Pa Rahimić je oduvijek bio naš najjaci DM, klasa za sve ostale....ali covjeka jednostavno više nema na zelenim terenima, bez forme je, nema utakmica u nogama, ne igra uopšte - i bilo bi samoubistvo staviti ga kao takvog u jako bitnoj tekmi protiv grkaMOSALJOZE wrote:igrač trener dakle trenira on,igrao je u nekim pripremnim utakmicama.On ti je tu ako zafali da uleti.Ma moze on odigrat 60 kvalitetnih minutaLSD wrote:Šta ste navalili toliko na covjekaima pravo na svoje mišljenje.
A Rahimić ne igra nikako u CSKA.
Bosna i Hercegovina - Grčka
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#101 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
- MOSALJOZE
#102 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
i ja mislimjeza u ledja wrote:Bolji? Mi? Od Grcke?
Ma daaj...
Ponavljam, remi kod kuce, realno.
-
palermo
#103 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Okjeza u ledja wrote:Bolji? Mi? Od Grcke?
Ma daaj...
Ponavljam, remi kod kuce, realno.
-
north
#104 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Mislim da je jasno da smo jači gotovo na svim pozicijama, "osim" u onom dijelu terena gdje su sinoć igrali Zahirović i Medunjanin....tu škripi do jaja, Medunjanin sa radijusom kretanja ko golub na zemlji i Zahirović koji trčkara ne znajući kuda goni, dodajući loptom uglavnom unazad ili na metar prvom do sebe, ne mogu parirati Karagunisu i njihovom drugom kojem se sad ne mogu sjetiti ni imena
....Napad nam je dosta bolji, na golu smo isto u prednosti, odbrana doduše vjerovatno nije na našoj strani, ali manje me to brine ako Spahić bude pravi i Vranješ dosta sigurniji...Mujdža ako se brati na desni bek, sa Lulićem na lijevo isto bi moglo fino fukcionisati ako budu pravi tu noć, a to njih dvojica sigurno mogu, jer nije da ne znaju...
Neka nam je bog na pomoći, remi nikako ne može da zadovolji, naročito sa primljenim golom, tu onda baš padamo u nezavidnu poziciju..Samo me strah dva rezultata: 1-1 ili 0-1, nijedan drugi negativni rezultat za nas se mislim ne može desiti jer mislim da nam ne mogu dva gola uvaljati, osim da u 5 minuti popušimo crveni i penal, gluho bilo......Da je kako majku mu ponoviti Bjelorusiju ili Rumuniji u Zenici...
Neka nam je bog na pomoći, remi nikako ne može da zadovolji, naročito sa primljenim golom, tu onda baš padamo u nezavidnu poziciju..Samo me strah dva rezultata: 1-1 ili 0-1, nijedan drugi negativni rezultat za nas se mislim ne može desiti jer mislim da nam ne mogu dva gola uvaljati, osim da u 5 minuti popušimo crveni i penal, gluho bilo......Da je kako majku mu ponoviti Bjelorusiju ili Rumuniji u Zenici...
- MOSALJOZE
#105 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
ovaj drugi grčki igrač se zove:kostolomos,a njegov kolega papakostolomos samo da znaš ;Dnorth wrote:Mislim da je jasno da smo jači gotovo na svim pozicijama, "osim" u onom dijelu terena gdje su sinoć igrali Zahirović i Medunjanin....tu škripi do jaja, Medunjanin sa radijusom kretanja ko golub na zemlji i Zahirović koji trčkara ne znajući kuda goni, dodajući loptom uglavnom unazad ili na metar prvom do sebe, ne mogu parirati Karagunisu i njihovom drugom kojem se sad ne mogu sjetiti ni imena....Napad nam je dosta bolji, na golu smo isto u prednosti, odbrana doduše vjerovatno nije na našoj strani, ali manje me to brine ako Spahić bude pravi i Vranješ dosta sigurniji...Mujdža ako se brati na desni bek, sa Lulićem na lijevo isto bi moglo fino fukcionisati ako budu pravi tu noć, a to njih dvojica sigurno mogu, jer nije da ne znaju...
