nov ili godisnjak/dvogodisnjak

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

citroen xm

#101 Re: nov ili godisnjak/dvogodisnjak

Post by citroen xm »

U De se na ulici može vidjeti još svašta pa čak i G2. Ali njihov standard im omogućava da im je procenat novijih auta daleko veći nego kod nas. A to da kod švaba nema kanturina je varka.
condy

#102 Re: nov ili godisnjak/dvogodisnjak

Post by condy »

citroen xm wrote:U De se na ulici može vidjeti još svašta pa čak i G2. Ali njihov standard im omogućava da im je procenat novijih auta daleko veći nego kod nas. A to da kod švaba nema kanturina je varka.
Prvi put poslije rata kad sam otišao u De, mislim 98 godine, nisam vidio G2 tamo na cesti. :)
Jednostavno, na cesti su im u većini slučajeva novija vozila. Vrlo malo ima lošijih i starijih vozila.
Mlad i Nevin

#103 Re: nov ili godisnjak/dvogodisnjak

Post by Mlad i Nevin »

Pa eto, prije tri godine sam bio u Njemačkoj i za 9 dana sam vidio jedno 5 Golfova dvičina, no isto tako sam vidio preko 50 Poršeova, 2-3 Ferrarija, a o najnovijim Mercedesima, BMW-ovima da ne govorim....pa prvi put sam u Njemačkoj vidio novu BMW peticu, znači kod nas je nije bilo ni na reklamama.
milojicabrzi

#104 Re: nov ili godisnjak/dvogodisnjak

Post by milojicabrzi »

goran16v wrote:Auta iz poplava itd su prica za sebe, jedan trgovac je imao punu livadu takvih, svi rastavljeni osuseni, oprani i dubinski/hemisjki ociceni, ali nista dijelova nije promjenjeno i naravno svi prodati pod novi isa garancijom. U toku vazenja garancije 1. vlasnik nece osjtetiti nista, cak i ako bude nesto tu je garancija, ali jaoj si ga onom ko bude vozio taj auto kad bude bio 5 god star i bez garancije kad krenu koridirati kontakti na svakom mogucem spoju ,raspadati se tapecirunzi, sjedala i itisoni itd
...cisto sumnjam da bi se i jedan trgovac upustio u ovakvu avanturu, s obzirom da u tom slucaju ne bi trebalo proci 5 i kusur godina, odmah bi se pojavili problemi...vec u prvoj godini koristenja, o struji, kontaktima i konekcijama, da i ne govorim.

U svakom slucaju, rastavljanje i sastavljanje tih vozila je toliki posao, da bi se malo kome isplatilo radit ponovnu montazu.

U tom slucaju, takav auto bi sa garancijom i popravkama, u crno zavio tu firmu.
goran16v

#105 Re: nov ili godisnjak/dvogodisnjak

Post by goran16v »

milojicabrzi wrote:
...cisto sumnjam da bi se i jedan trgovac upustio u ovakvu avanturu, s obzirom da u tom slucaju ne bi trebalo proci 5 i kusur godina, odmah bi se pojavili problemi...vec u prvoj godini koristenja, o struji, kontaktima i konekcijama, da i ne govorim.

U svakom slucaju, rastavljanje i sastavljanje tih vozila je toliki posao, da bi se malo kome isplatilo radit ponovnu montazu.

Vjeruj da jeste i to cijela livada puna auta bez unutrasnosti muljavih farova i coskova, a nije se radila komplet montaza nego montaza unutrasnjosti i to sukcesivno.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#106 Re: nov ili godisnjak/dvogodisnjak

Post by mali_milojica »

goran16v wrote:
milojicabrzi wrote:

Vjeruj da jeste i to cijela livada puna auta bez unutrasnosti muljavih farova i coskova, a nije se radila komplet montaza nego montaza unutrasnjosti i to sukcesivno.
Nadam se da ne mislis na trgovca sa Bara.
goran16v

#107 Re: nov ili godisnjak/dvogodisnjak

Post by goran16v »

mali_milojica wrote:
goran16v wrote:
milojicabrzi wrote:

Nadam se da ne mislis na trgovca sa Bara.
Cik pogodi!
milojicabrzi

#108 Re: nov ili godisnjak/dvogodisnjak

Post by milojicabrzi »

...ma da, to su ustvati bili akvariji :) pa je onda odluceno da budu auta, jer je proizvodjac promijenio djelatnost.

To su price slicne onima o otrovnoj koka-koli i slicnim budalastinama.

U sustini, da neko i radi nesto takvo, ne bi to radio na sred ulice, vec u salama ili hangarima za tu namjenu.

Opet kazem, kod tih auta nikako ne bi mogla raditi elektronika i struja, manji je tu problem hrđanje i metalni dijelovi, tako da nesto ne vejrujem u to :D
goran16v

#109 Re: nov ili godisnjak/dvogodisnjak

Post by goran16v »

milojicabrzi wrote:...ma da, to su ustvati bili akvariji :) pa je onda odluceno da budu auta, jer je proizvodjac promijenio djelatnost.

U sustini, da neko i radi nesto takvo, ne bi to radio na sred ulice, vec u salama ili hangarima za tu namjenu.

Opet kazem, kod tih auta nikako ne bi mogla raditi elektronika i struja, manji je tu problem hrđanje i metalni dijelovi, tako da nesto ne vejrujem u to :D
Ti vjeruje u sta hoces, ali ja sam jedno 10 puta obilazio te aute, a povrh toga cak je i jedan oz zaposlenika potvrdio da je cijeli lager potopljen u poplavi jer je ocigleno sta se desilo (prvobitni izgovor zasto je 50 auta ocerupano je bio da idu na homologaciju - sto je glupost, po jedan tip/mode/motor, a ne svaki). Cak su se i slojevi natapecirunzima u gepeku na salonskim poceli razdvajati jer su bili natopljeni vodom.
preludezalude

#110 Re: nov ili godisnjak/dvogodisnjak

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
milojicabrzi wrote:...ma da, to su ustvati bili akvariji :) pa je onda odluceno da budu auta, jer je proizvodjac promijenio djelatnost.

Ti vjeruje u sta hoces, ali ja sam jedno 10 puta obilazio te aute, a povrh toga cak je i jedan oz zaposlenika potvrdio da je cijeli lager potopljen u poplavi jer je ocigleno sta se desilo (prvobitni izgovor zasto je 50 auta ocerupano je bio da idu na homologaciju - sto je glupost, po jedan tip/mode/motor, a ne svaki). Cak su se i slojevi natapecirunzima u gepeku na salonskim poceli razdvajati jer su bili natopljeni vodom.
Gorane zar nisi rekao da ti ides u ovlasteni servis??? Sad ispade da ides po otpadima.
goran16v

#111 Re: nov ili godisnjak/dvogodisnjak

Post by goran16v »

preludezalude wrote:
goran16v wrote:

Gorane zar nisi rekao da ti ides u ovlasteni servis??? Sad ispade da ides po otpadima.
Smijesan si...
em11r

#112 Re: nov ili godisnjak/dvogodisnjak

Post by em11r »

Mrsko mi listat i citat eventualne svadje opet ...

Ali nakon 2 godine neko da proda auto staro te 2 godine moze samo ako mu je zesca frka ili ako ga je lupao i tome slicno

Niko normalan nece prodati auto tek tako osim naravno kao sto neko rece na jednoj od tema "dobrih svaba koji skupocjena auta cuvaju u garazama i maltene ih ne voze da bi ih mogli prodat u sto boljem stanju nama bosnjama"
Post Reply