kub lajkan wrote:
Margareta,
Prije nego se upustas u raspravu (bolje reci gubljenje zivaca) sa Gospodinom Stranackim Historiografom (aka Kotromanicem) imaj na umu dvije cinjenice:
1) On ce uvijek pricati suprotno onome sto je bilo na "60 minuta", u "Danima" i "Slobodnoj Bosni". Pa ma sta tamo objavili.
2) On ce uvijek pricati ono sto ide u korist nacionalnim strankama, jer je na ovom Forumu po stranackom zadatku. Pa ma sta to bilo. Cak i to da je Hasan Cengic posten covjek.
Ima ljudi na koje stvarno ne vrijedi trositi zivce...
Na temi :"Dokle...", spomenula sam rad i djeovanje pojedinaca ili citavih plemena koji opstruiraju svaku aluziju i pokusaj iznosenja istine na forum.Kotromanic to radi barem sa stilom istoriografa dok pojedinci ili grupe koriste kao argumente najprljavije metode sa uvrjedljivim sadrzajem ili plasirajuci broj zrtava tokom rata.Koristenjem ili zloupotrebom zrtava rata kao argument da su 'svi oni' zlikovci uvijek spremni na ista zlodjela meni i svakome ko zeli rascistiti sa proslosti kako bi se narodi pomirili, zeli se poturiti kukavicije jaje da sam ja i meni slicni izdajnici 'svoga' naroda , da negiramo zlocine da minimiziramo njihovu
vrijednost.Namjerno sam upotrijebila termin 'vrijednost', jer koji nazivnik dati onima koji se sluze zrtvama kao sredstvom za ocuvanjem straha u narodu istraumatiziranom ratnim strahotama? Zlo koje pripada proslosti kroz govor mrznje dobiva novu dimenziju - profit inih vrsta od kojih je glavna ocuvanje vladavine mraka i straha u kom se dobro obogatise retoricki patrioti, na racun mrtvih i zivih zrtava rata.Niko od ovakvih kao ja koja jesam bila svjedok krvave proslosti ne moze negirati istinu ali nemoralno se vjecno prizivati za svaki neuspjeh na rat i zrtve i jos daleko nemoralnije je koristiti se proslosti kako bi se zamaskirala sva zla sadasnjosti.Rat je zavrsen prije 10 godina. Narodu - zivim zrtvama rata osim nezaborava, nacionalisticka trojna apokalipsa nista drugo, nista dobro, progresivno, konstruktivno, prosperitetno nije u interesu da ponudi osim svojih mracnih megalomanskih nezasitih apetita nema ni traga o pomisli na patnje obicnih naroda zrtava rata ali i ovoga vremena koje je gore , daleko gore od rata , samo sto nema granata i ratne vrste stradanja naroda.Sta je uzrok vec precestim suicidima nemocnih , starih , bolesnih, socijalno ugrozenih, obezglavljenih, osamucene izbezumljene mladosti bez djetinjstva i produktivne populacije srednje starosne dobi - svi imaju isti pogled u mracno i bolno jucer, jos mracnije danas i najcrnje besperspektivno sutra.Trojnoj politickoj apokalipsi samo po sebi se namece ime - genocidna troglava azdaja.
Narod mora shvatiti da oni koji ih vuku u zivot sazdan od proslosti nista im drugo ne cine nego ih ubijaju u sadasnjosti i buducnosti.
Svi narodi - svjedoci i zrtve zla iz vremena koje pripada proslosti , jedino sto trebaju od proslosti jeste da izvuku pouku sta radjaju ratovi i da svi krenu istim zajednickim putem u buducnost, bez uzajamnog trojnog straha i pumpanja mrznjom i strahovima od strane vlasnika svojih etnickih pastira , sijaca smrti i zla.
Svi se moramo ujediniti sa jednim jedinim ispravnim izlaznim putem za sve nas u rjesavanju nasih zivotnih problema ka zajednickom cilju za bolje sutra - vec danas se moramo osloboditi prvo i po svaku cijenu sva tri tora svojih pastira i okova u kojima cuvaju nase vitalne nacionalne interese !?!?
Niti jedan pastir i ne pomislja ni terminoloski na obicnog normalnog covjeka i na narod. Mi za njih nismo ljudi koji cine narod, nego smo etnicke brojke u njihovim torovima ili tri stocna fonda.Mi smo za njih bezvrijedni kao ljudi, kao narod i zasto bi mi njih i nadalje drzali vlasnicima svojih zivota ? Zasto bi onima koji ne znaju da misle jer pored njihove tri glave treba im jos jedna spomocna mislili i kao brine za nas ?
Imali su i vrijeme i novac i sve preduvjete da opravdaju pred nama svoje pozicije i nase povjerenje ali i previse su ogrezli u drugim licnim ciljevima ne osvrcuci se na nas osim pred izbore i pred nove pljacke od kojih je privatizacija i rasprodaja nase narodne - drzavne imovine, PDV , .....itd.
Tema St.Germania je od krucijalnog znacaja postavljena u jednoj rijeci :"Dokle"?
Odgovor je jos jednostavniji - sa ovima - nidokle.
Rjesenje je - samo bez njih.
U nastavku ocekujem invazivnu najezdu "cuvara nasih vitalnih nacionalnih interesa" sa
ARGUMENTIMA - tipa - shpijunka i sl. nebulozama, kako bi PRIKRILI
svoju istinu koju ja ne skrivam jer volim svoju zemlju i sve njene narode.
Invazivni napadi od nacionalistickih extremista su poceli.
Svaki medij treba iskoristiti u borbi PROTIV fasizma i nacionalsovinizma.
Nikome nikada nije i nece niciji fasizam iznjedriti NISTA dobro.
Niko nece i ne moze graditi svoju srecu na tudjoj nesreci.
Svi koji su cinili zlocine trebaju za to i odgovarati.Svi. Sa ili bez Karle Del Ponte SVI zlocini i zlocinci moraju biti kaznjeni.
Stvarno je vise nego indikativno da se na moje postove javljaju prepoznatljivi likovi sa otvorenim ciljem u razbijanju Bosne i Hercegovine?
Sve su to likovi kojima je rat bio brat. Zao mi je ali moram reci jednom i ja da su to oni koji su patili na 'daljinski' unutar ili van zemlje a cemu su sami dali svoj doprinos.Neka se barem jedan javi sa svojom vojnom knjizicom i postira je onako PATRIOTSKI - ja znam raspoznati original od falsifikata. Takvu original knjizicu imam u svome posjedu za razliku od velike vecine 'patriota' koji su zeljeli i jos uvijek zele rasparcati Bh. preko leseva.