HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH
-
Canton
#101 Re: HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH
To se još raspravlja čija je šuma, rijeka, livada?
-
Canton
#102 Re: HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH
Možemo li dobiti karte i procente vlasništva nad zemljomBosnian man wrote:[
ti si se raspiso a veze nemaš ni o čemu, čovjek u jednompostu skonto o čemu ja pričam i ubo "u sridu"
ja sam posatvio karte popisa 1991. i popisna naselja, A NE karte vlasništva zemlje, čovječe ti brkaš osnoven pojmove, kruške i jabuke, evo postavljam ti i TE karte vlasništva zemlje zašto si toliko zapeo, i dokaz da nemaš pojma o čemu pričaš je to da su Bošnjaci imali 20,5 % zemlje u svom vlasništvu, a etnički prostor što je sasvim treća stvar, koju ti ne kontaš, je bio 28,5 %
evo karte vlasništva nad zemljom:
samo Bošnjaci 20,5 % karta
i za sva tri naroda + državno zemljište !!! karta
e to sve sad NIĐE VEZE nema sa popsinim naseljima, jednostavno si pobrko kruške i jabuke, jer nemaš pojma o tome
popisna naselja su nešto sasvim treće, naselja na najnižem nivou na kojima se vrši popis i NISU jednaka mjesnim zajednicama (što mnogi kao ti što pojma nemaju, opet brkaju)
da bi skontao evo ti primjer Tuzle po popisu 1991. po POPISNIM naseljima
Hrvata
Srba
Ostalih
??
E#dit : našao sam kartu
-
Bosnian man
#103 Re: HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH
gore su tu karte vlasništva nad zemljomCanton wrote:Možemo li dobiti karte i procente vlasništva nad zemljomBosnian man wrote:[
ti si se raspiso a veze nemaš ni o čemu, čovjek u jednompostu skonto o čemu ja pričam i ubo "u sridu"
ja sam posatvio karte popisa 1991. i popisna naselja, A NE karte vlasništva zemlje, čovječe ti brkaš osnoven pojmove, kruške i jabuke, evo postavljam ti i TE karte vlasništva zemlje zašto si toliko zapeo, i dokaz da nemaš pojma o čemu pričaš je to da su Bošnjaci imali 20,5 % zemlje u svom vlasništvu, a etnički prostor što je sasvim treća stvar, koju ti ne kontaš, je bio 28,5 %
evo karte vlasništva nad zemljom:
samo Bošnjaci 20,5 % karta
i za sva tri naroda + državno zemljište !!! karta
e to sve sad NIĐE VEZE nema sa popsinim naseljima, jednostavno si pobrko kruške i jabuke, jer nemaš pojma o tome
popisna naselja su nešto sasvim treće, naselja na najnižem nivou na kojima se vrši popis i NISU jednaka mjesnim zajednicama (što mnogi kao ti što pojma nemaju, opet brkaju)
da bi skontao evo ti primjer Tuzle po popisu 1991. po POPISNIM naseljima
Hrvata
Srba
Ostalih
??
E#dit : našao sam kartu
a ovo je karta BH po POPISNIM naseljima iz 1991.g.
donja karta u VELIKOM formatu se može pogledati ovdje

- %tacno*
#104 Re: HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH

i sta treba da predstavlja ova karta???
ovom kartom je mlatio i karadzic tvrdeci da je to srpska zemlja...
po ovome sve sto nije hrvatsko, bosnjacko pripada srbima...
-
Lug
#105 Re: HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH
cuj "popisna naselja" relevantna... 
