Najopasnija mjesta u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najopasnija mjesta u Sarajevu

Sva
74
28%
Tramvaji i trolejbusi
35
13%
Titova
4
2%
Obala Kulina bana
1
0%
Aleja lipa
1
0%
Vilsonovo
15
6%
Švrakino
32
12%
Alipašino
63
24%
Dobrinja..
19
7%
Drrugo
20
8%

Total votes: 264

nosara

#101 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by nosara »

iamia wrote:pa prva stvar sto naucis o osobnoj sigurnosti je ta: da ne ulazis u mracne ulice .. .sam.
osim ako nisi 2 i po metra visok i 150 kg., i sa sobom nosis uzi.

ja svaki danom u sarajevu vidim djevojke ( od 15 do 30 godina) kako po parkovima i sablasnim ulicama same hodaju. u po noci.

to se fakin ne radi nigdje na svijetu.
u new yorku bi bila odmah zaklana, silovana, i isjecena na nekoliko komada.
po tom redoslijedu.
Dok ne dostignemo njujorski standard, kita smo... :D
Edin H.

#102 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by Edin H. »

iamia wrote:pa prva stvar sto naucis o osobnoj sigurnosti je ta: da ne ulazis u mracne ulice .. .sam.

ja svaki danom u sarajevu vidim djevojke ( od 15 do 30 godina) kako po parkovima i sablasnim ulicama same hodaju. u po noci.

po tom redoslijedu.
Eh taj New York :oops: udari ti na sentimentalu :)
respo

#103 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by respo »

didžej wrote:
Zato i kažem da si dobro prošla. Daj mu što traži, ne do bog kakvog silovanja a nek nosi tašnu, ništa nije vrijedno života.
ne siluju iz straha nego ubijaju jebem ga ja
respo

#104 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by respo »

po tom redoslijedu.
kako znas redoslijed?
Nivri

#105 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by Nivri »

NY je prilicno siguran grad... Nemojte se bezveze provaljivati.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#106 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by un1ted »

braca wrote:I ja sam vec ranije nekoliko puta pisao na ovu temu, naglasivsi kako su mi majku napali u centru grada, subota, suncan dan, podne i oteli joj (strgnuli) zlatne lancice, koji su se srecim prekinuli te je nisu zadavili ili ozbiljnije povrijedili, tetku u Ferhadiji u sred dana, takodjer lijepi suncani dan, podne, zgulili zlatnu narukvicu sa ruke, pri tome joj ozbiljnije ozlijedivsi ruku, pisao sam mnogo puta o redovnom razbijanju prozora na automobilima parkiranim (primjera radi) na oznacenom parkingu od pozorista do Drvenije, pisao sam mnogo puta o gusarski naparkiranim autima....no najveca je tragedije sto pojedini forumasi koji su po profesiji POLICAJCI "skacu" na mene i prijete sto sam o tome pisao, sto o tome govorim, sto potezem ta NEVAZNA pitanja i prozivam policiju, jer policija ima i vaznijh poslova od sprecavanja otimanja bezvrijenih lancica od bespomocnih zena u Ferhadiji, od razbijanja bezvrijednih stakala na autima i sl.

Ja ne prigovaram kriminalcima, oni "samo rade" svoj posao i ja tu ne mogu nista promijeniti, ja prigovaram policiji koje nece ili ne zna da nas zastiti, a nama nije dozvoljeno da se sami branimo (jer bi mogli prekrsajno do krivicno odgovarati) i jos na kraju predstavnici te iste policije pljuju po nama gradjnaima jer pisemo o tome.

No, cini mi se da ja nisam vise izuzetak, ocito je da velika vecina gradjana otvoreno pise o nezainteresovanosti policije za red i mir u gradu, pa ce navedeni ali neimenovani forumasi POLICAJCI morati od sada da prijete ne samo meni (prijete kao naci ce me po IP broju !!!), nego i velikom broju forumasa koji odlucno trazi da ih se kao gradjane ovoga grada zastiti.

