Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami sebe

Locked
cyprus

#101 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by cyprus »

OpusDei wrote:
cyprus wrote:
OpusDei wrote:Primijetio sam da autori ovakvih postova skoro uvijek zive u gradovima sa bosnjackom vecinom.
To je tvoja percepcija, ne ulazim u to...
Ne ulazis jer ne znas, jer ne zivis na recimo Palama ili u Sirokom nego u Sarajevu. Mi koji smo iz nebosnjackih dijelova BiH imamo malo realniji pogled na situaciju.
Opet kažem, to je tvoja percepcija, koja je razlikuje od moje... Moguće i zato što nam je tačka gledišta drugačija... Dakle, ne tvrdim da sam ja upravu, niti da si ti ukrivu, zato kažem da u subjektivne percepcije ne ulazim... A ovo jeste pitanje isključivo subjektivne percepcije... Da, ja živim u većinski bošnjačkom gradu i zaista ovdje ne primjećujem onoliko nacionalizma koliko ga vidim na forumu... Također, poznajem i određen broj ljudi koji dolaze iz većinski srpskih ili hrvatskih područja, ali ni među njima nisam primjetio onaj stepen nacionalizma koji je prisutan u medijima i na internetu...

Tvoja iskustva su vjerovatno drugačija i to poštujem...
OpusDei

#102 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by OpusDei »

cyprus wrote: Opet kažem, to je tvoja percepcija, koja je razlikuje od moje... Moguće i zato što nam je tačka gledišta drugačija... Dakle, ne tvrdim da sam ja upravu, niti da si ti ukrivu, zato kažem da u subjektivne percepcije ne ulazim... A ovo jeste pitanje isključivo subjektivne percepcije... Da, ja živim u većinski bošnjačkom gradu i zaista ovdje ne primjećujem onoliko nacionalizma koliko ga vidim na forumu... Također, poznajem i određen broj ljudi koji dolaze iz većinski srpskih ili hrvatskih područja, ali ni među njima nisam primjetio onaj stepen nacionalizma koji je prisutan u medijima i na internetu...

Shvatam ja da ti ne primjecujes neki pretjerani nacionalizam u Sarajevu, to sam cuo od dosta Sarajija (izmedju ostalog i na ovom forumu). Moj jedini problem je sa onim Sarajlijama sto pokusavaju nas druge da ubjedjuju kako je tako svugdje i da nas vlastite oci varaju...
harell

#103 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by harell »

Niko te ba ne vara, normalno da cu pricat o situaciji u Sarajevu kad ovdje zivim i samo s tim se susrecem, fazon je sto ima i forumasa saralija dosta koji pricaju o nekakvoj mrznji pretjeranoj koju ja ne vidim, meni je zao sto tako nije svugdje i naravno ne znam kakva je situacija gdje ti zivis
XXS

#104 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by XXS »

%tacno* wrote: Ko se ne osjeca lagodno u BiH moze komotno prijeci da zivi u bilo koju EU zemlju gdje moze uzivati u multietnickom zivotu ili pak prikloniti se narodu sa istom etrnijom i kulturom kao sto je on sam ima.
Upravo je ovo cijela poenta novobosnjacke multikulturalnosti.
Mi smo multi-kulti i sve dok mislite i ponasate se po bosnjackim pravilima mi smo multi-kulti.
Ako vam se ne svidja i mislite ili se ponasate drugacije mozete razguliti odavded jer mi smo multi-kulti, a vi, koji razmisljate drugacije niste.
Mi smo multi-kulti, a vi ste za genocid iz '92.

Kraj price.
Damir_5

#105 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by Damir_5 »

cyprus wrote: Opet kažem, to je tvoja percepcija, koja je razlikuje od moje... Moguće i zato što nam je tačka gledišta drugačija... Dakle, ne tvrdim da sam ja upravu, niti da si ti ukrivu, zato kažem da u subjektivne percepcije ne ulazim... A ovo jeste pitanje isključivo subjektivne percepcije... Da, ja živim u većinski bošnjačkom gradu i zaista ovdje ne primjećujem onoliko nacionalizma koliko ga vidim na forumu... Također, poznajem i određen broj ljudi koji dolaze iz većinski srpskih ili hrvatskih područja, ali ni među njima nisam primjetio onaj stepen nacionalizma koji je prisutan u medijima i na internetu...