-
palermo
#106 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
gol razlika se gleda, tako da je svejedno o:0 ili 1:1......north wrote:Mislim da je jasno da smo jači gotovo na svim pozicijama, "osim" u onom dijelu terena gdje su sinoć igrali Zahirović i Medunjanin....tu škripi do jaja, Medunjanin sa radijusom kretanja ko golub na zemlji i Zahirović koji trčkara ne znajući kuda goni, dodajući loptom uglavnom unazad ili na metar prvom do sebe, ne mogu parirati Karagunisu i njihovom drugom kojem se sad ne mogu sjetiti ni imena....Napad nam je dosta bolji, na golu smo isto u prednosti, odbrana doduše vjerovatno nije na našoj strani, ali manje me to brine ako Spahić bude pravi i Vranješ dosta sigurniji...Mujdža ako se brati na desni bek, sa Lulićem na lijevo isto bi moglo fino fukcionisati ako budu pravi tu noć, a to njih dvojica sigurno mogu, jer nije da ne znaju...
- duminjo
#107 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
grci igraju da ga ne prime i ako ga zabiju, a mi igramo za gol vise. nemamo odbranu, imamo odlican napad i dobre igrace koji mogu dati zadnji pas za gol. zato i ne treba mijenjati nista nego navaliti od 1 minute i igrati za gol vise. grci nam nece dati vise od jednog a mi njima mozemo i 3.JThomas wrote:niti mi imamo personal da nekoga razvlačimo, niti se u ovakvim utakmicama može eksperimentalno mijenjati način kako se igra zadnje dvije godine.
- eh...ako se budemo prilogadoli grčkoj, cvrsto i oprezno igrali, onda smo donji. puno nervoze, prekrsaja, prekida pa se onda bojim i ovoga: http://www.youtube.com/watch?v=G3OhjJmRT2s
- a ako budemo igrali otvoreno od pocetka, za gol vise...onda bi moglo biti svega, puno golova, puno trke..a oni ih ne mogu zabit nama kolko mi njima
no, vidjecemo na sta ce se odluciti pape. ja se pribojavam da ce uci oprezno, ali ima jos vremena
- jeza u ledja
#108 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Haha, tacno zamisljam goluba kad hoda pa se vrti i mase glavom.north wrote:Medunjanin sa radijusom kretanja ko golub na zemlji ..
-
north
#109 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
E hvala, gledo sam ih sinoć, ali zaboravih ime....valja to upamtiti...MOSALJOZE wrote:ovaj drugi grčki igrač se zove:kostolomos,a njegov kolega papakostolomos samo da znaš ;Dnorth wrote:Mislim da je jasno da smo jači gotovo na svim pozicijama, "osim" u onom dijelu terena gdje su sinoć igrali Zahirović i Medunjanin....tu škripi do jaja, Medunjanin sa radijusom kretanja ko golub na zemlji i Zahirović koji trčkara ne znajući kuda goni, dodajući loptom uglavnom unazad ili na metar prvom do sebe, ne mogu parirati Karagunisu i njihovom drugom kojem se sad ne mogu sjetiti ni imena....Napad nam je dosta bolji, na golu smo isto u prednosti, odbrana doduše vjerovatno nije na našoj strani, ali manje me to brine ako Spahić bude pravi i Vranješ dosta sigurniji...Mujdža ako se brati na desni bek, sa Lulićem na lijevo isto bi moglo fino fukcionisati ako budu pravi tu noć, a to njih dvojica sigurno mogu, jer nije da ne znaju...
-
Kontra__
#110 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Prvo medjusobni duel. Pamako je to oba puta X, onda gol razlika u tim nerijesenim mecevima.palermo wrote:
gol razlika se gleda, tako da je svejedno o:0 ili 1:1......
- IcedMFEarth
#111 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Da se nisi pogrešno izrazio ?Kontra__ wrote:Prvo medjusobni duel. Pamako je to oba puta X, onda gol razlika u tim nerijesenim mecevima.palermo wrote:
-
palermo
#112 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Pa jebo te, sto puta postavljano šta nse prvo gleda, ali jok, opet iznova pričaKontra__ wrote:Prvo medjusobni duel. Pamako je to oba puta X, onda gol razlika u tim nerijesenim mecevima.palermo wrote:
- rage_guy
#113 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Prvo je gol razlika ccc. 
