Religija u zatvoru ?!
-
Emir 7
#101 Re: Religija u zatvoru ?!
Neki su otisli u nedogled i stvari nekako redaju bukvalno, kao sto brat rece postoje 3 vrste grijeha (prema Bogu, prema drugima i prema sebi). Ne zaboravite da je samo kod Allaha s.w.t.a. pravednost, i u ovo zemaljskim sudovima koji se danas koriste je vise nepravde nego pravde. Kako kazniti covjeka koji je ubio recimo desetine ljudi? Uzeti mu zivot? A on ima samo jedan zivot? Dakle oprao si ga samo jednog zivota a sta je sa drugima? Samo je Allah dz.s. kadar da umrtvi insana onoliko puta koliko On Svevisnji hoce, i da ga toliko puta ozivi. Zbog toga Je Sudnji Dan gdje ce dugovi prema drugim ljudima morati izmiriti s time sto ces svoja dobra dijela davati covjeku na kojem si nepravdu ucinio, a u koliko vise ne budes imao dobrih dijela u tom slucaju losa dijela sa doticnog ce biti prikacena tebi.
Jos nesto covjek ako je odsluzio zatvorsku kaznu to neka ne uzima zdravo za gotovo da mu je oprosteno jer je on odsluzio kaznu jer danas se ne sudi sherijetskim zakonom.
Mnogima na razocarenje smetaju oni koji su se vratili vjeri, imam neki osjecaj da bi jako volili da su ostali u onom crnilu u kojem su bili. Fakat ne kontam zbog cega mozda da bi imali u koga upirati prstom ili su pak toliko ogrizli u pogani ateizam??
Jos nesto covjek ako je odsluzio zatvorsku kaznu to neka ne uzima zdravo za gotovo da mu je oprosteno jer je on odsluzio kaznu jer danas se ne sudi sherijetskim zakonom.
Mnogima na razocarenje smetaju oni koji su se vratili vjeri, imam neki osjecaj da bi jako volili da su ostali u onom crnilu u kojem su bili. Fakat ne kontam zbog cega mozda da bi imali u koga upirati prstom ili su pak toliko ogrizli u pogani ateizam??
- 68847
#102 Re: Religija u zatvoru ?!
Ateisti?Emir 7 wrote:...u pogani ateizam??
Nema među njima pravednika?
-
amazon
#103 Re: Religija u zatvoru ?!
Sta ima u zatvoru,,jel se ko preobratio 
- 68847
#104 Re: Religija u zatvoru ?!
Mene pitaš?amazon wrote:Sta ima u zatvoru,,jel se ko preobratio
- fatamorgana
#105 Re: Religija u zatvoru ?!
Ma i ja bi volio da imam dva ..... umjesto jednog,nasa wrote:Mozda nije,a ja bih voljela da jeste i ne samo on vec bilo ko drugi....i bas ne shvatam zasto su navalili da je to nemoguce!fatamorgana wrote:A mozemo li biti bas sigurni da je ova Emirova pripovijetka vjerodostojna ili se mozda radi o jos jednom internetskom "ratniku"?nasa wrote:E jesi cudan @dustaban,pa covjek je odsluzio svoju kaznu na ovom svijetu i vratio se u drustvo,ako mu je religija pomogla da se odrekne loseg i bivseg nacina zivota sta je lose u tome?
Last edited by fatamorgana on 28/01/2013 23:49, edited 1 time in total.
-
amazon
#106 Re: Religija u zatvoru ?!
Pa sad, ne znam jesi ti u zatvoru ili religija..68847 wrote:Mene pitaš?amazon wrote:Sta ima u zatvoru,,jel se ko preobratio
- fatamorgana
#107 Re: Religija u zatvoru ?!
Haj' ti nama Emire fino priznaj da si sve ovo izmislio ....prvo, ašćare je a drugo i za laži će se odgovarat' na sudnjem danu,Emir 7 wrote:
- 68847
#108 Re: Religija u zatvoru ?!
Ah! Svi smo mi u zatvoru tijela i uma svojega.amazon wrote:Pa sad, ne znam jesi ti u zatvoru ili religija..68847 wrote:Mene pitaš?amazon wrote:Sta ima u zatvoru,,jel se ko preobratio
Ljušture ljudske, krhke i kratkotrajne.
Sitne i bespomoćne.
Ili u prevodu: bla, bla, bla, truć, truć, truć...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#110 Re: Religija u zatvoru ?!
kao što sam rekao prije...religija je za mnoge perfektan cover da ostanu isti, a da njihovo ponašanje bude društveno prihvatljivo jer sada nastupaju u ime boga, vjere, višeg cilja...drug dok ti vako pišeš nisi džaba gulio u tom federalnom zatvoruEmir 7 wrote: Fakat ne kontam zbog cega mozda da bi imali u koga upirati prstom ili su pak toliko ogrizli u pogani ateizam??
a izgleda da ti je malo 4 godine bilo pa si na dobrom putu da namakneš još puno godina
- dustaban
#111 Re: Religija u zatvoru ?!