Ti kao nebosnjak iz Sarajeva imas stotinu puta veca prava nego nesrbin i nerhvat iz vecinskih srpskih odnosno hrvatskih podrucja! To je cinjenica i fakt.

Recimo Bosnjak u srpskim vecinskim podrucjima, ma nema sanse da on bude na nekom rukovodecem mjestu u administraciji. Citajuci clanke o Sarajevu, vecinom su na rukovodecim mjestima nebosnjaci u Sarajevu, u svim oblastima. Eno na drugoj temi, Predrag ministar pobjegao nakon saobracajne nesrece u sarajevski haustor. U Bluci to nije moguce sa Bosnjakom, jer tamo Bosnjak ne moze biti ministar ako barem u ratu nije ubijao Bosnjake i patio od Kusturica sindroma, drugim rijecima bio izdajica roda svoga.
Bodkin

#106 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by Bodkin »

Damir_5 wrote:

Ti kao nebosnjak iz Sarajeva imas stotinu puta veca prava nego nesrbin i nerhvat iz vecinskih srpskih odnosno hrvatskih podrucja! To je cinjenica i fakt.

Recimo Bosnjak u srpskim vecinskim podrucjima, ma nema sanse da on bude na nekom rukovodecem mjestu u administraciji. Citajuci clanke o Sarajevu, vecinom su na rukovodecim mjestima nebosnjaci u Sarajevu, u svim oblastima. Eno na drugoj temi, Predrag ministar pobjegao nakon saobracajne nesrece u sarajevski haustor. U Bluci to nije moguce sa Bosnjakom, jer tamo Bosnjak ne moze biti ministar ako barem u ratu nije ubijao Bosnjake i patio od Kusturica sindroma, drugim rijecima bio izdajica roda svoga.
ajde daj ti te clanke da svi procitamo ili je predrag ta vecina :lol:
XXS

#107 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by XXS »

Damir_5 wrote:Ti kao nebosnjak iz Sarajeva imas stotinu puta veca prava nego nesrbin i nerhvat iz vecinskih srpskih odnosno hrvatskih podrucja! To je cinjenica i fakt.
Ovo je najretardiranija mjera vrijednosti za multikulturalnost.
Multikulturalnost ima univerzalnu vrijednost i ne mjeri se odnosom kolicine sranja i zlocina izmedju BL, Mostara i Sarajeva.
Samo zato sto je situacija u Sarajevu bolja u odnosu na BL i Mostar ne znaci da je Sarajevo multi-kulti grad.
Kad se pocnemo vrijednovati sa stvarnim multi-kulti centrima, umjesto sa BL i Mostarom, mozda i napravimo neki napredak.
Mrka nam je kapa dok se mjerimo sa BL i Mostarom ovokvima kakvi su u zadnjih 20 godina.
fakat

#108 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by fakat »

Tema je perfidna do bola, Bosnjaci ispadose ovdje najgori nacionalisti, i sada da dokazu da to nisu trebaju u nedogled ciniti ustupke i savijati se do poda, a naravno nikada se nece traziti isti standard tamo gdje su Bosnjaci u manjini. Providno...u pravu su bili oni sto su tvrdili da cemo se uskoro mi njima izvinjavati. Jeste, sve je laz, samo pusta laaaaz....
Damir_5

#109 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by Damir_5 »

