Slovenija vs BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
nihoniho
#101 Re: Slovenija vs BiH
Slovenci su jedan ozbiljan, odgovoran , radin europski narod, koji biljezi uspjehe na svim poljima , iako ih je oko 2 mil (skoro duplo manje nego nas ). Slovenci su se tri puta plasirali na velika takmicanja, iako nikada nisu imali igrace u Bayernu, Realu, Borusiji, Atletiko M. Man. C., Salkeu, Hamburgu. Samo u nasem, izvitoperenom , sistemu vrijednosti, to se nipodastava i naziva srecom, dok se za nas javasluk, nesposobnost i amaterizam , redovno, nalaze najnevjerovatnije isprike.
Nas mentalni skolop je puno blizi srpskom i nije ni cudno sto nam se stanje svijesto i drustveni odnosi, blize stanju svijesti i odnosima koji vladaju u toj drzavi.
Nazalost , u odnosu na srpsku, nasa sportska infrastruktura je mizerna , tako da se ne mozemo nadati da ce individualni kvalitet donijeti prevagu, sto se kod Srba cesto desava.
Pitanje je zasluzujemo li mi , s ovakvim nacinom razmisljanja, napraviti iskorak i negdje se plasirati ? Ja mislim da ne . To bi bila nepravda prema naprednim nacijama , koje ulazu i profesionalno prisupaju radu, imju cicviliziranu javnost itd
moze poceti napad !
Nas mentalni skolop je puno blizi srpskom i nije ni cudno sto nam se stanje svijesto i drustveni odnosi, blize stanju svijesti i odnosima koji vladaju u toj drzavi.
Nazalost , u odnosu na srpsku, nasa sportska infrastruktura je mizerna , tako da se ne mozemo nadati da ce individualni kvalitet donijeti prevagu, sto se kod Srba cesto desava.
Pitanje je zasluzujemo li mi , s ovakvim nacinom razmisljanja, napraviti iskorak i negdje se plasirati ? Ja mislim da ne . To bi bila nepravda prema naprednim nacijama , koje ulazu i profesionalno prisupaju radu, imju cicviliziranu javnost itd
moze poceti napad !
-
dinobjelave
#102 Re: Slovenija vs BiH
Ti od njih napravi brazil.dobar izbor za test utakmicu,igraju slicno kao i grci svi u odbranu a ako neka zaluta u gol dobro i jest.pazi od deset utakmica uz pravi pristup dobit cemo devet protiv slovenaca.imaju sistem igre ( kao grci), tu nista nemjenjaju godinama popunjavaju linije sistem ne mjenjaju.imali Su srecu da ih je vodio katanec ,dobar trener i to je to,ustvari nas najveci hendikep je selektor ,al eto ima rezultat i treba ga sad podrzati.nestoji ti da Su oni vrijedan i pametan narod,gdje Su bili osim smucanja u bivsoj nam drzavi u bilo kom sportu.mislim okay je sve bili Su na prvenstvima treba im kapu skinuti al daj ba napravio si silu od njih.ako nebude vratolomija experimenata naseg vrlog strucnjaka sigurna pobijeda s dva gola razlike nebi trebala doci u pitanje.
- medo28
#103 Re: Slovenija vs BiH
xnihoniho wrote:Slovenci su jedan ozbiljan, odgovoran , radin europski narod, koji biljezi uspjehe na svim poljima , iako ih je oko 2 mil (skoro duplo manje nego nas ). Slovenci su se tri puta plasirali na velika takmicanja, iako nikada nisu imali igrace u Bayernu, Realu, Borusiji, Atletiko M. Man. C., Salkeu, Hamburgu. Samo u nasem, izvitoperenom , sistemu vrijednosti, to se nipodastava i naziva srecom, dok se za nas javasluk, nesposobnost i amaterizam , redovno, nalaze najnevjerovatnije isprike.
moze poceti napad !
