U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškarca?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Kvačilo

#101 Re: U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškar

Post by Kvačilo »

blesava wrote:Nisam citala cijelu temu pa cu samo kratko:

Od kad je svijeta i vijeka, najpozeljniji muskarac za zenu je onaj koji je sposoban da se skrbi o njoj i buducoj djeci. Sad je to malo mutiralo pa su zene koje zele da se muskarac brine o njima nazvane sponzorusama, a prije su se zvale domacicama.

Sposobnost muskarca je najveca hemija koja postoji.

Hajd zdravo
domaćica=sponzoruša?

interesantno...
Edin25

#102 Re: U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškar

Post by Edin25 »

silvana87 wrote:Vidim da se neko ko je postao ovo prijavio 29.1. ocito s nekim problemom, vezanim za ljubavne odnose.
Nisam ni za sta strucnjak. Dakle , vjeruj , logicno je da ce svaka zena izmedju muskarca koji ima status u drustvu ukljucujuci tu i nekretninu, posao, stednu knjzicu, auto itd. i onoga koji to nema , ili nema kao prethodni, izabrati prethodnog radi boljeg svog zivota. Takodjer ako je muskarac i malo kak da kazem , nije lijep ko siromasni, uglavnom tu se vaga na status :D ...

Ipak , ko se danas zeli muciti , i zivjeti u bijedi ? Bolje je 1 sedmicno otici na Vlasic :P :-) :skoljka:
Dakle, vjeruj, nije logicno to sto ti tvrdis :D
žuta lala

#103 Re: U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškar

Post by žuta lala »

Ja ne znam šta je sa vama ljudi dragi. Kad ovo sve pročitam, ne znam bi l' plakala, il' se smijala.

Inače, žene kojima je bitan materijalni status muškarca su uglavnom žene koje nemaju novca, fakulteta, dobrog posla i sl. Koje su se patile u djetinjstvu, molile od roditelja da joj daju koju marku da može izaći, i onda u kafiću dođe neki dobrostojeći čovjek, ponudi se da joj plati piće, i ona se odmah upeca na to. Ne mora ni imati neke velike pare, njoj je dovoljno samo da joj može udovoljavati na neke njene (sitne) hirove. Onda poslije skonta da joj je to nedovoljno, da ona hoće više, ostavi toga iz birtije sa zlatnim lancima oko vrata, i krene tražiti nekog bogatijeg... Eh, obično je materijalno stanje proporcionalno s brojem godina, što je i logično, jer stariji ljudi imaju više vremena da zarade. I eto, tako nastaju sponzoruše...

A to da neki od vas izjednačavaju sponzoruše i domaćice... pa to mi je naprosto nevjerovatno! Znate li vi samo koliko posla imaju domaćice... brinu se o mužu, kući, djeci.... Nijedna sponzoruša to ne bi radila, ni da joj je muž neki arapski šeik.

I šta će npr. meni neko ko će se "skrbiti" o meni i mojoj djeci, kad to mogu raditi i sama. Ne znači da je sad nebitno šta radi u životu (da bi bilo ok i da se samo izležava, bitno je da ja njega volim :-) ), ali ne mora ni biti neki tajkun s avionima.
p206

#104 Re: U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškar

Post by p206 »

silvana87 wrote:Vidim da se neko ko je postao ovo prijavio 29.1. ocito s nekim problemom, vezanim za ljubavne odnose.
Nisam ni za sta strucnjak. Dakle , vjeruj , logicno je da ce svaka zena izmedju muskarca koji ima status u drustvu ukljucujuci tu i nekretninu, posao, stednu knjzicu, auto itd. i onoga koji to nema , ili nema kao prethodni, izabrati prethodnog radi boljeg svog zivota. Takodjer ako je muskarac i malo kak da kazem , nije lijep ko siromasni, uglavnom tu se vaga na status :D ...

Ipak , ko se danas zeli muciti , i zivjeti u bijedi ? Bolje je 1 sedmicno otici na Vlasic :P :-) :skoljka:
Znači ako ima veću materijalnu sigurnost imaće bolji život? Novac sa "boljim životom" nema nikakve veze... što je i dokazano u navedenoj seriji.
Kvačilo

#105 Re: U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškar

Post by Kvačilo »

ali zasto je materijalni status bitan za ZABAVLJANJE i IZLASKE?

zasto ne moze npr zabavljati se sa siromasnim a udati se za bogatog? da li to znaci da zene uvijek vrebaju samo brak?

kaze bitno joj auto, pa sta te briga za auto kad nije tvoje niti ce biti tvoje i samo ces se provozati u njemu? ili se nadas da ce biti tvoje??

sve to meni nije nimalo jasno.
Last edited by Kvačilo on 02/02/2013 16:20, edited 1 time in total.
žuta lala

#106 Re: U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškar

Post by žuta lala »

Kvačilo wrote:ali zasto je materijalni status bitan za ZABAVLJANJE IZLASKE?

