Jesmo :=) Kontaktiraj nas, druzi se s nama, pa ces se i sam u to uvjeriti...iz zadnje klupe wrote:Meni ni dan danas nije jasno zasto su makedonci imali u SFRJ taj status kao opusteni, veseli narod, smatram da je to zbog toga što ostalim u Jugoslaviji njihov jezik zvucao nekako veselo, ja ne mogu zamisliti horor film sinhronizovan na makedonski, meni bi bio upiš pravi.
Dakle za one koji su stvarno imali kontakt sa Makedoncima, da li stvarno zasluzuju takav epitet ili ne ?
Makedonija-ALL ABOUT
-
eniami
#101 Re: BJRM-Makedonija
- Helikopter
#102 Re: Makedonija-ALL ABOUT
Albancima nije bilo nimalo lako u balkanskim ratovima, prvo jos su bili pod Osmanlijama a u tom momentu osmanliska vojska i drzava je bila u potpunom vojnom i ekonomskom raspadu. Pod takvim Osmanliskim vojnim raspadom Albanija i Albanci (kao i Albanci sa Kosova kao i Bosnjaci iz Sandzaka kao i Bosnjaci iz Srbije) su bili zavisni od Otomanske vojne i ljudske pomoci koju nisu adekvatno dobili. S druge strane vidjevsi raspad Otomanske vojske udruzeni kao lesinari balkanski savez drzava Srbija, Crna Gora i Grcka su zajednicki napali Albaniju i Albance pokusavajuci kao lesinari da se domognu svako svog sto veceg teritorijalnog i drugog plijena. Na taj nacin Albanija je nakon priznanja drzave Albanije od velikih sila ipak izgubila duplo vecu teritoriju nego sto ima danas, te albanske teritorije su dijelom date Grckoj, Mekedoniji, Srbiji i Crnoj Gori. Bosnaci iz Srbije su izgubili svoje teritorije kao naprimjer Sandzak u Srbiji i Crnoj Gori koji je pripadao Bosni a mnogi Bosnjaci sa teritoije Srbije i Snadzaka su poubijani, popljackani i protjerani. Tako su mnogi Bosnjaci sa tih prostora tako protjerani se naselili dijelom u Bosnu, Makedoniju, Kosovo, Albaniju i Tursku.iz zadnje klupe wrote:Mi Bosnjaci mozemo samo da budemo ljubomorni na Albance, sta da su Velike sile 1912. Albancima poslali nekog Lord Owena da ima kaze kao nama: Ne snujte snove, realnost na terenu je jedino validna, sad bi Drac i Skadar bili srpsko more.
Nego u vezi balkanskih ratova, nigjde nisam nasao neki podatak: STA SU THE FUCK MAKEDONCI RADILI ?!
Svi imaju neke vojske, neke ciljeve, neke aspiracije, jedino makedonci veliki upitnik, da li su makedonci imali neke organizacije, neke vojne jedinice, bilo sta, koje su za cilj imale autonomiju, nezavisnost, bilo sta, Makedonije ?
(Bosnjaci da su bili dio Balkanskih ratova, vjerovatno bi bili porazeni, ali bar, kao i pri okupaciji od strane AU monarhije, dali bi znacajan vojni otpor)
Naravno da su Bosnaci (muslimani) kao sto kazes pruzali otpor ali su bili i brojacano i vojno i ekonomski i na sve druge nacine slabiji od njihovih hriscanskih komsija Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore koji su ih okruzivali i pokusavali kao lesinari uzeti njihove teritorije i protjerati ih sa tih prostora sto su vecinom i uspjeli. Tako su Bosnjaci nakon AU pali potpuno pod kontrolu Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. Sta se desavalo nakon toga svega dalje znas i sam?
