Gledanje u grah !

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
VenomousV

#101 Re: Gledanje u grah !

Post by VenomousV »

ostane uvijek... ne znam ja kako ti gledas u grah al' ja tako nisam naucena :roll:
plus uvijek prije treba prouciti euzu bismilu i ako se gleda na ljubav osoba treba da namjeni na sebe i tog nekog i 3 puta prouci kulhuvallahu dok grah drzi u desnoj ruci, ako nije musliman/ka neko drugi ko to zna prouciti namjeni na njih dvoje dok drzi grah u lijevoj ruci

nije se za*ebavat s tim "gledanjem preko interneta" :roll:
Agataa

#102 Re: Gledanje u grah !

Post by Agataa »

VenomousV wrote:ostane uvijek... ne znam ja kako ti gledas u grah al' ja tako nisam naucena :roll:
plus uvijek prije treba prouciti euzu bismilu i ako se gleda na ljubav osoba treba da namjeni na sebe i tog nekog i 3 puta prouci kulhuvallahu dok grah drzi u desnoj ruci, ako nije musliman/ka neko drugi ko to zna prouciti namjeni na njih dvoje dok drzi grah u lijevoj ruci

Oj ti si to draga moja previse ozbiljno shvatila ! To ti nema nikakve veze s bismilom, ja gledam svim svojim prijateljicama, i to preko neta, samo namjenim za njim i bacam grahonju, nesto se i pogodi. Al to je sve zabava, ne mozes to shvatati ozbiljno! :D
Neradnik

#103 Re: Gledanje u grah !

Post by Neradnik »

Haj ga meni baci,odmah,sad!! :D
Last edited by Neradnik on 16/02/2013 23:07, edited 1 time in total.
sour cherry

#104 Re: Gledanje u grah !

Post by sour cherry »

Ma to je ionako zafrkancija.Normalno da će ti nešto pogoditi od svega što napriča i čovjek još sklon da preuveliča...
Agataa

#105 Re: Gledanje u grah !

Post by Agataa »

plain vanilla wrote:jel kome sta pogodila? :?
:lol: Ako zelis uvjeri se, samo mi je potrebno ime i datum rodjenja, i ima da se grahonja baca :D :D
amazon

#106 Re: Gledanje u grah !

Post by amazon »

Ja volim gledat gole zene, provjereno bolje od graha...samo se ne daju bacati, mozes ih okretati, to je dozvoljeno :D
amazon

#107 Re: Gledanje u grah !

Post by amazon »

Gospodin_bez_kravate wrote:Haj ga meni baci,odmah,sad!! :D
U nesvijest :D
VenomousV

#108 Re: Gledanje u grah !

Post by VenomousV »

mescini da cu se ja samo bezze nanervirat' na ovoj temi :-)

samo mi reci, svega ti, kakve veze ima datum rodjenja sa gledanjem u grah?
Agataa

#109 Re: Gledanje u grah !

Post by Agataa »

sour cherry wrote:
Ma to je ionako zafrkancija.Normalno da će ti nešto pogoditi od svega što napriča i čovjek još sklon da preuveliča...
Ma normala da je tako, ja kazem imas svadju, imas problem, djevojka te ostavila, tegoban si 'vako nako, a to ti je sve danasnjica :D
Agataa

#110 Re: Gledanje u grah !

Post by Agataa »

VenomousV wrote:mescini da cu se ja samo bezze nanervirat' na ovoj temi :-)

Pa da znam barem virtuelno tu osobu, moram na nekog namjenit !
sour cherry

#111 Re: Gledanje u grah !

Post by sour cherry »

Agata,gdje si pročitala da je Hazreti Fatima gledala u grah?Ja to ne mogu naći.Nema nikakvog pouzdanog izvora.Nema nikakve predaje,lanca prenosilaca,ništa.Nemoj se zezati s tim.
Neradnik

#112 Re: Gledanje u grah !

Post by Neradnik »

sour cherry wrote:Agata,gdje si pročitala da je Hazreti Fatima gledala u grah?Ja to ne mogu naći.Nema nikakvog pouzdanog izvora.Nema nikakve predaje,lanca prenosilaca,ništa.Nemoj se zezati s tim.
Mozda su isle skupa u razred :lol: :lol:

Zajebava se garant
VenomousV

#113 Re: Gledanje u grah !