-
AkHolic
#106 Re: HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH
Ne vidim neku vezu sa ovim što govori Gligorov sa BiH s kraja 1991 i početka 1992 godine a i sam Gligorov protivrječi sam sebi ili prenosi čudna stajališta tog zvaničnika EZ koji u istoj rečenici predlaže prijem SFRJ u EZ i održavanje referenduma o suverenosti republika.U svakom slučaju,priča sa SFRJ je početkom 1992 bila završena.Damir_5 wrote:To nije mozda, nego sigurno.AkHolic wrote:Moguće da je tako ali je tačno i da je istupanje iz pregovora pod potkroviteljstvom EZ i kao i proglašenje nezavisnosti BiH kao ipak jednostrana akcija dalo povod srpskoj strani za izvršenje planova o kojima govoriš čak i neku vrstu razumijevanja u međunarodnim krugovima koji su u tome vidjeli način da se bosanska ili bošnjačka strana prinudi na pregovore.Damir_5 wrote: Ne znam sta da je uradio Alija, rat bi se dogodio.
-
muzicar_iz_parka
#107 Re: HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH
Bilo bi fino znati na osnovu čega gospoda kartografi prave ove karte vezane za posjedovanje zemlje.
Privatno vlasništvo je bilo ograničeno u SFRJ, dosta toga je bilo u državnom vlasništvu (da ne idem u detalje djeljenjem na razne nivoe toga), a to nigdje na ovoj karti ne dolazi do izražaja.
Pa i danas dan su ogromne količine šuma, njiva, industrijskih zona u državnom vlasništvu, a da ne pričam o tome koliko zemljišta postoji gdje su nejasni imovinski odnosi (više desetina diobnika, mala površina, pa će na kraju pripasti državi) ili recimo slučaj gdje vlasnici/naslijednici više ne vode brigu, ne plaćaju porez, i to će za koju deceniju pripasti državi odnosno pripalo bi i već sada da imamo uređenu državu.
Mada sa dosta neperspektivne državne imovine (posebno one koja se nalazi van bilo kakve infrastrukturne povezanosti sa civilizacijom) država jednostavno nema nikakvog plana, a koliko znam ni kupovina državne zemlje od strane privatnih lica nije moguća odnosno veoma komplikovana ako nemate dobre veze sa lokalnim moćnicima.
Privatno vlasništvo je bilo ograničeno u SFRJ, dosta toga je bilo u državnom vlasništvu (da ne idem u detalje djeljenjem na razne nivoe toga), a to nigdje na ovoj karti ne dolazi do izražaja.
Pa i danas dan su ogromne količine šuma, njiva, industrijskih zona u državnom vlasništvu, a da ne pričam o tome koliko zemljišta postoji gdje su nejasni imovinski odnosi (više desetina diobnika, mala površina, pa će na kraju pripasti državi) ili recimo slučaj gdje vlasnici/naslijednici više ne vode brigu, ne plaćaju porez, i to će za koju deceniju pripasti državi odnosno pripalo bi i već sada da imamo uređenu državu.
Mada sa dosta neperspektivne državne imovine (posebno one koja se nalazi van bilo kakve infrastrukturne povezanosti sa civilizacijom) država jednostavno nema nikakvog plana, a koliko znam ni kupovina državne zemlje od strane privatnih lica nije moguća odnosno veoma komplikovana ako nemate dobre veze sa lokalnim moćnicima.
- Damir_5
#108 Re: HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH
Pa jesam rekao da oni uzmu kartu BiH, oboje je cijelu u boju koja treba da predstavlja Srbe, pa onda oboje juznu Bosnu u bojama koje predstavljaju Hrvate, nakon toga sa par tackica "prikazu" k'o fol Bosnjake i onda masu kartama.%tacno* wrote:[
ovom kartom je mlatio i karadzic tvrdeci da je to srpska zemlja...![]()
po ovome sve sto nije hrvatsko, bosnjacko pripada srbima...pa gdje je tu drzavno, javno dobro...
Ako to ne uspije, onda idu sa takozvanim srpskim vlasnistvom zemlje, pa lupaju nebuloze i cifre iz bajki, a vecinu i onog sto su imali prije rata, ukrali.