- eltroxin
#103 Re: BJRM-Makedonija
Ja imam samo pozitivno misljenje o Makedoncima zasnovano na prijateljstvima sa nekoliko ljudi. Bio sam u Makedoniji i prije i poslije rata, i svaki put sam osjetio da sam dobrodosao i nikada nisam imao nikakvih problema. Ovo se odnosi i na etnicke Makedonce ali i na Albance. A jos Mizar, Kismer, Anastasija, Arhangel, Padot na Vizantija....eniami wrote:Jesmo :=) Kontaktiraj nas, druzi se s nama, pa ces se i sam u to uvjeriti...iz zadnje klupe wrote:Meni ni dan danas nije jasno zasto su makedonci imali u SFRJ taj status kao opusteni, veseli narod, smatram da je to zbog toga što ostalim u Jugoslaviji njihov jezik zvucao nekako veselo, ja ne mogu zamisliti horor film sinhronizovan na makedonski, meni bi bio upiš pravi.
Dakle za one koji su stvarno imali kontakt sa Makedoncima, da li stvarno zasluzuju takav epitet ili ne ?
- MuaDib
#104 Re: Makedonija-ALL ABOUT
Za razliku od Bošnjaka, Makedonci su jako dobro znali ko su i šta su, i pored srpskog, bugarskog i grčkog ugnjetavanja, te albanskih irendističkih težnji, sačuvali svoju državu. Nažalost Grci su uz podršku VB i Francuske istjerali Makedonce iz Egejske Makedonije,d ok je Bugarska provodila i provodi politiku asimilacije Makedonaca u Pirinskoj Makedoniji. Samo još da im se prizna autokefalnost Makedonske pravoslavne crkve, da ne može Irinej kukati ko u današnjoj poslanici, o uzurpaciji samoproglašene Ohridske Arhiereoskopije, koju SPC 60 godina tako krsti, ne bi li preuzela makedonsko crkveno naslijeđe. Također moram i spomenuti pojedine bošnjačke emisare, koji etničke Makedonce islamske vjeroispovjesti nastoje uvjeriti da su Bošnjaci. Što je jako žalosno.
- cyprus
#105 Re: Makedonija-ALL ABOUT
Pročitaj više o Ilindenskom ustanku...iz zadnje klupe wrote:Mi Bosnjaci mozemo samo da budemo ljubomorni na Albance, sta da su Velike sile 1912. Albancima poslali nekog Lord Owena da ima kaze kao nama: Ne snujte snove, realnost na terenu je jedino validna, sad bi Drac i Skadar bili srpsko more.
Nego u vezi balkanskih ratova, nigjde nisam nasao neki podatak: STA SU THE FUCK MAKEDONCI RADILI ?!
Svi imaju neke vojske, neke ciljeve, neke aspiracije, jedino makedonci veliki upitnik, da li su makedonci imali neke organizacije, neke vojne jedinice, bilo sta, koje su za cilj imale autonomiju, nezavisnost, bilo sta, Makedonije ?
(Bosnjaci da su bili dio Balkanskih ratova, vjerovatno bi bili porazeni, ali bar, kao i pri okupaciji od strane AU monarhije, dali bi znacajan vojni otpor)
PS Kasno vidjeh da ti je pitanje ipak vezano uz Balkanske ratove...
- stotka12
#106 Re: Makedonija-ALL ABOUT
Mozda nam @AleksoMKD da tacne Podatke koliko je Makedonaca iz ovih ili onih razloga uzelo Bugarsko Drzavljanstvo,govorim sad za vrijeme makedonske nezavisnosti.MuaDib wrote:Za razliku od Bošnjaka, Makedonci su jako dobro znali ko su i šta su, i pored srpskog, bugarskog i grčkog ugnjetavanja, te albanskih irendističkih težnji, sačuvali svoju državu. Nažalost Grci su uz podršku VB i Francuske istjerali Makedonce iz Egejske Makedonije,d ok je Bugarska provodila i provodi politiku asimilacije Makedonaca u Pirinskoj Makedoniji. Samo još da im se prizna autokefalnost Makedonske pravoslavne crkve, da ne može Irinej kukati ko u današnjoj poslanici, o uzurpaciji samoproglašene Ohridske Arhiereoskopije, koju SPC 60 godina tako krsti, ne bi li preuzela makedonsko crkveno naslijeđe. Također moram i spomenuti pojedine bošnjačke emisare, koji etničke Makedonce islamske vjeroispovjesti nastoje uvjeriti da su Bošnjaci. Što je jako žalosno.
