GDJE KUPITI AKUMULATOR
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drndalo
#101 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Pa uzeo ga je vec, treba li da te ubijamo u pojam i vicemo vam da ste mogli 50KM razlike potrositi na meso ? Bar je kupio Vartu, sutite, uzivajte narednih godina... Mozda je mogao bolje proci, ali par desetaka maraka nikoga nije ubilo...
-
esso_sa
#102 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Evo da malo reklamiram familiju
Prodavnica FIBEX na Kosevu (inace i ovlasteni distributer SKF proizvoda) od nedavno radi i prodaju akumulatora a cijene su prilicno povoljne. Npr, Varta 70 Ah kosta 115 KM (to je cijena ako vracas stari akumulator). A kome je Varta skupa, u ponudi su i jos povoljniji Baren - austrijski akumulatori
Na istoj lokaciji se mogu kupiti i motorna ulja proizvodjaca : Castrol, Mobil 1, Elf, Total itd...
Telefon za upite i informacije je 033/265-930
Prodavnica FIBEX na Kosevu (inace i ovlasteni distributer SKF proizvoda) od nedavno radi i prodaju akumulatora a cijene su prilicno povoljne. Npr, Varta 70 Ah kosta 115 KM (to je cijena ako vracas stari akumulator). A kome je Varta skupa, u ponudi su i jos povoljniji Baren - austrijski akumulatori
Na istoj lokaciji se mogu kupiti i motorna ulja proizvodjaca : Castrol, Mobil 1, Elf, Total itd...
-
romeomoraprezivjeti
#103 Re: Odg: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Ima li tu neko ko moze ispitati akumulator,alternator ?esso_sa wrote:Evo da malo reklamiram familiju![]()
Prodavnica FIBEX na Kosevu (inace i ovlasteni distributer SKF proizvoda) od nedavno radi i prodaju akumulatora a cijene su prilicno povoljne. Npr, Varta 70 Ah kosta 115 KM (to je cijena ako vracas stari akumulator). A kome je Varta skupa, u ponudi su i jos povoljniji Baren - austrijski akumulatori![]()
poslano s moga Sonija Ze:-D
- punta
#104 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
u vesprom mozes uradit test akumulatora cijena 5km
test akumulatora i izdaju ti potvrdu
otprilike to je ovo

a vjerovatno oni mogu ispitat i alternator
skoro sam bio kod njih uzimo novi amburator ljudi su normalni sto pitas objasne ti
nisu drski i ufurani kao npr kad odes na dubinsu u autpraonicu river
otprilike to je ovo

skoro sam bio kod njih uzimo novi amburator ljudi su normalni sto pitas objasne ti
-
esso_sa
#105 Re: Odg: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Nazalost ne, ovo je samo prodaja. Ali moze se napraviti izuzetak i eventualno voltmetrom izmjeriti napon punjenja/akumulatora.romeomoraprezivjeti wrote:Ima li tu neko ko moze ispitati akumulator,alternator ?esso_sa wrote:Evo da malo reklamiram familiju![]()
Prodavnica FIBEX na Kosevu (inace i ovlasteni distributer SKF proizvoda) od nedavno radi i prodaju akumulatora a cijene su prilicno povoljne. Npr, Varta 70 Ah kosta 115 KM (to je cijena ako vracas stari akumulator). A kome je Varta skupa, u ponudi su i jos povoljniji Baren - austrijski akumulatori![]()
-
romeomoraprezivjeti
#106 Re: Odg: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Gdje dodje ta radnja,ulica?esso_sa wrote:Nazalost ne, ovo je samo prodaja. Ali moze se napraviti izuzetak i eventualno voltmetrom izmjeriti napon punjenja/akumulatora.romeomoraprezivjeti wrote:Ima li tu neko ko moze ispitati akumulator,alternator ?esso_sa wrote:Evo da malo reklamiram familiju![]()
- punta
-
romeomoraprezivjeti
#108 Re: Odg: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Ma znam gdje je vesprom,ali oni su poskupi kad su kumulatori u pitanju,pitao sam za ovu radnju na kosevu?!
-
esso_sa
#109 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
@romeo, radnja se nalazi na Kosevu, raskrsce ulica Patriotske lige i Asima Ferhatovica. Bijeli poslovni prostor, ima SKF reklamu, ne mozes fulit
A evo i mapa ako ti je lakse, vrh strelice je tacno na radnji. Ranije sam napisao i kontakt broj telefona pa nazovi za ostale detalje, cijene, sta sve ima na lageru itd

A evo i mapa ako ti je lakse, vrh strelice je tacno na radnji. Ranije sam napisao i kontakt broj telefona pa nazovi za ostale detalje, cijene, sta sve ima na lageru itd