Nu sta nadjoh, zatvorenik ubio policajku u po zatvorske kapele!
Ovi nakon toga odlucise da rekonstriraju kapelu i prilagode je zatvoru
Ovi nakon toga odlucise da rekonstriraju kapelu i prilagode je zatvoru
Pazi sad sta se desilo nakon ovogaA Washington guard killed in prison chapel
January 30, 2011 10:28 PM
An inmate serving a life sentence is the prime suspect for the murder of a female prison guard found strangled in a Washington state prison chapel on Saturday night, the Star Tribune reported.
Jayme Biendl, 34, who had previously complained about being the only guard in the chapel, was strangled by a microphone wire at the Monroe Correctional Complex near Seattle. Biendl is the first guard killed at the facility, according to the Star Tribune.
A prison spokesman said the inmate found in the chapel lobby confessed to officers that he had planned to escape. He was also missing during a routine roll call at the time of Biendl's death. Monroe police are still investigating if the inmate is guilty, the Pioneer Press reported.
The suspect, Byron Scherf, 52, was convicted in 1997 of first-degree rape and kidnapping and is not eligible for parole while serving his life sentence, the Star Tribune stated. .
Biendl had worked for the department since 2002, the Pioneer Press stated.
Jebomesvak ako je ovo zdravo.Upgrade planned at prison chapel where officer was killed
By Eric Stevick, Herald Writer
MONROE -- The Washington State Reformatory chapel could open by summer for the first time since corrections officer Jayme Biendl was strangled at the Monroe prison in January 2011.
Between now and then, work is planned to improve safety in the building, which is officially known as the prison's religious activities center.
The work will include up to $25,000 in additional security cameras, Monroe Correctional Complex Superintendent Scott Frakes said.
"The most important security upgrade is going to be a significantly enhanced camera system," Frakes said. "We want to make sure we have 100 percent video coverage of the sanctuary area."
Video coverage in the chapel has been an issue since Biendl's death. In dispute is whether she earlier had filled out a work order asking for more cameras in the chapel. The state Department of Corrections said it has no such record; a sergeant at the prison said in sworn statement that he signed the paperwork for Biendl's request and placed it in the box of a supervisor.
Byron Scherf, 53, a repeat rapist who was serving a life term, has been charged with aggravated murder in Biendl's death. He could face the death penalty.
The chapel was built more than four decades ago using community donations. Religious services are conducted mostly by volunteers. Community groups donate supplies and resources.
Improvements to the building will be made over the next few months.
The upgrade project, which is expected to cost about $50,000, will include brighter paint and lighting as well as new carpet and flooring...
-
Nefs-i Mulhima
#112 Re: Religija u zatvoru ?!
U islamu je sve to definisano. Postoje razliciti nivoi grijehova, te njihovo oprastanja te koji su uslovi za isto. Naravno, ima granica. Da li je oprosteno samo Allah dz.s. zna, te koja je to granica. Na tas se u po mom misljenju stavlja jacina tevbe i pocinjeni grijeh. Takoder, za neki ce se osluzit dzehenemska vatra i onda ce uz milost Sevisnjeg ta osoba biti postedenja patnje ranije ili nakon isteka te kazne.dustaban wrote:Na tragu mojih razmisljanja o kontradiktornosti religije, dodje red i na ovu temu.
Hvatajuci se teze da nema bezgresnog covjeka i da nema tog grijeha kojeg Bog ne moze oprostiti () religija je sebi stvorila prakticno bezgranican manevarski prostor kojeg, kako vidimo, veoma prakticno i pragmaticno koristi.
Ali, jebemumajku, ima li tu kakva mjera i granica?!
Sta znaci pokajanje i oprost grijeha kod najvecih kriminalaca i zlocinaca, onih cija su nedjela dokazana i koja su oni priznali?
I inace sta znace kapele i mesdzidi u zatvorima? Je li to znaci da religija ne priznaje pravosudje i sve zatvorenike smatra "na pravdi boga" kaznjenima?
Daleko se moze o ovome pisat, detaljnije mozes na netu pronac radova i radova na ovu temu (naravno govorim sa Islamskog aspekta)
offtopic
Trenutno stanje na klix forumu religija:

- Obskurni
#113 Re: Religija u zatvoru ?!