- AleksoMKD
#107 Re: Makedonija-ALL ABOUT
Na zalost taj broj nije poznat. Po Bugarskoj maltene pola Makedonije je uzelo Bugarski pasos ali po njima je Nil Armstrong Bugarin pa se ne bih oslanjao na to.
Odkako su ukinute vize naglo je smanjen broj ljudi koji traze taj pasos.
Barem za sada.
Imam nekoliko prijatelja koji su uzeli pasos kako bi kidnuli na zapad, al nije ni to resenje.
Sta da Vam kazem, svaka drzava i narod koja nema izlaz na more a nije Svicarska je najebala.
Inace sto se tice Makednaca islamske vjeroispovjesti oduvek su odnosi sa ostalim Makedoncima bili OK. Oni imaju reputaciju postenih ljudi i dobrih biznismena.
Nazalost u zadnje vreme su pod pritiskom vise strana da se deklarisu de kao Bosnjaci de kao Albanci ali srecom jos uvek se deklarisu kao Makedonci.
Inace ja licno kod Albanaca (kad su vec spomenuti) najvise cenim da je kod njih glavno da je neko Albanac a vera je nebitna.
Barem za sada.
Imam nekoliko prijatelja koji su uzeli pasos kako bi kidnuli na zapad, al nije ni to resenje.
Sta da Vam kazem, svaka drzava i narod koja nema izlaz na more a nije Svicarska je najebala.
Inace sto se tice Makednaca islamske vjeroispovjesti oduvek su odnosi sa ostalim Makedoncima bili OK. Oni imaju reputaciju postenih ljudi i dobrih biznismena.
Nazalost u zadnje vreme su pod pritiskom vise strana da se deklarisu de kao Bosnjaci de kao Albanci ali srecom jos uvek se deklarisu kao Makedonci.
Inace ja licno kod Albanaca (kad su vec spomenuti) najvise cenim da je kod njih glavno da je neko Albanac a vera je nebitna.
- stotka12
#108 Re: Makedonija-ALL ABOUT
AleksoMKD wrote:
Barem za sada.
....e na ovo sam bas mislio ,uzimaju ljudi pasose da bi kidnuli,ne mora znacit da to rade zato sto se osjecaju Bugarima,al ovi im mogu to tako natakarit ....
- AleksoMKD
#109 Re: Makedonija-ALL ABOUT
Joj, kolega stotka 12, da vidis ti sta oni sve pisu i polemisu.
Po njima je "etnicka Bugarska" do negde ispod Beograda sa dobrim delom Bosne pride.
Jednom smo u kafanskoj debati sa grupom Bugarskih studenata istorije (bivsa mi studirala pa se sakupili u kafani sa sve profesorime) dosli u konflikt i jedan moj prijatelj uzvikne "Bugarska je otok" i ovi zacudzeni pitaju "kako to otok?"
Moj prijatelj jednostavno kaze "pa ako je sve Bugarsko, oko vas nema nista i vi ste otok" na sta je uz opsti smeh zasutela njihova "delegacija". To je ono njihovo "vsichko e Blgarsko" iako vecinu ljudi koje sam ja upoznao boli ona stvar i samo zele da zive i zaradjuju.
Spavali u supi, jeli sta nadju i sakupili dovoljno da pomognu kuci i vratili se u svoje selo.
Sad rade na svojoj zemlji i dobro im ide. Te pasose nisu vise nikad upotrebili, narocito sada kad mogi sa nasima putovati.
Po njima je "etnicka Bugarska" do negde ispod Beograda sa dobrim delom Bosne pride.
