Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
insomnia78

#102 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila

Post by insomnia78 »

Joj sto udavi treba

s' moje sokocalo
Sofija89

#103 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila

Post by Sofija89 »

70s
Image

80s
Image

90s
Image

2013
Image
Image

Image
last mohicans

#104 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila

Post by last mohicans »

zakonpera wrote:Taj facebook je nesto najgluplje sto je ova generacija prihvatila. Mnogo je toga promijenio. Mnogi su ganjali koke i prije postojanja facebooka a ovo danas je postalo strasno.. nalijepi treba 20 sexy sliba, malo retusira, ovo ono i na facebooku naravno ima izmedju 300 i 600 prijatelja nekih drkandzija i jednostavno vise nije spremna na normalno barenje, normalan provod, normalno poznanstvo, u gradu da joj pridjem, na nekom druzenju .. nije bitno, da je oborim sarmom, nekom supljom ili stvarno romantikom. Nista vise ne pali jer svoju realnost vidi na facebooku, vidi 50 drkandzija koji su joj lajkali slike, vidi 30 njih sto joj se javljaju u inbox .. i ko si ti tu bato kad ona izadje jednom hefticno u grad, kako je inpresionirati kad ima totalno poremecenu percepciju. Od tih toliki lajkova, komentara, slinavih likova ona umisli da je stvarno nemoguce dokuciva i trazi nesto nemoguce. Ovo nije vise moja prica vec misljenje mnogih frajera i smekera koji vide velike promjene u musko-zenskim odnosima donesen ovom facebook revolucijom. Izgubljena je realnost i mogucnost da budemo stvarni smekeri i skinemo broj, izmamimo osmijeh, malo procaskamo. Mnogo su zatvorene postale i facebook im je zivot a ne zivot. Tako birajuci i gledajuci, ziveci u tom kvazi svijetu, kvazi smekera, tzv. drkandzija koji imaju vremena da povazdan sjede za racunarom.. kao i tim glumicama pa i njima prolaze godine i nakon nekog vremena te selakcije tolike shvate da im je zivot prosao pred ocima.
Čovjek sve rekao :thumbup:
Nur_

#105 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila

Post by Nur_ »

Dodala bih da je situacija i obrnuta. Muškarci (osim onih "modernih muškaraca") ne postavljaju mnogo vlastitih slika po FB i ostalim društvenim mrežama, ali se iako pričaju suprotno (nevjerovatno kako sami sebe lažu, pa još ono hoće i da im povjeruješ :D ) - pale na iste. Danas je generalno problem što ljudi sami sebe lažu pa i svakoga s' kim komuniciraju. Gledaju retuširane i uređene slike, od modela do ovih "estradnih djevojaka" i iako znaju da je to sve samo farsa, svim svojim postupcima/ponašanjima u konkretnim situacijama pokazuju da se sami zavaravaju. Do sad ne upoznah muškarca sa stavom, koji kad nešto kaže - da voli ili ne voli, toga se i pridržava u realnosti. Mnogo puta dobijem osjećaj da muškarci gube tu svoju "muškost" - u smislu da su jači spol, da imaju karakter, stabilnost...itd. sve one poželjne psihičke karakteristike jednog muškarca koje danas možeš "osjetiti" samo u knjigama i filmovima :-) . Sve drvlje i kamenje na "takve djevojke", a zapravo čim im se pruži prilika - budu sa takvom.
shin

#106 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila

Post by shin »

Ja mislim da je problem u tome što imate pogrešne prijatelje dodane u friend listi.
Nur_

#107 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila

Post by Nur_ »

shin wrote:Ja mislim da je problem u tome što imate pogrešne prijatelje dodane u friend listi.
Nije to više problem FB, mislim da je problem generalno svih društvenih mreža, jer su ljudi izgubili život, svi žive "online život". :-)
dale cooper

#108 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila

Post by dale cooper »

Sa internet revolucijom došlo je i do promjena u načinu na koji ljudi komuniciraju.
Online komunikacija sve više postaje standard i bojim se da će to u budućnosti biti teško zaustavljivo.
A uporedo sam tim primjetno je sve veće otuđenje i manjak stvarne društvene interakcije
među ljudima. Neko je manje, a neko više zahvaćen ovim procesom, ali niko nije imun.
ZV Keli

#109 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila

Post by ZV Keli »

