Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Sezam

#101 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by Sezam »

betametazon wrote:tema je odron :-) povraca mi se...ako je to stvarno istina (zatekao mater u krevetu sa drugim , istovremeno mladja, bas lijepa kolegica prica kako bi sa tvojim tatom kao nesto :lol: (malo previse slucajnosti)) nemate vi vise nista zajednicko, reci ocu, a ona, mati, neka ide kod onog sa kim bi bila sretnija, ne moze se niko ni na sta natjerat, ljudi treba da budu sa onim sa kim su najsretnijim a ne sa onim sa kim im okolina ili neka nadri-drustvena pravila nalazu ;-)
Ma tema je garant laz...mama kurava i casni otac, vec toliko puta prezvakana balkanska tema, ali vidim da su nove generacije jednako zatucane kao i prosle :D

Nego, ko je yebac? :dance:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#102 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by Velkoski »

jesi l' je prebio ba :twisted:
swanfilter

#103 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by swanfilter »

Nemoj od starog praviti lokalnog rogonju. Prije ili kasnije ce saznati. Isto tako, saznace da si i ti znao prije njega, moze i u tebe povjerenje izgubiti, a sve zbog tvoje neodgovorne matere. Vec nacin kako je reagovala kada si ih uhvatio na djelu dovoljno govori o njoj.

Iako ti je vlastita mama, zasluzuje da joj opalis par samarcina i das 24h sahata da starom sve prizna al lako je govoriti ..

Moj jedini savjet ti je da matera ne bude u blizini u trenutku kada ocu budes govorio o nastaloj situaciji, negdje vani to uradi ili kada ti stara ne bude kuci. Stari, kada bude cuo sto mu imas za reci, mnogo stosta je sposoban uraditi bez obzira koliko dobar covjek bio. Jedan trenutak blackout-a i sve moze u tri lijepe da ode ..
Last edited by swanfilter on 03/02/2013 13:35, edited 3 times in total.
magi87

#104 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by magi87 »

na tvom mjestu rekla bih sve ocu i preselila se s njim da zivim..sta ce ti sebicna mati koja stavlja na kocku sav vas zivot i porodicni mir zarad fizicke veze s nekim 20 godina mladjim od nje..vidis da je trese kriza srednjih godina, nek placa gospodja posljedice kad nema mozga! zalosno kako vas je olako prodala... :x
brko koji sjedi

#105 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by brko koji sjedi »

znaci mama ti se karala u dnevnom boravku, ali je zaboravila zakljucati stan, ili je zakljucala pa izvadila kljuc, u slucaju ako neko dodje da ne zvoni bezveze. Prije nego ti brko koji sjedi da neko misljenje sta sad da radis, dozvolices jedno pitanje: pizda li ti materina, koga ti ovdje zajebavas? :lol: :lol:
crusader

#106 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by crusader »

Nadji rogove, po mogucnosti od ovna, i okaci sebi na vrata
iamia

#107 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by iamia »

caco372 wrote:Možda otac već zna?
I ne smeta mu. :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#108 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by Velkoski »

moda56 wrote:Ovdje bas neki nemaju mjere!!!Djetetu je dovoljno tesko i bez vas,pa mogu zamisliti kakav je to sok bio za njega,a ovi se nadovezali k'o mutavi ,mater ti je 'vaka ,'naka...
ma mama je za primjer :lol:

uglavnom je uvijek bolje reći istinu nego zavaravati samog sebe i ostale :)
iamia

#109 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by iamia »

I sta ako babo kaze " znam sine. Stvarno je cool ". ?
Haha
mrtva kokoš

#110 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by mrtva kokoš »

"moraćemo ovo ponoviti, danas mi se poklopilo što su svi odsutni, pa sam to fino iskoristila, odjebala bi ovo sve do sada u životu pa bi bila sa tobom da mi to prilike daju, stvarno si odličan".