teško se izgleda ovom mentalitetu spustiti na surovu realnost i pogledati istini u oči, te zavrnuti rukave i početi raditi, trenirati, grizti... kao svi ostali ili čak više...
malo off topic: svjetsko rukometno prvenstvo i samo jedna država iz ex yu nije tamo
- medo28
#104 Re: Slovenija vs BiH
dinobjelave wrote:Ti od njih napravi brazil.dobar izbor za test utakmicu,igraju slicno kao i grci svi u odbranu a ako neka zaluta u gol dobro i jest.pazi od deset utakmica uz pravi pristup dobit cemo devet protiv slovenaca.imaju sistem igre ( kao grci), tu nista nemjenjaju godinama popunjavaju linije sistem ne mjenjaju.imali Su srecu da ih je vodio katanec ,dobar trener i to je to,ustvari nas najveci hendikep je selektor ,al eto ima rezultat i treba ga sad podrzati.nestoji ti da Su oni vrijedan i pametan narod,gdje Su bili osim smucanja u bivsoj nam drzavi u bilo kom sportu.mislim okay je sve bili Su na prvenstvima treba im kapu skinuti al daj ba napravio si silu od njih.ako nebude vratolomija experimenata naseg vrlog strucnjaka sigurna pobijeda s dva gola razlike nebi trebala doci u pitanje.
Nije Susić bio trener 20 godina... nije samo Katanec napravio rezultat sa slo nego i Kek, i opet classic bosansko podcjenjivanje ta će oni.... jedna Slo ima rezultate o kojima BIH može samo sanjati: u nogometu (4 baraža, 3x prošli na veliko takmičenje i čak nisu bili kanta nego so skupili par poena), rukometu (srebrni na evropskom,izgubili u finalu od nijemaca), košarci (redovni učesnici, na evropskom u srbiji su bili 4. recimo), od olimpijskih medalja čini mi se da su druga ili treča nacija po broju medalja na stanovnika!, skijanje i trenutnu Tinu Maze netreba ni pominjati... i kažeš gdje su bili
- limeni
#105 Re: Slovenija vs BiH
nema ni nas vise od 2.5 miliona, ovo ostalo vecinom igra za hrvatsku i srbiju..a sta ima kad imas 3 igraca u bayernu i hamburgu kada ostali nemaju klub, kvalitet i kad su amateri?imaju li brazilci,meksikanci i ostali napredan mentalitet?nihoniho wrote:Slovenci su jedan ozbiljan, odgovoran , radin europski narod, koji biljezi uspjehe na svim poljima , iako ih je oko 2 mil (skoro duplo manje nego nas ). Slovenci su se tri puta plasirali na velika takmicanja, iako nikada nisu imali igrace u Bayernu, Realu, Borusiji, Atletiko M. Man. C., Salkeu, Hamburgu. Samo u nasem, izvitoperenom , sistemu vrijednosti, to se nipodastava i naziva srecom, dok se za nas javasluk, nesposobnost i amaterizam , redovno, nalaze najnevjerovatnije isprike.
moze poceti napad !
mi kao reprezentacija smo bili nikakvi do pojave edina dzeke, koji je nas je doveo do baraza sa ostalim momcima...e onda se desi stvar da od francuske,portugala,grcke i rusije dobijes portugal i 2. put kada mozes dobiti hrvatsku,irsku i cesku opet naletis na portugalce..
- fudbaler07
#106 Re: Slovenija vs BiH
KRATKO I JASNO 0-3 
- JThomas
#107 Re: Slovenija vs BiH
sve rečeno.nihoniho wrote:Slovenci su se tri puta plasirali na velika takmicanja, iako nikada nisu imali igrace u Bayernu, Realu, Borusiji, Atletiko M. Man. C., Salkeu, Hamburgu. Samo u nasem, izvitoperenom , sistemu vrijednosti, to se nipodastava i naziva srecom, dok se za nas javasluk, nesposobnost i amaterizam , redovno, nalaze najnevjerovatnije isprike.
