Transferi (Januar,2013)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
zlajapravaraja
#101 Re: Transferi (Januar,2013)
Puno se kurci ovaj Bilbao i volio bih da ispadnu, a na dobrom su putu - upravo zbog ovih internih ciganluka - pa da im svi oni talenti odu dzaba ili budzasto u Real, Barcu, Atletico ili Real Sociedad
.
- fortaleza
#102 Re: Transferi (Januar,2013)
Pa ne baš, dovode igrače koje žele, ulažu u omladinski pogon kao i svaki drugi klub.. Skoro pa ne troše novce na transfere, a ne znam je li se ikad dogodilo da netko želi igrati za Atletico a ne može upravo zato što ne kupuju igrače?Point. wrote:Nesto kontam, zar ova politika Athletica ne smrdi malo na dikriminaciju? Sa obzirom na EU i te fazone, sloboda kretanja, rada i to. Hoces da igras u Athleticu kazu ti nemere buraz nisi cistokrvni Baskijac.
-
Ripicipi
#103 Re: Transferi (Januar,2013)
Danas citam da je Platini predlozio, a Wenger podrzao da se ukine zimski prelazni rok, kao glupo je da igraci jednu polusezonu igraju za jedan klub, a drugu za drugi. Tada bi igraci sigurno ostajali do kraja prvenstva, sto je u jednu ruku i bolje.
-
zlajapravaraja
#104 Re: Transferi (Januar,2013)
S druge strane to unistava i mnoge igrace koji ovako dobijaju priliku da se pokazu u nekom drugom klubu, a po novom pravilu bi prakticno propustali citavu sezonu u nekom klubu gdje ne upadnu medju 14-15 top igraca...potres_mozga wrote:Danas citam da je Platini predlozio, a Wenger podrzao da se ukine zimski prelazni rok, kao glupo je da igraci jednu polusezonu igraju za jedan klub, a drugu za drugi. Tada bi igraci sigurno ostajali do kraja prvenstva, sto je u jednu ruku i bolje.
Takodjer onemogucava klubove koji imaju problema sa povredama da zamijene povrijedjene igrace.
Sve u svemu, ovaj Platini, a pogotovo onaj Blatter od fudbala prave samo nakaradni cirkus popracen nelogicnim odlukama te promjenama, a gle cuda - pickica Wenger je uvijek medju prvima da sve te nakaradne promjene podrzi...
Koga boli kurac sta Wenger misli...
- htcxone
#105 Re: Transferi (Januar,2013)
postoje posudbezlajapravaraja wrote:S druge strane to unistava i mnoge igrace koji ovako dobijaju priliku da se pokazu u nekom drugom klubu, a po novom pravilu bi prakticno propustali citavu sezonu u nekom klubu gdje ne upadnu medju 14-15 top igraca...potres_mozga wrote:Danas citam da je Platini predlozio, a Wenger podrzao da se ukine zimski prelazni rok, kao glupo je da igraci jednu polusezonu igraju za jedan klub, a drugu za drugi. Tada bi igraci sigurno ostajali do kraja prvenstva, sto je u jednu ruku i bolje.
Takodjer onemogucava klubove koji imaju problema sa povredama da zamijene povrijedjene igrace.
Sve u svemu, ovaj Platini, a pogotovo onaj Blatter od fudbala prave samo nakaradni cirkus popracen nelogicnim odlukama te promjenama, a gle cuda - pickica Wenger je uvijek medju prvima da sve te nakaradne promjene podrzi...
Koga boli kurac sta Wenger misli...
jednostavno ako igrac nema mjesa ide na POSUDBU, ako ti fali igrač lijepo uzmes igraca na posudbu i et
ovo je odlicno za manje klubove, evo npr sarajevo nebi ostalo bez dva ponajbolja igraca, imas i drugih slucajeva koliko hoces gda jednostavno klubovi sa arapsko-ruskim novcem samo cekaju prelazne rokove i unistili su fudbal BUKVALNO, fudbal je bio najljepsi dok se igrao srcem, a sada se igra samo i samo za pare!
-
Officer Crabtree
#106 Re: Transferi (Januar,2013)
Pa zar ne bi i posudbom opet dobio isto zbog čega to žele ukinuti - da polusezonu igra za jedan tim, a drugu za drugi?