:lol: :lol: :lol:

pa onda ono, sjedio pored tatine radne kolegice koja ga nije prepoznala :lol:

vidim pola foruma si navuko :-)

malac, svaka cast :mrgreen: :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#111 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by Velkoski »

ššššš bolan :roll:
mrtva kokoš

#112 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by mrtva kokoš »

aaaii ti gore, tebe ne pikam, znam da si zajebant :mrgreen:

ali kad ovo procitam... :-)
moda56 wrote:Ovdje bas neki nemaju mjere!!!Djetetu je dovoljno tesko i bez vas,pa mogu zamisliti kakav je to sok bio za njega,a ovi se nadovezali k'o mutavi ,mater ti je 'vaka ,'naka...
:mrgreen: :lol: :lol: :skoljka:
Last edited by mrtva kokoš on 03/02/2013 12:38, edited 1 time in total.
miss v

#113 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by miss v »

zaebancija il ne, žalosno je kako su mnogi ženu na osnovu bračne nevjere okarakterisali kao lošu majku, kao da je biti supruga isto što i biti mati..
rajvoSa0

#114 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by rajvoSa0 »

kao prvo hvala mnogo osobi sa foruma koja mi je jutros neizmjerno pomogla, nikad ti to neću zaboraviti. molim vas nemojte pisati gluposti u ovoj temi, nije svejedno nikako. :x :x :x NEMOJTE SE SMIJATI!!!!!!!!!!!!!!!!!! :x :x :x :x

jutros skoro i da nisam spavao. ja ovo više ne mogu da držim u sebi u moraću nekome reći. bio sam sa 2 starije osobe od povjerenja. jedna kaže da moram reći i to odmah tati ali polako. druga osoba (žensko) mi je rekla da su te stvari normalne u braku, toga ima u svakom braku i da pokušam se sa mamom dogoviriti da pređemo preko toga, jer je razgovor najbolja opcija. S KIM DA RAZGOVARAM??????????? :x mama neće da priča sa mnom, ČEKA TATU DA USTANE IZ KREVETA DA NEBI MORALA SAMA SA MNOM DA DORUČKUJE!!!!

jutros sve kako treba, zajedno doručkovali, nema nikakvih problema između nas, izađem iz sobe, sve opet kako treba, dogovaraju se da večeras negdje izađu. ne mogu dopustiti da ga toliko laže i reću tati večeras.

brata sam zvao, on je u poslu, prvi put mislio da ga zezam i prekinuo poziv, drugi put opet, jedva sam ga uspio dobiti, on će večeras doći on je bijesan histeričan i nikakav.

šta rade muškarci u ovim situacijama?? ne znam šta će se desiti kad kažemo tati. on je smirena osoba, rijetko kad se naljuti ali kad se naljuti (s razlogom) nisam vidio osvetoljubivijeg čovjeka od njega. :x :x :x

šta mislite hoće mama htijeti da me zezene i kad mi to kažemo tati da kaže da umišljamo i izmisli neki razlog da nas tata zamrzi???

hvala vam za sve odgovore, ja pucam u sebi lagano od jutros. :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x još ću razmisliti, ali večeras definitivno govorim tati.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#115 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by Velkoski »

miss v wrote:zaebancija il ne, žalosno je kako su mnogi ženu na osnovu bračne nevjere okarakterisali kao lošu majku, kao da je biti supruga isto što i biti mati..
ma ja, nije ovo dvoje povezano nimalo :lol: :lol: :lol: :sax:
bezbedan

#116 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by bezbedan »

prvo, ne zavrsavaju svi slucajevi prevare razvodom, neki budu povod za razgovor i rjesavanje problema

drugo, najbolji savjet ti je neko vec dao. postavi majci ultimatum, ako do sutra u 12 ne kazes ocu sta se desilo, budi sigurna da cu mu ja reci. na taj nacin dajes njoj nesto malo prostora, a i ostajes fer prema ocu

trece, to sto si spomenuo da ona moze da smisli nesto tako da vas tata zamrzi... to se nece desiti.

sretno
Lakat Jebić

#117 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by Lakat Jebić »

ovo ce ko ona tema s onim sto je spanjolku po frankfurtu i barceloni ganjao
Trgenbauer

#118 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by Trgenbauer »

Po meni, najbolje ti je da joj daš ultimatum, a ako ne kažeš uopšte, pokajat ćeš se za par godina.
"Laž ne ubija toljagom, ali se provlači krvnim žilama poput otrova, polako i oprezno, pa se i ne primjećuje kako djeluje."
Eto ti jedan citat :D
Svemirco

#119 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by Svemirco »

Pročitah sve od početka i uprkos polaznom naumu da ne komentarišem ipak moram.