- punta
#110 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
razlika moze bit do 5km
gledo sam sve radnje prije nego sam kupio
kao i svugdje daju ti garanciju a u slucaju kvara pod garancijom ili po zavrsetku garancije ako nesto bude akumulatoru
daju ti zamjenski na koristenje dok tvoj ne vrate u zivot
gledo sam sve radnje prije nego sam kupio
kao i svugdje daju ti garanciju a u slucaju kvara pod garancijom ili po zavrsetku garancije ako nesto bude akumulatoru
daju ti zamjenski na koristenje dok tvoj ne vrate u zivot
-
romeomoraprezivjeti
#111 Re: Odg: GDJE KUPITI AKUMULATOR
esso_sa wrote:@romeo, radnja se nalazi na Kosevu, raskrsce ulica Patriotske lige i Asima Ferhatovica. Bijeli poslovni prostor, ima SKF reklamu, ne mozes fulit
Hvala na informaciji.
- alibegoa
#112 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Pitanje, ne gledamo cijenu, koja je najkvalitetnija marka akumulatora u Sarajevu, ja znam samo za Varta i Bosch, koja od njih dvije i ima li šta bolje?
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#113 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
punta wrote:u vesprom mozes uradit test akumulatora cijena 5km
otprilike to je ovo
O samom akumulatoru: (mjeriti nakon 2 sata mirovanja)
Vise od 12,5 V normalno pun (85%)
Iznad 12,65 V pun
12,3 V pola pun
11,9 opasnost od dubinskog praznjenja (defekt) napuniti akumulator!
10,7 pokvaren akumulator (sa pravim aparatom za punjenje (regeneriranje) mozda se i oporavi)
Samo prenosim sa ove teme, fokus na mjerenje nakon sto je auto "mirovalo".
http://www.klix.ba/forum/alternator-t119079.html-f=4
- johntra
#114 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Koja radnja prodaje akumulatore na rate, putem ovih kreditnih kartica? moj je haman otišao na vječna lovišta, doduše znao sam to, ali ga dokosuriše minusi...
- drndalo
#115 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Trzni telefonom Auto simanic, Vesprom, imaju velike promete, imaju POS-ove, moguce da imaju i ugovore s bankama o ratama...
- drug_profi
#116 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Koju karticu imas, otidji na stranicu banke, pogledaj. Ja imam Intesu, a oni su jos najmanje rasprostranjeni i najlosiji u toj ponudi, pa se moze uzeti kod Kareta, ANet, GumaPro, MajaGume, Renault, Berlijeta, Hyundai, ASA, itd....johntra wrote:Koja radnja prodaje akumulatore na rate, putem ovih kreditnih kartica? moj je haman otišao na vječna lovišta, doduše znao sam to, ali ga dokosuriše minusi...
http://www.intesasanpaolobanka.ba/INDEX ... F/auto.pdf
Kod Maje imas Vartu na 12 rata, btw.
- Zvek
#117 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Majagume i Motorexjohntra wrote:Koja radnja prodaje akumulatore na rate, putem ovih kreditnih kartica? moj je haman otišao na vječna lovišta, doduše znao sam to, ali ga dokosuriše minusi...
- johntra
#118 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Vesprom ne daje, kod Maje su vala i preskupi...keširao bi ja odmah, ali kraj mjeseca, a glupo mi da mi auto stoji na parkingu do plate... 
btw. unicredit kartica je kod mene..
- drug_profi
#119 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Vidi onda u Anet (BosnaAuto bivsi na Grbavici kod Strojorada). Imaju kontakt telefon na netu pa upitaj. Kare isto.johntra wrote:Vesprom ne daje, kod Maje su vala i preskupi...keširao bi ja odmah, ali kraj mjeseca, a glupo mi da mi auto stoji na parkingu do plate...
- Bakir1
#120 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
vidi na piku, ona neka firma iz hercegovine nudi akumulatore po smijesnim cijenama.
jes da ne zemo karticno ni na rate ali dok to sve saberes i oduzmes ovo je dosta povoljno.
jes da ne zemo karticno ni na rate ali dok to sve saberes i oduzmes ovo je dosta povoljno.
- johntra
#121 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Update, Motorex može samo na Raiffeisen karticu...pišem da neko zna za budućnost, ako bude imao sličnih dilema...
- johntra
#122 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Nije baš zakon, ima Raffa drugu začkoljicu oko zbira rata, ali nejse...Inače, Kare je sad otvorio u Strojoradu autodijelove...nema više Aneta...
- drug_profi
#123 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Rafa je zakon. Moja gospodja ima to.
Jbt. tamo gdje se daje popust na keš, i kad kupuješ na rate ostvaruješ s njom taj popust, a nema radnje gdje ne može u ratama.
Jbt. tamo gdje se daje popust na keš, i kad kupuješ na rate ostvaruješ s njom taj popust, a nema radnje gdje ne može u ratama.
- johntra
#124 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Ovaj odgovor iznad je trebao biti ovdje... 
i evo gaaa...Kod Kareta more na rate od svih banaka haman....
i evo gaaa...Kod Kareta more na rate od svih banaka haman....
- drug_profi
#125 Re: GDJE KUPITI AKUMULATOR
Cuj nema Aneta? Hajde dobro da znam za to.