Pametan vidi, kad su odbili ovo sto danasnje drzave na prostoru bivse YU nece ostvariti u narednih 20 godina i sto ce zbog toga morati rasprodati svu privredu i svo prirodno bogatstvo, plus 5,5 milijardi samo da ne ratuju, zamisli onda koliko im je znacio jedan "mirovni" sporazum, kojih su hrpu prekrsili. Nista njih ne bi sprijecilo da ratuju. Pa jesi vidio kako Gligorov kaze za Aliju, "onaj jadni Alija", borio se svim politickim sredstvima da ne bude rata, znao da ce ga biti do koljena, ne samo zbog Bosnjaka, nego svih Bosanaca i neki ovdje pricaju da je on prihvatio Lisabon? Koje nebuloze.AkHolic wrote: Ne vidim neku vezu sa ovim što govori Gligorov sa BiH s kraja 1991 i početka 1992 godine a i sam Gligorov protivrječi sam sebi ili prenosi čudna stajališta tog zvaničnika EZ koji u istoj rečenici predlaže prijem SFRJ u EZ i održavanje referenduma o suverenosti republika.U svakom slučaju,priča sa SFRJ je početkom 1992 bila završena.
Last edited by Damir_5 on 21/02/2013 21:45, edited 1 time in total.
-
muzicar_iz_parka
#109 Re: HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH
A odakle je onda pametno početi?????Damir_5 wrote: Pa jesam rekao da oni uzmu kartu BiH, oboje je cijelu u boju koja treba da predstavlja Srbe, pa onda oboje juznu Bosnu u bojama koje predstavljaju Hrvate, nakon toga sa par tackica "prikazu" k'o fol Bosnjake i onda masu kartama.
Ako to ne uspije, onda idu sa takozvanim srpskim vlasnistvom zemlje, pa lupaju nebuloze i cifre iz bajki, a vecinu i onog sto su imali prije rata, ukrali.
Uzmi u obzir područje bilo kojeg grada (pa i dobar dio Sarajeva), većina zemlje na kojoj su gradovi izgrađeni je u vrijeme SFRJ je nacionalizovano od strane države, jel sad treba isplaćivati štetu na osnovu toga ili vraćati tu zemlju gdje su sad stambene zgrade, škole, zgrade administracije, itd?????
-
AkHolic
#110 Re: HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH
Bez obzira koliko se tebi i većini koji ovo budu čitali neće dopasti ali ne mogu vidjeti interes srpske strane za agresiju i sve što ide s agresijom u slučaju da su pregovori nastavljeni i da je sporazum tri strane zaključen.To je već vrijeme kad je i Srbima postalo jasno da ni SFRJ ni tzv. Jugoslavija bez Slovenije i Hrvatske ne postoje kao opcija kao i da zapadne sile neće dopustiti nasilne promjene granica republika pa ni granice BiH.Ali i da je tako,da je tačno da bi srpska strana izvšila agresiju u svakom slučaju,onda bi i reakcija međunarodnih faktora bila mnogo efikasnija.LBVIEW wrote:Kad vec uzimas u usta Referendum za, te proglasenje kako kazes "jednostrane" nezavisnosti, kao povod za pocetak agresije i etnickog ciscenja od strane srpske strane, a dobro znamo da ono ni u snu to uradili ne bi, jer je sva ona artiljerija ukopana na strateskim polozajima oko BiH gradova od strane "JNA", masovna podjela oruzja od strane iste srpskom stanovnistvu, protivustavno osnivanje raznih SAO,otvorene prijetnje ,ucjene i sl. bila izraz miroljubivih namjera srpskog vodstva,te nikako nije mogla izazvati ocekivanu reakciju bosnjackog, prvo u vezi suverenosti a kasnije i u vezi odluke o pokretanju Referenduma, dakle, u biti legitimnog nacina politicke borbe za ostvarivanje svojih interesa, prisjeti se, ako kolektivna amnezija nije zakacila i tvoju malenkost, u cijoj reziji je rad zapocela Badinterova komisija i kakvi su njeni zakljucci, kao i ko je na osnovu istih sugerirao sprovodenje referenduma o nezavisnosti. Ako se vec igras politickog analiticara trebao bi znati najosnovnije stvari o predmetu rasprave.AkHolic wrote:Moguće da je tako ali je tačno i da je istupanje iz pregovora pod potkroviteljstvom EZ i kao i proglašenje nezavisnosti BiH kao ipak jednostrana akcija dalo povod srpskoj strani za izvršenje planova o kojima govoriš čak i neku vrstu razumijevanja u međunarodnim krugovima koji su u tome vidjeli način da se bosanska ili bošnjačka strana prinudi na pregovore.Damir_5 wrote: Ne znam sta da je uradio Alija, rat bi se dogodio.
