Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frustrira

Post Reply
Maxxtro

#101 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Maxxtro »

Oligarh wrote:Efendić pominje "njegov stav" o pomenutom pravu udruživanja. Upravo to je poenta priče. Svi mi imamo stavove o nečemu, ali kao javna osoba on bi morao znati da je upravo njegov stav taj koji ima težinu. Mnogo veću od naših stavova koje ovdje prezentiramo skriveni iza naših profila.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Ne, ne i ne!!! Ne citas pazljivo ili se pravis lud. Nemoj da ti opet citiram istu recenicu. Nije on nigdje rekao da misli da zene ne bi trebale imati pravo da se politicki udruzuju bazirano na spolu. Njegov stav je da je to stetno. On misli da iz toga ne moze proizaci nista dobro. Moj je stav da su cigare stetne. To apsolutno ne znaci da mislim da bi se trebale zabraniti niti da bih to uradio cak i kada bih imao moc.
JThomas

#102 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by JThomas »

It_is_a_Leclerc wrote:Zaključili smo, uz pomoć eminencije grobara iz SDA-a : Republikanci u SAD, formirajući političke klubove, diskriminiraju demokrate ! Vegeterijanci, formirajući organizacije, diskriminiraju mesojede, a o tome koliko biciklisti organizirajući se u klubove diskriminiraju karatiste, da i ne govorim...

Plus - potpuno je očigledno da se radi o jednoj velikoj velesrpskoj zavjeri i uroti kojom se od uzoritih i poslušnih žena u Federaciji hoće napraviti neke goropadne političarke ! Sramota ! :D :D

P.S. Pravo na političko organizovanje je osnovno ljudsko pravo.
oni formiraju političke klubove po političkim platformama. a spol, zadnji put kad sam provjeravao, nije bio politička platforma ni ideologija.

kvaziaktivistice nisu svjesne da ovakvim stvarima prave medvjeđu uslugu pravoj ravnopravnosti, jer ako smo ravnopravni, zašto ćemo odvojeno sjediti?
madner

#103 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by madner »

Dakle da sumiram: javna licnost ne bi smjela imati stav da je klub zena kontraproduktivan :D

I cim ima taj stav on je zapravo sovinista, seljak, papak, tlacitelj zemsko roda.
Doktor29

#104 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Doktor29 »

JThomas wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Zaključili smo, uz pomoć eminencije grobara iz SDA-a : Republikanci u SAD, formirajući političke klubove, diskriminiraju demokrate ! Vegeterijanci, formirajući organizacije, diskriminiraju mesojede, a o tome koliko biciklisti organizirajući se u klubove diskriminiraju karatiste, da i ne govorim...

Plus - potpuno je očigledno da se radi o jednoj velikoj velesrpskoj zavjeri i uroti kojom se od uzoritih i poslušnih žena u Federaciji hoće napraviti neke goropadne političarke ! Sramota ! :D :D

oni formiraju političke klubove po političkim platformama. a spol, zadnji put kad sam provjeravao, nije bio politička platforma ni ideologija.

kvaziaktivistice nisu svjesne da ovakvim stvarima prave medvjeđu uslugu pravoj ravnopravnosti, jer ako smo ravnopravni, zašto ćemo odvojeno sjediti?
Zaboravlja se najvaznije a to je da su one neformalna grupa, nema nikakve odgovornosti niti prava i kao takva ima rok trajanja do narednih izbora. Svaka zena ce dici ruku za ono sto joj kaze stranka a ne to udruzenje i mislim da sa tim prestaje smisao postojanja te grupe.
Doktor29

#105 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Doktor29 »

Maxxtro wrote:
Oligarh wrote:Efendić pominje "njegov stav" o pomenutom pravu udruživanja. Upravo to je poenta priče. Svi mi imamo stavove o nečemu, ali kao javna osoba on bi morao znati da je upravo njegov stav taj koji ima težinu. Mnogo veću od naših stavova koje ovdje prezentiramo skriveni iza naših profila.

Ne, ne i ne!!! Ne citas pazljivo ili se pravis lud. Nemoj da ti opet citiram istu recenicu. Nije on nigdje rekao da misli da zene ne bi trebale imati pravo da se politicki udruzuju bazirano na spolu. Njegov stav je da je to stetno. On misli da iz toga ne moze proizaci nista dobro. Moj je stav da su cigare stetne. To apsolutno ne znaci da mislim da bi se trebale zabraniti niti da bih to uradio cak i kada bih imao moc.
:thumbup:
FOČANSKI PROPISI

#106 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by FOČANSKI PROPISI »

madner wrote:Dakle da sumiram: javna licnost ne bi smjela imati stav da je klub zena kontraproduktivan :D

