Kako zene voze?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
chelo

#101 Re: Kako zene voze?

Post by chelo »

bebeSa wrote:Primjetila sam da se mladi vozaci ne okrecu kad se prestrojavaju nego se oslanjaju samo na ono sto vide u retrovizorima...da li ih uce da postoji nesto sto se i ne vidi na retrovizoru???
A sta ako konstantno znas stanje u susjednoj traci? :-D
Licno gledam u ogledala svakih 5-6 sec, cisto informativno. Onda je prestrojavanje smijesno, jer znam ko se mozda zavukao itd. l
Nemam internet

#102 Re: Kako zene voze?

Post by Nemam internet »

sLLayer

#103 Re: Kako zene voze?

Post by sLLayer »

chelo wrote:
bebeSa wrote:Primjetila sam da se mladi vozaci ne okrecu kad se prestrojavaju nego se oslanjaju samo na ono sto vide u retrovizorima...da li ih uce da postoji nesto sto se i ne vidi na retrovizoru???
Licno gledam u ogledala svakih 5-6 sec, cisto informativno. Onda je prestrojavanje smijesno, jer znam ko se mozda zavukao itd. l
sta se sve moze desiti u 5-6 sec, neka auta a motori pogotovo idu od 0-100 za 5sec a kakvi sve budala ima ti predvidjeti ne mozes to
shape of despair

#104 Re: Kako zene voze?

Post by shape of despair »

jedna tamo

#105 Re: Kako zene voze?

Post by jedna tamo »

bolje od muškaraca.
Hemera

#106 Re: Kako zene voze?

Post by Hemera »

Nemam internet wrote:Ovako zene voze.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/sveds ... /130115071
:roll:
sta cistacica zna kako se voz vozi
valjda ljudi zavrse skole dobre da bi sa njim upravljali
prema tome praviti paralelu -glupost
respo

#107 Re: Kako zene voze?

Post by respo »

zLatk0

#108 Re: Kako zene voze?

Post by zLatk0 »

Je li ovo kraljica Elizabeta sa njom ? hahah
loose end

#109 Re: Kako zene voze?

Post by loose end »

bebeSa wrote:Meni je voznja isto kao i sve drugo sto radis u zivotu, ako volis, super! Ako ne volis, onda ima i straha i nesigurnosti a u tom slucaju ne sjedaj za volan! Zene to mogu uporediti sa kuhinjom npr...ne volim da kuham rucak ali volim da pravim kolace, kad je rucak na stolu nisu face bas odusevljene pojede se jer se mora a kad se iznese kolac,mmmmm, svi se oblizuju! E tako ti je i na cesti, kad vide "nos na sajbi", nezadovoljne face svih ostalih ucesnika u saobracaju, a kad vide smireno lice puno samopouzdanja za volanom niko i ne obraca paznju, "ova/ovaj zna sta radi"! Dalje, ove danasnje tehnike senzori i cuda silna, nisu za pocetnike, kao uostalom ni nova auta....moje misljenje, prvo dobro nauci, izvjezbaj (par godina) pa se onda oslanjaj na senzore. Primjetila sam da se mladi vozaci ne okrecu kad se prestrojavaju nego se oslanjaju samo na ono sto vide u retrovizorima...da li ih uce da postoji nesto sto se i ne vidi na retrovizoru??? Jedna, meni veoma draga osoba je ing. masinstva, i naravno da jako dobro poznaje materiju sastava i rada motora ali na zalost nezna da vozi. Polozile smo vozacki u isto vrijeme ali nikad nije, a sad pogotovo niti nece, voziti kao ja! Ovo nije "hvalite me usta moja" priznajem ja da ima i boljih vozacica od mene (rijetke su al ih vjerovatno ima) al nije sve ni u detaljnom znanju. Ja nemam pojma kako to sve funkcionise ispod haube al sam zato za volanom kraljica, jer volim, obozavam da vozim!!!
LP
al' kazes nije hvalite me usta moja :lol: :sax:
goran16v

#110 Re: Kako zene voze?

Post by goran16v »

respo wrote:
Gospoja je munja nebeska. Kad bi ovo morala uraditi u nekoj nasoj mahali gdje naravno nema na strmini i na duplo manje prostora, mislim da bi zbog manijakalnog napada depresije, soka i straha digla ruku na sebe!
bebeSa

#111 Re: Kako zene voze?

Post by bebeSa »

Zao mi je sto si pogresno shvatio! Za volanom se osjecam kao kraljica, to sam htjela reci! :run:
bebeSa

#112 Re: Kako zene voze?

Post by bebeSa »

sLLayer wrote:
chelo wrote:
sta se sve moze desiti u 5-6 sec, neka auta a motori pogotovo idu od 0-100 za 5sec a kakvi sve budala ima ti predvidjeti ne mozes to
Upravo tako :thumbup:
Melami

#113 Re: Kako zene voze?

Post by Melami »

bebeSa wrote:
sLLayer wrote:Primjetila sam da se mladi vozaci ne okrecu kad se prestrojavaju nego se oslanjaju samo na ono sto vide u retrovizorima...da li ih uce da postoji nesto sto se i ne vidi na retrovizoru???