Zaključke Badinterove komisije,legalnost secesije,legalnost referenduma,pravo na samoopredjeljenje... sve su to neka pravna pitanja koja jesu u tijesnoj vezi sa politikom ali od politike i političara se često zahtijeva više od pukog pozivanja na pravne norme posebno u složenim okolnostima u kakvim je bila BiH u to vrijeme.Pozivati se na zaključke jednog sudskog tijela formiranog od EZ svakako ima smisla ali ne treba zaboraviti i da je ta ista EZ preko svog predstavnika predložila i političko rješenje i da su ta dva stajališta EZ iako formalno nisu bila u vezi,činila isti paket.
Onaj ko je taj politički dio paketa odbio vjerujući da će se to preovlađujuće stajalište u međunarodnoj zajednici promijeniti tj.da će uslijed nekih dešavanja pa i rata mz početi davati potporu ideji BiH kakvu je zagovarao pokazala su se kao pogrešna.
-
AkHolic
#111 Re: HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH
Problem BiH postoji neovisno od nekadašnje Jugoslavije.Damir_5 wrote: Pametan vidi, kad su odbili ovo sto danasnje drzave na prostoru bivse YU nece ostvariti u narednih 20 godina i sto ce zbog toga morati rasprodati svu privredu i svo prirodno bogatstvo, plus 5,5 milijardi samo da ne ratuju, zamisli onda koliko im je znacio jedan "mirovni" sporazum, kojih su hrpu prekrsili. Nista njih ne bi sprijecilo da ratuju. Pa jesi vidio kako Gligorov kaze za Aliju, "onaj jadni Alija", borio se svim politickim sredstvima da ne bude rata, znao da ce ga biti do koljena, ne samo zbog Bosnjaka, nego svih Bosanaca i neki ovdje pricaju da je on prihvatio Lisabon? Koje nebuloze.
- Damir_5
#112 Re: HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH
Da, ako srpska crkva moze traziti cini mi se zgradu Ekonomskog faksa u Sarajevu, ne znam jesu li dobili to "nazad", onda ja kao gradsko dijete, hocu da sebi kupim dobrog mrkog dorata, da se iza njega dize prasina i da jasem sumama, gorama i prostranstvima vlasnistvo mog pradida i da se osjecam kao veliki rancer u Teksasu, a jasem u Bosni. Hocu moj ranc kojem ni kraja ne mogu vidjeti jer to je fakticki moje nasljedstvo koje je opljackano i koje treba vratiti, ako se srpskoj crkvi vraca zgrada Ekonomskog fakulteta u Sarajevu ili nesto slicno.muzicar_iz_parka wrote:A odakle je onda pametno početi?????Damir_5 wrote: Pa jesam rekao da oni uzmu kartu BiH, oboje je cijelu u boju koja treba da predstavlja Srbe, pa onda oboje juznu Bosnu u bojama koje predstavljaju Hrvate, nakon toga sa par tackica "prikazu" k'o fol Bosnjake i onda masu kartama.
Uzmi u obzir područje bilo kojeg grada (pa i dobar dio Sarajeva), većina zemlje na kojoj su gradovi izgrađeni je u vrijeme SFRJ je nacionalizovano od strane države, jel sad treba isplaćivati štetu na osnovu toga ili vraćati tu zemlju gdje su sad stambene zgrade, škole, zgrade administracije, itd?????
Ozbiljno, to se treba pokrenuti pa ici do europskih sudova.
I ne moze se tu uraditi restitucija od II svjetskog rata, nego od I svjetskog rata, kad je izvrsena masovna pljacka bosnjacke imovine i zemlje.