- jeza u ledja
#114 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Prvo bodovi u cijeloj grupi, onda gol razlika u cijeloj grupi, onda broj postignutih golova u cijeloj grupi. Ako je sve isto onda broj bodova u medjusobnim susretima, gol razlika u medjusobnim susretima i na kraju broj golova u medjusobnim susretima. Ako je i to sve isto, onda kapiteni igraju partiju saha, pa ko to uzme prolazi, ako je i to remi, onda igraju pola-cijelo sa slicicama igraca sa Svjetskog Prvenstva 2014...pa ko dobije Messija prolazi.Kontra__ wrote:Prvo medjusobni duel. Pamako je to oba puta X, onda gol razlika u tim nerijesenim mecevima.palermo wrote:
-
iamia
#115 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
nemamo mi koga staviti u odbrani.
eno ponovo gledam sinocnju utakmicu, i sad vidim da je par puta i spahic ispao. jednom kod stopostotne slovenske sanse.
da ne pricam o propuhu kojeg su ostavljali lulic, zahirovic i slicni.
mi cemo 1 gol zijaniti. to je 95% sigurno.
samo bih volio da to bude rano a ne u 80oj minuti. jer onda gubimo .
eno ponovo gledam sinocnju utakmicu, i sad vidim da je par puta i spahic ispao. jednom kod stopostotne slovenske sanse.
da ne pricam o propuhu kojeg su ostavljali lulic, zahirovic i slicni.
mi cemo 1 gol zijaniti. to je 95% sigurno.
samo bih volio da to bude rano a ne u 80oj minuti. jer onda gubimo .
Last edited by iamia on 07/02/2013 22:19, edited 1 time in total.
- scooby_dooby_doo
#116 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Jebat cemo im majku majcinu,ogi otac !
- rage_guy
#117 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Kad bi Medunjanin i Zahirovic fuzionirali imali bismo korisnog igraca.jeza u ledja wrote:Haha, tacno zamisljam goluba kad hoda pa se vrti i mase glavom.north wrote:Medunjanin sa radijusom kretanja ko golub na zemlji ..![]()
![]()
![]()
![]()
-
north
#118 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Ispadne i Puyol ponekada, i Terry u najboljim danima....Biće Emir tu noć ko i ranije neprelezan, samo da ga kakav pogani grk ne isprovocira i ne daj bože natjera na crveni..Vranješ ako bude drugo stoper, Medunjanin i Zahirović ako budu starteri tih me igrača strah...oni ne smiju usrati...
-
iamia
#119 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
jedina nam je sansa protiv grka da igramo kao njemacka sa njima na svjetskom.
napad,, i samo napad.
pritisak od prve minute na njihov gol.
ps, medjunanin i zahirovic ne bi smjeli biti ni na klupi u momentalnom stanju.
pratiti ih dobro u ova dva mjeseca. ako se pogotovo kod medjunanina ne primjeti solidan popravak onda razmisljati na nekoga drugog.
konacno smo se rijesili misketa, koji je bio rak rana u protoku loptu.. i sad se medjunanin postavio kao balvan na chetnickoj ulici.
napad,, i samo napad.
pratiti ih dobro u ova dva mjeseca. ako se pogotovo kod medjunanina ne primjeti solidan popravak onda razmisljati na nekoga drugog.
konacno smo se rijesili misketa, koji je bio rak rana u protoku loptu.. i sad se medjunanin postavio kao balvan na chetnickoj ulici.
Last edited by iamia on 07/02/2013 22:28, edited 1 time in total.
-
Mustang1
#120 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Sto prije izbacite iz glave taj jebeni gubitnicki mentalitet bit ce vam lakse pratiti utakmice reprezentacije ..
-
palermo
#121 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Grčka budući svjetski prvak
Bolan, ne pregonite, imamo svojih slabosti, naravno, ali zar smo mi juče igrali punom snagom. Pa nije Džeko u drugom dva put potrčao, a nije se ni Pjana nešto pretrgao. A utisak je bio, da možemo dati gol kada nam je urcu ćeif.