Jednom smo u kafanskoj debati sa grupom Bugarskih studenata istorije (bivsa mi studirala pa se sakupili u kafani sa sve profesorime) dosli u konflikt i jedan moj prijatelj uzvikne "Bugarska je otok" i ovi zacudzeni pitaju "kako to otok?"
Moj prijatelj jednostavno kaze "pa ako je sve Bugarsko, oko vas nema nista i vi ste otok" na sta je uz opsti smeh zasutela njihova "delegacija". To je ono njihovo "vsichko e Blgarsko" iako vecinu ljudi koje sam ja upoznao boli ona stvar i samo zele da zive i zaradjuju.
Inace konkretan slucaj je da su dvoje brace kako bi izvadili familiju iz finansiske krize uzeli pasos i otisli na crno kopati njive i brati voce po farmama u Italiji.stotka12 wrote:![]()
....e na ovo sam bas mislio ,uzimaju ljudi pasose da bi kidnuli,ne mora znacit da to rade zato sto se osjecaju Bugarima,al ovi im mogu to tako natakarit ....
Spavali u supi, jeli sta nadju i sakupili dovoljno da pomognu kuci i vratili se u svoje selo.
Sad rade na svojoj zemlji i dobro im ide. Te pasose nisu vise nikad upotrebili, narocito sada kad mogi sa nasima putovati.
-
Ursus Bosniensis
#110 Re: Makedonija-ALL ABOUT
Bio sam u Makedoniji prije godinu i po. Zemlja lijepa i pomalo čudna. Imao sam osjećaj da se vještački pumpa makedonizacija i stvara se nacionalni identitet, dok se u isto vrijeme negira identitet turaka, albanaca i bošnjaka. Ignoriraju oko 40% stanovništva nekršćana, i čini mi se da to ovima ide jako na živce. Osjeti se neka napetost. Ogromni spomenici sa mišićavim konjima i nesrazmjerno velikim junacima, te velelepne zgrade u antičkom stilu. Prisvajaju likove iz grčke historije, pa sve pomalo liči na neku sprdnju. Čini mi se da im je najbolje bilo u Jugoslaviji. To je uglavnom Skopje. Dole prema Gevgeliji, jad i bijeda. Autoput Skopje -Gevgelija je tako propao da sam imao isti osjećaj kao sa se vozim BH putevima odmah poslije rata. Rupavo i zapušteno. Zaprežna kola po njivama, radi se ručno i primjeti se manjak novca na svakom koraku. U svakom slučaju volio bih ponovo otići i provesti duže vrijeme u toj zemlji.
- Helikopter
#111 Re: Makedonija-ALL ABOUT
Objavljeno 09.01.2013. u 13:43 | Komentari: 1
REGIJA
Makedonija: Planirana izgradnja fabrike dijelova za BMW i Mercedes
Njemačke kompanije Mercedes-Benc i BMW planiraju da u makedonskom gradu Veles izgrade fabriku dijelova.
Fabrika će zaposliti 600 radnika u prvoj fazi - pregovori se polako privode kraju, i u februaru bi ugovor trebalo da bude potpisan, objavio je u srijedu skopski dnevni list Večer.
Ministar za privlačenje stranih investicija Vele Samak je izjavio da će nova investicija biti preokret za još jedan grad i region van Skoplja.
Ukupna vrijednost investicije je 20 miliona eura
http://www.klix.ba/vijesti/regija/maked ... /130109082
REGIJA
Makedonija: Planirana izgradnja fabrike dijelova za BMW i Mercedes
Njemačke kompanije Mercedes-Benc i BMW planiraju da u makedonskom gradu Veles izgrade fabriku dijelova.
Fabrika će zaposliti 600 radnika u prvoj fazi - pregovori se polako privode kraju, i u februaru bi ugovor trebalo da bude potpisan, objavio je u srijedu skopski dnevni list Večer.
Ministar za privlačenje stranih investicija Vele Samak je izjavio da će nova investicija biti preokret za još jedan grad i region van Skoplja.
