Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000 km
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#101 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000
Koliko je smiješna ta tvrdnja da je 2.0 TDI dobar motor, dokazuje i test Tourana sa tim motorom, kome se morala mijenjati glava motora, turbina...ovo su samo krupnije stvari, dok je manjih bilo još više...
-
sema911
#102 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000
stvarno vas bolesnike nekontam navodite problem zamajca, turba, mogli ste reci i da se gume i kocnice prebrzo trose na tim autima pa su losi zbog toga,. neznam kako ne skontate da su to potrosni dijelovi i kao takvi su skloni cestim kvarovima i lako zamjenjivi,. vozio sam g4 1,9tdi i turbo crko 2 puta, presao oko 300kkm pa kada bolje razmislim crkli su zbog mene hladan motor i po gasu i tako iz dana u dan,. il trebm kudit vauvau sto sam mjenjao lamelu i zamajac 3puta il je to sve staradalo od "gasanja" i voznje ko da sam ukrao isto auto,., jel taj auto toliko los zato sto sam mu uspio pokvarit te zamjenske dijelove koji trpe bog zna sta i koliko,. dobro bolesnim ljudima ko sto su neki sto tipkaju po forumima to je lose auto,kvari se,. a nekontam sto ste povazdan kod mehanicara i popravljate svoju skulu,.
imao alfu 155 v6 ja je pokvario pokuso popravit nemze jbga hocul rec da je taj motor los,. i ako sam je ostavio bez ulja,. nije dobar auto ill sta (mada po meni zadnja alfa je 155, ostalo fiat-i)
imao alfu 155 v6 ja je pokvario pokuso popravit nemze jbga hocul rec da je taj motor los,. i ako sam je ostavio bez ulja,. nije dobar auto ill sta (mada po meni zadnja alfa je 155, ostalo fiat-i)
-
sema911
#103 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000
jontra nekakii dosadan si i ti i goran i kako se vec zovuu samo kenjatejohntra wrote:Koliko je smiješna ta tvrdnja da je 2.0 TDI dobar motor, dokazuje i test Tourana sa tim motorom, kome se morala mijenjati glava motora, turbina...ovo su samo krupnije stvari, dok je manjih bilo još više...
-
goran16v
#104 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000
Ako nisam ja napisao i ako nisi mislio na mene kako su onda ti neki drugi moji istomisljenici???? Nekad se ljudi stvarno gube...Revolver wrote:
ti nisi napisao, niti sam na tebe mislio. mislio sam na tvoje istomišljenike:
- johntra
#105 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000
@sema..boli te briga što sam dosadan, što čitaš, prekači moje postove...
ko te je slagao da je turbina potrošan materijal? ako se redovno održava turbina može nadživiti motor, druga je stvar gasanje i ne mijenjanje ulja...zato nešto čisto sumnjam da su ove testove radile neznalice i ljudi koji samo gasaju auta...eto, Touran je inače auto za gasanje...
sa zamajcem je slična stvar i on se može smatrati potrošnim materijalom, mada sa pravilnom vožnjom i on može preći puno km...pa imaš i TDI motora koji mogu preći sa njim i više od 150.000, čak i više...problem je što je malo čudno da se, kod nekih auta, mijenja na ispod 100.000 km..to nije samo do vožnje, nego i do konstrukcije tog dijela...
ko te je slagao da je turbina potrošan materijal? ako se redovno održava turbina može nadživiti motor, druga je stvar gasanje i ne mijenjanje ulja...zato nešto čisto sumnjam da su ove testove radile neznalice i ljudi koji samo gasaju auta...eto, Touran je inače auto za gasanje...
sa zamajcem je slična stvar i on se može smatrati potrošnim materijalom, mada sa pravilnom vožnjom i on može preći puno km...pa imaš i TDI motora koji mogu preći sa njim i više od 150.000, čak i više...problem je što je malo čudno da se, kod nekih auta, mijenja na ispod 100.000 km..to nije samo do vožnje, nego i do konstrukcije tog dijela...