- Edin H.
#108 Re: Slovenija vs BiH
BiH B tim - BiH A tim 0 - 3fudbaler07 wrote:KRATKO I JASNO 0-3
Sve receno
-
Korisničkoime
#109 Re: Slovenija vs BiH
Trenutno imamo 4x bolju repku od Slovenije i skoro smo uvijek imali duplo bolju repku po imenima. To što za neke repka postoji od Džeke je druga stvar. Slažem se da bolje od ove repke nismo imali ali ipak i prije smo imali igrače u Atleticu, Monacu, Realu, Bayernu, HSV, S04, bilo je i taraba naravno ali ukupno gledajući po imenima smo uvijek bili jači. Konkretno prošle i pretprošle kvalifikacije smo bili jači od njih kao i ove to su tri ciklusa. Mi nemamo organizacije nekoga i nešto što će kanalisati, usmjeriti taj kvalitet, znanje, želju, snagu motivaciju. Ne smo u fudbalu nego bilo gdje. Mi nemamo sistem i dok ga ne stvorimo nećemo nikada biti dobri ni u čemu osim u pronalaženju opravdanja i pričanju viceva.limeni wrote:nema ni nas vise od 2.5 miliona, ovo ostalo vecinom igra za hrvatsku i srbiju..a sta ima kad imas 3 igraca u bayernu i hamburgu kada ostali nemaju klub, kvalitet i kad su amateri?imaju li brazilci,meksikanci i ostali napredan mentalitet?nihoniho wrote:Slovenci su jedan ozbiljan, odgovoran , radin europski narod, koji biljezi uspjehe na svim poljima , iako ih je oko 2 mil (skoro duplo manje nego nas ). Slovenci su se tri puta plasirali na velika takmicanja, iako nikada nisu imali igrace u Bayernu, Realu, Borusiji, Atletiko M. Man. C., Salkeu, Hamburgu. Samo u nasem, izvitoperenom , sistemu vrijednosti, to se nipodastava i naziva srecom, dok se za nas javasluk, nesposobnost i amaterizam , redovno, nalaze najnevjerovatnije isprike.
moze poceti napad !
mi kao reprezentacija smo bili nikakvi do pojave edina dzeke, koji je nas je doveo do baraza sa ostalim momcima...e onda se desi stvar da od francuske,portugala,grcke i rusije dobijes portugal i 2. put kada mozes dobiti hrvatsku,irsku i cesku opet naletis na portugalce..
- MOSALJOZE
#110 Re: Slovenija vs BiH
1 vratar Samir Handanovič 14. srpnja 1984. Udinese
22 vratar Jasmin Handanovič 28. siječnja 1978. Mantova
12 vratar Aleksander Šeliga 1. veljače 1980. Sparta Rotterdam
2 branič Mišo Brečko 1. svibnja 1984. Köln
13 branič Bojan Jokić 17. svibnja 1986. Chievo Verona
4 branič Marko Šuler 9. ožujka 1983. Gent
22 branič Dejan Kelhar 5. travnja 1984. Cercle Brugge
5 branič Boštjan Cesar 9. srpnja 1982. Grenoble
3 branič Matej Mavrič 29. siječnja 1979. TuS Koblenz
6 branič Branko Ilič 6. veljače 1983. Lokomotiv Moskva
8 vezni Robert Koren 20. rujna 1980. West Bromwich Albion F.C.