Joker88 wrote:Nekom se i buce svidjaju...
Gadnog li fetisa :lol: 8-)
shin

#110 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila

Post by shin »

Nur_ wrote:
shin wrote:Ja mislim da je problem u tome što imate pogrešne prijatelje dodane u friend listi.
Nije to više problem FB, mislim da je problem generalno svih društvenih mreža, jer su ljudi izgubili život, svi žive "online život". :-)

Ja mislim da ti nisi shvatila poentu facebooka :wink:
Nur_

#111 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila

Post by Nur_ »

@ shin

Može biti da si upravu :wink: .
Logovan

#112 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila

Post by Logovan »

Ne mogu da vjerujem šta čitam. Sad po nekima ispade da svi koji imaju profil na facebooku su veliki ovisnici o njemu, oni su besposleni, oni su kreteni, itd. Sve zavisi kako se facebook koristi. Npr. ako si na njemu 24 sata, ako stalno postavljaš neke slike na kojima si ti, ako postavljaš statuse radi lajkova, itd onda je to već problem.

Ovi što neprestano seru po facebooku, zapitate li se da li je i forum isti problem kao i ova društvena mreža?
dezurni_ucenik

#113 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila

Post by dezurni_ucenik »

Najjace kad krenu pojedine cure stavljati slike sa citatima Samante iz Sex and the City tipa : Men are shit,I love you Richard but i love me more,pa onda nastave sa nizom feministickih preseravanja pokazujuci time kolike su kurcopacenice.Ili retardirani statusi tipa "Luda subotnja noc.Djevojke opet ponavljamo",pa onda nakon sedam dana ide "jebes ovaj grad ,kad se nema gdje izaci" pa onda opet "Jooooj zivim za vikend.Bice looooom".U pauzama izmedju tih statusa obavezno idu komentari mrznje usmjereni protiv muskaraca "kako u Sarajevu nema frajera,kako Beograd prelama od lafaca".Isto ko da smo mi u Sarajevu Walking deadsi.

Primjer jedne drugarice.Cesto stavlja na fejs kako muskarci danas ne znaju sta je romantika,kako treba da budu dzentlmeni jer su zene dame.A vamo guze je kockaste glave.

Ah,da tu su i neizbjezni Dusko Radovic,Miroslav Antic. :D

Ili kad je ovaj jedan drug stavio status - hadis kako je Muhamed poslanik sanjao kako nikad u Bosni nece biti pravde.
Kad sam to vidio,doslo mi da se bacim sa vrha Bosmala od muke ili da se zapalim ko Jan Palah
Sarajevski_Marlboro

#114 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila

Post by Sarajevski_Marlboro »

Neki još nisu shvatili koliko taj fb kvari generacije i generacije.
Ko poznaje tinejdžere i vidi kako to izgleda u njihovom svijetu, i do koje mjere ta djeca idu, kako pricaju, kako se slikaju, sve u cilju neke prividne popularnosti i stila "nikad ne ispast nicija budala", da mi je isfurati sve i svakoga, i omalovaziti... treba biti dobro zabrinut.
Odgajaju se gomile i gomile prakticno nesposobnih osoba, koji se te svoje djecije nezrelosti ne uspijevaju rijesiti zadugo. Bar vidim na primjeru svoje okoline. Nevjerovatno koliko to zaglupljuje, odvaja od stvarnog zivota, zelje za ucenjem i napredovanjem. Sve je virtualni svijet.
Zao mi je onih normalnih.
A o ovim odraslim koji su kao ta djeca ne treba trositi mnogo rijeci. :run:
miki27A

#115 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila

Post by miki27A »

ladyblue18 wrote:
mrgreen wrote:hide i unfollow su dvije ubjedljivo najbolje opcije na fejsu. manje me stvari od tad nervira :-D
Jok, najbolja je delete. :dance:
unfriend je najbolja: kako nekad s merakom unfriend onoga/u koji/a me zatrpava glupostima, salje pozive za neke glupe grupe, dogadjaje, ima rasisticko misljenje: samo unfriend.
smijesni_ste

#116 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila

Post by smijesni_ste »

Cvikerash najbolji ubjedljivo :D...tačno tako kako si opisao... :thumbup:
Rob_Atl

#117 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila

Post by Rob_Atl »