Ovoga Pecanca su proglasavali buducim Eliotom Nesom ako bude izabran, no kada su ga napokon izabrali, i njega kao i ostale prije njega boli "uvo" za sve, a ja nikako nisam mogao da "progutam" po petnaestak parkiranih vozila na malom "potezu" od ulaza u Ulicu Kantardzica pa do ulaza u zgradu "Svjetlost" i nebrojeno sam puta zvao policiju, ali ništa - šipak. Boli njih ona stvar.

(ponovno napominjem i ogradjujem se, svaka cast onom dijelu policije i tuzilastva koji hrabro rade na poslovima visokog kriminala, o cemu ne znam puno, osim iz medija, ovdje govorimo o stvarima koje nas "male" gradjane dodiruju i o stvarima koje "vidimo" i o stvarima sa kojima se svakodnevno suocavamo)
:thumbup: :thumbup:
nosara

#107 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by nosara »

Nivri wrote:NY je prilicno siguran grad... Nemojte se bezveze provaljivati.
Pricat o sigurnosti bilo kojeg prostora, u drzavi u kojoj se automatsko oruzje moze kupit u ducanu mjesovitom robom, je neozbiljno... 500 mrtvih godisnje i to kad godina podbaci i uz policiju koja cesto poteze i ubija bez razloga... :-)

Nije tema...
iamia

#108 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by iamia »

dobro,
NYC je veliki pojam.
ko zadje u queens ili harlem kasno u noc,, sam u parku.
nadam se da ima testament napisan.

nije uopste pitanje da li bi bio ubijen.
samo je pitanje na koji nacin. ;-)
AsmirVD

#109 Re: Одг: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by AsmirVD »

Da potvrdim ovo gore za Berlin..

Jutro pola 8 ujutro, mi mrtvi umorni sa provoda na ekskurziji nazad u hotel, na jednoj strani mali dojclanderi idu u skolu, na drugoj strani na stanici narkomani se ubse od droge.. Niko nikome ne smeta, zaobilaze se ljudi.

Sarajevo je za grad od koliko, 750 000 st (jel?) prilicno sigurno..
Đinajlu

#110 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by Đinajlu »

po tom redoslijedu.
Pa teško da bi moglo drugim redoslijedom. :)
sanaman

#111 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by sanaman »

Porediti Sarajevo i NYC ili Berlin, smijesno. Svaki komentar je suvisan. U Berlinu ima vise stanovnika nego u BiH, gustoca naseljenosti skoro 4000 stanovnika po km/kvadratnom...NYC ima koliko stanovnika? Ovo je naravno hipoteticko pitanje.

Sarajevo ustvari kanton, po federalnom zavodu za statistiku ima ca. 430.000 ... a kada odvadimo Ilijas, hadzice, trnovo i realno vogoscu a ostavimo ostalh 5 opstina u jednoj cjelini dobijemo 350.000 stanovnika.

E sada nadjete grad od istog broja stanovnika pa porediti, a ne ovako kruske i jabuke...sto ne porediti ljubljanju koja ima malo manje stanovnika. U Bavarskoj koja ima 12 miliona stanovnika se ukrade malo vise 0d 2000 auta godisnje a samo u Sarajevo skoro 800.

Sve zavisi iz koje ugla poredite i koje parametre uzmete, subjektivno, objektivno, itd. Koje statiscke pokatatelje poredite.
bavi

#112 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by bavi »

Čitav život sam provela na alipašinu i nikad ni najmanju neugodnost nisam dozivjela... sama se vracam naveče kući, nekad oko 11 nekad i kasnije (vikendom :mrgreen: )

Ako ima neko ko živi na alipašinu od ova 24 koji su klikali AP, nek tačno navede sta je toliko opasno u ovom naselju ?
iamia

#113 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by iamia »

sanaman wrote: Sarajevo ustvari kanton, po federalnom zavodu za statistiku ima ca. 430.000 ... a kada odvadimo Ilijas, hadzice, trnovo i realno vogoscu a ostavimo ostalh 5 opstina u jednoj cjelini dobijemo 350.000 stanovnika.
.
ali kad pricas o razbojnistvima, ti sam ne pravis razliku izmedju tih naselja i grada sarajevo.
recimo, dogodi se pljacka auta u vogosci, u naslovu novina stoji "auto opljackano u sarajevu"..