18 vezni Aleksander Radosavljevič 25. travnja 1979. Larissa
17 vezni Andraž Kirm 6. rujna 1984. Wisła Kraków
7 vezni Nejc Pečnik 3. siječnja 1986. Nacional
20 vezni Andrej Komac 4. prosinca 1979. Maccabi Tel Aviv
16 vezni Dalibor Stevanovič 27. rujna 1984. Vitesse
15 vezni Rene Krhin 21. svibnja 1990. Inter Milan
21 vezni Mirnes Šišić 8. kolovoza 1981. PAS Giannina
11 napadač Milivoje Novakovič 18. svibnja 1979. Köln
10 napadač Valter Birsa 7. kolovoza 1986. Auxerre
9 napadač Zlatan Ljubijankič 15. prosinca 1983.. Gent
14 napadač Zlatko Dedič 10. svibnja 1984. Bochum
Znam da u fudbalu ne igraju imena i klubovi ali eto njihove a evo naše
1 GK Asmir Begović 20. juni 1987. (25 god.) 11 0 Stoke City
12 GK Ibrahim Šehić 2. septembar 1988. (24 god.) 3 0 Mersin İdmanyurdu
23 GK Asmir Avdukić 13. maj 1981. (31 god.) 2 0 Persepolis
3 DF Boris Pandža 15. decembar 1986. (26 god.) 17 0 Mechelen
4 DF Emir Spahić 18. august 1980. (32 god.) 55 3 Sevilla
5 DF Muhamed Bešić 10. septembar 1992. (20 god.) 4 0 Hamburger SV
7 DF Sanel Jahić 10. decembar 1981. (31 god.) 18 1 Karabükspor
13 DF Mensur Mujdža 28. mart 1984. (28 god.) 12 0 Freiburg
19 DF Ognjen Vranješ 10. decembar 1989. (23 god.) 2 0 Krasnodar
22 DF Muhamed Subašić 19. mart 1988. (24 god.) 3 1 Dynamo Dresden
2 MF Darko Maletić 20. oktobar 1980. (32 god.) 16 1 Aktobe
6 MF Elvir Rahimić 4. april 1976. (36 god.) 32 0 CSKA Moskva
8 MF Miralem Pjanić 2. april 1990. (22 god.) 28 4 Roma
10 MF Zvjezdan Misimović 5. juni 1982. (30 god.) 62 19 Dynamo Moskva
15 MF Sejad Salihović 8. oktobar 1984. (28 god.) 25 4 1899 Hoffenheim
16 MF Senad Lulić 18. januar 1986. (26 god.) 13 0 Lazio
17 MF Senijad Ibričić 26. septembar 1985. (27 god.) 35 4 Lokomotiv Moskva
18 MF Haris Medunjanin 8. mart 1985. (27 god.) 18 4 Maccabi Tel Aviv
20 MF Mehmed Alispahić 24. novembar 1987. (25 god.) 2 0 Dinamo Zagreb
21 MF Adnan Zahirović 23. mart 1990. (22 god.) 7 0 Spartak Nalchik
9 FW Zlatan Muslimović 6. mart 1981. (31 god.) 33 12 Guizhou Renhe
11 FW Edin Džeko 17. mart 1986. (26 god.) 45 25 Manchester City
14 FW Vedad Ibišević 6. august 1984. (28 god.) 32 8 VfB Stuttgart
Imaju nekoliko igrača u ligi petice tačnije 8.Sve u svemu akobogda pobjeda

22 vratar Jasmin Handanovič 28. siječnja 1978. Mantova
12 vratar Aleksander Šeliga 1. veljače 1980. Sparta Rotterdam
2 branič Mišo Brečko 1. svibnja 1984. Köln
13 branič Bojan Jokić 17. svibnja 1986. Chievo Verona
4 branič Marko Šuler 9. ožujka 1983. Gent
22 branič Dejan Kelhar 5. travnja 1984. Cercle Brugge
5 branič Boštjan Cesar 9. srpnja 1982. Grenoble
3 branič Matej Mavrič 29. siječnja 1979. TuS Koblenz
6 branič Branko Ilič 6. veljače 1983. Lokomotiv Moskva
8 vezni Robert Koren 20. rujna 1980. West Bromwich Albion F.C.