Ok je to sa Zahirovićem i Medunjanimo, jasno je da oni jesu slabe tačke....ali, odoste vi u krajnost.....u nas u svakoj liniji svkjetska klasa, i opet Grčka bolja od nas
Bolan, ne pregonite, imamo svojih slabosti, naravno, ali zar smo mi juče igrali punom snagom. Pa nije Džeko u drugom dva put potrčao, a nije se ni Pjana nešto pretrgao. A utisak je bio, da možemo dati gol kada nam je urcu ćeif.
Ok je to sa Zahirovićem i Medunjanimo, jasno je da oni jesu slabe tačke....ali, odoste vi u krajnost.....u nas u svakoj liniji svkjetska klasa, i opet Grčka bolja od nas
-
last mohicans
#122 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Znam da ovo nije tema predvidjena za naslov, ali se ipak tiče repke. Da li iko zna do kada imamo ugovor sa onom šugavom legeaom i njihovom bezveznom opremom? Stvarno momci izgledaju loše u njihovim dresovima, na svakom visi, pjaniću koda je tri broja veća. Kad ga vidim u opremi rome, još je zajebaniji.
Ne razumijem kakav je to ugovor da se ne može raskinuti, pa i na štetu,te uzeti bolji sponzor.Mislim da smo i mi postali mamac za sponzore, pa nismo ni mi neka lijeva repka. Ah me kada vidim druge repke u boljoj opremi.
A za Grke, već je nekoliko forumaša reklo i ja mislim isto. Stvarno je red da i njih neko nakanta.
A za Grke, već je nekoliko forumaša reklo i ja mislim isto. Stvarno je red da i njih neko nakanta.
-
Korisničkoime
#123 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Na žalost za to gledanje nekoga drugog nam je voz prošao, x puta su to ovdje svi ponovili ali nikada se ništa ozbiljno nije ni pokušalo za tu poziciju.iamia wrote:jedina nam je sansa protiv grka da igramo kao njemacka sa njima na svjetskom.
napad,, i samo napad.
Na žalost za Misimovića si u pravu kao i za Medunjanina samo što je Misimović mogao odigrati veoma dobro samo da ima malo prostora što mu nijedna ozbiljna ekipa naravno nije dala a Medunjanin sinoć nije mogao ni da je bio sam na terenu.
-
Korisničkoime
#124 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
@palermo
@ajvaz dedo
Dva špica ne smetaju da se igra pretežno preko krila, u sredini imaš dva krila i u odbrani dva beka i oni nam trebaju u Grčkoj međutim to nećemo vidjeti jer ćemo kao prvo imati samo jedno krilo a kao drugo sa Misimovićem i Pjanićem centralno tok igre kroz sredinu je manje više predodređen.
Ne igramo stalno 442 prošle kvalifikacije smo puno utakmica odigrali 451 što međutim nije dovelo do igre na krilima nego koncentracije igrača na centralnim pozicijama.
Sada jeste prekasno da pokušamo sa 433 jer se nikad nije probalo na žalost.
Slovence nismo razvukli dijelom i jer nismo imali lijevo krilo uz to imali smo Medunjanina u Pjanića koji su se postavili centralno time je nužno i igra pretežno bila kroz sredu.
To sa Mujdžom i Zukanovićem zamjeni.
@JTomas
Meni je baš svako padao na pamet ali baš Višća gdje ga nađe. Mislim da je palabra u pravu i da to nije mjesto za Višću ali se momak ubio za krila.Jednom sam Ultimu pitao bi li Višća mogao igrati zanjdeg veznog, i on reče jok, nije to nikada igrao. A meni Višća nekako baš bi odgovarao toj ulozi. Prevashodno zbog brzine, a ima i malo okoprčnosti. Eleneis, svakako je kasno, čak i da sam u pravu.
U pravu si, Zahirović će to igrati, ne mislim čak da bi to bio veliki problem, ako bi Sejo pored njega zaigrao....al nema Seje
@ajvaz dedo
@LSD je to sasvim precizno i jasno objasnio, čovjek je predugo van terena i predugo povrijeđen za tekmu protiv Grčke.Ja licno mislim da Rahimic moze do kraja kvalifikacija odigrati,ako ne 90,onda 60 min.
I to ne samo kvalifikacije,nego i prvenstvo...