Slabo si ti pratio fatu na prošlom akaunti jer da jesi, znao bi da tvoj dragi Fata nije ateista 
Ali hajde, lijepo je vidjeti nekoga da se toliko angažuje za nešto
-
Nefs-i Mulhima
#114 Re: Religija u zatvoru ?!
Ma dobro fata je klasicni troll, zelja me minula da ga ukljucim u ovu slikuObskurni wrote:Slabo si ti pratio fatu na prošlom akaunti jer da jesi, znao bi da tvoj dragi Fata nije ateista
To je li / nije ateista to me ne zanima, mada se cini da jest po postovima.. nego imas sta rec fino na temu?
- fatamorgana
#115 Re: Religija u zatvoru ?!
Pa evo da ja ponovim pitanje za Emira, moj subjektivni dojam je da se ne radi o tvom vlastitom iskustvu već inspirisanom kakvim američkim filmom a u cilju reklamiranja vlastite religije na forumu ....fatamorgana wrote:Haj' ti nama Emire fino priznaj da si sve ovo izmislio ....prvo, ašćare je a drugo i za laži će se odgovarat' na sudnjem danu,Emir 7 wrote:
- fatamorgana
#116 Re: Religija u zatvoru ?!
Zanimljivo je da ti sa samo 34 posta poznaješ tako dobro mene, odrona, jose mujicu, dustabana .... klon?Nefs-i Mulhima wrote:
Ma dobro fata je klasicni troll, zelja me minula da ga ukljucim u ovu sliku![]()
To je li / nije ateista to me ne zanima, mada se cini da jest po postovima..
-
Nefs-i Mulhima
#117 Re: Religija u zatvoru ?!
Uh uh uh, odma sa optuzbama o kloniranjufatamorgana wrote:Zanimljivo je da ti sa samo 34 posta poznaješ tako dobro mene, odrona, jose mujicu, dustabana .... klon?
Pogledaj gdje su tih 34 posta a gdje se ti nalazis i laiku dosta....
- 68847
#118 Re: Religija u zatvoru ?!
Oš reć: Spienti sat?Nefs-i Mulhima wrote:Pogledaj gdje su tih 34 posta a gdje se ti nalazis i laiku dosta....
-
Nefs-i Mulhima
#119 Re: Religija u zatvoru ?!
Nez ne kontam se u latinske izreke, de mi prevedi ko laiku....68847 wrote:Oš reć: Spienti sat?Nefs-i Mulhima wrote:Pogledaj gdje su tih 34 posta a gdje se ti nalazis i laiku dosta....
*Sapienti sat
- 68847
#120 Re: Religija u zatvoru ?!
Ne se dovoditi u poziciju da ne vrijedi prevoditi.Nefs-i Mulhima wrote:
Nez ne kontam se u latinske izreke, de mi prevedi ko laiku....![]()
*Sapienti sat
- 68847
#121 Re: Religija u zatvoru ?!
Sve u svemu neizbježan je zaključak da je bolje da ćorkirani čitaju knjige (one svete ili bar ovozemaljske) nego da kokaju naokolo.
-
Nefs-i Mulhima
#122 Re: Religija u zatvoru ?!
Uh uh uh sad smo i psiholog i znamo ko je ćorkiran 
- 68847
#123 Re: Religija u zatvoru ?!
Psiholog? Ne bih uzeo sebi za pravo iako... polagao sam i to prije pola stoljeća.Nefs-i Mulhima wrote:Uh uh uh sad smo i psiholog i znamo ko je ćorkiran
Ko je ćorkiran? Mene brinu oni što nisu.
-
Nefs-i Mulhima
#124 Re: Religija u zatvoru ?!
Pa polagao sam i ja mnoge predmete, pa se ne usudujem dati sebi olako pravo da sudim drugim.
Anyway, tebe brine sve sto ne spada pod okrilje tvoje "prihvatljivosti", okruzenja i tvog intelektualnog dometa?
Anyway, tebe brine sve sto ne spada pod okrilje tvoje "prihvatljivosti", okruzenja i tvog intelektualnog dometa?
- 68847
#125 Re: Religija u zatvoru ?!
Vidim da itekako oštro sudiš drugima.Nefs-i Mulhima wrote:Pa polagao sam i ja mnoge predmete, pa se ne usudujem dati sebi olako pravo da sudim drugim.
Mene, jednostavno (od onih u zatvoru) više brinu ubojice koje slobodno hodaju naokolo s ciljem postizanja još višeg rejtinga. Al' šta da se radi? Takav nam je život. Možda me zrno i ne zakači.
Upravo tako rečeno i bez drugih značenja.
Glede moje "prihvatljivosti" znam da nije dovoljno poznata pa ju je teško ocijeniti.
A intelektualni domet?
Po tvom mišljenju je ispod prvog nivoa od onih 7.
Hvala na procjeni.