Najjaci post sto sam procitao u ovoj novoj godini.respo wrote:ma preseravanje zesce sve vise se furate na sex i grad i tako te serije gdje morate kao imati izbor i za neke najosnovnije stvari koje su ranije uvijek funkcionisale al eto kao danas su problem
vodite ga onda u bec u osnovnu kazu tamo su najbolje
u najblizu i mirna bosna
Koju Osnovnu školu odabrati?
-
missko
#101 Re: Koju Osnovnu školu odabrati?
-
convict
#102 Re: Koju Osnovnu školu odabrati?
Dodao bih još za KŠC da bi svi kojima para uši i oči katolički trebali obići školu i detaljnije se raspitati. Vjeronauk u KŠC nije obavezan predmet, pohađa ga vjerovatno i manje učenika nego u "sekularnim" školama. Iako većinski katolički, razredi su po strukturi puno šareniji nego u ostalim školama, puno je djece iz miješanih brakova tamo.
Uči se hrvatski jezik što također mnogima predstavlja problem, ali sumnjam da će djeca početi govoriti tisuća ako se kod kuće govori hiljada. Na kraju krajeva svi gledaju hrvatske TV kanale, a ne vidim da je neko počeo govoriti kao spiker Nove TV.
I da, uči se da je domovina Bosna i Hercegovina i obilježavaju se državni praznici.
Uči se hrvatski jezik što također mnogima predstavlja problem, ali sumnjam da će djeca početi govoriti tisuća ako se kod kuće govori hiljada. Na kraju krajeva svi gledaju hrvatske TV kanale, a ne vidim da je neko počeo govoriti kao spiker Nove TV.
I da, uči se da je domovina Bosna i Hercegovina i obilježavaju se državni praznici.
-
smijesni_ste
#103 Re: Koju Osnovnu školu odabrati?
Džaba pišeš convict...vidiš da pojedinci i dalje svoje tjeraju...ko navijeni...
-
Micaha
#104 Re: Koju Osnovnu školu odabrati?
Nisu vise. Ako nastave bice banirani. KSC nema nista zajednicko sa katolicanstvom. Idemo sad daljesmijesni_ste wrote:Džaba pišeš convict...vidiš da pojedinci i dalje svoje tjeraju...ko navijeni...
- T-Rexx
#105 Re: Koju Osnovnu školu odabrati?
Zasto je KSC na budzetu??
Ja ne zelim da svojim parama finansiram skolu koja vrsi segregaciju djece cak i u samom svom nazivu. A da ne govorim o tme sto je vrsena nacionalna diskriminacija prilikom zaposljavanja pa je nastavni kadar 100% hrvatski. Zasto bosnjak ne moze predavati biologiju ili hemiju u kSC-u??
Ja ne zelim da svojim parama finansiram skolu koja vrsi segregaciju djece cak i u samom svom nazivu. A da ne govorim o tme sto je vrsena nacionalna diskriminacija prilikom zaposljavanja pa je nastavni kadar 100% hrvatski. Zasto bosnjak ne moze predavati biologiju ili hemiju u kSC-u??
Last edited by T-Rexx on 26/01/2013 09:51, edited 1 time in total.
- respo
#106 Re: Koju Osnovnu školu odabrati?
mikice to sa ocjenama se moze desiti u bilo kojoj skoli u drzavimiki27A wrote:respo, moja mama se vodila sa tim da upise u najblizu skolu kad je upisivala najmladju kcerku (moju sestru). Velika greska: prvo sto je upisala u AN umjesto u 2 minute dalju MCC (bivsa MC), a drugo sto ja ti mogu garantovati da nije isto: mala je kao sve vrijeme imala petice ( a ja sam sve gledala i govorila da ona po znanju nije za trice, a ne za petice: tamo nastavnici daju petice na lijepe oci, sto po meni samo unisti dijete: ako ne zna spucaj joj keca ko kucu nek nauci; ali kad dodje srednja skola (prvo jedva ju je upisala! pored tih famoznih petica), pade dijete prvi razred srednje...