Do II svjetskog rata Bosnjacima je oduzeta vecina zemlje i imovine od strane srbijanskih odmetnika, a SFRJ koja se tu ponjela cetnicki je odradila gradove vecinom. Naravno cetnicima iz SFRJ nije na pamet padalo oduzimati zemlju koja je oteta i vracati je stvarnim vlasnicima ili nasljednicima, a kako bi kad su oni istu stvar uradili sa Njemcima u Vojvodini i tamo naselili Srbe. Znaci SFRJ je isto radila sa Njemcima u Vojvodini, sto je par godina prije SHS tvorevina radila sa Bosnjacima u Bosni, cak i ista zlocinacka formula masovne pljacke, "etnickog ciscenja" u svrhu istrijebljenja i posrbrljavanja.
-
muzicar_iz_parka
#113 Re: HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH
Oduzimalo se i za vrijeme SFRJ po selima širom BiH za potrebe države, prije svega u vrijeme osnivanja zadruga, neke su vremenom propale, neke su manje više uspješno radile do pred sami rat. Takođe je bilo organičenje privatnog vlasništva, ako se ne varam najviše si mogao imati 10 hektara zemljišta, sve preko toga je išlo državi.Damir_5 wrote: Da, ako srpska crkva moze traziti cini mi se zgradu Ekonomskog faksa u Sarajevu, onda ja kao gradsko dijete, hocu da sebi kupim dobrog ata, da se iza njega dize prasina i da jasem sumama, gorama i prostranstvima vlasnistvo mog pradida i da se osjecam kao kauboj u Teksasu, a jasem u Bosni. Hocu moj ranc kojem ni kraja ne mogu vidjeti.
I ne moze se tu uraditi restitucija od II svjetskog rata, nego od I svjetskog rata, kad je izvrsena masovna pljacka bosnjacke imovine i zemlje.
Do II svjetskog rata Bosnjacima je oduzeta vecina zemlje i imovine od strane srbijanskih odmetnika, a SFRJ koja se tu ponjela cetnicki je odradila gradove vecinom. Naravno nije im na pamet padalo oduzimati zemlju koja je oteta i vracati je stvarnim nasljednicima.
Takođe ako je bilo nekih nejasnoća prilikom uknjižavanja zemlje nakon kupovine, opet je išlo državi.
Ako se porez nije plaćao, zemljište je išlo državi.
Jedina fora oko toga da su postojala veća seljačka imanja širom čitave BiH je bila u tome da su seljaci samovoljno uzrupirali (za korištenje a ne u vlasništvo) državnu zemlju, a osim na papiru državne institucije se nisu puno brinule o tome, jer ionako nisu imali najmjenu za tu zemlju. Neki su i danas dan nastavili to da rade, a i dalje nikoga to ne zanima jer isto kao i prije nemaju najmenu niti ideju za korištenje iste.
Posle zadnjeg rata opštine su raznoraznim malverzacijama dosta toga prodale za razne potrebe, pa se procenat državne imovine u koju spada i zemljište smanjilo "Iznenada".
-
Bane Coolin
#114 Re: HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH
ti stvarno ...Damir_5 wrote:Pa jesam rekao da oni uzmu kartu BiH, oboje je cijelu u boju koja treba da predstavlja Srbe, pa onda oboje juznu Bosnu u bojama koje predstavljaju Hrvate, nakon toga sa par tackica "prikazu" k'o fol Bosnjake i onda masu kartama.%tacno* wrote:[
po ovome sve sto nije hrvatsko, bosnjacko pripada srbima...pa gdje je tu drzavno, javno dobro...
niko ništa ne boji, tako je kako je,
ovdje imaš popis 1991. u pdf-u od Federalnog zavoda statistike,
http://www.fzs.ba/Dem/Popis/nacionalni% ... %20234.pdf
gdje se vidi etnička struktura svake opštine i svakog pojedinog naselja u opštini, i niko ništa nije bojio kako je njemu odgovaralo, nego onako kako su rekli ti podaci
ponovo se vrtimo u krug, niko nije kriv Bošnjacima što su bili još od turskog vremena po gradovima, a kmetovi po selima i šumama, haloo, skontaj to
- Bosnolog
#115 Re: HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH
Kakvi su ovo Bobanovski KRADE-ZE, podmukli treceentitetski mokri snovi u tri kobinacije,.....?????