koliko ljudi recimo zivi u visokom i hadzicima a radi u sarajevu?
koliko roditelja od raznih studenata posjeti sarajevo ?
koliko turista dodje i ode iz grada ?
ja bih prije rekao da blizu 1 miliona stanovika prodje kroz sarajevo dnevno.
kazem prodje.. a ne ko zivi ovdje.
eno, oni sto su danas uhapseni zbog pljacki auta, zivjeli su u istocnom sarajevu.
ali ti ne bi nikad stavio istocno sarajevo u svoju "statistiku".
respo

#114 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by respo »

iamia wrote:
sanaman wrote: Sarajevo ustvari kanton, po federalnom zavodu za statistiku ima ca. 430.000 ... a kada odvadimo Ilijas, hadzice, trnovo i realno vogoscu a ostavimo ostalh 5 opstina u jednoj cjelini dobijemo 350.000 stanovnika.
.
ali kad pricas o razbojnistvima, ti sam ne pravis razliku izmedju tih naselja i grada sarajevo.
recimo, dogodi se pljacka auta u vogosci, u naslovu novina stoji "auto opljackano u sarajevu"..

koliko ljudi recimo zivi u visokom i hadzicima a radi u sarajevu?
koliko roditelja od raznih studenata posjeti sarajevo ?
koliko turista dodje i ode iz grada ?
ja bih prije rekao da blizu 1 miliona stanovika prodje kroz sarajevo dnevno.
kazem prodje.. a ne ko zivi ovdje.
eno, oni sto su danas uhapseni zbog pljacki auta, zivjeli su u istocnom sarajevu.
ali ti ne bi nikad stavio istocno sarajevo u svoju "statistiku".
kakvih ba 750 milja jesi li normalan?
cak i uz te koji prolaze
nek u kantonu citavom ima 500 milja mislis li da jos 200 milja prodje dnevno sarajevom?
koliko ovih prijavljenih ovdje nije u sarajevu taj dan?
ja znam bar 50 ljudi koji u sarajevu nisu recimo ovaj u italiji ovaj na skijanju ovaj radi u inostranstvu onaj kod brata u svedskoj itd

smanji ribu ili cu pobiti djecu
fantom slobode

#115 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by fantom slobode »

bavi wrote:Čitav život sam provela na alipašinu i nikad ni najmanju neugodnost nisam dozivjela... sama se vracam naveče kući, nekad oko 11 nekad i kasnije (vikendom :mrgreen: )

Ako ima neko ko živi na alipašinu od ova 24 koji su klikali AP, nek tačno navede sta je toliko opasno u ovom naselju ?
:thumbup: ma vecinom ti je opasno za one sto ni blizu ne zive tamo. Uz to klikaju i oni sto grada ni vidjeli nisu, a kamoli Alpasina...klikaju sirom nase domovine, a i iz lijevog i desnog susjedstva, posljedice anonimne ankete... A nekima je i sve opasno, to ti je i genetika, lijepi strah. Meni su najbolji ovi nazovi frajeri sto im ganaci utjera strah u kosti...Kazu - ima noz...kao da noz i nije bio standard Sarajeva vec 70-tih i 80-tih. Evo sad je krenula rasprava koliko to grad ima stanovnika....pogodi komentar koji nije u pravcu zeljenog...
iamia

#116 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by iamia »

respo,
da li ti izadjes 'kad vani i pogledas oko sebe ?
kad prodjem iz ilidze do bascarsije, ucini mi se da ima 10 miliona ljudi.
bukvalno covjek preko covjeka hoda.
a saobracaj kad vozis auto? vika , galama , dizanje srednjeg prsta , pljuvanje , saketanje,...
ma mora nas biti barem milja,, pricaj sta hoces :D

i ne vjeruj statistici. to je prvi zakon koji naucis kad se bavis statistikom.
evo ja (zena i dvoje djece) zivimo godinu dana u sarajevu a registrovan sam da zivim u banjaluci.
licna karta i pasos pise adresa kod porodicne kuce tamo u pc.
a koliko ljudi ima kao sto sam ja ?
koliko studenata ima da dolaze izvan sarajeva ? je li jedan od njih reigistrovan ?
koliko ljudi is istocne pc zivi i radi u sarajevu ? svi su registrovani u srebrenici, bratuncu.. itd. itd.
koliko ljudi dolazi iz istocnog sarajeva i okoline ??