Post by VenomousV »

Agataa wrote:

na datum rodjenja? jel me zezas?

ustvari zezas, cijela ova tema je ocito za*ebancija al' jarane ako ces radit' nesto onda to radi kako treba, makar i u zezi :roll:
sour cherry

#114 Re: Gledanje u grah !

Post by sour cherry »

Ma pusti,šegačenje
Agataa

#115 Re: Gledanje u grah !

Post by Agataa »

sour cherry wrote:Agata,gdje si pročitala da je Hazreti Fatima gledala u grah?Ja to ne mogu naći.Nema nikakvog pouzdanog izvora.Nema nikakve predaje,lanca prenosilaca,ništa.Nemoj se zezati s tim.
Draga moja, ja se ne zezam, zasto bi se zezala s takvim stvarima, pitaj hodzu...
Nisrin

#116 Re: Gledanje u grah !

Post by Nisrin »

Naravno da NEMA, uopste se i ne zna toliko puno o zivotu hazreti Fatime, a ne jos da je u grah gledala :S
Nije moguce da je to dopustao Poslanik, kad je i strava zabranjena, zapisi i sve ostalo sto ima veze sa "vradzbinama" i mijesanjem u SUDBINU...

I cuj PITAJ HODZU, hahahaha Pa nisu hodze sveznajuci, hvala Bogu pa nam je svima danas dostupan Kur'an i ostali hadisi, sve se moze provjeriti lako "kroz izvore", a izvbor nije "pitaj onog, rekla-kazala"

Ebu Hurejra, radijallahu anhu, prenio je sljedeći hadis: "Ko posjeti proroka i povjeruje u njegov iskaz već je zanjekao ono što je objavljeno Muhammedu." Enes, radijallahu anhu, pripovijeda da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Strahujem da će ummet poslije moje smrti upasti u dvije stvari: poricanje Allahovog određenja i vjerovanje u zvijezde."
Agataa

#117 Re: Gledanje u grah !

Post by Agataa »

VenomousV wrote:
Agataa wrote:

na datum rodjenja? jel me zezas?

ustvari zezas, cijela ova tema je ocito za*ebancija al' jarane ako ces radit' nesto onda to radi kako treba, makar i u zezi :roll:
Ja se ne zezam, razumijem se u ove stvari iole, ja tako radim i sta sad, oco sve sam naucila preko interneta?! Boli mene briga sto ti ucis bismilu kad gledas, to je tvoj nacin, i ti se brate zezas s religijom! Da te poznajem licno ne bi mi to trebalo, razumijes ? Necu ja sad uzeti grah i namijeniti na ''VenomousV'' jel ima smilsa ?
Nisrin

#118 Re: Gledanje u grah !

Post by Nisrin »

3 - Bacanje graha je takođe dosta aktuelna praksa među Muslimanima Bosne i Hercegovine. Neke neznalice čak pripisuju tu praksu hadreti Fatimi `alejha selam, plemenitoj kćerki Vjerovjesnika (sallallahu `alejhi ve sellem). Teško se njima i onima koji im povjeruju. Bacanje graha je isto kao i pred-Islamsko bacanje kamenčiča koje i danas koriste neka primitivna plemena u Africi kao metod gatanja i proricanja budućnosti. To je potvrđeno i Vjerovjesnikovim hadisom ispod:

Ebu-Davudov Sunen Hadis 3898 Prenio Qabisah

"Čuo sam Allahova Vjerovjesnika (sallallahu `alejhi ve sellem) kada je rekao: Proricanje od leta ptica i vjerovanje u zlu kob podpada pod proricanje. Tarq: To se koristilo kao metod proricanja tako što su žene bacale kamenčiče (a Bosanke grah)."