-
Revolver
#106 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000
kako se bolan gubim. pa istomišljenici u smislu da branite VW i kad se ne može braniti. zadnje mjesto ubjedljivo. over and out.goran16v wrote:Ako nisam ja napisao i ako nisi mislio na mene kako su onda ti neki drugi moji istomisljenici???? Nekad se ljudi stvarno gube...Revolver wrote:
ti nisi napisao, niti sam na tebe mislio. mislio sam na tvoje istomišljenike:
- Qler
#107 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000
Nisam znao da je turbo potrosni materijal. To je vw uveo novu stavku 
-
goran16v
#108 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000
Ako za turbinu tvrdis da nije potrosni materijal, s cime se slazem, kako je onda sa zamajcem ista stvar, a istovremeno ga i ti smatras potrosnim materijalom?johntra wrote:@sema..boli te briga što sam dosadan, što čitaš, prekači moje postove...
Dvomeseni zamajac je konstrukciono rjesenje za aute sa velikim okretnim momentom. Cinjenica da se njegov absorbirajuci dio trosi, da mu je zamjena predvidjena zajedno sa ostalim djelovima kvacila, tj da je posatao potrosni materijal je cijena kompromisa da se cjelokupan o. momenat nesmetano koristi i pri tome ne steti ostalim vitalnim prenosim sklopvima i udobnosi. Ako komplet kvacila izdrzi 150k+ km, a na mom autu je evo vec skoro 130k km i nema problema, to je sasvim prosjecan rezultat, a zamjena zamajca nije mana nego tehnicko rjesenje i previdjeno odrzavanje. Kad cemo vec kod nekih auta kod kojih se mijenja na malim kilometrima ako znas ijednog vlasnika druge generacije Toyote RAV4 pitaj ga koliko mu je izdrzala tvornicka lamela, a na 2,0 D-4D je dvomaseni zamajac koji se mijenja.
- johntra
#109 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000
zato sam i napisao da postoje 1.9 TDI motori starije konstrukcije koji prelaze više od te granice, pa čak izdrže i skoro 200 milja sa fabričkim setom kvačila, uključujući i zamajac...ja te samo pitam, je li normalno da se zamajac zamijeni ispod 100 milja km, a pritom je auto normalno voženo?
dobro, eto kod te Toyote ne preživi 100 milja, ima li još koje auto da ga mijenja na tim km?
dobro, eto kod te Toyote ne preživi 100 milja, ima li još koje auto da ga mijenja na tim km?
-
goran16v
#110 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000
Naravno da se gubis. Ja nisam istomisljenik niti branim VW na osnovu ove liste jer ne mislim da ona ista znaci. Jer po ovoj listi, po kojoj po tebi ne mozes braniti VW jer zauzima zadnje mjesto, isto tako ne mozes braniti Mercedesa, Toyotu, Opela, Forda, a da ne govorim o AR, Renaultu i Citroenu da su losiji od Skode i za to takodjer mozes reci over & out. Da vidim ko ce ispasti mangup pa napisati da su, zbog rezultata ovog testa, Mazda ili Skoda kvalitetniji od Mercedesa, kao sto pisu da je AR kvalitetnija i bolja od VW-a.Revolver wrote:
kako se bolan gubim. pa istomišljenici u smislu da branite VW i kad se ne može braniti. zadnje mjesto ubjedljivo. over and out.
-
Revolver
#111 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000
kako niste istomišljenici kad i oni isto tako misle da ova lista ništa ne značigoran16v wrote:Naravno da se gubis. Ja nisam istomisljenik niti branim VW na osnovu ove liste jer ne mislim da ona ista znaci. Jer po ovoj listi, po kojoj po tebi ne mozes braniti VW jer zauzima zadnje mjesto, isto tako ne mozes braniti Mercedesa, Toyotu, Opela, Forda, a da ne govorim o AR, Renaultu i Citroenu da su losiji od Skode i za to takodjer mozes reci over & out. Da vidim ko ce ispasti mangup pa napisati da su, zbog rezultata ovog testa, Mazda ili Skoda kvalitetniji od Mercedesa, kao sto pisu da je AR kvalitetnija i bolja od VW-a.Revolver wrote:
kako se bolan gubim. pa istomišljenici u smislu da branite VW i kad se ne može braniti. zadnje mjesto ubjedljivo. over and out.
kako ne braniš VW a govoriš da je lista na kojoj je on za zadnjem mjestu ništa ne znači
i govoriš meni da se gubim
ja nikoga ne branim nego me je samo isprovociralo kako su odmah udarili po Alfi, a svetog Passata niko da spomene.