18 vezni Aleksander Radosavljevič 25. travnja 1979. Larissa
17 vezni Andraž Kirm 6. rujna 1984. Wisła Kraków
7 vezni Nejc Pečnik 3. siječnja 1986. Nacional
20 vezni Andrej Komac 4. prosinca 1979. Maccabi Tel Aviv
16 vezni Dalibor Stevanovič 27. rujna 1984. Vitesse
15 vezni Rene Krhin 21. svibnja 1990. Inter Milan
21 vezni Mirnes Šišić 8. kolovoza 1981. PAS Giannina
11 napadač Milivoje Novakovič 18. svibnja 1979. Köln
10 napadač Valter Birsa 7. kolovoza 1986. Auxerre
9 napadač Zlatan Ljubijankič 15. prosinca 1983.. Gent
14 napadač Zlatko Dedič 10. svibnja 1984. Bochum
Znam da u fudbalu ne igraju imena i klubovi ali eto njihove a evo naše
1 GK Asmir Begović 20. juni 1987. (25 god.) 11 0 Stoke City
Imaju nekoliko igrača u ligi petice tačnije 8.Sve u svemu akobogda pobjeda
- MOSALJOZE
#111 Re: Slovenija vs BiH
U potrazi za nogometnim stručnjacima, kompetentnim da govore o snazi slovenačke nogometne reprezentacije, a uoči susreta "zmajeva" i "fantji iz dežele" došli smo do Brane Oblaka. Za mlađe generacije radi se o jednom od najboljih veznjaka jugoslovenskog nogometa iz sedamdesetih godina. Igrao je za Olimpiju, Hajduk, Bajern...
Premda je nedjelja dan za odmor, Oblak je bio susretljiv, korektan.. Doduše, razgovor je prihvatio uz jedan mali uslov.
- Srečko Katanec je sada selektor i ne bih želio komentirati slovenačku reprezentaciju – zamolio je Oblak.
Zanima nas koliko poznajete bh. reprezentativce?
- Prilično dobro. Pratim ove internacionalce po Evropi, Džeku, Ibiševića, Pjanića, Salihovića, Lulića, Spahića... Sve su to klase od igrača.
I Begović je sjajan, baš kao što Slovenija ima Handanovića na golu...
- Znam za Begovića, ali njega manje poznajem, recimo od Džeke i Pjanića. Mislim da je Džeki bolje da se vrati u Bundesligu. Tamo je bio suveren, a u Engleskoj se igra brže. U Manchesteru nema ni dovoljno utakmica. Pa, ovaj Pjanić je paklen veznjak.
Kakve su nam šanse protiv Slovenije?
- Slovenija nema šanse protiv BiH. Ne pretjerujem, niti hvalim iz kurtoazije. Imam visoko mišljenje o bh. nogometu i igračima. Naravno i o Safetu Sušiću, makar mislim da je njegov brat Sejo bio često bolji igrač. Sejo je bio malo na svoju ruku.
Šta mislite kako bi danas u Evropi kotirala nekadašnja jugoslovenska liga?
- Bila bi u rangu Lige petice. Gledam danas napadač Maribora postigne četiri gola po sezoni i igra za reprezentaciju. U moje vrijeme to nije bilo moguće. U moje vrijeme pokojni Škija Katalinski je kao centarhalf postizao više golova od današnjih napadača. To vam sve govori.
Vi ste iz jugoslovenske lige dospjeli u jedan Bajern?
- Mene je doveo Franc Bekenbauer, kada su igrali Gerd Miler, Uli Henes, Sep Majer, Rumenige... Ja sam prije toga igrao u jednom jakom, moćnom Hajduku i bez problema nastavio u Bajernu. Bila je to super jaka liga.
Da li je po Vama moguće da se za Svjetsko prvenstvo u Brazilu plasiraju: BiH, Hrvatska, Slovenija, Srbija, Crna Gora?
- Sve je moguće. Mislim da su najbliže plasmanu Hrvatska, BiH, pa i Crna Gora. Nisam siguran da to može Slovenija. Male šanse ima i Srbija, koja mora pobjediti Hrvatsku ako misli otići na SP – izjavio je za „Sport“ Brane Oblak.