Last edited by Bosnolog on 22/02/2013 07:45, edited 1 time in total.
-
Bane Coolin
#116 Re: HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH
čovječe božiji, opet miješa kruške i jabuke, nisi ni svjestan, skreće ti se pažnja a ti i dalje oreš po svomDamir_5 wrote:Da, ako srpska crkva moze traziti cini mi se zgradu Ekonomskog faksa u Sarajevu, ne znam jesu li dobili to "nazad", onda ja kao gradsko dijete, hocu da sebi kupim dobrog mrkog dorata, da se iza njega dize prasina i da jasem sumama, gorama i prostranstvima vlasnistvo mog pradida i da se osjecam kao veliki rancer u Teksasu, a jasem u Bosni. Hocu moj ranc kojem ni kraja ne mogu vidjeti jer to je fakticki moje nasljedstvo koje je opljackano i koje treba vratiti, ako se srpskoj crkvi vraca zgrada Ekonomskog fakulteta u Sarajevu ili nesto slicno.muzicar_iz_parka wrote:A odakle je onda pametno početi?????Damir_5 wrote: Pa jesam rekao da oni uzmu kartu BiH, oboje je cijelu u boju koja treba da predstavlja Srbe, pa onda oboje juznu Bosnu u bojama koje predstavljaju Hrvate, nakon toga sa par tackica "prikazu" k'o fol Bosnjake i onda masu kartama.
Ozbiljno, to se treba pokrenuti pa ici do europskih sudova.
Do II svjetskog rata Bosnjacima je oduzeta vecina zemlje i imovine od strane srbijanskih odmetnika, a SFRJ koja se tu ponjela cetnicki je odradila gradove vecinom. Naravno cetnicima iz SFRJ nije na pamet padalo oduzimati zemlju koja je oteta i vracati je stvarnim vlasnicima ili nasljednicima, a kako bi kad su oni istu stvar uradili sa Njemcima u Vojvodini i tamo naselili Srbe. Znaci SFRJ je isto radila sa Njemcima u Vojvodini, sto je par godina prije SHS tvorevina radila sa Bosnjacima u Bosni, cak i ista zlocinacka formula masovne pljacke, "etnickog ciscenja" u svrhu istrijebljenja i posrbrljavanja.
vlasinštvo nad zemljom nema nikakve veze sa etničkom strukturom stanovništva
da li možeš skontat to na najbanalnijem primjeru
uzmimo jedno selo od 1000 duluma, u kojem jedan Bošnjak može imati posjed od 700 duluma, a na ostalih 300 duluma 10 posjeda na primjer hrvatskih porodica....po popisu u tom selu će biti 40 hrvata (10 porodica puta prosječna 4 člana) i samo 4 Bošnjaka (jedna porodica) i to selo će biti označeno kao većinsko hrvatsko selo, džaba što Bošnjaci imaju u vlasništvu ( o kojem ti stalno bulazniš) 70% tog sela
jesil skonto išta, Tita ti
- Bosnolog
#117 Re: HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH
Bosnajci su do prve agresorsko okupatorske Srboslavije KSHS 1918 godine i agrearnog gruntocida nad Bosnajcima bili vlasnici vise od 91% zemljista, da bi Durmitorski pecinar guslao pred rat uz miris velikosrpskog tamjana kako je Bosna gruntovno vise od 70% u vlasnistvu Srba, sto je bio izgovor za masovnu klaonicu, otimacinu imovine i progon nesrba,....

Komunisticka (SFRJ-ot) gruntovna statistika iz 1991 godine,....

