Australian open 2013
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- shake69
#101 Re: Australian open 2013
Da se kladim, tipovao bih na Andersona i Janowicza a mozda i na Benneteau!
- Leopold_IV
#102 Re: Australian open 2013
Svaka ti dala necko za ovo...odoh po pivu i s mirom da procitam ovo stivo.
BRAVO !!!!
BRAVO !!!!
- Leopold_IV
#103 Re: Australian open 2013
Moja prognoza:
Verdasco u 4 seta
Tipsarevic u 4 seta
Djokovic u hendikepu 8+ 3 seta
Janowicz u 5 setova od cega 3 tb
Nishikori
Querrey u 4 mesnata seta
Berdych u 4
Ferrer u 3 seta.
Pa cemo vidjeti.
Vjerujem u Verdasca nesto veceras. Kompletniji je igrac od Andersona kako god se okrene. Ono sto je on 2009 pokazao na AO je sf za andersona i moze se dici na slican nivo bude li u glavi mir.
Necko trebao bi otvoriti nekakav teniski blog jer stvarno puno o tenisu znas i steta da se rasipa po raznoraznim forumima i postovima.
Verdasco u 4 seta
Tipsarevic u 4 seta
Djokovic u hendikepu 8+ 3 seta
Janowicz u 5 setova od cega 3 tb
Nishikori
Querrey u 4 mesnata seta
Berdych u 4
Ferrer u 3 seta.
Pa cemo vidjeti.
Vjerujem u Verdasca nesto veceras. Kompletniji je igrac od Andersona kako god se okrene. Ono sto je on 2009 pokazao na AO je sf za andersona i moze se dici na slican nivo bude li u glavi mir.
Necko trebao bi otvoriti nekakav teniski blog jer stvarno puno o tenisu znas i steta da se rasipa po raznoraznim forumima i postovima.
- necko_hz
#104 Re: Australian open 2013
Hvala druže.
Inače, kad već spominješ blogove, pišem na jednom vezanom za tenis. Sigurno je najkvalitetniji na ovim prostorima, momci koji na njemu rade su veliki fanatici ovog sporta, iako im to ne donosi nikakvu financijsku korist.
http://www.profesionalnitenis.com/
Pročešljaj, ako imaš vremena. Naći ćeš dosta interesantnih stvari vezanih za tenisku historiju, puno anegdota i dosta toga. Taman da ti vrijeme prođe do početka mečeva.
http://www.profesionalnitenis.com/
Pročešljaj, ako imaš vremena. Naći ćeš dosta interesantnih stvari vezanih za tenisku historiju, puno anegdota i dosta toga. Taman da ti vrijeme prođe do početka mečeva.
- Leopold_IV
#105 Re: Australian open 2013
Posjecivao sam prosle sezone redovno ovaj blog i izuzetno je kvalitetan. Drago mi je da si dio tima i pratiti cu vas redovno.
Samo jos da mi je uhvatiti vremena i osim pracenja tenisa, igranja tenisa, kladjenja na isti da povremeno nesto i napisem a da me zena ne ostavi i proglasi manijakom biti ce super
Samo nastavi a ja cu se potruditi malo i obraditi temu najboljih servera i statistike oko toga.
To mi je inace najtanji udarac pa kad ga ne znam igrati kako treba da barem napisem nesto na tu temu
Samo nastavi Necko. Svaka cast i ultimi i shakeu a ja odoh dremnuti pa da mogu prije posla pogledati koji satak tenisa..
Samo jos da mi je uhvatiti vremena i osim pracenja tenisa, igranja tenisa, kladjenja na isti da povremeno nesto i napisem a da me zena ne ostavi i proglasi manijakom biti ce super
Samo nastavi a ja cu se potruditi malo i obraditi temu najboljih servera i statistike oko toga.
To mi je inace najtanji udarac pa kad ga ne znam igrati kako treba da barem napisem nesto na tu temu
Samo nastavi Necko. Svaka cast i ultimi i shakeu a ja odoh dremnuti pa da mogu prije posla pogledati koji satak tenisa..
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#106 Re: Australian open 2013
Kontrahendi na Juliju i ona naravno razvaljuje odma'

-
Jameka
#107 Re: Australian open 2013
Ko bi rekao da siledzija Jule
ima to u sebi. Od 3:5 u trecem, do 7:5. Naaajs.
