Evropska zena

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

selll

#101 Re: Evropska zena

Post by selll »

Zene uvijek moraju drzati do sebe, ne mislim da moraju biti pretjerano sredjene po najnovijoj modi, ali svaka moze oprati kosu, pocesljati se, namirisati i primjereno obuci u skladu sa situacijom i sa svojim godinama :D
Nedavno na sudu pravobraniteljica znaci izgleda kao da je kuci u kuhinji i kuha rucak, nisam mogla vjerovati! :?
Cherry-Cherry

#102 Re: Evropska zena

Post by Cherry-Cherry »

je li ovo u stilu: na zapadu ništa ne valja...materijalisti...površni...iz pidžame u radno odijelo... žene im nikakve... nigdje nije ko u bosni islično... :-)
respo

#103 Re: Evropska zena

Post by respo »

tako nesto tresnjo
ispade da smo mi izmislili modu
bavi

#104 Re: Evropska zena

Post by bavi »

selll wrote:Zene uvijek moraju drzati do sebe, ne mislim da moraju biti pretjerano sredjene po najnovijoj modi, ali svaka moze oprati kosu, pocesljati se, namirisati i primjereno obuci u skladu sa situacijom i sa svojim godinama :D
Nedavno na sudu pravobraniteljica znaci izgleda kao da je kuci u kuhinji i kuha rucak, nisam mogla vjerovati! :?
Samo priznajem da mora biti higijena na nivou, a sto se tiče oblačenja može pored mene u pidzami biti, samo da je čista i opeglana :lol: :lol: :lol: :lol:
malsal

#105 Re: Evropska zena

Post by malsal »

Dobro rece cika sejn, sabrane predrasude.
Svugdje ima svega za vidjet, a sta nekom za oko zapadne i u mozak se ureze, to je druga prica.
Ima puno elegantni i profinjeni zena kod nas (ono, makar na prvi pogled, ne znam ih..) i ima ih sto se sminkaju lopatom i noge lome u stiklama. Moj licni favorit su tete od 50-55 godina, je'l bio neki memorandum da sve moraju imat polukratku kosu ofarbanu u crvenkasto? I sta je zakljucak ?Da su nase cure ljepse, bolje obucene, vise smisla za modu? Mensecini da je to nekako lokalna stvar, da vidis sta je moda na bliskom istoku (bling,ogromne kolicine) ili recimo u Nigeriji sta bi pomislio o njima? I moda je relativna...
U Oslo gdje zivim ima pravo puno preljepi cura, ono oci da ti ispadnu, pogotovo ljeti kad se pocnu suncat po parkovima... Neko je spomeno da prde i uzriguju - jeste, nisu im te stvari tako bitne kao nasim djevojkama, manje ih opterecuju ali to je stvar kulture, mentaliteta a ne smisla za modu. Sto se izgleda tice stvarno nisam strucnjak za modu, kombinacije, boje, vrste cipelica meni se puno toga cini sasvim u redu, ali znam da se manje opterecuju nekim stvarima. Recimo vrlo cesto vidim lakirane nokte gjde se pola laka zgulilo sa prstiju, nase cure (imam utisak -mozda grjesim) ne bi dale da im se to desi. U jednu stvar sam sigran - i nasi i norveski muskarci ne razmisljaju puno o tome sta cure nose, kakva im je sminka i slicno - ljepo zensko je ljepo bez obzira na to, seljanka,sponzorusa,skunk ili hoe je to sto jeste i nikakav gucci to ne moze sakrit.
E da mi je neko reko da cu i o modi imat miljenje, za sve je kriv klix...
TRŠ

#106 Re: Evropska zena

Post by TRŠ »

Hmm...djevojke iz zemlje gdje vlada kokuzluk, turbo folk kultura, kič i gdje se ratuje svakih par godina a glumi se Teheran su bolje i ljepse od djevojaka iz uredjenih zemalja iz kojih dolazi moda, parfemi, ne ratuje se po 200+ godina i tako milion nekih sitnica...seems legit :thumbup: samo se vi tjesite ako vam je tako lakse
velikibrnjo

#107 Re: Evropska zena

Post by velikibrnjo »

Ja cu samo dodati da je diskriminirajuce samo zene prozivati
treba napomenuti da se i nasi muskarci ne znaju obuci i da ih cesto covjek moze zateci na kojekakvim poslovnim sastancima
poguzvane, u dzinsu tenama i tako dalje
meni je vrhunac seljakluka kad lola natakne kravtu i odjelo a onda skine sako, tamo sinteticka kosulja kratkih rukava
sto kaze moj jaran, ako na svadbi vidis vise od tri kosulje pink boje, znaDes gdje si dosao
Ili odes u neke institucije (sud posta itd) a trebe sto rade na petama od 13cm, znaci fuj!
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#108 Re: Evropska zena

Post by Zviz »

insomnia78 wrote:Da vidis kad se francuskinje "napucaju" a tek parižanke

s' moje sokocalo
Hodam sa jednom no nije da se napucava - sve u mjerama :D
moke33-sa

#109 Re: Evropska zena

Post by moke33-sa »

Op3r4t0r wrote:
FreakyStyley wrote:Imajte na umu da nasa dijaspora, iako zivi u razvijenim zemljama, zivi u tamosnjim vukojebinama, pa im je malo pojebana percepcija europske zene. Nije isto proc centrom Pariza i zivjet na periferiji Berlina s Kurdima i seljadijom svapskom bez srednje skole, isto kao sto nije isto proc titovom ili recimo kroz Binjezevo. Jest da ove nase generalno nisu nesto al boze moj i vecina muskaraca ovdje je znaru. :D
Kazu da dvije stvari nemaju granica, svemir i ljudska glupost.