@ op: samo gledajte kakvu bolju skolu, Miljenko Cvitkovic (MCC) je bila odlicna skola, a cujem da je i sada, KSC, ma bilo sta samo se ne ganjati po "najblizim" skolama, da se i vama ne desi ovaj moj "slucaj"
ako pogledamo kakav nam je mentalitet usudio bi se reci da ce gore proci kod "privatnika" nego u drzavnim ako roditelji zele da im je dijete odlikas da bi se pokazao u komsiluku
ti poredis an sa 2 minute daljine mcc
ovdje ove keri i longrije se raspituju i o skolama udaljenih i po pola sata voznje autom
e ako vec ganjate takve skole budite begovi pa ih posaljite u bec london los andjeles pa nek imaju najelitnije skolovanje onda naravno samo tako nastavite i sa srednjim i fakultetima oxford kembridz yale harvard
- T-Rexx
#107 Re: Koju Osnovnu školu odabrati?
U tuzlanskom KSC-u stoji Isusovo raspece u gavnom hodniku skole. Zasto ako je skola otvorena za sve i ako nema veze sa katolicanstvom?? I ja tebe pitam, sta mislis koliko bi hrvata upisalo svoje dijete u neku Islamsku skolu??Micaha wrote: KSC nema nista zajednicko sa katolicanstvom.
-
Micaha
#108 Re: Koju Osnovnu školu odabrati?
Pa zato sto se pravimo mahniti da bi sacuvali privid multikulturalnosti.T-Rexx wrote:U tuzlanskom KSC-u stoji Isusovo raspece u gavnom hodniku skole. Zasto ako je skola otvorena za sve i ako nema veze sa katolicanstvom?? I ja tebe pitam, sta mislis koliko bi hrvata upisalo svoje dijete u neku Islamsku skolu??Micaha wrote: KSC nema nista zajednicko sa katolicanstvom.
-
fixer
#109 Re: Koju Osnovnu školu odabrati?
Nemate pojma sta pricate. Ja sam isao u KSC, pa se prebacio u drugu skolu. Definitivno mi je to jedna od najvecih gresaka u zivotu. I dobro je dok postoje ljudi koji nikad svoju djecu ne bi gore upisali - rijetka prilika da postoji nesto kvalitetno, a da nije jagma. 
- T-Rexx
#110 Re: Koju Osnovnu školu odabrati?
Multikulturalnost tako sto na jednu skolu nabijes sva obiljezja jednog naroda i jedne vjere, i potpom kazes da je to u svrhu multikulture?? Pitam se sto ne ubacite i mjesec i zvijezdu kad ste toliko otvoreni za sve.Micaha wrote:Pa zato sto se pravimo mahniti da bi sacuvali privid multikulturalnosti.T-Rexx wrote:U tuzlanskom KSC-u stoji Isusovo raspece u gavnom hodniku skole. Zasto ako je skola otvorena za sve i ako nema veze sa katolicanstvom?? I ja tebe pitam, sta mislis koliko bi hrvata upisalo svoje dijete u neku Islamsku skolu??Micaha wrote: KSC nema nista zajednicko sa katolicanstvom.
-
fixer
#111 Re: Koju Osnovnu školu odabrati?
Ja sam isao u drzavnu, pa nas je razrednik digao da proucimo Fatihu AI nazvavsi ga Ocem nacije. Silom prilike sam bio u KSC-u kad je Njofra mandrknuo, pa niko nije spomenuo.T-Rexx wrote:Multikulturalnost tako sto na jednu skolu nabijes sva obiljezja jednog naroda i jedne vjere, i potpom kazes da je to u svrhu multikulture?? Pitam se sto ne ubacite i mjesec i zvijezdu kad ste toliko otvoreni za sve.Micaha wrote:Pa zato sto se pravimo mahniti da bi sacuvali privid multikulturalnosti.T-Rexx wrote: U tuzlanskom KSC-u stoji Isusovo raspece u gavnom hodniku skole. Zasto ako je skola otvorena za sve i ako nema veze sa katolicanstvom?? I ja tebe pitam, sta mislis koliko bi hrvata upisalo svoje dijete u neku Islamsku skolu??