tada će se raditi o tome da li Bošnjaka ima 60% ili 63%. Tada već "ostali" neće imati nikakav politički značaj.
webby-x

#124 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by webby-x »

hercegovac_pravi wrote:Pa prije rata se nije desio genocid ni etničko čišćenje.
Naravno da jeste.
Smao ću spomenuti etničko čišćenje Nijemaca i Talijana,
između ostaloga. kakve veze to ima sa popisom? Što treba
čekati, da mrtvi ožive?

:-)
cyprus

#125 Re: BOJKOT POPISA-Nakon fizičkog istrebljenja-adm. egzekucij

Post by cyprus »

webby-x wrote:
hercegovac_pravi wrote:Pa prije rata se nije desio genocid ni etničko čišćenje.
Naravno da jeste.
Smao ću spomenuti etničko čišćenje Nijemaca i Talijana,
između ostaloga. kakve veze to ima sa popisom? Što treba
čekati, da mrtvi ožive?

:-)
Oni su zaslužili da ih se očisti :oops:
Locked