-
Bane Coolin
#118 Re: HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH
pročital ti ovaj moj post goreBosnolog wrote:Bosnajci su do prve agresorsko okupatorske Srboslavije KSHS 1918 godine i agrearnog gruntocida nad Bosnajcima bili vlasnici vise od 91% zemljista, da bi Durmitorski pecinar guslao pred rat uz miris velikosrpskog tamjana kako je Bosna gruntovno vise od 70% u vlasnistvu Srba, nakon dvije Srboslavije.....
kakve to veze ima sa etničkom strukturom stanovništva
haloo, neke stavri treba poznavat, nisu srbi došli u Bosnu 1918. nego su bili većinski još za vrijeme turaka i po prvom zvaničnom popisu 1879. činili 44% stanovništva i opet pitanje, kakve to veze ima sa vlasništvom nad zemljom

-
Bane Coolin
#119 Re: HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH
polupo si lončiće, ajd čitaj sve postove pa se javi%tacno* wrote:
ovdje
karadžić nije mahao ovom kartom, nego kartom vlasništva nad zemljom, katastarskom, koja je u biti netačna, zašto je taj debil govorio da srbi imaju 68% gruntovno, valjda samo njemu takvom retardiranom treba biti jasno, vjerovatno državno smatrao "srpskim" po oprobanom receptu srpske šume, rijeke, pošte, ptice.....pa je retard jednostavno sabro procente državen zemlje i one koja je stvarno bila u privatnom vlasništvu srba
dakle, ponovo ta karta gore veze s vezom nema sa vlasništvom nad zemljom, nego prikazuje većinsko stanovništvo po popisnim naseljima i opštinama
-
dudlov
#120 Re: HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH
Pratim
Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
- Bosnolog
#121 Re: HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH
Bane Coolin wrote:pročital ti ovaj moj post goreBosnolog wrote:Bosnajci su do prve agresorsko okupatorske Srboslavije KSHS 1918 godine i agrearnog gruntocida nad Bosnajcima bili vlasnici vise od 91% zemljista, da bi Durmitorski pecinar guslao pred rat uz miris velikosrpskog tamjana kako je Bosna gruntovno vise od 70% u vlasnistvu Srba, nakon dvije Srboslavije.....
haloo, neke stavri treba poznavat, nisu srbi došli u Bosnu 1918. nego su bili većinski još za vrijeme turaka i po prvom zvaničnom popisu 1879. činili 44% stanovništva i opet pitanje, kakve to veze ima sa vlasništvom nad zemljom
Pusti te nacertanisjek velikosrpske podvale,.....Nad Bosnjacia je nakon aneksije od strane AU i velikosrpske agresorske okupacije 1918 godine i uspostave prve Srboslavije nacinjeni masovni zlocini genocidnih razmjera i progon, kada ih je polovina napustilo Bosnu. Ti podvaljujes popise iz vremena dvije Serboslavije a po popisu iz 1879 su bili Bosnjaci tri vjere od kojih su Bosnjaci (Muhamedanci) kao su ih tada zvali i nakon masovnog egzodusa u Sandzak i ka Turskoj bili gotovo polovicno stanovnistvo,
Evo ti originalnog izvora prvog popisa u BiH iz 1879 godine, nakon aneksije od strane AU,....