Upravo tako :thumbup:
I aj sam htio ovo da kazem al hajd reko da se ne ku*cim bezveze :D
Ja uvijek pratim stanje oko sebe, ustvari vise pratim retrovizore neko ispred sebe al kad mjenjam trake opet pogledam preko ramena, i to lijepo, a po noci i dva puta :D Opreza nikad dosta, bas kao sto kazes, svasta se moze desiti u nekoliko sekundi na cesti.
neravip

#114 Re: Kako zene voze?

Post by neravip »

Nemam ništa protiv žena vozača majke mi ,ali.......
Zbog posla sam često na cesti,i ZAŠTO ,u sigurno 95% slučajeva,uvijek pogodim da je žensko za volanom
kada vidim da neko pravi veliku grešku na putu? U onih ostalih 5% spadaju đuturumi i trkači.
Ima jedna plavuša što me pravo nervira skoro svako jutro (crvena nova fabija) ,na kružnom toku
na Dobrinji,ne znam kako mene potrefi skoro svako jutro, uleti na kružni tok ,nit gleda imali koga u toku
nit se okreće kad joj svirnem,ko robot samo pravo gleda......ko da misli da je onaj tok samo za nju pravljen :x
Čast rijetkim izuzecima..... 8)
Registracija SJAJ

#115 Re: Kako zene voze?

Post by Registracija SJAJ »

Nudim registraciju vozila za kes placanje veoma povoljno.

Osiguravajuce drustvo VGT - Agencija SJAJ

061/924 904
Cholina_Lokica

#116 Re: Kako zene voze?

Post by Cholina_Lokica »

neravip wrote:Nemam ništa protiv žena vozača majke mi ,ali.......
Zbog posla sam često na cesti,i ZAŠTO ,u sigurno 95% slučajeva,uvijek pogodim da je žensko za volanom
kada vidim da neko pravi veliku grešku na putu? U onih ostalih 5% spadaju đuturumi i trkači.
Ima jedna plavuša što me pravo nervira skoro svako jutro (crvena nova fabija) ,na kružnom toku
na Dobrinji,ne znam kako mene potrefi skoro svako jutro, uleti na kružni tok ,nit gleda imali koga u toku
nit se okreće kad joj svirnem,ko robot samo pravo gleda......ko da misli da je onaj tok samo za nju pravljen :x
I kad izadjete na pravac vozi konstantno 35 na sat, eventualno ubrza na 40, nema sanse da vozi sekundu brze :? :mrgreen:
neravip

#117 Re: Kako zene voze?

Post by neravip »

Cholina_Lokica wrote:
I kad izadjete na pravac vozi konstantno 35 na sat, eventualno ubrza na 40, nema sanse da vozi sekundu brze :? :mrgreen:
Juri 40 na sat...... :D
chelo

#118 Re: Kako zene voze?

Post by chelo »

Melami wrote: Ja uvijek pratim stanje oko sebe, ustvari vise pratim retrovizore neko ispred sebe al kad mjenjam trake opet pogledam preko ramena, i to lijepo, a po noci i dva puta :D Opreza nikad dosta, bas kao sto kazes, svasta se moze desiti u nekoliko sekundi na cesti.

Kako se caddy snadje onda ili neki zatvoreni kombi ispod 3.5t...Znaci NIKAD se okrenuo nisam.
Samo se nagni na volan druze i sve se vidi, jos je moje auto srednja klasa neka, kakva konveksna ogledala tek ovi bolji imaju.
blugirl

#119 Re: Kako zene voze?

Post by blugirl »

Zakljucak: sto je bolji auto, vozac je gori.

Da li je to bas tako?
Dobar si samo koliko ti je golf 2 los? :lol: :lol:
citroen xm

#120 Re: Kako zene voze?

Post by citroen xm »

Znam par muškaraca kojima bi odmah uzeo vozačku, poderao je i zabranio da ikada više sjednu za volan.
Znam par cura koje voze odlično.
Dakle, nikada se ne zna, ali ipak mislim da su muškarci spretniji za volanom. Nebih rekao da je to zbog nedostatka nekog talenta ili slično već zbog toga što su žene u većini slučajeva plašljivije od muškaraca, a i sama vožnja ih ne zanima kao muškarce već je shvataju kao još jedan posao koji treba skinuti sa vrata.
Mr.Penguin

#121 Re: Kako zene voze?

Post by Mr.Penguin »

Cholina_Lokica

#122 Re: Kako zene voze?

Post by Cholina_Lokica »

neravip wrote:
Cholina_Lokica wrote:
Juri 40 na sat...... :D
Svaki pun kad je sretnem nervni slom dozivim :lol: Cura napravi takav kolaps saobracaja u 23h da je to za nepovjerovati :lol:
2001

#123 Re: Kako zene voze?

Post by 2001 »

:thumbup:
mayab

#124 Re: Kako zene voze?

Post by mayab »

Melami

#125 Re: Kako zene voze?

Post by Melami »

jes pametna, stala iza auta i govori joj da ide unazad.
Ja jucer na ulazu, stojim iza jednog auta i cekam da se otvori kapija, kad zena poce voziti unazad prema meni, NIJE ME VIDJELA a ja stojao 3 minute iza nje.
za pohvalu je da je izasla i izvinula se :D
Post Reply