Omerta13 wrote:Za ove zeljne provoda sto su otisli u Zetru, necu puno pricati samo cu vam ilustrovati a vi izvucite zakljucak..
Neka vam je na cast!
Ovi sto porede ovo sa Dinom Merlinom sta je sa mozgom? Pjev'o bi i ja u bg da uzmem onakve pare i to je njegova privatna stvar, u svakom slucaju nismo mi granatirali njihov grad i ubijali njihovu djecu nego obratno tako da ne izjednjacavate agresore i ljude koji su branili svoje zivote i zivote sugradjana.
Nisu se nasi Šehidi borili za ovo danas
Aca Lukas
Moderator: _BataZiv_0809
-
Chuckie
#101 Re: Aca Lukas
- zateznistub
#102 Re: Aca Lukas
ovom gradu pod hitno treba jedan dobar povratak na fabricke postavke!
- Veliko Stopalo
#103 Re: Aca Lukas
pa kad je tako jarane. ne treba zhmiriti pred chinjenicama.potres_mozga wrote:Ti jarane malo previse kenjas po Sarajevu, i kada imas razlog, a i kada ga nemasVeliko Stopalo wrote:sarajevo grad dzhibera, a ovima shto se furaju da su urbani vrhunac su letu shtuke.grad mrtve energije, njegove ulice ne pokrechu, ljudi su usporeni i s prvim mrakom se sklanjaju u svoje kuche. tu ima mjesta za neko ochajavanje, kuknjavu, acu lukasa ali za neshto zheshche ne postoji potencijal. postoji eventualno za sevdalinku ali i za nju treba plemenitost koja ischezava, r'n'r je bunt a u sarajevu se niko ne buni. ono malo urbanih se zavlachi po kojekakvim rupama koje ustvari liche na katune, i u koje takodje dzhibra sve vishe zalazi.
zna se shta je mainstream, ekskluziva.ba u kombinacija sa turbo-vjernicima, savrshena kombinacija.
I sta fali bendu Letu stuke?
a letu shtuke... simpatichna pop grupica.
-
Gentleman5001
#104 Re: Aca Lukas
Reset system 
- burekdzijabezmesa
#105 Re: Aca Lukas
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nisu to Bošnje to su Balije. Oni vole te sado-mazo pjevače, vole živjeti u peksinluku, ne smeta im nered u životu, gradu državi. Ne smeta im ni snijeg na ulicama, vole te teretno bi-turbo izvođače, groze se Deda mraza, kunu se Allahom za svaku sitnicu pa i onda kada izgube na kladionici. E to ti je Balija.CVIKERASH wrote:Bas bude veselo kad Bosnje za Bajram pocni skakati uz Sinana,Janu,Acu i ostale...
u poređenju sa sadržajem ovakvih postova, koncert ovog Ace i njemu sličnih u Sarajevu je mala maca
- Drvosjeca iz Dejcica
#106 Re: Aca Lukas
Ja nisam nikome rekao da je takav samo sam opisao dio ljudi svoje nacije sa kojima na žalost živim. Ali vjeruj da radim aktivno na tome da ih napustim jednom za uvijek, vjerujem da će se osjećati komotnije.burekdzijabezmesa wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nisu to Bošnje to su Balije. Oni vole te sado-mazo pjevače, vole živjeti u peksinluku, ne smeta im nered u životu, gradu državi. Ne smeta im ni snijeg na ulicama, vole te teretno bi-turbo izvođače, groze se Deda mraza, kunu se Allahom za svaku sitnicu pa i onda kada izgube na kladionici. E to ti je Balija.CVIKERASH wrote:Bas bude veselo kad Bosnje za Bajram pocni skakati uz Sinana,Janu,Acu i ostale...
u poređenju sa sadržajem ovakvih postova, koncert ovog Ace i njemu sličnih u Sarajevu je mala maca
-
ZAGORS
#107 Re: Aca Lukas
Sada su svi veliki patriote, vijernici a za Bajram idu na bazene i diskoteke Sinanu, Mitru, Aci... u čemu naravno nema ništa lošeg, ali se onda ne mojte praviti ono što niste !
- Jedinstvo_Manchester
#108 Re: Aca Lukas
znači kupio si uže, sad samo vrbu tražišDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Ja nisam nikome rekao da je takav samo sam opisao dio ljudi svoje nacije sa kojima na žalost živim. Ali vjeruj da radim aktivno na tome da ih napustim jednom za uvijek, vjerujem da će se osjećati komotnije.
-
Gentleman5001
- So What!
#110 Re: Aca Lukas
Imam i ja priajtelja koji slušaju turbo folk to nije razlog da se ne družim sa njima, ali brat bratu da mogu da biram prije bih se družio sa nekim s kime dijelim muzički ukus. Ustvari teško je biti probirljiv u našem društvu.Nota wrote:Pa vezano za alkohol narodna muzika i alkohol idu skupa,sto i kao nemam pojma.