Kao dijete razvedenih roditelja smatram da imam pravo komentarisati nešto kroz svoja iskustva koja sam proživio sa 17 godina, dakle kao ti sada.

Beskrajno volim i oca i majku ali ih hoću poštovati prvo kao osobe pa onda kao "roditeljske jedinice". Moji su se čitavo moje djetinjstvo nešto prepucavali i ponekad svađali pred nama (sestra 3 god starija) uz objašnjenje da je to normalno kada se ljudi vole i žive zajedno. Fajn. Završio se rat i nedugo nakon toga smo jedno veče imali obiteljski sastanak i tata je rekao da odlazi od mame i odselio se. Naglasio je da ne odlazi od nas i da nam je uvijek tu na raspolaganju u bilo koje doba. Nakon što je ova bomba pukla mama je počeka iznositi neke detalje o njegovim indiskrecijama preko kojih je očito prelazila iz ovog ili onog razloga - rat nije olakšao situaciju to je sigurno.

Nakon očevoh odlaska ja sam imao skoro svakodnevne kontakte sa njim i kad je isprva otišao živjeti nazad sa roditeljima a i kasnije kada je živio sa drugom ženom. Sestra je odlučila da prekine sve veze sa njim i tako je bilo neke 3-4 godine dok se jednom nisu sreli na ulici a ona samo prošla pored njega i to veče doživjela nervni slom i otišla ga vidjeti odmah ujutro (od tada su u ok odnosima).

Vraćam se na ono da su tvoji roditelji odrasle osobe koje znaju za posljedice svih svojih odluka i trebaju biti spremni na njih. Tvoja mama je uradila ono što je uradila i to je jako ružno prema tvom ocu i u pitanju je izdaja na mnogo nivoa ali to je problem između njih dvoje. I brat i ti ste formirane odrasle osobe i imate dovoljno pameti da racionalizirate sve što se dogodilo i što će se dogoditi.

Naposlijetu, šta bih uradio da sam na tvom mjestu? GET REAL! Pročaj sa majkom otvoreno kao sa bilo kojom drugom odraslom osobom. Nakon traume koju ti je priredila više je nikada nećeš gledati kao majku, ne kao do sada. Bude li izbjegavala razgovor nametni ga. Reci joj otvoreno kako se osjećaš zbog onoga što si saznao i da smatraš da je njena obaveza ako ima imalo integriteta da sve prizna ocu pa kako god da se to završi. Daj joj neki rok, dan ili dva i reci da ćeš nakon toga reći ocu. S obzirom da nije moguće predvidjeti kako će ti tata reagovati na tu informaciju ako mu ti budeš to morao reći radije ga udalji iz kuće, odite negdje vani pa mu reci tako da ima makar malo vremena da sastavi ego prije nego napravi neko potencijalno sranje. Kada mu budeš govorio nema potrebe da mu detaljno opisuješ sve što si vidio/čuo. Osnovna informacija da znaš bez bilo kakve sumnje da ga mama vara će biti dovoljna za početak.

Kažeš da si rekao bratu i da se on vraća kući ljut kao puška. Nemoj mu dozvoliti da napravi neku glupost. Najbolje bi bilo da vas troje prvo porazgovarate (ti brat i mama). Ja iskreno ne bih vjerovao da je to jednokratna indiskrecija i da se nikada neće ponoviti jer se ni tada ne bi desila da je sve u redu u njihovom braku.