Ukupna vrijednost investicije je 20 miliona eura
http://www.klix.ba/vijesti/regija/maked ... /130109082
-
slasher_11
#112 Re: Makedonija-ALL ABOUT
I ja sam Makedonac, pa ako nekoga nesto zanima slobodno se moze i meni obratiti.
-
radostan dan
#113 Re: Makedonija-ALL ABOUT
pusti nam neku dobru makedonsku pjesmu... 
-
slasher_11
-
Camil_Prasevic
#115 Re: Makedonija-ALL ABOUT
MuaDib wrote:Za razliku od Bošnjaka, Makedonci su jako dobro znali ko su i šta su, i pored srpskog, bugarskog i grčkog ugnjetavanja, te albanskih irendističkih težnji, sačuvali svoju državu. Nažalost Grci su uz podršku VB i Francuske istjerali Makedonce iz Egejske Makedonije,d ok je Bugarska provodila i provodi politiku asimilacije Makedonaca u Pirinskoj Makedoniji. Samo još da im se prizna autokefalnost Makedonske pravoslavne crkve, da ne može Irinej kukati ko u današnjoj poslanici, o uzurpaciji samoproglašene Ohridske Arhiereoskopije, koju SPC 60 godina tako krsti, ne bi li preuzela makedonsko crkveno naslijeđe. Također moram i spomenuti pojedine bošnjačke emisare, koji etničke Makedonce islamske vjeroispovjesti nastoje uvjeriti da su Bošnjaci. Što je jako žalosno.
- sinuhe
#116 Re: Makedonija-ALL ABOUT
Jos kad bi nam Muadib sta rekao o ugnjetavanju od strane Srba, Bugara, i Grka 1991 
- AleksoMKD
#117 Re: Makedonija-ALL ABOUT
Kolega, mislim da je taj popis prilicno tocan, uzimajuci u obzir sve kontrole iznutra i izvana koje su bile.Camil_Prasevic wrote: U Makedoniji, po zadnjem popisu ima oko 17 000 Bosnjaka(etnickih Bosnjaka, doseljenih iz Sandzaka i BiH, tokom 50_tih´. godina proslog vijeka) i sto je cista laz i manipulacija.Najmanje ih tj nas ima, oko 30 000. A Makedonaca-muslimana sto se pisu kao Bosnjaci nema ni 5 osoba.. I zato, ako nisi informisan dovoljno, pitaj brate, progooglaj ili sta vec...
17.000 se izjasnilo kao Bosnjaci.
Kao sto sam pisao verujem da ima vise, ali deo se izjasnjava kao npr. Turci, imam jednog druga cija se cela porodica izjasnjava kao Sandjaklije sto znaci da automatski iudu pod "ostali" a isto tako da ne zaboravimo na sledece, puno Bosnjaka su u brakovima sa Turcima, Makedoncima Muslimanima i Albancima.
Djeca iz tih brakova se mozda ne izjasnjavaju kao Bosnjaci.
- stotka12
#118 Re: Makedonija-ALL ABOUT
Грција: нашите позиции остануваат исти – македонските да се сменат!
Ние остануваме на нашата цврста позиција, а Македонија мора да ја промени својата – вака според јужниот сосед треба да се развиваат настаните за да се постигне взамено прифатливо решение на проблемот со името – јавува дописникот на МРТ од Атина.
Сложено име со географска одредница за вкупна употреба – со оваа добро позната црвена линија Грција ќе отпатува на престојната рунда разговори за името во Нујорк на крајот од месецов, најави заменик шефот на дипломатијата Константинос Циарас одговарајќи на прашање на нео-нацистите од Златна Зора во грчкиот Парламент.
„Актуелната грчка Влада спроведува конзистентна политка која што е поддржана од мнозинството политички сили во нашата земја” – порача заменик шефот на грчката дипломатија, на четири дена до разговорите во Њујорк, нагласувајќи дека владата, водена од грчките национални интереси, ќе продолжи издржливо и стабилно да се придржува кон досегашниот одговорен став.