-
goran16v
#112 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000
Moj auto nema 1,9 TDI stare konstrukcije nego kud i kamo moderniji 2,0 TDI , a eto prekucao je davno 100k km sa tvornickim setom i auto je savim normalno vozen.johntra wrote:zato sam i napisao da postoje 1.9 TDI motori starije konstrukcije koji prelaze više od te granice, pa čak izdrže i skoro 200 milja sa fabričkim setom kvačila, uključujući i zamajac...ja te samo pitam, je li normalno da se zamajac zamijeni ispod 100 milja km, a pritom je auto normalno voženo?
Pa ne treba ti traziti dalje ot Toyote, sama cinjenica da kod drugih traje i manje je dovoljna da pokaze da to nije konstrukciona mana VW-a nego jednostavno konstrkciono rjesenje. Analogno tome, interval za zamjenu svjecica na toyotinom 1,8 VVT-i motoru je 60k km i kostaju 60 KM/set, da li je to mana ili jednostavno konstrukciono rjesenje u odnosnu na npr opelov X16SZR motor kojem je interval 120k km a svjecice kostaju 32 KM/kom ili na dizel na kojem mjenjas grijace svakih 10 god?
-
goran16v
#113 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000
Naravno da se gubis... Da li ti uopste citas sta ja pisem??? Meni ova lista nista ne znaci u prici o kvaliteti brendova jer ako cemo se slijepo drzati liste i tvrditi da je VW smece jer je zadnji onda je Skoda kvalitetnija i bolja od Mercedesa i Toyote, a da ne govorim o AR. E ti sam skontaj odgovara li to realnosti i treba li se drzali liste...Revolver wrote:
kako niste istomišljenici kad i oni isto tako misle da ova lista ništa ne znači![]()
kako ne braniš VW a govoriš da je lista na kojoj je on za zadnjem mjestu ništa ne znači![]()
i govoriš meni da se gubim![]()
![]()
ja nikoga ne branim nego me je samo isprovociralo kako su odmah udarili po Alfi, a svetog Passata niko da spomene.
- johntra
#114 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000
znam da tvoje auto nije 1.9 TDI..dalje, govoriš o modelu Toyote koji je nastao prije 13 godina, a vjerovatno je i razvijan prije toga, pa ako su oni tako slabi po tom pitanju i ako je to slaba konstrukcija, što u novijim modelima Toyote i danas nije takav slučaj, nego zamajac često nadživi i motor? i kada kažeš set kvačila, da li to odmah znači da se mora mijenjati i zamajac, jer on može biti u dobrom stanju i ne mora značiti da je otišao, ako je otišao set kvačila...goran16v wrote:
Moj auto nema 1,9 TDI stare konstrukcije nego kud i kamo moderniji 2,0 TDI , a eto prekucao je davno 100k km sa tvornickim setom i auto je savim normalno vozen.
Pa ne treba ti traziti dalje ot Toyote, sama cinjenica da kod drugih traje i manje je dovoljna da pokaze da to nije konstrukciona mana VW-a nego jednostavno konstrkciono rjesenje. Analogno tome, interval za zamjenu svjecica na toyotinom 1,8 VVT-i motoru je 60k km i kostaju 60 KM/set, da li je to mana ili jednostavno konstrukciono rjesenje u odnosnu na npr opelov X16SZR motor kojem je interval 120k km a svjecice kostaju 32 KM/kom ili na dizel na kojem mjenjas grijace svakih 10 god?
što se tiče, 2.0 TDI motora, radi se o motoru koji isto sada ima godina, ali kako to da samo 2.0 TDI ima problema sa zamajcem, dok je kvačilo u većini slučajeva ok?
i što se tiče tvog auta, kad odlučiš da nekad promijeniš ulje na 10 ili 12 hiljada, pa ti to postane standard, onda možemo pričati, a do tada, čuvaj te bregaste...