Dusa slatka, drugi put u zivotu u drugoj hefti GS-a.
Zing Zeng Zung je imala i goru situaciju protiv Stosur u proslom kolu, gubila 2:5 u trecem i preokrenula. I sad ovo prosu, hihih...
ima to u sebi. Od 3:5 u trecem, do 7:5. Naaajs. Zing Zeng Zung je imala i goru situaciju protiv Stosur u proslom kolu, gubila 2:5 u trecem i preokrenula. I sad ovo prosu, hihih...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#108 Re: Australian open 2013
Poslije prvog seta sam kont'o da će je ubit' nogama al' eto fino, meni prođe hendi a prođe i ona

Ana :fejspalm:
Ana :fejspalm:
-
Jameka
#109 Re: Australian open 2013
Jbte, bakica Kimiko i u parovima rastura.
S nekom tam' izbacila Hlavackovu i Hradecku, treci par svijeta.
Kako neko napisa na drugom forumu, kako ce tek igrati za 10 godina!
S nekom tam' izbacila Hlavackovu i Hradecku, treci par svijeta.

Kako neko napisa na drugom forumu, kako ce tek igrati za 10 godina!

- shake69
#110 Re: Australian open 2013
Umalo ja ne pogodih vrlo smjelu prognozu od sinoc. Za Andersona me ne cudi. Ko je gledao prosli turnir i igru protiv Baby Fed vidio je da covjek ima mogucnosti za drugu sedmicu AO, Julienu je malo falilo a jedino me razocarao Janowicz. Mislio sam da ce otici bar do petog seta. Nishikori istice takodjer kandidaturu za mozda bar jos jedno kolo da prodje. Ostalo je bilo prema ocekivanjima.
- ultima_palabra
#111 Re: Australian open 2013
Janowicz će imati još oscilacija... čovjek je odigrao tek nekoliko GS mečeva, Almagro ima neuporedivo više iskustva.
Tipsarević drugi put u 5 setova, to bi ga moglo koštati kasnije.
Toliko i od Verdasca i njegovog povratka u top 10... ništa od toga, bojim se.
Baghdatis nema oružja za Davida u ovakvoj formi.
Tipsarević drugi put u 5 setova, to bi ga moglo koštati kasnije.
Toliko i od Verdasca i njegovog povratka u top 10... ništa od toga, bojim se.
Baghdatis nema oružja za Davida u ovakvoj formi.
- shake69
#112 Re: Australian open 2013
Sutrasnji dan na AO donosi zanimljive meceve poput: Cilic-Seppi, Raonic-Kohli, Simon-Monfils, Delpo-Chardy, a kruna je duel Tomic-Federer koji obecava vise neizvjesnosti nego prosle godine. Nije nezanimljiv ni mec Berankis-Murray da se vide mogucnosti Litvanca o kojem se dugo prica kao velikom talentu, ali nikako da opravda ocekivanja.
Cilic-Seppi, mec za ocekivati u cetiri ili pet setova. Chilkan zna kako ovdje doci do druge sedmice iako ni Italijan nije bez sanse. Mec s puno izmjena a dobit ce ko bude imao cvrsci servis. Ipak, 3:2 Medjugorac!
Raonic-Kohli, Jednako neizvjestan mec kao i prvi. Moze otici na obje strane zbog nepredvidivog Nijemca. Riskirao bih kladionici na Nijemca a razum kaze - 3:1 Raonic.
Simon-Monfils, ne odrazi li se pet setova na igru Gaela od jucer zbog úmora, uvijek problematicnog koljena i one male povredice zgloba desnog stopala mogao bi ovo tamnoputi Francuz i prije petog seta pospremiti u dzep.
Delpo-Chardy, vjerovatno mec bez ikakve neizvjesnosti - 3:0 Argentinac.
Tomic-Federer , Roger ce morati smanjiti broj 'unforced errors iz prethodnih meceva da ne bi razmahao opasnog tenisera bh. korijena i otisao u pet setova. Sve drugo bi bilo iznenadjenje. 3:1 Roger, iako moze i 's nulom'.
Cilic-Seppi, mec za ocekivati u cetiri ili pet setova. Chilkan zna kako ovdje doci do druge sedmice iako ni Italijan nije bez sanse. Mec s puno izmjena a dobit ce ko bude imao cvrsci servis. Ipak, 3:2 Medjugorac!