Tražili ga po hotelu
Brane Oblak je zamalo postao selektor fudbalske reprezentacije BiH. Možda bi i postao da se na prvom susretu nije desilo nešto neuobičajeno. Naime, tadašnji pregovarači iz NSBiH predvođeni Bogdanom Čekom i Munibom Ušanovićem nisu znali kako izgleda Oblak. Skoro jedan sat trajalo je dopisivanje, razmjena sms poruka u hotelu, dok im Oblak, kad već nisu čuli za njega, nije objasnio kako izgleda.
Oblaku je već tada bilo jasno sa kim ima posla. Kurtoazno je kao dobar domaćin saslušao, postavio svoje uslove, ručao sa delegacijom i ispratio ih za Sarajevo.
- Da, malo je falilo da me nagovore – kaže uz osmjeh Oblak, izražavajući zadovoljstvo što su u NS BiH sada ljudi poput Osima, Sušića, Hadžibegića...
hajde bar neko objektivan iz slovenije
Premda je nedjelja dan za odmor, Oblak je bio susretljiv, korektan.. Doduše, razgovor je prihvatio uz jedan mali uslov.
- Srečko Katanec je sada selektor i ne bih želio komentirati slovenačku reprezentaciju – zamolio je Oblak.
Zanima nas koliko poznajete bh. reprezentativce?
- Prilično dobro. Pratim ove internacionalce po Evropi, Džeku, Ibiševića, Pjanića, Salihovića, Lulića, Spahića... Sve su to klase od igrača.
I Begović je sjajan, baš kao što Slovenija ima Handanovića na golu...
- Znam za Begovića, ali njega manje poznajem, recimo od Džeke i Pjanića. Mislim da je Džeki bolje da se vrati u Bundesligu. Tamo je bio suveren, a u Engleskoj se igra brže. U Manchesteru nema ni dovoljno utakmica. Pa, ovaj Pjanić je paklen veznjak.
Kakve su nam šanse protiv Slovenije?
- Slovenija nema šanse protiv BiH. Ne pretjerujem, niti hvalim iz kurtoazije. Imam visoko mišljenje o bh. nogometu i igračima. Naravno i o Safetu Sušiću, makar mislim da je njegov brat Sejo bio često bolji igrač. Sejo je bio malo na svoju ruku.
Šta mislite kako bi danas u Evropi kotirala nekadašnja jugoslovenska liga?
- Bila bi u rangu Lige petice. Gledam danas napadač Maribora postigne četiri gola po sezoni i igra za reprezentaciju. U moje vrijeme to nije bilo moguće. U moje vrijeme pokojni Škija Katalinski je kao centarhalf postizao više golova od današnjih napadača. To vam sve govori.
Vi ste iz jugoslovenske lige dospjeli u jedan Bajern?
- Mene je doveo Franc Bekenbauer, kada su igrali Gerd Miler, Uli Henes, Sep Majer, Rumenige... Ja sam prije toga igrao u jednom jakom, moćnom Hajduku i bez problema nastavio u Bajernu. Bila je to super jaka liga.
Da li je po Vama moguće da se za Svjetsko prvenstvo u Brazilu plasiraju: BiH, Hrvatska, Slovenija, Srbija, Crna Gora?
- Sve je moguće. Mislim da su najbliže plasmanu Hrvatska, BiH, pa i Crna Gora. Nisam siguran da to može Slovenija. Male šanse ima i Srbija, koja mora pobjediti Hrvatsku ako misli otići na SP – izjavio je za „Sport“ Brane Oblak.