-
richa
#115 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000
http://www.nezavisne.com/automobili/nov ... +novine%2910 proizvođača najnepouzdanijih motora
Proizvođač, učestalost kvarova (%), učestalost kvarova (1 od x)
1. MG Rover, 7,88 %, 1 od 13
2. Audi, 3,71 %, 1 od 27
3. MINI, 2,51 %, 1 od 40
4. Saab, 2,49 %, 1 od 40
5. Opel, 2,46 %, 1 od 41
6. Peugeot, 2,26 %, 1 od 44
7. BMW, 2,20 %, 1 od 45
8. Renault, 2,13 %, 1 od 46
9. Volkswagen, 1,91 %, 1 od 52
10. Mitsubishi, 1,70 %, 1 od 59
10 proizvođača najpouzdanijih motora
Proizvođač, učestalost kvarova (%), učestalost kvarova (1 od x)
1. Honda, 0,29 %, 1 od 344
2. Toyota, 0,58 %, 1 od 171
3. Mercedes-Benz, 0,84 %, 1 od 119
4. Volvo, 0,90 %, 1 od 111
5. Jaguar, 0,98 %, 1 od 103
6. Lexus, 0,99 %, 1 od 101
7. Fiat, 1,17 %, 1 od 85
8. Ford, 1,25 %, 1 od 80
9. Nissan, 1,32 %, 1 od 76
10. Land Rover, 1,38 %, 1 od 72
-
Revolver
#116 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000
ni ova lista ništa ne znači 
-
goran16v
#117 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000
Meni nije jasno koliko je tesko shvatiti da je u autima kojima je zbog velikog o.momenta prenos snage rijesen dvomasenkm zamajecem zamajac dio kompleta kvacila, da se smatrai potrosnim dijelom koji je predvidjen za zamjenu kad i ostali dijelovi kompleta i da potrosen zamajac nije problem nego dio redovnog odrzavanja. Objasni sta znaci kvacilo ok?johntra wrote:goran16v wrote: znam da tvoje auto nije 1.9 TDI..dalje, govoriš o modelu Toyote koji je nastao prije 13 godina, a vjerovatno je i razvijan prije toga, pa ako su oni tako slabi po tom pitanju i ako je to slaba konstrukcija, što u novijim modelima Toyote i danas nije takav slučaj, nego zamajac često nadživi i motor? i kada kažeš set kvačila, da li to odmah znači da se mora mijenjati i zamajac, jer on može biti u dobrom stanju i ne mora značiti da je otišao, ako je otišao set kvačila...
što se tiče, 2.0 TDI motora, radi se o motoru koji isto sada ima godina, ali kako to da samo 2.0 TDI ima problema sa zamajcem, dok je kvačilo u većini slučajeva ok?
i što se tiče tvog auta, kad odlučiš da nekad promijeniš ulje na 10 ili 12 hiljada, pa ti to postane standard, onda možemo pričati, a do tada, čuvaj te bregaste...
- johntra
#118 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000
ova i ne znači toliko, jer je istraživanje rađeno na malom broju uzoraka, a i Warranty Direct ne osigurava sva vozila u V. Britaniji...kad mi ne bude mrsko, postavit ću listu od svih 93 modela koje je testirao Auto Blid..
@goran...napisao sam ti fino, ako ode set kvačila, jer ima i drugih kvarova kvačila, osim zamajca, NE MORA se mijenjati zamajac, nego se utvrdi njegovo stanje detaljnim pregledom...zato, ako kod te Toyote ode set kvačila prije 100.000, ne mora značiti da se mora mijenjati i zamajac...
s druge strane, 2.0 TDI ima problema samo sa zamajcem, jer konsturkcijski nije riješen na pravi način, pa strada prije seta kvačila, koje nije potrošeno u tolikoj mjeri da se mora mijenjati...
@goran...napisao sam ti fino, ako ode set kvačila, jer ima i drugih kvarova kvačila, osim zamajca, NE MORA se mijenjati zamajac, nego se utvrdi njegovo stanje detaljnim pregledom...zato, ako kod te Toyote ode set kvačila prije 100.000, ne mora značiti da se mora mijenjati i zamajac...
s druge strane, 2.0 TDI ima problema samo sa zamajcem, jer konsturkcijski nije riješen na pravi način, pa strada prije seta kvačila, koje nije potrošeno u tolikoj mjeri da se mora mijenjati...