- htcxone
#107 Re: Transferi (Januar,2013)
vjerovatno ni jedan igrač neće na posudbu otići, npr kao Van Persi, iz arsenala u MANUTD.... nema šanse da se to desi...Officer Crabtree wrote:Pa zar ne bi i posudbom opet dobio isto zbog čega to žele ukinuti - da polusezonu igra za jedan tim, a drugu za drugi?
jer klub neće JAČE igrače puštati na posudbu, pa nije niko LUD!
a ovi sto se ne uspiju nametnuti i onako ne igraju za svoj tim tako da faktički nisu ni igrali za taj "prvi" klub
bit je da se prestanu slati basnoslovne ponude manjim ekipama z aigrače i time taktički unistavati protivnika
Ja sam u potpunosti za ovo!
-
Officer Crabtree
#108 Re: Transferi (Januar,2013)
ma uvijek se dobrim pokazalo da ako igrač želi da ide - da nađeš finu cijenu
nije neka sreća u zadržavanju
nije neka sreća u zadržavanju
-
Gray
#109 Re: Transferi (Januar,2013)
htcxone wrote:postoje posudbezlajapravaraja wrote:S druge strane to unistava i mnoge igrace koji ovako dobijaju priliku da se pokazu u nekom drugom klubu, a po novom pravilu bi prakticno propustali citavu sezonu u nekom klubu gdje ne upadnu medju 14-15 top igraca...potres_mozga wrote:Danas citam da je Platini predlozio, a Wenger podrzao da se ukine zimski prelazni rok, kao glupo je da igraci jednu polusezonu igraju za jedan klub, a drugu za drugi. Tada bi igraci sigurno ostajali do kraja prvenstva, sto je u jednu ruku i bolje.
Koga boli kurac sta Wenger misli...zasto se mora KUPITI?
jednostavno ako igrac nema mjesa ide na POSUDBU, ako ti fali igrač lijepo uzmes igraca na posudbu i et
ovo je odlicno za manje klubove, evo npr sarajevo nebi ostalo bez dva ponajbolja igraca, imas i drugih slucajeva koliko hoces gda jednostavno klubovi sa arapsko-ruskim novcem samo cekaju prelazne rokove i unistili su fudbal BUKVALNO, fudbal je bio najljepsi dok se igrao srcem, a sada se igra samo i samo za pare!
šta, znači da bude otvoren rok samo za posudbe (alije i posudba transfer)? time sse ništa bi postiglo.
- htcxone
#110 Re: Transferi (Januar,2013)
posudba se moze desiti u pocetku sezone, u 3. kolu u 13. klu
mozes posuditi i u zadnjem kolu igraca , koliko znam abiati je iz milana presao u juventus u 6 ili 7 kolu kao posuđen igrač jer je juventusu se ozlijedio prvi i drugi golman
mozda nisam u pravu ...ne znam,,,. al ovo sto se desava sa fudbalom je žalosno...
mozda nisam u pravu ...ne znam,,,. al ovo sto se desava sa fudbalom je žalosno...
-
missko
#111 Re: Transferi (Januar,2013)
Zalosnije je kad trener trenira do polusezone jednu ekipu pa onda drugu polusezonu preuzme drugu ekipu a takmici se u istom takmicenju, kao onaj Heking iz Nirnberga u Wolfsburg.
- fudbaler07
#112 Re: Transferi (Januar,2013)
LULIC - FORZA MILAN 
-
Gray
#113 Re: Transferi (Januar,2013)
htcxone wrote:posudba se moze desiti u pocetku sezone, u 3. kolu u 13. klumozes posuditi i u zadnjem kolu igraca , koliko znam abiati je iz milana presao u juventus u 6 ili 7 kolu kao posuđen igrač jer je juventusu se ozlijedio prvi i drugi golman
Nisi upravu, posuditi se igrača može samo tokom prelaznog roka. Abbiati je posuđen nakon što se Buffon povrijedio protiv Milana u predsezoni.