Raonic-Kohli, Jednako neizvjestan mec kao i prvi. Moze otici na obje strane zbog nepredvidivog Nijemca. Riskirao bih kladionici na Nijemca a razum kaze - 3:1 Raonic.
Simon-Monfils, ne odrazi li se pet setova na igru Gaela od jucer zbog úmora, uvijek problematicnog koljena i one male povredice zgloba desnog stopala mogao bi ovo tamnoputi Francuz i prije petog seta pospremiti u dzep.
Delpo-Chardy, vjerovatno mec bez ikakve neizvjesnosti - 3:0 Argentinac.
Tomic-Federer , Roger ce morati smanjiti broj 'unforced errors iz prethodnih meceva da ne bi razmahao opasnog tenisera bh. korijena i otisao u pet setova. Sve drugo bi bilo iznenadjenje. 3:1 Roger, iako moze i 's nulom'.
- red evil
#113 Re: Australian open 2013
Zavrsi i peti dan na AO. Favoriti vecinom su prosli. Anderson potpuno zasluzeno prosao, sjajno je odigrao. Ne vjerujem da ce proci Berdyha ali mu moze napravit dosta problema. Naravno, ako bude igrao kao danas.
Malo sam iznenadjen ispadanjem Janowicza, ocekivao sam vise od njega ali ocigledno da je pritisak bio prevelik nije se uspio s njim da nosi a sa druge strane je bio Almagro. Koji moze napravit dosta problema svim teniserima kad igra svoj najbolji tenis. Moze Almagro proci i Janka, moze presudit Jankov umor, dva meca je odigrao u 5 setova. A i poznato je da Janku slabo leze igracisa jednorucnim bekhendom. Bar sam ja tako skont'o
O Novaku necu nista reci...
Ferrer je pokazao da je bolji teniser od Baghdatisa. Da je bolje fizicki spreman. Potpuno zasluzena pobjeda i mislim da ce tesko ko Ferrera do polufinala pobjedit.
Sutra nas ocekuje nekoliko dobrih meceva. Koji mogu dati, barem, neku rezultatsku neisvjestnost. A neki od njih su: Seppi vs Cilic; Raonic vs Kohly; Tsonga vs Kavcic (ako bude u mocucnosti da igra Kavcic); Simon vs Monfils a slag na tortu je mec izmedju Tomika i Federera.
Seppi vs Cilic: Ovaj mec bi mogao da ode u pet setova. Bit' ce tvrd mec, obojica sjajni serveri i dobri igraci sa osnovne linije. Seppi moze svakom zadati probleme i moze sjajno odigrati a od Cilica se ocekuje, nada, a udje u TOP 10.
Raonic vs Kohly: Server protiv baseline igraca. Ako Raonica bude sluzio servis mislim da ce Kohly veoma tesko doci do pobjede. Po meni favorit u ovom mecu je Raonic.
Simon vs Monfils: Mozemo ocekivat dosta dugih poena. I ovaj bi mec mogaol otici u 5 setova. Dobri su defanzivci.
Tomik vs Federer: Rezultatski vjerovatno nece biti neizvjestan ali mozemo ocekivati odbra dobrih poena. Favorit je Federer. Vjeorvatno ce biti lagana pobjeda Fedexa ali da ne prognoziramo rezultat sacekajmo da mecevi zavrse.
Malo sam iznenadjen ispadanjem Janowicza, ocekivao sam vise od njega ali ocigledno da je pritisak bio prevelik nije se uspio s njim da nosi a sa druge strane je bio Almagro. Koji moze napravit dosta problema svim teniserima kad igra svoj najbolji tenis. Moze Almagro proci i Janka, moze presudit Jankov umor, dva meca je odigrao u 5 setova. A i poznato je da Janku slabo leze igracisa jednorucnim bekhendom. Bar sam ja tako skont'o
O Novaku necu nista reci...
Ferrer je pokazao da je bolji teniser od Baghdatisa. Da je bolje fizicki spreman. Potpuno zasluzena pobjeda i mislim da ce tesko ko Ferrera do polufinala pobjedit.
Sutra nas ocekuje nekoliko dobrih meceva. Koji mogu dati, barem, neku rezultatsku neisvjestnost. A neki od njih su: Seppi vs Cilic; Raonic vs Kohly; Tsonga vs Kavcic (ako bude u mocucnosti da igra Kavcic); Simon vs Monfils a slag na tortu je mec izmedju Tomika i Federera.