:run:
hahah svala cast za ovo"kazu da dvije stvari nemaju granica,svemir i ljudska glupost" a dugo nisam procitao nesto gluplje od ovoga sto je napisao ovaj "FreakyStyley".
vidi se da nisi mrdno dalje od svoje kapije,kakve veze ima gdje ko zivi pa da bude ovakav ili onakav,kao prvo ono sto gledas na razglednicam na kojima je pariz i a.toranj nije tako jer to je samo slika,kada odes tamo vidjees drugaciju sliku,recimo 2005 ja i drug u parizu i ispod a.tornja 4 vojnika s puskama hodaju i cuvaju ga.kao drugo pariz je grad s najvise izbjeglica i beskucnika,svaka ulica,most,park ima po par stotina beskucnika,pariz je metropola koja ima jedan kvart u kojem zive bogatasi i tu je cistoca i uredno ostalo sve je s..da ne mozes vjerovati,prema tome nelupaj gluposti nego mrdni dalje od svoje mahale,
ja zivim ciav zivot u bosni i hercegovin rat i sve sam proveo ovde ali sam prvo obisao te vukojebine pa onda rekao e to je tako a ne lupao kao ti gluposti po forumu..
izvini druze nemoj da se uvrjedis na ovo ali brate to ti je tako..pariz je grad koji je pun beskucnika ponavljam pariz aje grad s najvise beskucnika u evropi,svaka ulica,most,park,cak na nekim govornicama(zatvoren staklene govornice)pise ne ulazi moja kuca..100%ovako..pozz :run:
andalib

#110 Re: Evropska zena

Post by andalib »

ovo je tema koja me uvijek strasno iritirala: ta famozna prica kako se "nase" zene dotjeruju, sredjuju, a zene na zapadu zapustaju ili ne pridavaju izgledu onoliko znacaja koliko mu pripada. puno toga se vec reklo pa necu opet ulaziti u sve te tone sminke i kratku odjecu na neprikladnim mjestima kao ni potpetice namjenjene striptizetama. meni upada ovo u oci: koliko se to balkanki (ili balkanaca) tusira svaki dan? koliko se tema o izbjegavanju cestog pranja kose okrenulo na balkanskim forumima o kozmetici? kakvo je stanje sa dentalnom higijenom? sta je sa dezodoransima?

covjek toliko puta sjedne sa zenskom ili hanumom, masa lijepo uparenog nakita, recimo na fazon starinskog srebra, nasunice, lancici, prstenovi, na nogama papucice, bljestave majicice, tasnice, frizura, bujna kosa u pundji...ah da, bujna, MASNA kosa u pundji s pokojom praskicom peruti tu i tamo... a zubi, naprijed na broju, pozadi havarija, nenjegovani...i generalno jedan bespotreban visak kila cim se prekoraci 25ta ili se udje u brak prije 25te. vec u najranijim godinama nekakva istrosenost, posivjela koza, bore, star pogled... toliko puta debeli sloj eyelinera, ruz na usnama, lijepa zenska, nema sta, pridji da joj das poljubac, osjetis da kosu nije prala 7 dana. inace je u bosni, cini mi se, uvijek takmicenje ko moze duze a da ne ukljuci bojler/ne opere kosu.

odi vani, oh da, kakav modni faux-pas, zena se usudila u patikama izvesti dijete na igraliste ili se pak obuci komotno za turisticki obilazak grada. usudila se svjeze opranu kosu svezati u rep, umjesto da kod frizera napravi firuzuru pa je drzi sedam dana do sljedeceg pranja/odlaska frizeru. oh, otisla je u shopping bez sminke? katastrofa! doduse, okupana je, kosa joj je cista, zubi su svakako njegovani od malih dana i mozda nema ni dvije plombe u glavi, bavi se rekreativnim sportom, i jako cesto na yogi gledas ispred sebe zensku toniranih misica i vitkog tijela, i kontas da joj je 30, a kad se okrene, vidis da joj je 50. samo, moj Boze, nema na musku osisanu kosu s minivalom, ili se mozda nikako ne farba, i gotovo je, nije sredjena!