XXS wrote: Ovo je najretardiranija mjera vrijednosti za multikulturalnost.
Multikulturalnost ima univerzalnu vrijednost i ne mjeri se odnosom kolicine sranja i zlocina izmedju BL, Mostara i Sarajeva.
Samo zato sto je situacija u Sarajevu bolja u odnosu na BL i Mostar ne znaci da je Sarajevo multi-kulti grad.
Kad se pocnemo vrijednovati sa stvarnim multi-kulti centrima, umjesto sa BL i Mostarom, mozda i napravimo neki napredak.
Mrka nam je kapa dok se mjerimo sa BL i Mostarom ovokvima kakvi su u zadnjih 20 godina.
Nije to retardirana mjera vrijednosti za multikulturalnost nego sirov dokaz fasizma u Srba i Hrvata koji nebosnjaci iz Sarajeva (vecinom Srbi i Hrvati) ignorisu velikim bezobrazlukom, cinizmom i pokvarenoscu, pa jos pljuju po poslijeratnom Sarajevu zato sto vise nisu povlasteni kao sto su bili prije rata, nego su sad malo manje povlasteni u Sarajevu nego prije rata. Naravno porediti status nebosnjaka (citaj Srbe i Hrvate) iz Sarajeva sa Bosnjacima iz Bluke i Gruda, sto bi trebalo biti nekakvo daytonsko mjerilo nakon rata, to je apsurd. Prvi cinicno i bezobrazno pljuju po Sarajevu gdje god stignu, dok su isto vrijeme povlasteni, drugih maltene i nema u tim vecinskim srpskim i hrvatskim sredinama, a ono malo sto ih ima, imaju status slican "crncima" u doba apartheida u Juznoj Africi.

Ne prosipajte cinije koja vas hrane.

Sarajevo ne treba biti nikakva multietnicka oaza u fasistickoj pustinji daytonske Bosne, Sarajevo je par kvadratnih kilometara zamagljene bosanske doline i da sam ja nebosnjak (Srbin, Hrvat) u Sarajevu, svakako da bi cjenio to sto nemam "crnacki" apartheid status kao recimo Bosnjaci u Bluci i Grudama.

Ono sto zelim poruciti Srbima i Hrvatima iz Sarajeva, ne kukajte na Sarajevo, ne pljujte po Sarajevu gdje god stignere i gdje god mozete, jer sta bi vi jadna vam cinicna majka da ste Bosnjak u Bluci ili Grudama pa da vas potlacuju na sve moguce nacine srpski odnosno hrvatski fasisti, koje inace vi sarajevski Srbi i Hrvati vecinom politicki podrzavate?

Sutite i uzivajte, imate sansu biti ministar, direktor, predsjednik opcine ili bilo sta zelite u Sarajevu, eno cak su Srbi iz genocidne postali gastarbajteri u Sarajevu, dok Bosnjaci u sredinama gdje su vecina Srbi i Hrvati nemaju apsolutno nikakve sanse za bilo kakav posao, a kamoli rukovodece funkcije, iskljucivo iz razloga sto nisu Srbi ili Hrvati.
Bodkin wrote:
ajde daj ti te clanke da svi procitamo ili je predrag ta vecina :lol:
Tvoje naredjenje, moje izvrsenje? Da ti jos otpjevam jednu od Cece? Fakt je fakt, a slijepac ga sasvim sigurno nece vidjeti.
cyprus

#110 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by cyprus »

:lol: :lol: :thumbup:
harell

#111 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by harell »

Damir objasnio, cao zdravo bok :mrgreen:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#112 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by PipiDugaDevetka »

harell wrote:Damir objasnio, cao zdravo bok :mrgreen:
Ama baš sve je objasnio, moderacijo ključaj temu. Nema se više šta reći o multi - kulti BiH.
Bodkin

#113 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by Bodkin »

Nova zvijezda forumskog neba :D ne moses nista nego mu na svaki post staviti prst gore :D
Banksy

#114 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by Banksy »

PipiDugaDevetka wrote:
Ama baš sve je objasnio, moderacijo ključaj temu. Nema se više šta reći o multi - kulti BiH.
Damir je navaljao gomilu gluposti i sam, svojim postom, potvrdio tezu da danas više i nema velike razlike između Sarajeva, Mostara i Banja Luke.

