Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post Reply
dudlov

#101 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by dudlov »

Alfons Kauders wrote:Odavno ne placam pretplatu jer nemam namjeru finansirati propagandne medijske kuce poput FTV i RTRS. Stoga me zaboli, niti placam niti gledam. Da se mene pita, ukinuo bi i postojece kanale i preusmjerio lovu u nesto pametnije (a bila bi bolje iskoristena da je lozimo u TE Kakanj)
Svaka čast. Kratko i direkt u čelo :thumbup:
dudlov

#102 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by dudlov »

Joker88 wrote:Kako se odjaviti sa pretplate?
Jel samo fiksni da ukinem??
Iliii???

:D :D
Jok! Ne platiš i odeš u poštu i ,putem uplatnice, platiš samo račun za telefon.
matematicar_teski

#103 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by matematicar_teski »

umal ne reko sta ce dobiti :lol: :lol:
T-Rexx

#104 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by T-Rexx »

Zar FTV nije vec skoro skroz na hrvatskom jeziku??
Scopio

#105 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Scopio »

Jesu spikeri u informativnom programu ali nijedna serija, film ili dokumentarc nije preveden na hrvatski
T-Rexx

#106 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by T-Rexx »

Scopio wrote:Jesu spikeri u informativnom programu ali nijedna serija, film ili dokumentarc nije preveden na hrvatski
Pa je li se uvijek prevodi baka umjesto nena/nana, ujak umjesto amidza, stric umjesto dajdza, grob umjesto mezar?? Eto vidis da itekako ima hrvatskog jezika u prevodima!!
It_is_a_Leclerc

#107 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Scopio wrote:Jesu spikeri u informativnom programu ali nijedna serija, film ili dokumentarc nije preveden na hrvatski
Apsolutno si u pravu.

Nema potrebe za prevođenjem jer je danas, s početkom u 15:10 započeo blok hrvatskih nazovi komedija zagrebačke produkcije koji je okončan tek u 18:20 ?

Dakle, tri sata čistokrvnog hrvatskog, tu i tamo sa kajkavskim dijalektom, pet puta sedmično na FTV-u.
XI JINPING

#108 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by XI JINPING »

It_is_a_Leclerc wrote:
Apsolutno si u pravu.

Nema potrebe za prevođenjem jer je danas, s početkom u 15:10 započeo blok hrvatskih nazovi komedija zagrebačke produkcije koji je okončan tek u 18:20 ?

Dakle, tri sata čistokrvnog hrvatskog, tu i tamo sa kajkavskim dijalektom, pet puta sedmično na FTV-u.
Što ti to smeta ?
harell

#109 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by harell »

Ne smeta mu nego ti govori da ne zanovjetas, vidis da imas emisije na svom jeziku
T-Rexx

#110 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by T-Rexx »

XI JINPING wrote: Što ti to smeta ?
Ko je rekao da bilo kome smeta?? Covjek samo kaze da na FTV-u ima vise hrvatskog nego bosanskog jezika!
Scopio

#111 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Scopio »

Gramatiku bosanskog ne poznajem ali ono sto je titlovano na FTV sigorno nije hrvatski!
A hrvatske serije ne komentiram, radije gledam Posljednja sjećanja i smrtovnice ljudi na tv bugojno nego ono HRT smeće!

Inace da smo normalna zemlja napravili bi po uzoru ne Belgiju i Švicarsku, 3 državna tv programa na 3 jezika i kraj priče!
T-Rexx

#112 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by T-Rexx »

I jos nesto, s obzirom na broj hrvata u BiH, vi imate odlican polozaj. U nekoj normalnoj zemlji bi ste bili smatrani manjom.
palermo

#113 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by palermo »

XI JINPING wrote:
[Što ti to smeta ?
Pa čovjek samo iznio činjenice.

Smetaju ti činjenice ???
XI JINPING

#114 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by XI JINPING »

palermo wrote:
XI JINPING wrote:
[Što ti to smeta ?
Pa čovjek samo iznio činjenice.

Smetaju ti činjenice ???
Niti sam Hrvat niti govorim hrvatskim jezikom ali ako ljudi (Hrvati) žive u ovoj državi a žive onda je sasvim logično da i u javnim emiterima slušamo i taj jezik.
A koliko znam FTV ima program od nekih 20-tak sati dnevno,ne znam u čemu je problem tih par sati hrvatskog jezika ???
Ni meni se u životu ne sviđa milion stvari ali ja ne živim sam.Ima tu još neko ko voli nešto drugo i da sluša i da gleda ...
Malo tolerancije...
A i ima i daljinski ;-)
It_is_a_Leclerc

#115 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

XI JINPING wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Apsolutno si u pravu.