Seppi vs Cilic: Ovaj mec bi mogao da ode u pet setova. Bit' ce tvrd mec, obojica sjajni serveri i dobri igraci sa osnovne linije. Seppi moze svakom zadati probleme i moze sjajno odigrati a od Cilica se ocekuje, nada, a udje u TOP 10.
Raonic vs Kohly: Server protiv baseline igraca. Ako Raonica bude sluzio servis mislim da ce Kohly veoma tesko doci do pobjede. Po meni favorit u ovom mecu je Raonic.
Simon vs Monfils: Mozemo ocekivat dosta dugih poena. I ovaj bi mec mogaol otici u 5 setova. Dobri su defanzivci.
Tomik vs Federer: Rezultatski vjerovatno nece biti neizvjestan ali mozemo ocekivati odbra dobrih poena. Favorit je Federer. Vjeorvatno ce biti lagana pobjeda Fedexa ali da ne prognoziramo rezultat sacekajmo da mecevi zavrse.
- XI JINPING
#114 Re: Australian open 2013
Biće interesantan duel Federer-Tomić
Dobro bi bilo kad bi Fed izletio sa turnira mada...teško
Ali nadati se
Dobro bi bilo kad bi Fed izletio sa turnira mada...teško
Ali nadati se
-
Mustang1
#115 Re: Australian open 2013
Da hoce Azarenka ispusit .. Nestabilno djubre 
-
Jameka
#116 Re: Australian open 2013
A malo joj je falilo da izleti. Kako je igrala, i zasluzila je. Al' Hampton se nesto povrijedi, ne znam sta, nisam gledala taj dio, i prestade se kretati. A curica stvarno dobro igra, pa imala je skoro duplo vise vinera od Azre.
Azra je bila blagi uzas. Ima 5:1 i servis za set i uspije odservirati 3 duple u jednom gemu i prosut dupli brejk.
Azra je bila blagi uzas. Ima 5:1 i servis za set i uspije odservirati 3 duple u jednom gemu i prosut dupli brejk.
-
Mustang1
#117 Re: Australian open 2013
Hajd sto je prosula dupli brejk nego sto je i mene prosula .. Al me uvalise u ova dva dana tako da se definitivno ostavljam kladjenja na vise od 1 KM i to samo vikendom za zabavu ..
Ledja onu malu nesto ufatise .. Nije je moglo gore u gorem trenutku zaboliti
I jel ono Azra u vezi sa onim cupavim ?
Ledja onu malu nesto ufatise .. Nije je moglo gore u gorem trenutku zaboliti
I jel ono Azra u vezi sa onim cupavim ?
-
Jameka
#118 Re: Australian open 2013
Ja te razumijem
, ne sikiram se ni ja za njene brejkove, vec za svoje gemove.
Evo i Morita lupa Serenu 3:0
. Sve sto su su mi u ovih 5 dana donijele, u dva gema prosule.
I ja se vracam na te rekreativne, prisilno.
Taj cupo se za njom vuce po bijelom svijetu jos od US Opena, nesto ih veze.
I po buticima zajedno hodaju.
Edit
I Chardy ubi Delpa.
Bit ce da je jako sparno u Melburnu.
Evo i Morita lupa Serenu 3:0
. Sve sto su su mi u ovih 5 dana donijele, u dva gema prosule. I ja se vracam na te rekreativne, prisilno.

Taj cupo se za njom vuce po bijelom svijetu jos od US Opena, nesto ih veze.
Edit
I Chardy ubi Delpa.
Bit ce da je jako sparno u Melburnu.
-
Mustang1
#119 Re: Australian open 2013
A bilo krenulo odlicno .. Bolje nego sam planirao .. I sinoc Bartoli pa sad ova .. A evo i Serena nije na under ..
Imam under 29.5 Delpu .. To na jednom koji sam onako uplati na marku navaljo svega
Sjecam se jednom davno sam Murraya imao under i on izgubio ali je bio under
Hajmo Chardy uzdanico bosanska
Donesi mi nesto feninga barem 
Imam under 29.5 Delpu .. To na jednom koji sam onako uplati na marku navaljo svega
- Leopold_IV
#120 Re: Australian open 2013
Sve mi se cini da bi ovo mogla biti jos jedna teniska lekcija...