Fakat jeste i da smo dugo odolijevali i borili se, ali fakat je i da smo na koncu podlegli.
%tacno*

#115 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by %tacno* »

XXS wrote:
%tacno* wrote: Ko se ne osjeca lagodno u BiH moze komotno prijeci da zivi u bilo koju EU zemlju gdje moze uzivati u multietnickom zivotu ili pak prikloniti se narodu sa istom etrnijom i kulturom kao sto je on sam ima.
Upravo je ovo cijela poenta novobosnjacke multikulturalnosti.
Mi smo multi-kulti i sve dok mislite i ponasate se po bosnjackim pravilima mi smo multi-kulti.
Ako vam se ne svidja i mislite ili se ponasate drugacije mozete razguliti odavded jer mi smo multi-kulti, a vi, koji razmisljate drugacije niste.
Mi smo multi-kulti, a vi ste za genocid iz '92.

Kraj price.
pa sta ste mislili da petkom ne idete u dzamiju...a krmka u kadi koljete...e nece moci :x :x

salim se ali ti blage veze od zivota nemas nego samo provociras :D

Postao/la OpusDei dana 07/02/2013 01:55

cyprus je napisao/la:Opet kažem, to je tvoja percepcija, koja je razlikuje od moje... Moguće i zato što nam je tačka gledišta drugačija... Dakle, ne tvrdim da sam ja upravu, niti da si ti ukrivu, zato kažem da u subjektivne percepcije ne ulazim... A ovo jeste pitanje isključivo subjektivne percepcije... Da, ja živim u većinski bošnjačkom gradu i zaista ovdje ne primjećujem onoliko nacionalizma koliko ga vidim na forumu... Također, poznajem i određen broj ljudi koji dolaze iz većinski srpskih ili hrvatskih područja, ali ni među njima nisam primjetio onaj stepen nacionalizma koji je prisutan u medijima i na internetu...

Shvatam ja da ti ne primjecujes neki pretjerani nacionalizam u Sarajevu, to sam cuo od dosta Sarajija (izmedju ostalog i na ovom forumu). Moj jedini problem je sa onim Sarajlijama sto pokusavaju nas druge da ubjedjuju kako je tako svugdje i da nas vlastite oci varaju...
Nisi shvatio peontu. Ovdje se vec dugo provlaci prica da bi se stvorola logika kako ni Sarajevo ni BiH nisu multi-kulti. To dolazi od ljudi koji su ''manjina'' na podrucjima bosnjacke vecine. kako mi ovo sve ruzno zvuci dok pisem ''manjina'' ''vecina'' ali moram da bih objasnio neke stvari. Ti isti sto kritikuju Bosnjake ni jednom rijecju ne zele da prokomentarisu sliku u Visegradu, Bileci, Bratuncu, Foci, B.Luci, Sirokom, Livnu...ali je zato zgodno ''sr..ti'' po ovim balijama.
Bodkin

#116 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by Bodkin »

Banksy wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Damir je navaljao gomilu gluposti i sam, svojim postom, potvrdio tezu da danas više i nema velike razlike između Sarajeva, Mostara i Banja Luke.

Fakat jeste i da smo dugo odolijevali i borili se, ali fakat je i da smo na koncu podlegli.
nisi u pravu. srbi i hrvati sarajeva trebaju biti sretni i da ne pricaju previse iako usput glasaju za ustase iz mostara i cetnike iz b.luke, a trebalo je jos i srusiti sve rpske crkve cim su srbi srusili dzamije
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#117 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Banksy wrote: Damir je navaljao gomilu gluposti i sam, svojim postom, potvrdio tezu da danas više i nema velike razlike između Sarajeva, Mostara i Banja Luke.