Еден час подоцна, од спротивната страна на авенијата, од зградата на грчкото министерство за надворешни работи, портпаролот Григорис Делавекурас со друга порака на иста тема:
„Се надеваме дека на престојните состаноци во Њујорк ќе има промена во ставовите на Македонија што ќе овозможи напредок на преговарачака маса”, порача Делавекурас.
Ципрас предупреди дека секоја изјава на грчките политичари сега е под лупа на странските медиуми, но и дека ситуацијата во моментот е особено критична бидејќи воочлива била голема меѓународна мобилизација во однос на прашањето со името.
„Свесни сте дека секој наш разговор, дури и во грчкиот Парламент, потоа е коментиран од страна на странските медиуми и тоа во некоја мера може да влијае на идниот развој на настаните.”, предупреди Циарас.
Циарас продолжи со познатата реторика дека јужниот сосед е многу конструктивен наспроти наводно неконструктивната Македонија.
„Не се доволни само зборовите и големите ветувања, потребни се дејствија.”, рече тој.
Циарас се пофали и дека грчката страна придонесувала за подобрување на билатералните односи меѓу двете земји.
Last edited by stotka12 on 26/01/2013 13:45, edited 1 time in total.
- AleksoMKD
#119 Re: Makedonija-ALL ABOUT
Ehhhh kolega stotka12, prihvati jedan savjet i ne citaj komentare narocito sa idividi portala (forum im je malo bolji).
Neces verovati ali obadve mafije (i vlast i opozicija) imaju dezurne komentatore koji pljuju jedni druge po portalima.
ovaj navedeni je iz VMRO-a stranke na vlasti za koje je Branko Crvenkovski izdajica i srboman.
Nista od toga nije tocno, covek je samo lopov kao i ovi sad sto su na vlasti.
Inace rodjen je u Sarajevu.
Sto se tice Makedonaca i balkanskih ratova nismo se mesali. 90% nepismeno stanovnistvo je verovatno videlo to kao pomoc "hriscanske brace" u oslobodjenju od Otomanske vlasti.
Posle im je na dupe izaslo kad su skontali da su u stvari "Srbi, Bugari ili Grci" u zavisnosti ko je koji deo uzeo.
Bilo je pokusaja zajednickog otpora Makedonaca sa Albancima u zapadnoj Makedoniji ali su se jos u toku priprema pobili izmedju sebe pa je Srpska vojska zbrisala ostatke za par dana.
Inace sto se tice Krusevske republike 1903 interesantno je da je medju ustanicima bilo ljudi svih vera i nacionalnosti.
Neces verovati ali obadve mafije (i vlast i opozicija) imaju dezurne komentatore koji pljuju jedni druge po portalima.
ovaj navedeni je iz VMRO-a stranke na vlasti za koje je Branko Crvenkovski izdajica i srboman.
Nista od toga nije tocno, covek je samo lopov kao i ovi sad sto su na vlasti.
Inace rodjen je u Sarajevu.
Sto se tice Makedonaca i balkanskih ratova nismo se mesali. 90% nepismeno stanovnistvo je verovatno videlo to kao pomoc "hriscanske brace" u oslobodjenju od Otomanske vlasti.
Posle im je na dupe izaslo kad su skontali da su u stvari "Srbi, Bugari ili Grci" u zavisnosti ko je koji deo uzeo.
Bilo je pokusaja zajednickog otpora Makedonaca sa Albancima u zapadnoj Makedoniji ali su se jos u toku priprema pobili izmedju sebe pa je Srpska vojska zbrisala ostatke za par dana.
Inace sto se tice Krusevske republike 1903 interesantno je da je medju ustanicima bilo ljudi svih vera i nacionalnosti.
- stotka12
#120 Re: Makedonija-ALL ABOUT
Razumijem te Potpuno.
Komentar cu sad izbrisati,bio je i jedini.
Ali vijest ostaje jer se radi o Makedoniji.
Sad su se haman lijepo podijelili,jedna velika Partija koja je u poziciji i Predstavlja etnicke Makedonce ima jednu Albansku partiju uza se,u opoziciji ista stvar
.