Tražili ga po hotelu
Brane Oblak je zamalo postao selektor fudbalske reprezentacije BiH. Možda bi i postao da se na prvom susretu nije desilo nešto neuobičajeno. Naime, tadašnji pregovarači iz NSBiH predvođeni Bogdanom Čekom i Munibom Ušanovićem nisu znali kako izgleda Oblak. Skoro jedan sat trajalo je dopisivanje, razmjena sms poruka u hotelu, dok im Oblak, kad već nisu čuli za njega, nije objasnio kako izgleda.
Oblaku je već tada bilo jasno sa kim ima posla. Kurtoazno je kao dobar domaćin saslušao, postavio svoje uslove, ručao sa delegacijom i ispratio ih za Sarajevo.
- Da, malo je falilo da me nagovore – kaže uz osmjeh Oblak, izražavajući zadovoljstvo što su u NS BiH sada ljudi poput Osima, Sušića, Hadžibegića...
hajde bar neko objektivan iz slovenije
-
cindrlimindrli
#112 Re: Slovenija vs BiH
E jbg sad, fali ti Barbarez, Bolic i Salihamidzic na spisku.MOSALJOZE wrote:1 GK Asmir Begović 20. juni 1987. (25 god.) 11 0 Stoke City
- MOSALJOZE
#113 Re: Slovenija vs BiH
a ovo je sa wiki jbg nisam gledaocindrlimindrli wrote:E jbg sad, fali ti Barbarez, Bolic i Salihamidzic na spisku.MOSALJOZE wrote:1 GK Asmir Begović 20. juni 1987. (25 god.) 11 0 Stoke City
- jeza u ledja
#114 Re: Slovenija vs BiH
Ja kad vidim "pitanje" novinara koje zavrsava sa 3 tacke znam odmah cija je to skola.
Ono, intervjuises lafo s nekim i umjesto da postavljas pitanje ti dajes konstataciju. Ono ko, zavrsite recenicu...
To je tipicna fora kojom nekoga navodis na odgovor koji tebi odgovara.
Da ne govorim uopste da je pitanje koliko se ova pitanja poslije edituju.
Ono, intervjuises lafo s nekim i umjesto da postavljas pitanje ti dajes konstataciju. Ono ko, zavrsite recenicu...
- BHF_Manijak
#115 Re: Slovenija vs BiH
Kud ces dalje kad ljudi od press konferencije naprave "intervju", strasno!jeza u ledja wrote:Ja kad vidim "pitanje" novinara koje zavrsava sa 3 tacke znam odmah cija je to skola.![]()
- pirmin
#116 Re: Slovenija vs BiH
Sta je sa Munibom, starim alkosom?Naime, tadašnji pregovarači iz NSBiH predvođeni Bogdanom Čekom i Munibom Ušanovićem nisu znali kako izgleda Oblak.
Kako mu je u prdekani, treba`l mu sta?
- Janjicar
#117 Re: Slovenija vs BiH
Ko je jamio ulaznice jamio je izgleda
citam na bhsupersport da su otisle u rekordnom roku i da se cijena vec krece oko 50e
citam na bhsupersport da su otisle u rekordnom roku i da se cijena vec krece oko 50e
- Chemist
#118 Re: Slovenija vs BiH
Ulaznice je moglo i preko neta, jos oko 7 sati je moglo, kako je sad ne znam...
- hrle1976
#119 Re: Slovenija vs BiH
Nogometran reprezentacija Slovenija je u zadnjih 13 god. znatno bolje rezultate ostvarila nego Norveska, Bugarska, Rumunija, Skotska, Belgija, Austrija, Svicarska a i od BiH. Sto se tice timskog sporta nogomet im nije najjaci ali nemoze niko ni lupetati da su smotani! Ipak se nisu ni na jednom finalnom turniru totalno izbrukali. Nije njih samo jedan selektor nego dva razlicita odveo na finalna takmicenja.
Sto se ostalih sportova tice, sto timskih sto indiviualnih porediti Sloveniju i BiH je malo sasavo, jer su ispred mnogo mnogo drzava u svijetu.