Nikakve ja gluposti i jasno je svojom diskusijom naznačio razliku između Sarajeva vs. BLuka&Mostar poredeći ih u ovoj fašističkoj(dejtonskoj) državi Bosni i Hercegovini.
Banksy

#118 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by Banksy »

Bodkin wrote:
Banksy wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Ama baš sve je objasnio, moderacijo ključaj temu. Nema se više šta reći o multi - kulti BiH.

nisi u pravu.
srbi i hrvati sarajeva trebaju biti sretni i da ne pricaju previse iako usput glasaju za ustase iz mostara i cetnike iz b.luke,
a trebalo je jos i srusiti sve rpske crkve cim su srbi srusili dzamije
Ti nisi u pravu.
Srbi i Hrvati Sarajeva uglavnom ne glasaju ''za ustase iz mostara i cetnike iz b.luke'', već za neku od nenacionalnih stranaka Federacije.
To niko nije rekao, ne konstruiši. Pravi odgovor je da nije trebalo rušiti u Mostaru i Banja Luci.
Banksy

#119 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by Banksy »

PipiDugaDevetka wrote: Nikakve ja gluposti i jasno je svojom diskusijom naznačio razliku između Sarajeva vs. BLuka&Mostar poredeći ih u ovoj fašističkoj(dejtonskoj) državi Bosni i Hercegovini.
Gomila gluposti, Pipi, koja nije vrijedna šire priče.
Jedno je rat, drugo poraće. Sarajevo 1996. i Sarajevo 2012. se u putu nisu sreli.
Da ne širim ...
PipiDugaDevetka

#120 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Banksy wrote:

Ti nisi u pravu.
Srbi i Hrvati Sarajeva uglavnom ne glasaju ''za ustase iz mostara i cetnike iz b.luke'', već za neku od nenacionalnih stranaka Federacije.
To niko nije rekao, ne konstruiši. Pravi odgovor je da nije trebalo rušiti u Mostaru i Banja Luci.
@Banksy,
Jednostavno neke stvari ne razumijem šta pišeš, pa odustajem od dalje rasprave sa tobom. Damir_5 mnogo jasnije objašnjava.
Bodkin

#121 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by Bodkin »

Banksy wrote:
Bodkin wrote:
nisi u pravu.
srbi i hrvati sarajeva trebaju biti sretni i da ne pricaju previse iako usput glasaju za ustase iz mostara i cetnike iz b.luke,
a trebalo je jos i srusiti sve rpske crkve cim su srbi srusili dzamije
Ti nisi u pravu.
sve sto damir kaze je tacno i ti nemas argumenata :D
Damir_5

#122 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by Damir_5 »

Banksy wrote:
Kopirati cu moj komentar sa druge teme, koji nam jasno pokazuje kolika je razlika izmedju Sarajeva i Bluke, na primjeru odnosa prema Ferhadiji i Sabornoj Crkvi od strane vlasti i policije Banja Luke i Sarajeva, u toku rata, nakon rata i danas.

Ali za cudo bozije, najvise ko pljuje po Sarajevu, ne samo ovdje na ovom forumu, nego i na stranim forumima, su nebosnjaci iz Sarajeva, vjerovatno oni koji vec godinama muzu sarajevski budzet. Ali da vidimo kako je to izgledalo u Sarajevu, a kako u Bluci na dva najveca i najznacajnija islamska i ortodoksna objekta u Sarajevu i Bluci.

Ferhadija (Banja Luka) prije rusenja
Image

Ferhadija nakon rusenja od strane banjalucke policije (Banja Luka)
Image

Image

Ferhadija obnavljanje nakon sto ju je srusila banjalucka policija u ratu i to iz drugog pokusaja. Obnavlja se iskljucivo novcima IZBIH, banjalucke dijaspore i osobnim donacijama. Banja Luka i danas totalno odbija izvrsiti presudu da nadoknadi potpuno stetu nanesenu rusenjem Ferhadije od strane banjalucke policije.

Image

Saborna Crkva u Sarajevu koju je u ratu cuvala sarajevska policija i koja nije bila srusena, nakon sto ju je nacelo vrijeme, totalno obnovljena novcima sarajevskih poreznih obveznika ili drugim rijecima novcima iz budzeta grada Sarajeva.

Image

Samo na ovom primjeru je jasno kolika je razlika izmedju multietnicke vlasti u vecinskom bosnjackom Sarajevu i fasisticke vlasti u vecinskoj srpskoj Bluci i danas.