imala sam toliko okrsaja sa "nasim" zenama koje "se sredjuju", a ja, GASP, nosim farmerke u prodavnicu. okrsaji su prestali kad im moje dijete bukvalno nije htjelo prici, jer se cuju na znoj. muka mi je od minjaka i stikli na trebici, kojoj je nedelja dan rezervisan za pranje i uvijanje kose, i nemojte je taj dan, molim vas. svako americko dijete se cesce kupa od doticnih. i vjerovatno cesce pere zube.

ali ta famozna prica, joj da vidis sarajke, kako su sredjene...
AmADin_gospo

#111 Re: Evropska zena

Post by AmADin_gospo »

Ko to smat wrote:Ljudi moji ja kad ujutru krenem na poso idem vozom pa se nagledam svega i svacega i sta mi upadne u oci to je takozvana Evropska zena.One tako izgledaju koda ih je centrifuga izbacila,nepocesljanje,neuredne,obucene koda ce na utakmicu,ne nasminkane,i onda kad tu dotade kilazu i jos ruksak na ledjima ja se sav sjebem da izvinete,i zato kazem DA NEMA LJEPSE ZENE OD NASE BOSANKE.NEDAJ TE SE I DRZITE DO SEBE JER NISTE SVJESNE KOLKO STE LIJEPE.
samo ko svijeta nije vidio, može reči da nema ljepših žena od bosanki.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#112 Re: Evropska zena

Post by ladyblue18 »

Meni nije jasno gdje se nalaze ove zene o kojima se pise, te ne peru kosu, ne kupaju se, ne tusiraju, aman ispade svaka zena u Bosni takva.
To su izolovani slucajevi kojih vjerovatno ima svuda a ne samo kod nas. Znala sam i ja jednu takvu pa ne pricam kako su kod nas zene smrdljive i neuredne :-)
AmADin_gospo

#113 Re: Evropska zena

Post by AmADin_gospo »

u BiH, tj balkanu. sa 5 cura na ulici, slučajnim uzorkom izabranih, možeš zguliti kilu šminke, dok vani šminku koriste u mnogo manjem obimu i samo kad je potrebno.

ovde se cure ne šminkaju četkicom, neg fanglom i mistrijom.
Ramzess Veliki

#114 Re: Evropska zena

Post by Ramzess Veliki »

ladyblue18 wrote:Meni nije jasno gdje se nalaze ove zene o kojima se pise, te ne peru kosu, ne kupaju se, ne tusiraju, aman ispade svaka zena u Bosni takva.
To su izolovani slucajevi kojih vjerovatno ima svuda a ne samo kod nas. Znala sam i ja jednu takvu pa ne pricam kako su kod nas zene smrdljive i neuredne :-)
Ma ne u nas nego u bijelom svijetu, tamo zapadno. Ja sam jednom pokupio dvije stoperke iz engleske, joj kako su damfale, zdlake fuj ispod pazuha požutjele od loja ... a iz šorceva im vire stidne dlake a šorcevi im malo iznad koljena. Sreća da je bilo službeno auto, odmah smo ga vratili u ASA-u. Poslije njih niko više nije mogao ući u njega. Spalili su ga jer ga niko nije mogao oprati iznutra. Srećom osiguranje je preuzelo sve troškove kad sam im rekao o čemu se radi.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#115 Re: Evropska zena

Post by Zviz »

Moja i ja zivimo u svom svijetu kad se picnemo picmeno se a kad ne nije nam ni petarda ravna :D Briga nas, zivimo kao sto napisa u svom svijetu a sta drugi misle... prava evropska zena je opustena zena...

u svakom slucaju prava zena je fancuskinja sve ostale su lazne :D :run:

u sred Pariza stukli 2,5 flase vina i pojeli 1,5kg belgiske cokolade i mislite da nismo bili ubljani od cokolade ... i nekako se dovukli do taksija - ljudi gledaju haman nam se i smiju mozda - jos ja poskuso da joj obrisem usta od cokolade pa razmljo sa karminom reko haj izgledas fino. Gleda taksista u nas vidi da nam je jezik utrno al eto.

Sad da nas je neko iz BiH vidio bi zakljucio ja majko mila ovi francuzi boze sacuvaj viti ti ovo... :D
Micaha

#116 Re: Evropska zena

Post by Micaha »

Zviz wrote:Moja i ja zivimo u svom svijetu kad se picnemo picmeno se a kad ne nije nam ni petarda ravna :D Briga nas, zivimo kao sto napisa u svom svijetu a sta drugi misle... prava evropska zena je opustena zena...

u svakom slucaju prava zena je fancuskinja sve ostale su lazne :D :run:

u sred Pariza stukli 2,5 flase vina i pojeli 1,5kg belgiske cokolade i mislite da nismo bili ubljani od cokolade ... i nekako se dovukli do taksija - ljudi gledaju haman nam se i smiju mozda - jos ja poskuso da joj obrisem usta od cokolade pa razmljo sa karminom reko haj izgledas fino. Gleda taksista u nas vidi da nam je jezik utrno al eto.

Sad da nas je neko iz BiH vidio bi zakljucio ja majko mila ovi francuzi boze sacuvaj viti ti ovo... :D
:D
Selam ces hanumi
Post Reply