A da nepricam o ekstremnom sportu. Imaju lolu koji je prvi sa vrha mt. Everesta se spustio kao prvi covjek u totalnom komadu. Pa imaju plivaca ekstremnog sto je peplivao svjetske rijeke inkl. Amazon u jednom komadu. To ti je kao od najistocnijeg spica Kanade do najzapadnije obale Irske.
U Sloveniji se sport uci od malih nogu. U skolama je plivanje, skijanje pod moranje.
I njihov recept za zivotni uspjeh je imaju hobi - nebave se glupostima - boli ih briga za HR, SRB, BiH, CG, MK, AT, H, I itd. Jes malo su cudni jer zive ko u svom svijetu ali ih briga! U BiH kad bi se koncentrisalo na uspjeh 50% koliko se ljudi koncentrisu na ljenarstvo i politiku ja milim da bi bilo rezultata.
Ovo sve govori mnogo sta toj nacij i ljudima.
http://youtu.be/YCfF7CC6trk?t=4m43s
Sto se ostalih sportova tice, sto timskih sto indiviualnih porediti Sloveniju i BiH je malo sasavo, jer su ispred mnogo mnogo drzava u svijetu.
A da nepricam o ekstremnom sportu. Imaju lolu koji je prvi sa vrha mt. Everesta se spustio kao prvi covjek u totalnom komadu. Pa imaju plivaca ekstremnog sto je peplivao svjetske rijeke inkl. Amazon u jednom komadu. To ti je kao od najistocnijeg spica Kanade do najzapadnije obale Irske.
U Sloveniji se sport uci od malih nogu. U skolama je plivanje, skijanje pod moranje.
I njihov recept za zivotni uspjeh je imaju hobi - nebave se glupostima - boli ih briga za HR, SRB, BiH, CG, MK, AT, H, I itd. Jes malo su cudni jer zive ko u svom svijetu ali ih briga! U BiH kad bi se koncentrisalo na uspjeh 50% koliko se ljudi koncentrisu na ljenarstvo i politiku ja milim da bi bilo rezultata.
Ovo sve govori mnogo sta toj nacij i ljudima.
http://youtu.be/YCfF7CC6trk?t=4m43s
Last edited by hrle1976 on 18/01/2013 23:08, edited 1 time in total.
- MOSALJOZE
#120 Re: Slovenija vs BiH
a šta misliš ko je sve pokupovao ?Janjicar wrote:Ko je jamio ulaznice jamio je izgleda
- Edin H.
#121 Re: Slovenija vs BiH
Da nije Dzeko da podijeli raji?MOSALJOZE wrote:a šta misliš ko je sve pokupovao ?Janjicar wrote:Ko je jamio ulaznice jamio je izgleda
- MOSALJOZE
#122 Re: Slovenija vs BiH
Edin H. wrote:Da nije Dzeko da podijeli raji?MOSALJOZE wrote:a šta misliš ko je sve pokupovao ?Janjicar wrote:Ko je jamio ulaznice jamio je izgleda
- Edin H.
#123 Re: Slovenija vs BiH
Ma dobar je i Dzeko.MOSALJOZE wrote:![]()
![]()
![]()
dobar
Ja sam bio u Belgiji u hotelu kada je citavu noc pred utakmicu uzimao i pisao od raje brojeve pasosa da bi mogli kupiti ulaznice.
I onda zabi onakvu golcinu.
- MOSALJOZE
#124 Re: Slovenija vs BiH
Edin DzeMo jedan je od nasEdin H. wrote:Ma dobar je i Dzeko.MOSALJOZE wrote:![]()
![]()
![]()
dobar
Ja sam bio u Belgiji u hotelu kada je citavu noc pred utakmicu uzimao i pisao od raje brojeve pasosa da bi mogli kupiti ulaznice.
I onda zabi onakvu golcinu.
- Edin H.
#125 Re: Slovenija vs BiH
Mahalaska poslaMOSALJOZE wrote: Edin DzeMo jedan je od nas