Što ti to smeta ?
Smeta mi jer me FTV diskriminira kao Bošnjaka, pripadnika naroda koji i plaća tu rtv taksu. I jer od ranog jutra i crtanih filmova titlovanih na hrvatski jezik (prepoznajem glasove Slavice Cvitković, Ive Šulentić, Mirjane Rogine), preko dnevnog bloka luđački glupih serija "Bumerang", "Dobri susjedi" i "Naša mala klinika" (isključena iz epiteta luđački glupa), pa sve do večernjeg top programa sa "Masterchefom" i drugim programima zagrebačke produkcije, samo hrvatski jezik čujem.
Da nema onog Izzya Fazlinovića, bosanski se na federalnoj ne bi ni čuo.

Prema tome, toliko o ugroženosti.
Scopio

#116 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Scopio »

Pa ok sad cemo to rijesiti, dobit cemo kanal na hrvatskom a FTV nek bude na bosanskom i svi sretni!
Paranoid

#117 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Paranoid »

XI JINPING wrote: Niti sam Hrvat niti govorim hrvatskim jezikom ali ako ljudi (Hrvati) žive u ovoj državi a žive onda je sasvim logično da i u javnim emiterima slušamo i taj jezik.
A koliko znam FTV ima program od nekih 20-tak sati dnevno,ne znam u čemu je problem tih par sati hrvatskog jezika ???
Ni meni se u životu ne sviđa milion stvari ali ja ne živim sam.Ima tu još neko ko voli nešto drugo i da sluša i da gleda ...
Malo tolerancije...
A i ima i daljinski ;-)
Šta bi rekli na sve ove komentare prof.dr. Nenad Zamjenica i prof.dr. Stjepan Zarez??

"neboj se",,,na gorskom se kaže isto potpuno drugacije,,,naime "ja citam" 8-)
XI JINPING

#118 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by XI JINPING »

Smeta mi jer me FTV diskriminira kao Bošnjaka, pripadnika naroda koji i plaća tu rtv taksu. I jer od ranog jutra i crtanih filmova titlovanih na hrvatski jezik (prepoznajem glasove Slavice Cvitković, Ive Šulentić, Mirjane Rogine), preko dnevnog bloka luđački glupih serija "Bumerang", "Dobri susjedi" i "Naša mala klinika" (isključena iz epiteta luđački glupa), pa sve do večernjeg top programa sa "Masterchefom" i drugim programima zagrebačke produkcije, samo hrvatski jezik čujem.
Da nema onog Izzya Fazlinovića, bosanski se na federalnoj ne bi ni čuo.

Prema tome, toliko o ugroženosti.[/quote]
E to je "drugi par opanaka",to je već do novca.Sve te serije koje si nabrojao su klasično smeće(za mene,možda neko voli...)ali su zato jeftine.Za nešto bolje i kvalitetnije ti treba para,da je para ti i ja ne bi gledali te gluposti i to bi bilo to.
It_is_a_Leclerc

#119 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Scopio wrote:Pa ok sad cemo to rijesiti, dobit cemo kanal na hrvatskom a FTV nek bude na bosanskom i svi sretni!
Naravno da nećete dobiti. :)
Scopio

#120 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by Scopio »

A nista slijedi jos 17 godina neplaćanja TV pretplate :D :bih:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#121 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by prljavi Hare »

Džaba vi ovdje vodite raspravu o trećem kanalu kad oni iz slobodarske šumske neće ni da čuju za to. :?
Ne kontam,zajedno rođendan proslavili,torta,folovi,prijateljstvo....a oni tako. :sad:
It_is_a_Leclerc

#122 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Scopio wrote:A nista slijedi jos 17 godina neplaćanja TV pretplate :D :bih:
Propade država za šest maraka.

:lol:
harell

#123 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by harell »

Joj hare je kralj sestrem', vazda me oraspolozi :mrgreen:
XI JINPING

#124 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by XI JINPING »

It_is_a_Leclerc wrote:
Scopio wrote:Pa ok sad cemo to rijesiti, dobit cemo kanal na hrvatskom a FTV nek bude na bosanskom i svi sretni!
Naravno da nećete dobiti. :)
E jbga sad,nedaš mu tv kanal nedaš mu da govori na svom jeziku... :-)
fantom slobode

#125 Re: Tzv. treći kanal JS RTV BiH

Post by fantom slobode »

Srecom pa ima internet, satelitska, a krajnjem slucaju i daljinski...maksimalno tvsa ujutro uz kafu zbog situacije u gradu i vozdrica...Moguci novi odron od kanala zbog povecanja broja glasova partijama koje idu ka propasti i skretanja paznje na bacanje para za sva njihova ministarsko-drzavna izmisljena radna mjesta...Nicija nije do zore sjala.
Post Reply