I cim ima taj stav on je zapravo sovinista, seljak, papak, tlacitelj zemsko roda.
On je jedan "mlakonja",jer da nije ne bi imao samo stav.
MedenoSrce

#107 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by MedenoSrce »

udruzuju se da bi se borile za ravnopravnost.

madneru ba on je papucar, imas i ti stav pa meni recimo puca neka stvar za tvoj stav, da budem iskrena puca mi i za efendicev
It_is_a_Leclerc

#108 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by It_is_a_Leclerc »

JThomas wrote:

Vegetarijanstvo, biciklizam, ljubav prema pticama pjevicama nije politička platforma, već zajednički interes. Ako ljudi mogu napraviti klub šahista, jer misle da bi šahisti trebali ići na Olimpijske igre, ne vidim čime oni to štete svojoj ravnopravnosti u društvu. Ista stvar je i sa političarkama.
Inače, u američkom senatu imate redovna zasjedanja ženskih klubova iz svih stranaka koje, za razliku od naših, nemaju samo simboličnu ulogu, već i lobiraju dramatična zakonska rješenja, u interesu žena i njihovog položaja u društvu.
nicaze_072

#109 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by nicaze_072 »

Zanimljivo nema šta. Ja kao muškarac gadim ovakvih likova koji na lijep i upakovan način poručuju ženama da im je mjesto u kući i da one nemaju šta da rade u javnom prostoru. Klasični balkanski seljački zaostali način razmišljanja.

Iskreno nema mi ništa draže vidjeti nego obrazovanu, pametnu i sposobnu ženu!
Doktor29

#110 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Doktor29 »

MedenoSrce wrote:udruzuju se da bi se borile za ravnopravnost.

madneru ba on je papucar, imas i ti stav pa meni recimo puca neka stvar za tvoj stav, da budem iskrena puca mi i za efendicev
Ti jos vjerujes da ce se ona iz stranke Fikreta Abdica boriti za tvoja prava ili Alma Cardzic ili Besima Boric :shock: :D
Moze li veca uvreda uspjesnim zenama od ove da ih doticne zastupaju i brane
Doktor29

#111 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Doktor29 »

nicaze_072 wrote:Zanimljivo nema šta. Ja kao muškarac gadim ovakvih likova koji na lijep i upakovan način poručuju ženama da im je mjesto u kući i da one nemaju šta da rade u javnom prostoru. Klasični balkanski seljački zaostali način razmišljanja.

Nema ni meni a ne znam na osnovu cega mislis da on ima???? Takva zena nema vremena za udruzenja, kontas
potočanka

#112 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by potočanka »

kad skontaju šta je čovjek izjavio, možda i dobiju tu ravnopravnost :-) :run:
madner

#113 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by madner »

Dobro, mojne se samo ljutiti. :D
nicaze_072

#114 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by nicaze_072 »

Doktor29 wrote:
nicaze_072 wrote:Zanimljivo nema šta. Ja kao muškarac gadim ovakvih likova koji na lijep i upakovan način poručuju ženama da im je mjesto u kući i da one nemaju šta da rade u javnom prostoru. Klasični balkanski seljački zaostali način razmišljanja.

Nema ni meni a ne znam na osnovu cega mislis da on ima???? Takva zena nema vremena za udruzenja, kontas
Da udruzenja ostavimo "covjeku"? A ona nek pozuri kuci s posla, valja rucak napravit i ves oprat?
mehoxy

#115 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by mehoxy »

I sta je on tu pogresno rekao? Smijesni su mi ovi sto ovo tumace kao sovinizam.
It_is_a_Leclerc

#116 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Doktor29 wrote:

Ti jos vjerujes da ce se ona iz stranke Fikreta Abdica boriti za tvoja prava ili Alma Cardzic ili Besima Boric :shock: :D
Besima Borić je profesor, Hafeza Sabljaković je ljekar specijalista, Alma Čardžić je pjevačica, Jasminka Durić je ljekar specijalista... (Na stranu njihov politički angažman)

Stvarno ne znam otkud obraz tako "neuspješnim" ženama da se javljaju i izazivaju bijes časnog načelnika Efendića.
JThomas

#117 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by JThomas »

It_is_a_Leclerc wrote:
Vegetarijanstvo, biciklizam, ljubav prema pticama pjevicama nije politička platforma, već zajednički interes. Ako ljudi mogu napraviti klub šahista, jer misle da bi šahisti trebali ići na Olimpijske igre, ne vidim čime oni to štete svojoj ravnopravnosti u društvu. Ista stvar je i sa političarkama.
Inače, u američkom senatu imate redovna zasjedanja ženskih klubova iz svih stranaka koje, za razliku od naših, nemaju samo simboličnu ulogu, već i lobiraju dramatična zakonska rješenja, u interesu žena i njihovog položaja u društvu.
e, pri parlamentima i drugim predstavničkim tijelima nemaš klubove šahista i biciklista. a segregacijom za ravnopravnost, to ti je k'o jebanje za nevinost. jer ako smo ravnopravni i ako se moja pika isto kao i tvoja, koja je poenta?
madner