A od razvlacenja nema nista,to preko krila,kao sto si ti nave,jer igramo sa dva spica,a nazad sa cetiri u liniji,u sredini ostaju "samo" cetvorica,tako da se ni to promjeniti nece...
Igramo 4-4-2,vec evo haman dvije godine,tako da od mjenjanja taktike,nevjerujem da ce nesto biti...
Jedino u prvih jedanaest,Zahirovic-Rahimic,Zukanovic na desnog beka (cisto zbog te lijeve noge,centarsuta radi!),Mujdza na neprirodnog lijevog (cisto sto mora,a za muku i moze odigrati),Vranjes na stopera,Steva desno,Lula lijevo,njihove zamjene Visca,i Avdija,spic zna se...
I isto kao i protiv Slovenije,pa ako sta prodze dobro je...
A ako prema nasem golu sta prodze,jebi ga...
Nemoj misliti da ja nebih volio da mi njih razvlacimo,Ali se neigra na wembliu,a ni na no kampu,bilino je to,a i sa cetri u sredini,sa Zahirovicem,koji sedam sekundi loptu kontrolisati nemoze,ma mi nismo ni Slovence mogli razvuc,cak smo licno mi u pojedinim trnutcima razvuceni bili...
Dva špica ne smetaju da se igra pretežno preko krila, u sredini imaš dva krila i u odbrani dva beka i oni nam trebaju u Grčkoj međutim to nećemo vidjeti jer ćemo kao prvo imati samo jedno krilo a kao drugo sa Misimovićem i Pjanićem centralno tok igre kroz sredinu je manje više predodređen.
Ne igramo stalno 442 prošle kvalifikacije smo puno utakmica odigrali 451 što međutim nije dovelo do igre na krilima nego koncentracije igrača na centralnim pozicijama.
Sada jeste prekasno da pokušamo sa 433 jer se nikad nije probalo na žalost.
Slovence nismo razvukli dijelom i jer nismo imali lijevo krilo uz to imali smo Medunjanina u Pjanića koji su se postavili centralno time je nužno i igra pretežno bila kroz sredu.
To sa Mujdžom i Zukanovićem zamjeni.
@JTomas
Šta misliš koga bi trebali imati pa da nekoga razvlačimo de pojasni, a to stoji da se u ovakvim utakmicama ne eksperimentiše, na žalost voz za isprobavanje je prošao. Mada igrali smo mi i prošle dosta tekmi u formaciji 451 pa se prebacili na 442 naravno bez krila.niti mi imamo personal da nekoga razvlačimo, niti se u ovakvim utakmicama može eksperimentalno mijenjati način kako se igra zadnje dvije godine.
Last edited by Korisničkoime on 07/02/2013 22:53, edited 2 times in total.
-
ajvaz_dedo
#125 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Bravo majstore,najbolji post,na temi 100%!!!duminjo wrote:grci igraju da ga ne prime i ako ga zabiju, a mi igramo za gol vise. nemamo odbranu, imamo odlican napad i dobre igrace koji mogu dati zadnji pas za gol. zato i ne treba mijenjati nista nego navaliti od 1 minute i igrati za gol vise. grci nam nece dati vise od jednog a mi njima mozemo i 3.JThomas wrote:niti mi imamo personal da nekoga razvlačimo, niti se u ovakvim utakmicama može eksperimentalno mijenjati način kako se igra zadnje dvije godine.
- eh...ako se budemo prilogadoli grčkoj, cvrsto i oprezno igrali, onda smo donji. puno nervoze, prekrsaja, prekida pa se onda bojim i ovoga: http://www.youtube.com/watch?v=G3OhjJmRT2s
- a ako budemo igrali otvoreno od pocetka, za gol vise...onda bi moglo biti svega, puno golova, puno trke..a oni ih ne mogu zabit nama kolko mi njima(sa ovom drugom taktikom bi se oni trebali nas bojati a ne mi njih)
no, vidjecemo na sta ce se odluciti pape. ja se pribojavam da ce uci oprezno, ali ima jos vremena
A ovo prepucavanje gol razlika ili medzusobni duel ce biti izgleda na svim sportskim temama,svake dvije stranice...
Neznam kako vam se da ponavljati "cinjenice",protiv necijeg "misljenja"???