- ultima_palabra
#114 Re: Transferi (Januar,2013)
Možeš dobiti od saveza iznimku ako si baš u kriznoj situaciji, npr. povrijede ti se dva golmana a ima vremena do januara.Gray wrote:htcxone wrote:posudba se moze desiti u pocetku sezone, u 3. kolu u 13. klumozes posuditi i u zadnjem kolu igraca , koliko znam abiati je iz milana presao u juventus u 6 ili 7 kolu kao posuđen igrač jer je juventusu se ozlijedio prvi i drugi golman
Nisi upravu, posuditi se igrača može samo tokom prelaznog roka. Abbiati je posuđen nakon što se Buffon povrijedio protiv Milana u predsezoni.
- Logovan
#115 Re: Transferi (Januar,2013)
Iz Lyona su saopštili da je veznjak Michel Bastos na pragu prelaska u Schalke. U Schalkeu u Bastosu vide odličnu zamjenu za Lewisa Holtbyja, koji pregovora sa Tottenhamom, te su velike šanse da će tamo nastaviti karijeru.
"Michel je dogovorio sve uvjete sa Schalkeom, ali mi smo se dogovorili sa potpuno drugim klubom koji nije spomenut u medijima. Ali, ako sve završi dobro, mislim da će se ipak pridružiti Schalkeu", izjavio je predsjednik Lyona.
"Michel je dogovorio sve uvjete sa Schalkeom, ali mi smo se dogovorili sa potpuno drugim klubom koji nije spomenut u medijima. Ali, ako sve završi dobro, mislim da će se ipak pridružiti Schalkeu", izjavio je predsjednik Lyona.
-
Gray
#116 Re: Transferi (Januar,2013)
ultima_palabra wrote:Možeš dobiti od saveza iznimku ako si baš u kriznoj situaciji, npr. povrijede ti se dva golmana a ima vremena do januara.Gray wrote:htcxone wrote:posudba se moze desiti u pocetku sezone, u 3. kolu u 13. klumozes posuditi i u zadnjem kolu igraca , koliko znam abiati je iz milana presao u juventus u 6 ili 7 kolu kao posuđen igrač jer je juventusu se ozlijedio prvi i drugi golman
To je izuzetak, ali pravilo je da se sve posudbe i transferi moraju desiti u prelazim rokovima. S tim da igrači bez klba mogu potpisati mislim tokom cijele godine a mislim da u Engleskoj imaju posebna pravila za posudbe.
Ali generalno pravilo je takvo
- studeni76
#117 Re: Transferi (Januar,2013)
Opa!
Drogba izgleda potpisao za Galatasaray, 18 mjeseci. opasni turci
Drogba izgleda potpisao za Galatasaray, 18 mjeseci. opasni turci
- foluška
#118 Re: Transferi (Januar,2013)
Merhaba Drogba. Galatasaray šampion.
-
Mustang1
#119 Re: Transferi (Januar,2013)
Oni su dalje u ligi prvaka sa Schalkeom cini mi se ? Hoce osvojiti jebote 
-
zlajapravaraja
#120 Re: Transferi (Januar,2013)
Sneijder, Drogba
Bokte
- elmirčo
#121 Re: Transferi (Januar,2013)
potres_mozga wrote:Danas citam da je Platini predlozio, a Wenger podrzao da se ukine zimski prelazni rok, kao glupo je da igraci jednu polusezonu igraju za jedan klub, a drugu za drugi. Tada bi igraci sigurno ostajali do kraja prvenstva, sto je u jednu ruku i bolje.
baš sam gledao na eurosportu, wenger je predložio da se zimski prelazni rok ograniči na dovodjenje odrešenog broja igrača, npr 2-3, baš zbog situacije s njukaslom koji izmjeni boga oca
dovedi i ti brate
- Tayyip
#122 Re: Transferi (Januar,2013)
20 hiljada fanatika će dočekati Drogbu na aerodromu.
- elmirčo
#123 Re: Transferi (Januar,2013)
drogba-yilmaz
auuuu jos sredina snajder naprijed melo nazad...lijep tim!
auuuu jos sredina snajder naprijed melo nazad...lijep tim!
- arapinho1
#124 Re: Transferi (Januar,2013)
Drogba i Burak
Slijedi silovanje Schalkea
- Logovan
#125 Re: Transferi (Januar,2013)
Galata.
Ima sad da osvoje Ligu prvaka, sve ostalo je neuspjeh.