Ishod može biti da će se tvoji roditelji razvesti a ti kao odrasla osoba možeš birati gdje ćeš živjeti i kako i koliko ćeš kontaktirati sa bilo kojim roditeljem iza toga. Opcija dva je da otac oprosti majci i da ostanu zajedno - nije nemoguće ali se to vas ne tiče već isključivo njih dvoje. Tvoj odnos prema njima je opet samo tvoj i ti ćeš odlučiti kao se postaviti i ne dozvoli da ti bilo ko govori ovako ili onako.

Trik u svemu je otvoreno razgovarati o svemu jer taj grozni pritisak koji sad osjetiš u pleksusu i ta nesigurnost i nezadovoljstvo ima potencijal da te uništi, kako psihički tako i fizički, to jednostavno nije tvoj teret da se s njim nosiš.

Ako ti nisam pomogao, nadam se da ti nisam odmogao i sretno sa svim što te sada čeka.
vitamini

#120 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by vitamini »

Pročitala sam najveći dio teme, i osim što većina vjeruje da je ovo sve izmišljeno, upada u oči velika doza agresivnih stavova upućenih prema ženi, majci, predmetu ove rasprave. Bez obzira da li je ovo sve istina ili nije, i mene je povuklo da napišem par opaski.
Teško je prizanti da živimo u toliko patrijarhalnom društvu, gdje je se još uvijek "ženska prevara" karakterizira kao teže i neoprostivo djelo, u odnosu na mušku prevaru. To je još uvijek u našem društvu tabu tema, a "to" se događa svakodnevno. Kad saznamo da je žena prevarila, to nam je neoprostivo, dok se na iste ili slične muške "izlete" gleda sa skoro pa odobravanjem ili opravdavanjem (tipa - on je muško, on to može, mora i slično). I žene varaju, i to iz apsolutno istih razloga kao i muškarci, i kad im nije dobro u braku, i kad im je dobro, jer žele, jer mogu, i s emocijama, i kad nema emocija...itd... (iz apsolutno istih razloga kao muškarci). Naravno, ne sve žene, kao što ne varaju ni svi muškarci. Ali, to je druga tema.

Većina nas je odgojena na bajkama, gdje se smatra da kad se dvoje ljudi vjenča, živjet će sretno do kraja života. Žene i pokušavaju održati svoje brakove kao prividne bajke, čak i kad u četiri zida dobivaju batine na redovnoj bazi ili trpe razne druge stvari. Međutim, život nam pokaže da ono s čim se susrećemo nema veze sa bajkama, i da smo svi ljudi od krvi i mesa. Bračna zajednica ima uspone i padove i mijenja se vremenom. Svi znamo teoretski šta je dobro i šta nije dobro, šta je zabranjeno, šta je dozvoljeno... pa ipak, tek kada se nađemo u nekoj životnoj situaciji možemo vidjeti kako ćemo reagovati, a često i sami sebe iznenadimo. Zato kažu, tek kad budeš u tim istim "cipelama", onda nešto pričaj.

Bez obzira što si ti saznao za to, samo tvoji roditelji znaju kakav imaju brak, i da li trenutno imaju neku krizu, ili možda neki problem koji duže traje. Ti ih poznaješ kao roditelje, i za tebe su idealni, imaš oca kao uzora i majku, koja je sve do nedavno bila oličenje svega onoga što majka treba da bude. Ne znaš šta se dešava između njih dvoje i oni tebi kao djetetu, nisu dužni polagati račune iz braka. Međutim, sad si nepovratno upleten u čitavu tu priču, jer si saznao za prevaru. Razlog zašto tvoja mama izbjegava da razgovara s tobom, i zašto čak ni u istoj prostoriji neće da bude, je taj što se vjerovatno užasno stidi svega i boji se tvoje reakcije. Koliki god da je tebi haos u glavi, i njoj je. Pokušaj da razgovaraš s njom bez grubih riječi ili osuđivanja. Saslušaj šta ima da ti kaže. Ne zaboravi svoju poziciju - da si ti njihovo dijete i da bez obzira na to, nemaš pravo da im budeš bračni savjetnik ili sudija. Kažu, izgovorena riječ se ne može vratiti. Zato pazi da, bez obzira na sve ne uvrijediš svoju majku (iako vjerujem da bi je sad najradije izvrijeđao). Ovo će sve jednom proći, i ona će nastojati i dalje da bude što bolja kao majka (bar ja u to vjerujem), a kakva će biti kao supruga, to ne zavisi od tebe. Jesi li razmišljao o tome da će otac možda sve to oprostiti i pokušati spasiti brak? Kako ćeš se tada osjećati? Jesi li razmišljao kako ćete funkcionisati ako se oni razvedu, s kim ćeš živjeti, u kakvim ćeš odnosima biti s njom? Pa čak i sa ocem u kakvim ćeš odnosima biti? Razmotri sve opcije, za sebe prvo, za njih dvoje, za vas kao porodicu.

