Ti se prvo prijavis na policiju u roku od 48 sati, zato ti ne treba nikakva potvrda, jednostavno sa rodbinom odes na policiju i oni kazu da ces ti odredjeno vrijeme biti kod njih. To je u slucaju da zatrebas policiji da znaju gdje te mogu naci.sergiorosso wrote:Axa kapiram, sad bas prevrcem razne forume i trazim po internetu, vidim da ljudi pricaju da moze rodbina da te prijavi kod njih da zivis i da dobijes boravisnu dozvolu! ... Na uvid treba da se ponese neki validan dokument, kao sto je ugovor o stanu, predpostavljam da je to to? Da li ima tu jos neka procedura ili je to sve? I interesuje me da li oni imaju nekih mesecnih troskova ako stojim da sam prijavljan kod njih? i da li im to pravi problem ili mogu da imaju problema? (Naravno mislim u normalnim uslovima, ne planiram da pravim neke skandale po Austriji)![]()
Hvala ponovo...
Ako odlucis da ces boraviti kod rodbine duze vrijeme onda ces trebati napraviti potvrdu o stanovanju (Meldezettel) da zivis kod njih, ova ti potvrda treba ako odlucis i da sam zivis, znaci svejedno gdje planiras zivjeti ovu potvrdu moras imati i svi je mi imamo i jako ce ti cesto trebati za neke druge stavri.
Sve dok tvoje ponasanje bude u okvirima zakona i u okvirima kucnog reda oni nece imati nikakvih niti problema niti dodatnih troskova.