zasto ne moze npr zabavljati se sa siromasnim a udati se za bogatog? da loi to znaci da zene uvijek vrebaju samo brak?
Pa zavisi koliko ima godina. Ako ima 30 godina, vjerovatno će razmišljati da bi se eventualno mogla udati za tog momka s kim se zabavlja, i onda bi tražila ono što je prihvatljivo za udaju.
Jer ne kontam, otkud ti znaš da nećeš zavoljeti tu osobu s kojom se zabavljaš i poželjeti da s njom/njim gradiš budućnosti?!
Retro_Eskobar

#107 Re: U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškar

Post by Retro_Eskobar »

Sta je s muskarcima koji su u potrazi za duhovnim postojanjima,pronalasku smisla svoga postojanja,izvanvremenskim razmisljanjima koji ne razmisljaju mateirjalno,provodeci dane citajuci svjetske klasike.Gdje oni da umoce? :D
žuta lala

#108 Re: U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškar

Post by žuta lala »

Retro_Eskobar wrote:Sta je s muskarcima koji su u potrazi za duhovnim postojanjima,pronalasku smisla svoga postojanja,izvanvremenskim razmisljanjima koji ne razmisljaju mateirjalno,provodeci dane citajuci svjetske klasike.Gdje oni da umoce? :D
Pa nek' nađu neku koja isto razmišlja.
insomnia78

#109 Re: U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškar

Post by insomnia78 »

Retro_Eskobar wrote:Sta je s muskarcima koji su u potrazi za duhovnim postojanjima,pronalasku smisla svoga postojanja,izvanvremenskim razmisljanjima koji ne razmisljaju mateirjalno,provodeci dane citajuci svjetske klasike.Gdje oni da umoce? :D
Ovdje
Image

s' moje sokocalo
Last edited by insomnia78 on 02/02/2013 16:27, edited 1 time in total.
insomnia78

#110 Re: U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškar

Post by insomnia78 »

xcober wrote:
insomnia78 wrote:
U americku pitu

s' moje sokocalo

sokocalo jel to iz iskustva ? :D
Jok, ne citam klasike, ja samo lahku literaturu i furam se na materijalizam

s' moje sokocalo
Retro_Eskobar

#111 Re: U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškar

Post by Retro_Eskobar »

HHaahahahaha,vi ste bolesni.Zene slicnih razmisljanja su frigidne,a muskarci neobuzdani.
p206

#112 Re: U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškar

Post by p206 »

evo recepta

Kvačilo

#113 Re: U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškar

Post by Kvačilo »

Jao sad mi je jasno!!!!

Ženama je najvažnija NJIHOVA vlastita ljepota!

ako su sa muškarcem koji ima pare - MOGU DA IDU U ŠOPING i kod NAJBOLJEG FRIZERA i tako da izgledaju što je moguće bolje.

sigurnost je druga na redu.

bože moj dragi kako mi samo ovo nije palo odmah na pamet?

odgovor na pitanje je pronađen. Tema slobodno može da se zatvori.
insomnia78

#114 Re: U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškar

Post by insomnia78 »

Covjece rjesio si jednu zivotnu misteriju

s' moje sokocalo
znalac

#115 Re: U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškar

Post by znalac »

cure se uvijek zale kako smo mi previse sexisticki nastrojeni, objektiviziramo zene, posmatramo ih kao predmete s kojima zadovoljavamo sexualne potrebe dok iza tog licemjernog feminizma lezi cinjenica da su zene puno gore od nas i da na muskarce gledaju samo kao na sredstvo za zadovoljavanje materijalnih potreba. 90% djevojaka su upravo takve i mislim da je krajnje licemjerno od njih da nas optuzuju za sexisam, dok u isto vrijeme ne bi nikada priznale da uvijek prvo razmisljaju o tome koliko lik ima para u novcaniku pa onda iza toga redaju neke druge prioritete
harell

#116 Re: U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškar

Post by harell »

Joj previse generalizirate posebno sa procentima preko 90%
BadBoy

#117 Re: U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškar

Post by BadBoy »

78% statističkih podataka je izmišljeno na licu mjesta :D
harell

#118 Re: U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškar

Post by harell »

BadBoy wrote:78% statističkih podataka je izmišljeno na licu mjesta :D
:lol: :mrgreen:
znalac

#119 Re: U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškar

Post by znalac »

harell wrote:Joj previse generalizirate posebno sa procentima preko 90%
iz sopstvenog iskustva i iskustva ljudi koje poznajem i na osnovu onoga sto vidjam svaki dan; jest to odokativno ali je tu negdje; kad sam poceo da zaradjujem pare, bolje se oblacim ovo-ono, cure kod kojih ranije nisam imao nikakve sanse odjednom pocele da se javljaju nicim izazvane, nista ja nisam postao ni bolji, ni pametniji ni zgodniji ni ljepsi samo sebi mogu priustiti skuplje stvari, dok to kao sto vidim curama salje signale da sam odjednom privlacniji a isti kao i kada sam dobijao odbijenice, samo sto sam tad imao ogranicen budzet

drugi primjer: drug se zabavljao sa curom pola god.; jbg lik student ne moze se sad cura vodat svugdje ali se bas trudio oko nje, ona ga kao voli bla bla, upozna ona nekog, lik radi ima platu i kroz par sedmica se udala i salje poruku 'udala se ja'...sad vi cure treba da kazete kako je ona kroz 2-3 sedmice saznala o tom covjeku sve zivo, otkrila da je ljubav njenog zivota, da joj odgovara u svemu i odlucila da se uda, malo sutra; mogla je samo vidjet kolika mu je plata i to je sve
harell