-
goran16v
#119 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000
Pa tebi stvarno covjek neke stvari mora crtati. Aktivni zamajac je sastavni dio seta kvacila na autima na kojima postoji. Da li tj je ova prosta recenica jasna? Kod Toyote se, bas kao i kod VW-a mijenja i zamajac!johntra wrote:ova i ne znači toliko, jer je istraživanje rađeno na malom broju uzoraka, a i Warranty Direct ne osigurava sva vozila u V. Britaniji...kad mi ne bude mrsko, postavit ću listu od svih 93 modela koje je testirao Auto Blid..
Svi dijelovi tog seta, kao i svakog drugog seta (npr. zupcastog remena) su dimenzionirani da otprilike podjednako traju i da se istovremeno mjenjaju, a to sto lamela i korpa eventualno mogu izdrzati jos koju hiljadu kad je zamajac potrosen ne znaci da je problem u zamajcu i da ih ne treba mjenjati jer, suprotno be-ha rezonu, lamela, korpa i ne mjenjaju kad proklizu, bas kao ni disk polcice kad dodju do metala, nego dok jos uvijek ispravno obavljaju svoju funkciju. Problem je u tvom veoma laickom pristupu po kojem, ako nema konstrukcijske greske za koju tvrdis da postoji, pa je zamajac nadzivio ostale komponente treba zamjeniti sve osim njega, pa za za koju hiljadu kad i zamajac prdne, opet skidati mjenjac, praviti isti posao da bi se zamjenio zamajac i od tad pa do kraja zivota auta svaki put radili dupli posao, naizmjenicno mjenati zamajac i osdtalo i svaki skidati mjenjac.
To sto tvrdis je jednako kao da tvrdis da je 100k km ili propisani interval zamjene zupcastog remena mana jer vodena pumpa i spaneri nisu jos prozvizdali i procurili pa ih moras mijenjati, a mogli su jos. Da li ti tako radis na svom autu ili mjenjas sve bez obzira na stanje?
- johntra
#120 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000
znam ja šta je zamajac i to vrlo dobro, prema tome nema potrebe za prostim rečenicama...za razliku od tvog, lafo, stručnog mišljenja zamajac se ne mora mijenati u isto vrijeme kad i set kvačila, posebno na manjoj kilometraži...do tebe je hoćeš li ga zamijeniti ili ne...da, tako sebi MOŽDA praviš dupli posao, ali nigdje ne piše da se na svim autima mora mijenjati zajedno sa setom kvačila, jer je kod mnogih automobila zamajac projektiran da traje minimum 200 milja kilometara, dok se za to vrijeme mogu spiskati dva seta kvačila, ili čak i više, u zavisnosti od vožnje...i to ne govorim zbog bh. okruženja i uštede na svemu, nego to govorim, zato što to zaista može biti tako...
sebi sam nedavno radio veliki servis, zamijenio španere i zupčasti, ali nisam vodenu pumpu? je li to zaista misliš da na pređenih 40 milja i kusur kilometara od prošlog velikog servisa, kad je pumpa i promijenjena, uz odgovarajuću rashladnu tečnost propisanu od proizvođača, vodena pumpa zveknuti?
sebi sam nedavno radio veliki servis, zamijenio španere i zupčasti, ali nisam vodenu pumpu? je li to zaista misliš da na pređenih 40 milja i kusur kilometara od prošlog velikog servisa, kad je pumpa i promijenjena, uz odgovarajuću rashladnu tečnost propisanu od proizvođača, vodena pumpa zveknuti?