-
Bane Coolin
#122 Re: HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH
eh de ti meni pokaži, ja to držim u mlaom prstuBosnolog wrote:
pitam te ponovo, kakve veze ima odlazak velikog broja Bošnjaka u vrijeme AU sa zatečenim stanjem po popisu 1879. gdje je bilo 43% srba a to sam ti posatvio vezano za tvoje priče o agrarnoj reformi 1919. koja dakle veze s vezom nema sa etničkom strukturom stanovništav, pa sam ti i rekao da srbi nisu postali većinski sa tom agrarnom reformom niti su došli tada, već su bili većinski još u vrijeme turaka što je i pokazao popis 1879. a što opet (ako me uopšte možeš pratit) veze s vezom nema sa vlasništovm nad zemljom za koje si se ti i ovaj Damir uhvatili ko pijani plota
ponovo banalizujem stvari ne bi li vi šta skontali, uzimajući na primjer specifične hercegovačke opštine koje su eklantantan primjer za ono što ti želim reći, kao Livno, Trebinje, Nevesinje, Ljubuški ...gdje su, sad pazi dobro, još od turskog vremena u tim GRADOVIMA živjeli Bošnjaci kao trgovci, zanatlije i na kraju krajeva kao begovi=vlasnici zemlje i bili naravno u samim gradovima većinski, dok su po okolnim selima kao kmetovi živjeli NEmsulimani koji NISU bili vlasnici zemlje, ali su bili BROJNIJI na nivou opština (na ovo dobro obrati pažnju) što je prvi popis 1879. jasno pokazao i to možeš vidjeti i na karti dole,
dakle zaključak: koji ponavljam po milioniti put a vi nikako da skontate, niko nije kriv Bošnjacima muslimani što su "glumili" age i begove po gradovima, a po selima i šumama živjeli krščanski kmetovi koji su bili brojniji !!! (ovo posebno podvlačim) te je takva etnička slika ostala i do današnjih dana !!! ( a to je ona karta gore po popisnim naseljima)
skontal šta ??
popis 1879.g.

- Pismonosa
#123 Re: HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH
...
Last edited by Pismonosa on 26/01/2021 10:11, edited 1 time in total.
-
Nesta Marley
#124 Re: HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH
ja ću samo da se osvrnem na pojam 'fašizam' koji se tako olako rabi a oni koji ga rabe očigledno još uvijek ne kontaju ni ko ih je '92 napao ni zašto. Najlakše je ko papagj ponavljati 'fašisti' ili 'nacionalisti', uključiti mozak je malo teže.
Pogledajte ovu sliku ''fašiste'' Kusturice pa će možda barem nekima od vas neke stvari biti malko jasnije.
Smrt komunizmu/fašizmu/nacizmu!
http://www.zurnal.info/img/h/425/upload ... 6646_1.jpg
Pogledajte ovu sliku ''fašiste'' Kusturice pa će možda barem nekima od vas neke stvari biti malko jasnije.
Smrt komunizmu/fašizmu/nacizmu!
http://www.zurnal.info/img/h/425/upload ... 6646_1.jpg
-
Nesta Marley
#125 Re: HDZ ponudio koncept reorganizacije BiH
Bosnolog wrote:Bane Coolin wrote:pročital ti ovaj moj post goreBosnolog wrote:Bosnajci su do prve agresorsko okupatorske Srboslavije KSHS 1918 godine i agrearnog gruntocida nad Bosnajcima bili vlasnici vise od 91% zemljista, da bi Durmitorski pecinar guslao pred rat uz miris velikosrpskog tamjana kako je Bosna gruntovno vise od 70% u vlasnistvu Srba, nakon dvije Srboslavije.....
Pusti te nacertanisjek velikosrpske podvale,.....Nad Bosnjacia je nakon aneksije od strane AU i velikosrpske agresorske okupacije 1918 godine i uspostave prve Srboslavije nacinjeni masovni zlocini genocidnih razmjera i progon, kada ih je polovina napustilo Bosnu. Ti podvaljujes popise iz vremena dvije Serboslavije a po popisu iz 1879 su bili Bosnjaci tri vjere od kojih su Bosnjaci (Muhamedanci) kao su ih tada zvali i nakon masovnog egzodusa u Sandzak i ka Turskoj bili gotovo polovicno stanovnistvo,
Evo ti originalnog izvora prvog popisa u BiH iz 1879 godine, nakon aneksije od strane AU,....
''nisu srbi došli u Bosnu 1918. nego su bili većinski još za vrijeme turaka i po prvom zvaničnom popisu 1879. činili 44% stanovništva'' - Grohotom se smijem neobrazovanom indoktriniranom papku koji je ovo napisao.
A tebi svaka čast gdje iskopa ovaj austrijski dokument
Slava Bosni do zgorenja svijeta!