Uglavnom, ne znam dovoljno detalja o tom braku da bih dalje nešto pričala. Želim ti reći da, koliko je to moguće, i ti i brat ostanete hladne glave. Šta god da odlučite (reći ocu ili ne) - to je samo vaša odluka, ali pokušajte da ne utičete na to šta će njih dvoje dalje odlučiti, šta će sa tim brakom. Budite spremni na sve opcije tj. budite spremni na sve posljedice koje će vaša odluka (reći ili ne reći) donijeti. Ljudi ako imaju brak na dobrim i čvrsim temeljima, ovakve stvari mogu shvatiti kao krizu, trenutnu slabost, uzrokovanu ko zna čime; i zatim da odluče da ostanu zajedno i dalje; a isto tako ovo im može pomesti svaki trag da su se nekada voljeli i da su imali porodicu i sve se može okončati vrlo brzo. Na njima je da odluče koju će cijenu prihvatiti. Djeca su nažalost često kolateralna šteta.
Sretno. :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#121 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by Velkoski »

prvi pasus feministička priča, idemo dalje :mrgreen:
dustaban

#122 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by dustaban »

Pod uslovom da je prica tacna (hm, :-) :?: )... al evo pretpostavimo da jeste, ovdje bi najtezi detalj bio u njenoj BESRAMNOSTI. Po opisu situacije ona je, ispada tako, ljuta na tebe sto si bahno kad ne treba!

Inace, redosljed se zna i neko je vec rekao, njoj dati rok od pola dana da ona to prizna ocu.

S tim da trebas biti spreman i na neocekivane ishode, nesto kao prastanje sa njegove strane (mozda i on vara nju) ali u svakom slucaju je situacija nepopravljiva, najbolje bi ti bilo otici iz kuce npr. na fakultet negdje vani.

Bracna prevara nije nista novo ali jebemga to se radi sa nekakvim oprezom ili makar sramom ako dijete sazna. Ovo kako ti nju opisa, ona ispade rospija ne zena kojoj se to omaklo.

Ali sve u svemu fakat je, priznaj, neuporediva situacija kad u grijehu uhvatis mater ili oca!
Arcadion

#123 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by Arcadion »

Ma da , zenska prica da pomuti razum , ostani hladne glave a vamo ce postati jos gore. Pravilo osjecajne i nedodirljive. Nije proslo sto kolega leet rece idemo dalje :D
JOINT_1921
Vozim: odlično

#124 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by JOINT_1921 »

Slazem se, nije proslo... :D Ja bih odmah rekao starom, mada opet je to sok da covjek ne zna kako bi reagovao, ali mislim da bih rekao, ali mislim da za obrnutu situaciju ne bih to uradio.. Majka je majka, najnjeznije stvorenje prema tebi, i covjek koji previse toga osjeca, premalo trazi za sebe, a previse daje od sebe. Nikad zenska i muska prevara ne mogu biti iste, po prirodi stvari i dogadjaja to nije tako.
bambina78

#125 Re: Šta uraditi kad saznaš da jedan roditelj vara drugoga?

Post by bambina78 »

Reci materi hajd sto stari ima ljubavnicu, ali zar i ti majko?? :shock:
Locked