sarajevo ima najmanje 750 hiljada stanovika. ko kaze da je manje, nikad nikad krocio u ovaj grad.
nosara

#117 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by nosara »

fantom slobode wrote:
bavi wrote:Čitav život sam provela na alipašinu i nikad ni najmanju neugodnost nisam dozivjela... sama se vracam naveče kući, nekad oko 11 nekad i kasnije (vikendom :mrgreen: )

:thumbup: ma vecinom ti je opasno za one sto ni blizu ne zive tamo. Uz to klikaju i oni sto grada ni vidjeli nisu, a kamoli Alpasina...klikaju sirom nase domovine, a i iz lijevog i desnog susjedstva, posljedice anonimne ankete... A nekima je i sve opasno, to ti je i genetika, lijepi strah. Meni su najbolji ovi nazovi frajeri sto im ganaci utjera strah u kosti...Kazu - ima noz...kao da noz i nije bio standard Sarajeva vec 70-tih i 80-tih. Evo sad je krenula rasprava koliko to grad ima stanovnika....pogodi komentar koji nije u pravcu zeljenog...
U kojem je Sarajevu noz bio standard, ikada...? Mozda medju seljackom bagrom, koja sama po sebi nije bila po standardu, pa se ne moze uzet u obzir... Ili su kriminalci standard...? Rodjen sam ovdje, imam i godina, nikad nisam dozivio da neko trzne noz na mene ili nekog meni bliskog ili poznatog...

Ja u takvom Sarajevu zivim tek od kraja rata... Sad je, do duse, standard pistolj... Ali i ja sam po tom novom "standardu", pa mi je svejedno... :zzzz:
nosara

#118 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by nosara »

iamia wrote: sarajevo ima najmanje 750 hiljada stanovika. ko kaze da je manje, nikad nikad krocio u ovaj grad.
Ma ima 4 miliona, brat bratu... :-)

Izvini, gdje si ti rodjen...? Nesto si mi previse impresioniran gradskom vrevom... :D
Perspektiva

#119 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by Perspektiva »

nosara wrote:
iamia wrote: sarajevo ima najmanje 750 hiljada stanovika. ko kaze da je manje, nikad nikad krocio u ovaj grad.

Izvini, gdje si ti rodjen...? Nesto si mi previse impresioniran gradskom vrevom... :D
:D Kad postoji jedna glavna ulica i svi se nakrcaju u nju, normalno da tako djeluje :) Sarajevo sa svojom oklinom ima oko 400 000 :)
iamia

#120 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by iamia »

nosara wrote:

iz jednog gradica izvan banjaluke. zaseok.

a "impresioniran" sam sarajevom, ali u negativnom smislu.
, jer sam zadnjih 20 godina zivio na zapadu u gradovima od 4 miliona i vise.
pa nisam ovolikog brloga vidio.
kojeime

#121 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by kojeime »

"a "impresioniran" sam sarajevom, ali u negativnom smislu.
pa nisam ovolikog brloga vidio."

A uvijek imas rjesenje. I ne okreci se, sine.
JThomas

#122 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by JThomas »

ne valja švedska, ne valja berlin, ne valja njujork, ne valja sarajevo...pa gdje valja?
strong69

#123 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by strong69 »

iamia wrote:
nosara wrote:

iz jednog gradica izvan banjaluke. zaseok.

a "impresioniran" sam sarajevom, ali u negativnom smislu.
pa nisam ovolikog brloga vidio.
Moras li bas u brlog dolaziti?

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
JThomas

#124 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by JThomas »

ma on je eseje ovdje pisao i kako je skandinavija precjenjena po pitanju standarda, a sad vidimo da mu ni berlin, njujork ni sarajevo nisu baš po ćejfu.

a to stanje ima i svoje ime u psihopatologiji...
Neradnik

#125 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by Neradnik »

iamia wrote: ja svaki danom u sarajevu vidim djevojke ( od 15 do 30 godina) kako po parkovima i sablasnim ulicama same hodaju. u po noci.
po tom redoslijedu.
Mozda u nekom horor filmu ...
Post Reply