Neka ba fejsbuka, sjetite se ranije dok je bilo mirca i bolchata , morao si pricati danima da bi dobio neku slicicu navedene osobe, i to slika njih 10-tak sa 50 metara slikano pa ti sad skontaj ko je ona/on. A ovako ti je sad sve na dohvat ruke, odma znas skim posla imas i ko je kakav :D . Meni fejsbuk dodje ko zajebancija, bude nekad ozbiljnih statusa ali rijetko kad, vecinom je neka sprdnja i prozivanje nekoga :razz: . Sta fali sto raja kaci sve i svasta, ako vam smeta kao sto neko rece kliknete hide ili ga/je unfriend i zdravo , al valja unfriend neku ko je dobra i koja postavlja polugole slike, ma kolko god glupa bila a? :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#118 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila

Post by ladyblue18 »

CVIKERASH wrote:Najjace kad krenu pojedine cure stavljati slike sa citatima Samante iz Sex and the City tipa : Men are shit,I love you Richard but i love me more,pa onda nastave sa nizom feministickih preseravanja
Image

:mrgreen:

Evo jos jedna na temu

Image

Helem, kod mene je fejs jako dobra stvar jer sam istim otkrila kolikim sam dvolicnjacima bila okruzena sto se kaze do jucer. To su budalastine na cemu ljudi padaju i pokazuju svoja prava lica a sve zahvaljujuci fejsbuku. :dance:
Tako da je kod mene fejs koristan. :mrgreen:
MedenoSrce

#119 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila

Post by MedenoSrce »

jako malo vremena provodim na fcbu - nemam vremena od forumanja tako da nemam pojma ko je kakav
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#120 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila

Post by ladyblue18 »

MedenoSrce wrote:jako malo vremena provodim na fcbu - nemam vremena od forumanja tako da nemam pojma ko je kakav
Ali zato znas kakvi su forumasi :mrgreen:
Not My Idea

#121 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila

Post by Not My Idea »

MedenoSrce wrote:jako malo vremena provodim na fcbu - nemam vremena od forumanja tako da nemam pojma ko je kakav
:thumbup: :mrgreen:

Usla sinoc a prije toga zadni put u subotu. Provedem 5 minuta i :run:

CVIKERASH wrote:Najjace kad krenu pojedine cure stavljati slike sa citatima Samante iz Sex and the City tipa : Men are shit,I love you Richard but i love me more,pa onda nastave sa nizom feministickih preseravanja

ladyblue18 wrote: Image
MedenoSrce

#122 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila

Post by MedenoSrce »

ladyblue18 wrote:

ma vidjela od onog zutog cvjetka da je popularno ta istrazivanja provoditi :mrgreen:
blesava

#123 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila

Post by blesava »

Sheriff wrote:+5 za sve gore navedeno i nerviraju me cure koje se slikaju sa poklonima koje su dobile za rođendan..svaki poklon prislone uz glavu, ko ljube ga i tako 100 slika...

ja ovo jos nisam vidjela, al vjerujem da je groooooznoooo.

Najgore su mi one sto stalno javljaju gdje su i sta rade, i to cak i sa mobitela. Ode do granapa i javlja na fejsu: "evo kupujem cokoladu". ma da se ubijes.

A sto se tice ovih citata i ostalih objava, ja to cesto radim kada nesto nadjem sto mi se svidi,ne mora znaciti da se odnosi konkretno na mene, ali ako mi se svidi ja to objavim i na svom zidu.

Inace fesj je jedna obicna velika mahala.
Not My Idea

#124 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila

Post by Not My Idea »

MedenoSrce wrote:
ladyblue18 wrote:

ma vidjela od onog zutog cvjetka da je popularno ta istrazivanja provoditi :mrgreen:
:lol: :lol: bjez jeb' se tamo, prosu kafu :x
groove

#125 Re: Kako vam se neko prestao sviđati zbog facebook profila

Post by groove »

ladyblue18 wrote: Helem, kod mene je fejs jako dobra stvar jer sam istim otkrila kolikim sam dvolicnjacima bila okruzena sto se kaze do jucer. To su budalastine na cemu ljudi padaju i pokazuju svoja prava lica a sve zahvaljujuci fejsbuku. :dance:
Tako da je kod mene fejs koristan. :mrgreen:
:thumbup:

a inace, uvijek kad vidim tvoj nick odmah mi u glavi krene melodija one pjesme It's all over now,Baby Blue :mrgreen:
Post Reply