- ultima_palabra
#121 Re: Australian open 2013
Ja baš ne znam, čime ljudi očekuju da Tomić ugrozi Rogera
Niti ima brzinu i defanzivne kvalitete kao Nadal, Đoković, Murray, Simon... niti jak servis i udarce kao Berdych, Del Potro, Tsonga.
- shake69
#122 Re: Australian open 2013
Tomic mozda set otkine da se publici isplatilo doci,vise ne.
Iznenadio me Delpo. Mora da je Chardy odigrao mec zivota , nisam gledao statistics, jer covjek zna mlatnuti servu dobro uz solidan FH nis posebno nema.
Uglavnom zrijeb u donjem dijelu gdje je Fedex je olaksan.
Iznenadio me Delpo. Mora da je Chardy odigrao mec zivota , nisam gledao statistics, jer covjek zna mlatnuti servu dobro uz solidan FH nis posebno nema.
Uglavnom zrijeb u donjem dijelu gdje je Fedex je olaksan.
- Leopold_IV
#123 Re: Australian open 2013
Jake udarce ima i pogotovo je to pokazao u 2 setu. Dobar je igrac ali za dobiti Rogera nije dovoljno biti dobar. Ko nije pogledao mec neka pogleda kraj 2 seta i tb jer je taj dio meca bio nevjerovatno kvalitetan.ultima_palabra wrote:Ja baš ne znam, čime ljudi očekuju da Tomić ugrozi RogeraNiti ima brzinu i defanzivne kvalitete kao Nadal, Đoković, Murray, Simon... niti jak servis i udarce kao Berdych, Del Potro, Tsonga.
Roger je danas servirao odlicno i kada je najvise trebalo u tb 2 seta igrao je tenis na najvisem nivou (vidi forehand paralelu u tb).
Biti ce teze protiv Raonica ali ne vjerujem da ga naturalizirani Crnogorac moze dobit. Napatiti da kao u dosadasnjim mecevima ali me i dobiti.
Nisam gledao ali ne mogu da vjerujem da je Delpo izgubio od Chardya. Murrayu se tako zrijeb prelijepo otvorio i vec ga vidim u polufinalu.
- shake69
#124 Re: Australian open 2013
Upravo zavrsni poeni TB drugog seta su 'diferentia specifica' Rogera i male grupe oko njega i ostatka Tour-a. Mislio sam da ce dobiti Tomic s obzirom kako se izvukao odlicnim servisima nakon vrlo kvalitetnih Svicaracevih poena (dva puta bilo 0:30) , ali je Carobnjak pokazao igru najviseg nivoa.Leopold_IV wrote:Jake udarce ima i pogotovo je to pokazao u 2 setu. Dobar je igrac ali za dobiti Rogera nije dovoljno biti dobar. Ko nije pogledao mec neka pogleda kraj 2 seta i tb jer je taj dio meca bio nevjerovatno kvalitetan.ultima_palabra wrote:Ja baš ne znam, čime ljudi očekuju da Tomić ugrozi RogeraNiti ima brzinu i defanzivne kvalitete kao Nadal, Đoković, Murray, Simon... niti jak servis i udarce kao Berdych, Del Potro, Tsonga.
Roger je danas servirao odlicno i kada je najvise trebalo u tb 2 seta igrao je tenis na najvisem nivou (vidi forehand paralelu u tb).
Biti ce teze protiv Raonica ali ne vjerujem da ga naturalizirani Crnogorac moze dobit. Napatiti da kao u dosadasnjim mecevima ali me i dobiti.
Nisam gledao ali ne mogu da vjerujem da je Delpo izgubio od Chardya. Murrayu se tako zrijeb prelijepo otvorio i vec ga vidim u polufinalu.
Za Raonica ce vjerovatno i ovaj nivo biti dobar jer on izuzev servisa ne moze zaprijetiti nekim kvalitetnijim ubrzanjem igre s osnovne linije posebno ne dobrim BH paralelama kao Bernard danas kao i opcenito u izmjenama.Rogeru ce do polufinala ipak biti najtezi protivnik Tsonga.
- Leopold_IV
#125 Re: Australian open 2013
Jao patnje i meca Simona i Monfilsa...
Ko da su placeni po udarenoj loptici...
Prosjek razmjena 10...ccc
Ko da su placeni po udarenoj loptici...
Prosjek razmjena 10...ccc