-
goran16v
#121 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000
Izvini ako sam bio malo grub, ali ne znam kako ne razumijes, aktivni zamajac je dio seta kvacila, potrosni je materijal predvidjen je za zamjenu zajedno sa ostalim komponentama i i tako je navedeno u servisnim protokolima. Toi sto je bosnji skupo odrzavati by the book, pa majstor osajcuje kad skine mjenjace je nesto sasvim drugo. Ti ga ne moras mijenjati ako ti se ne mjenja, ne moras mijenjati ni druk leza ni korpu kad ti se lamela potrosi pa ih zamjenis kao i 99% ostalih ljudi. Ne znam da li si ikad bio vlasnik auta preko 300 Nm o. momenta, ali ako spalis lamelu za manje od 100k km sa tim o.momentom si odavno spalio i zamajac na bez obzira na marku u model.johntra wrote:znam ja šta je zamajac i to vrlo dobro, prema tome nema potrebe za prostim rečenicama...za razliku od tvog, lafo, stručnog mišljenja zamajac se ne mora mijenati u isto vrijeme kad i set kvačila, posebno na manjoj kilometraži...do tebe je hoćeš li ga zamijeniti ili ne...da, tako sebi MOŽDA praviš dupli posao, ali nigdje ne piše da se na svim autima mora mijenjati zajedno sa setom kvačila, jer je kod mnogih automobila zamajac projektiran da traje minimum 200 milja kilometara, dok se za to vrijeme mogu spiskati dva seta kvačila, ili čak i više, u zavisnosti od vožnje...i to ne govorim zbog bh. okruženja i uštede na svemu, nego to govorim, zato što to zaista može biti tako...
Kakav je to auto kojem na 40k km moras mijenjati zupcasti??? Kakva li je tek to kontrukciona greska!!!! Ako si mijenjao zbog godina, procurice pumpa ne zbog kimetara nego zbog starosti pa ces 2 x raditi isti posao.
- johntra
#122 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000
pa normalno da sam radio zbog starosti, ali sam to više radio radi prevencije, jer je posljednji put set rađen prije pet godina ili 40 milja km...ne prelazim puno kilometara godišnje sa svojim autom, ali sam ovo uradio iz prevencije, mada mi je majstor rekao da po stanju zupčastog nisam imao potrebe to raditi, ali kao što svi znamo, to ne mora ništa značiti...
po pitanju zamajca, evo linka tehničkog upustva Sachsa o dijagnoziranju i promjeni seta kvačila i svega vezanog za njega...na nekoliko mjesta fino piše da se zamajac, čak ni pri kvarovima kvačila, ne mora mijenjati, nego se uvijek dobro pregleda, te piše da je preporuka da se zamajac zamijeni kada dođe do druge zamjene seta kvačila...
http://www.tokic.hr/images/techInfo/pdf_5.pdf
po pitanju zamajca, evo linka tehničkog upustva Sachsa o dijagnoziranju i promjeni seta kvačila i svega vezanog za njega...na nekoliko mjesta fino piše da se zamajac, čak ni pri kvarovima kvačila, ne mora mijenjati, nego se uvijek dobro pregleda, te piše da je preporuka da se zamajac zamijeni kada dođe do druge zamjene seta kvačila...
http://www.tokic.hr/images/techInfo/pdf_5.pdf
-
BISCANIN2
#123 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000
Testovi su pokazali upravo ono što i jest , da vag koncern nije jedini koji koristi plutajuci zamajac ali da kod njega brže rikne nego kod ostalih ,da im 2.0 motor propast .Naravno na alfu se mora dodat još nešto jer gdje će alfa .Pošto sam u skoro 100 % vag koncern okruženje i familijarno sam vezan sa servisima gdje drugujem i kumujem vidim i svjedok sam svim blagodatima vag koncerna ,jako puno para za malo muzike ,jedino im skoda svjetla obraz što test i pokazuje ,i skoda opravdava ulozeno dobiveno .
Iskreno Gorane smatrao sam te za puno objektivnijeg sagovornika ,opet iskreno 0 bodova
.Ukratko 1.9 i 2.0 su odlični motori sa odličnom transmisijom koji prelaze jako puno i jeftini su za održavanje preporučio bih ih bratu..
Iskreno Gorane smatrao sam te za puno objektivnijeg sagovornika ,opet iskreno 0 bodova
- em11r
- respo
#125 Re: Auto Bild - Hard testovi modela srednje klase na 100.000
emire ovaj auto je potpuno razlicit od cestovnog
i pezo 206 je harao relijem a na cesti je bio sredina neka
prve serije u britaniji su imale problem da im motor bukvalno eksplodira prije redizajna imali su katastrofa elektroniku i slicno
i pezo 206 je harao relijem a na cesti je bio sredina neka
prve serije u britaniji su imale problem da im motor bukvalno eksplodira prije redizajna imali su katastrofa elektroniku i slicno