Korupcija je najveci problem,ali vjerujem da se i na tome radi.
Komentar cu sad izbrisati,bio je i jedini.
Ali vijest ostaje jer se radi o Makedoniji.
Sad su se haman lijepo podijelili,jedna velika Partija koja je u poziciji i Predstavlja etnicke Makedonce ima jednu Albansku partiju uza se,u opoziciji ista stvar
Korupcija je najveci problem,ali vjerujem da se i na tome radi.
- stotka12
#121 Re: Makedonija-ALL ABOUT
Prije pregovora o pristupanju EU
U Skoplju 22. juna prva gay parada
Prva "gay parada" u Skoplju planirana je za 22. juni - nekoliko dana prije samita EU na kojem bi trebalo da bude odlučeno da li će Makedonija dobiti datum za početak pretpristupnih pregovora.
Takozvanu "Paradu ponosa" organizovat će dvije LGBT organizacije, dvije asocijacije za prava žena i druge organizacije koje se bave ljudskim pravima, prenose makedonski mediji.
Informacija o planiranoj "gay paradi" je, odmah nakon objavljivanja, izazvala brojna reagovanja na društvenim mrežama.
U Skoplju 22. juna prva gay parada
Prva "gay parada" u Skoplju planirana je za 22. juni - nekoliko dana prije samita EU na kojem bi trebalo da bude odlučeno da li će Makedonija dobiti datum za početak pretpristupnih pregovora.
Takozvanu "Paradu ponosa" organizovat će dvije LGBT organizacije, dvije asocijacije za prava žena i druge organizacije koje se bave ljudskim pravima, prenose makedonski mediji.
Informacija o planiranoj "gay paradi" je, odmah nakon objavljivanja, izazvala brojna reagovanja na društvenim mrežama.
- AleksoMKD
#122 Re: Makedonija-ALL ABOUT
Samo mala ispravka, nije ovo prvi pokusaj Gay parade u Makedoniji.
Bio je pre nekoliko godina ali nije se pojavio niko, bio je samo vodja LGBT pokreta 15-20 policajaqca i 5-6 novinara.
Cak ni njegov decko nije dosao, ali nije bilo ni huligana ili nekog ko bi ih tukao kao u Beogradu na primer.
Inace interesantno je da je vodja LGBT pokreta u Makedoniji samo jednom brutalno prebijen - od strane svog ljubomornog decka
.
Jedini drugi ispad je lomljenje njihove kancelarije u Tetovu (predstavnik u Tetovu je Albanac) i pretece poruke predstavniku.
Bio je pre nekoliko godina ali nije se pojavio niko, bio je samo vodja LGBT pokreta 15-20 policajaqca i 5-6 novinara.
Cak ni njegov decko nije dosao, ali nije bilo ni huligana ili nekog ko bi ih tukao kao u Beogradu na primer.
Inace interesantno je da je vodja LGBT pokreta u Makedoniji samo jednom brutalno prebijen - od strane svog ljubomornog decka
Jedini drugi ispad je lomljenje njihove kancelarije u Tetovu (predstavnik u Tetovu je Albanac) i pretece poruke predstavniku.
- stotka12
#123 Re: Makedonija-ALL ABOUT
A jel se sjecas,ustvari jesi li gledao kad je jedna MK televizija intervjuisala Gradjane po Skoplju u vezi ovoga
I onda ga pitaju jel bolje da bude Predsjednik Makedonac Homo ili Albanac Hetero,kaze bolje Albanac
Jebiga,Evropa,Standardi
- AleksoMKD
#124 Re: Makedonija-ALL ABOUT
Inace kad se kandidovao onaj Imer Osmani za precednika 2009 godine, puno je Makedonaca glasalo za njega. Na zalost nedovoljna podrska (pre svega finansiska) kao i ushancenost glavnih maf..partija nije dala shanse coveku koji je dobio preko 15% glasova a od toga vecinom Makedonskih.
- stotka12