Ne samo da je to djelo koje vodi u kufr nego i gnusna potvora na jedno savršeno i plemenito biće kao što je bila hazreti Fatima `alejha selam za koju je Vjerovjesnik rekao da će biti vođa (sejjida) svim ženama u Džennetu. Allahov Vjerovjesnik (sallallahu `alejhi ve sellem) nikad ne bi dopustio da njegova omiljena kćerka čini nešto pokudno a kamoli nešto što izvodi iz Islama. On je rekao da kad bi njegova kćer Fatima, koju je najviše volio, bilo šta ukrala on bi joj ruku odsjekao

http://www.islam.co.ba/teme/index.php?s ... 1133143118

NE GRIJESI SE VISE, BAREM OKO HAZRETI FATIME!
sour cherry

#119 Re: Gledanje u grah !

Post by sour cherry »

Nisrin wrote:3 - Bacanje graha je takođe dosta aktuelna praksa među Muslimanima Bosne i Hercegovine. Neke neznalice čak pripisuju tu praksu hadreti Fatimi `alejha selam, plemenitoj kćerki Vjerovjesnika (sallallahu `alejhi ve sellem). Teško se njima i onima koji im povjeruju. Bacanje graha je isto kao i pred-Islamsko bacanje kamenčiča koje i danas koriste neka primitivna plemena u Africi kao metod gatanja i proricanja budućnosti. To je potvrđeno i Vjerovjesnikovim hadisom ispod:

Ebu-Davudov Sunen Hadis 3898 Prenio Qabisah

"Čuo sam Allahova Vjerovjesnika (sallallahu `alejhi ve sellem) kada je rekao: Proricanje od leta ptica i vjerovanje u zlu kob podpada pod proricanje. Tarq: To se koristilo kao metod proricanja tako što su žene bacale kamenčiče (a Bosanke grah)."

Ne samo da je to djelo koje vodi u kufr nego i gnusna potvora na jedno savršeno i plemenito biće kao što je bila hazreti Fatima `alejha selam za koju je Vjerovjesnik rekao da će biti vođa (sejjida) svim ženama u Džennetu. Allahov Vjerovjesnik (sallallahu `alejhi ve sellem) nikad ne bi dopustio da njegova omiljena kćerka čini nešto pokudno a kamoli nešto što izvodi iz Islama. On je rekao da kad bi njegova kćer Fatima, koju je najviše volio, bilo šta ukrala on bi joj ruku odsjekao

http://www.islam.co.ba/teme/index.php?s ... 1133143118

:thumbup:
VenomousV

#120 Re: Gledanje u grah !

Post by VenomousV »

Nisrin wrote:

ne znaci njoj to nista :roll:
Agataa

#121 Re: Gledanje u grah !

Post by Agataa »

Super, sve si nam to divno ispisala, mislim kopirala! :D Al' malo citaj tu religiju, zeleno si busenje jos uvijek u vezi ovih stvari, al svidja mi se sto na tome radis, to je jako pohvalno ! Ja bih sad ovdje pisala neke druge stvari, al skrenut cu s teme... Tako da grijesnica :D zeli svako dobro ! :)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#122 Re: Gledanje u grah !

Post by plain vanilla »

Agataa wrote:
plain vanilla wrote:jel kome sta pogodila? :?
:lol: Ako zelis uvjeri se, samo mi je potrebno ime i datum rodjenja, i ima da se grahonja baca :D :D
mozel nick? :lol:
Agataa

#123 Re: Gledanje u grah !

Post by Agataa »

VenomousV wrote:
Nisrin wrote:

ne znaci njoj to nista :roll:

ZNACI MI DOBAR OSMIJEH !!! :evil:
fatamorgana

#124 Re: Gledanje u grah !

Post by fatamorgana »

sour cherry wrote: Allahov Vjerovjesnik (sallallahu `alejhi ve sellem) nikad ne bi dopustio da njegova omiljena kćerka čini nešto pokudno a kamoli nešto što izvodi iz Islama. On je rekao da kad bi njegova kćer Fatima, koju je najviše volio, bilo šta ukrala on bi joj ruku odsjekao
Znači sječa ruku je zapravo sunnet?
VenomousV

#125 Re: Gledanje u grah !

Post by VenomousV »

jo' zeneeee :lol: :lol: :lol:
Post Reply