#118 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by madner »

JThomas wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
e, pri parlamentima i drugim predstavničkim tijelima nemaš klubove šahista i biciklista. a segregacijom za ravnopravnost, to ti je k'o jebanje za nevinost. jer ako smo ravnopravni i ako se moja pika isto kao i tvoja, koja je poenta?
Upravo tako, ispade da je ok glasati na osnovi spola.
ejs

#119 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by ejs »

Mjesto joj u royalu na hastalu
Doktor29

#120 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Doktor29 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Doktor29 wrote:

Besima Borić je profesor, Hafeza Sabljaković je ljekar specijalista, Alma Čardžić je pjevačica, Jasminka Durić je ljekar specijalista... (Na stranu njihov politički angažman)

Stvarno ne znam otkud obraz tako "neuspješnim" ženama da se javljaju i izazivaju bijes časnog načelnika Efendića.
Ta Besima Boric poredi ovu izjavu sa silovanjem zena u Egiptu i Indiji, da ja ozbiljno shvatim nekoga tko pomisli na takav idiotizam, to preuvelicavanje je jasan dokaz da je on mozda u pravu.
Sve one dizu ruke kako stranka kaze a ne kako kaze zena u njima ako je jos ima
It_is_a_Leclerc

#121 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

JThomas wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Opet se ne slažem. To ti je kao da kažeš da se Bošnjaci u Inicijativi "Prvi mart" ne mogu boriti za ravnopravnost, jer su članovi inicijative skoro isključivo Bošnjaci, čime se autosegregiraju.

I sam smisao parlamenta je borba za zajednički politički interes određene grupacije. Ako su ta grupacija žene, ne znam zašto se ne bi mogle organizirati u cilju borbe za određene "ženske stvari" u političkom životu.
JThomas

#122 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by JThomas »

isključivo ili skoro isključivo?
Oligarh

#123 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Oligarh »

Maxxtro wrote:
Pa valjda sam dovoljno pismen da pročitam da je izjavio da ima svoj stav i da ga ima pravo javno iznijeti! Taj stav o tome da je udruživanje parlamentarki put ka "autosegregaciji" (vrlo čudan pojam upotrebljen, vrlo upitne definicije koji mi miriše na mazohizam i samim tim, po mom mišljenju, neupotrebljiv i totalno neadekvatan).

Ja opet podcrtavam činjenicu da njegovi istupi, iako je i svojom funkcijom on nerelavantna osoba za to ("samo" je načelnik opštine, a ne parlamentarac što bi mu čak i dalo pravo da o ovome polemiše na parlamentarnom nivou), šalju pogrešnu podršku u zemlji GDJE ŽENE NISU RAVNOPRAVNE! Možete me popljuvati koliko želite, ali moj ratio mi kaže da zemlja gdje žena zbog trudnoće dobije otkaz i nije baš referentan primjer ravnopravnosti! Da o nasilju u porodici, što nam dođe kao nacionalni sport, da i ne govorim.

Zato, nek nas poštedi svojih stavova o ovakvim temama i neka nađe neku drugu temu za kupljenje političkih poena, dodvoravanja klerikalnim krilima svoje stranke i pseudoreligijskim pogledima na uređenje države.

I da razbijem neke dileme: Bošnjak sam, vjernik (a Boziji je sud koliki i kakav), borac-branitelj koji je sa 17 uzeo pušku '92. o čijem ratnom biltenu mogu dovoljno ispričati i moji bolnički izvještaji iz rata, a ne rekla kazala i nažalost danas najbitnije član partije zdravog razuma, a nijedne druge koja je prisutna u "bosanskom loncu". I nisam budžetski korisnik :) već porezni obveznik

Ende

Last edited by Oligarh on 08/02/2013 16:40, edited 2 times in total.
filter74

#124 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by filter74 »

.
Last edited by filter74 on 08/02/2013 21:17, edited 2 times in total.
nicaze_072

#125 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by nicaze_072 »

filter74 wrote:
I ništa teže i beternije, nego njeno zapušteno dijete ili djecu koja se hrane po sendvičarama i prčvarnicama, jer mama nema vremena da pravi ručak, i koja hodaju prljava i zapuštena, jer mama nema kada da ih opere i počešlja. U kakvom stanju su im muževi, to samo znaju oni koji ih poznaju.

A kad su samice, iz njih bije strašna frustracija koja se odlikuje zgorpadnošću i histeričnim ponašanjem.

Sve ima svoju cijenu, pa i to obrazovanje, pamet i sposobnost...
Uveli internet i u udaljena sela?
Post Reply