#120 Re: U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškar

Post by harell »

Ma niko ne spori to nego kazem da je previse reci da su 90% sponzoruse, imam i ja bruku primjera sad da ti navodim ko "pravu" ljubav pa da kazem eto samo 10% su sponzoruse i sponzori, reci ima puno onih koji ganjaju materijalne stvari i cao :mrgreen:
silvana87

#121 Re: U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškar

Post by silvana87 »

Decki to vam je tako. Razumijem vas. Ali razumijte i vi . Danas ste vi muskarci vece sponzoruse. I vi se lozite na curu s autom i slicno. Pustimo maske da padnu.

Znate najbolje kad se to izbalansira i lijep i bogat

Ipak siromasni smo i to je cinjenica , tako da logicno je sto bijeli bmw-ovi i opel insignije kradu djevojke:D

Takodjer , da bi neko imao nekog dobrog tipa, hajmo tako reci i sama mora imati kapacitet za to.

Izvinite, ja nemam bas strpljena citati sviju, pa cu povrsno ...
silvana87

#122 Re: U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškar

Post by silvana87 »

Harell- zasto imati nesto protiv cura koje zele zivjeti bolje?

I sto je to uopce prava ljubav? Zar ljubav moze na prazan stomak?
znalac

#123 Re: U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškar

Post by znalac »

harell wrote:Ma niko ne spori to nego kazem da je previse reci da su 90% sponzoruse, imam i ja bruku primjera sad da ti navodim ko "pravu" ljubav pa da kazem eto samo 10% su sponzoruse i sponzori, reci ima puno onih koji ganjaju materijalne stvari i cao :mrgreen:
ne govorim ja o sponzorusama, one su posebna kategorija...govorim o svim djevojkama, skoro sve ijedna prvo gleda materijalni status, pa onda odlucuje o tome da li ce ti pruzit sansu...evo napravi experiment, nadji kakve stare obuce i odjece, pocijepano, obuci se ko prosjak pa probaj pric nekoj djevojci, da si najljepsi na svijetu ne bi imao nikakve sanse; one kazu da one gledaju kakav si ti ko covjek al kako ce to skontat na prvu kad te vidi u opancima, iz cega je skontala da nisi dobar covijek, pametan, osjecajan, kulturan pa okrece glavu od tebe a vidi da joj zelis prici
silvana87

#124 Re: U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškar

Post by silvana87 »

Ne govorim uopce o sponzorusama, to oko frizera sopinga je glupost. Govorim oko sutra dobrog zivota!

I moze li mi neko kazati zasto se hvatate k.urca , iskreno dobro je imati 18+! S opuscima nema zabave:D :-) :-)
AsmirVD

#125 Re: U čemu je fazon sa ženama i materijalnim statusom muškar

Post by AsmirVD »

Ja prvi nikada nisam materijalne stvari gurao u prvi plan, ali recimo jeste svjesni (iks puta se desilo) da zena prema meni nema isti stav kad joj kazem da sam odnekud iz Bosne i kad joj kazem da zivim u Svedskoj, ja iskeno nikad nisam mario do toga, a izgleda da one vezu pare za ovo drugo pa brzo sire noge.. e moja ljepotice, ne radi se to tako.

Zene vole pare, neke vole vise, neke jos vise (sponzoruse) a neke manje, ali iz mog dosadasnjeg iskustva sa vise razlicitih zena (razlicite kulture, rase, religije) zakljucih da je svima to jedan od faktora, te sam u to uvjeren. Medjutim kad bolje pogledam, svako bi htio da se manje muci, da mu se zivot sastoji od putovanja, skupih vecera, ljetovanja, nego od toga da se krpis na kraju mjeseca hoces imati za stanarinu.. zar ne? SVAKO BIRA LAKSI PUT :D

Razumijem u potpunosti zene, one traze sigurnost. Prije 1000 godina sigurnost se dobijala tako sto je imala najjaceg muskarca koji bi je zastitio.. danas se sigurnost obezbjedjuje na drugi nacin. Ne razumijem one koje pretjeruju sto se novca tice.

Da sumiram, ima svakakvih zena, one to mozda nece priznati ali 99% njih kao faktor ima i novac, e sad nekima je to najbitniji faktor, sto je vrlo lose po buduci brak, a nekima je to samo osrednje bitan, manje bitan, faktor. Ali on je tu.. postoji i to svi znamo. ;)
Post Reply