Naravno nebosnjaci Sarajeva koji temeljito muzu sarajevski budzet kad god im se pruzi prilika ce i nakon ovog biti cinicni, bezobrazni i pokvareni, nakon cega ce otici na neke strane web stranice i pljuvati koliko god mogu po Sarajevu. Da sad ne spominjem da je Sarajevo jedino u BiH usvojilo i priznalo postojanje onih iz grupe "ostalih", sto znaci dalo im sansu da participiraju u vlasti i ako to nije po Daytonu.

E sad koliko je produktivno za Bosnjake da daju Srbima i Hrvatima potpunu vlast u Sarajevu, dok u isto vrijeme Srbi I Hrvati potlacuju Bosnjake u sredinama gdje su Srbi i Hrvati vecina, o tom drugom prilikom. Isto drugom prilikom o srpskim gastarbajterima iz genocidne koji danas masovno rade u Sarajevu i zauzimaju radna mjesta nezaposlenim federalcima.
Last edited by Damir_5 on 07/02/2013 12:36, edited 1 time in total.
FreakyStyley

#123 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by FreakyStyley »

Image
Bodkin

#124 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by Bodkin »

Damir_5 wrote:
Banksy wrote:
Kopirati cu moj komentar sa druge teme, koji nam jasno pokazuje kolika je razlika izmedju Sarajeva i Bluke, na primjeru odnosa prema Ferhadiji i Sabornoj Crkvi od strane vlasti i policije Banja Luke i Sarajeva, u toku rata, nakon rata i danas.

Ali za cudo bozije, najvise ko pljuje po Sarajevu, ne samo ovdje na ovom forumu, nego i na stranim forumima, su nebosnjaci iz Sarajeva, vjerovatno oni koji vec godinama muzu sarajevski budzet. Ali da vidimo kako je to izgledalo u Sarajevu, a kako u Bluci na dva najveca i najznacajnija islamska i ortodoksna objekta u Sarajevu i Bluci.

Ferhadija (Banja Luka) prije rusenja
Image

Ferhadija nakon rusenja od strane banjalucke policije (Banja Luka)
Image

Image

Ferhadija obnavljanje nakon sto ju je srusila banjalucka policija u ratu i to iz drugog pokusaja. Obnavlja se iskljucivo novcima IZBIH, banjalucke dijaspore i osobnim donacijama. Banja Luka i danas totalno odbija izvrsiti presudu da nadoknadi potpuno stetu nanesenu rusenjem Ferhadije od strane banjalucke policije.

Image

Saborna Crkva u Sarajevu koju je u ratu cuvala sarajevska policija i koja nije bila srusena, nakon sto ju je nacelo vrijeme, totalno obnovljena novcima sarajevskih poreznih obveznika ili drugim rijecima novcima iz budzeta grada Sarajeva.

Image

Samo na ovom primjeru je jasno kolika je razlika izmedju multietnicke vlasti u vecinskom bosnjackom Sarajevu i fasisticke vlasti u vecinskoj srpskoj Bluci i danas.

Naravno nebosnjaci Sarajeva koji temeljito muzu sarajevski budzet kad god im se pruzi prilika ce i nakon ovog biti cinicni, bezobrazni i pokvareni, nakon cega ce otici na neke strane web stranice i pljuvati koliko god mogu po Sarajevu. Da sad ne spominjem da je Sarajevo jedino u BiH usvojilo i priznalo postojanje onih iz grupe "ostalih", sto znaci dalo im sansu da participiraju u vlasti i ako to nije po Daytonu.

E sad koliko je produktivno za Bosnjake da daju Srbima i Hrvatima potpunu vlast u Sarajevu, dok u isto vrijeme Srbi I Hrvati potlacuju Bosnjake u sredinama gdje su Srbi i Hrvati vecina, o tom drugom prilikom. Isto drugom prilikom o srpskim gastarbajterima iz genocidne koji danas masovno rade u Sarajevu i zauzimaju radna mjesta nezaposlenim federalcima.
:lol: :lol: :thumbup:
FreakyStyley

#125 Re: Multikulturalnost, multinacionalnost ... lažemo li sami

Post by FreakyStyley »

Dobar je mali i dedo mu je 'vako.
Locked