Rock i alkohol isto tako idu skupa sto i kao nemam pojma.Dobar dio muzicara je i umor od alkohola i droge.
Tuce se dese na svakom koncertu,svirci ili bilo kakvom okupljanju gdje 10 i vise hiljada dusa.
Meni na pamet ne pada da ja kazem svom haveru,dobrom haveru eee drug zaboravi na nase prijateljstvo ti ides nocas na Deep Purple.
Svijetu treba vise tolerancije,rokaju se i svadjaju oko religije,fudbalskih timova,nafte i zeljeza jos samo treba da se i oko muzike pocnu ubijat i
Stvar je u tome što rata zbog muzike i ne smije biti, ali turbo folk ti je bio soundtrack za neše ratove iz devedesetih. Evo naprimejr ja ne slušam jazz, blues, operu i šta ti ja znam. Nisam neki fan ni sevdalinke, a ni prave narodne muzike, ali ja to poštujem. Smatram to umjetnošću i način izražavanja. Npr. Šaban Šaulić je po meni dobar umjetnik sa poprilično dobrim glasvnim sposobnostima kao i Haris Džinović, a o Bešliću da ne govorim. Problem je što i narodna muzika kao prava narodna muzika izumire te je mijenjaju ovi dizelaši. Zašto se niko nije bunio protiv koncerta "Tri kralja" u Zetri, zato jer narod poštuje te muzičare.
- EmiRem
#111 Re: Aca Lukas
Od ovih 16 hiljada minimum 6 je bilo iz okolnih mjesta garant, da ne pricam da kol'ko ih je bilo iz Tuzle,Zenice,Mostara i ostalih ''gradova'', znas ono tipa ''Idemo na Acu Lukasa u Saraj'vo, poranicemo u 7 ujutro , hodat Ferhadijom, otic' u BBi , napravit jedno 34789 slika za FB galerije '' <3 Mi u Seheru <3'' , slikat se ispred McDonaldsa, pa onda navece Aca jupiiiiii''
Ne treba nama popis stanovnistva, samo napravi par ovakvih koncerata i eto ti popisa. Ovi ostali sto ne dodju zacas ce se prebrojati...
Ne treba nama popis stanovnistva, samo napravi par ovakvih koncerata i eto ti popisa. Ovi ostali sto ne dodju zacas ce se prebrojati...
- zateznistub
#112 Re: Aca Lukas
Ja sam neko ko se deklarise kao ateista, ali NIKAD ZA NIKAD za lijepi vjerski praznik ne bih i nisam otisao na takve igrokaze.ZAGORS wrote:Sada su svi veliki patriote, vijernici a za Bajram idu na bazene i diskoteke Sinanu, Mitru, Aci... u čemu naravno nema ništa lošeg, ali se onda ne mojte praviti ono što niste !
doduse i ne slusam te seljakluke.
- Jedinstvo_Manchester
#113 Re: Aca Lukas
Ne dolaze oni iz okoline vjeruj mi, oni su dosli 96 i pustili korjenje ko da su tu oduvjek. Tako meni jedan lik rođen u Goraždu doselio 96 u Sarajevo prosipa priču on fina gradska raja kulturica i tako to meni koji sam rođen na Jezeru.EmiRem wrote:Od ovih 16 hiljada minimum 6 je bilo iz okolnih mjesta garant, da ne pricam da kol'ko ih je bilo iz Tuzle,Zenice,Mostara i ostalih ''gradova'', znas ono tipa ''Idemo na Acu Lukasa u Saraj'vo, poranicemo u 7 ujutro , hodat Ferhadijom, otic' u BBi , napravit jedno 34789 slika za FB galerije '' <3 Mi u Seheru <3'' , slikat se ispred McDonaldsa, pa onda navece Aca jupiiiiii''
- Edin H.
#114 Re: Aca Lukas
Pa sta onda pricaszateznistub wrote:Ja sam neko ko se deklarise kao ateista, ali NIKAD ZA NIKAD za lijepi vjerski praznik ne bih i nisam otisao na takve igrokaze.ZAGORS wrote:Sada su svi veliki patriote, vijernici a za Bajram idu na bazene i diskoteke Sinanu, Mitru, Aci... u čemu naravno nema ništa lošeg, ali se onda ne mojte praviti ono što niste !
doduse i ne slusam te seljakluke.
Jedino znam da je nekakva hablecina, da se druzio sa nekim kriminalcima, pa da je imao problema, valjda voli smrknuti.
- Mali_Vuk
#115 Re: Aca Lukas
Edin H. wrote:
Pa sta onda pricas, ja znamne ni kakvu muziku taj frajer pjeva.
Jedino znam da je nekakva hablecina, da se druzio sa nekim kriminalcima, pa da je imao problema, valjda voli smrknuti.
- burekdzijabezmesa
#116 Re: Aca Lukas
šta tebi smetaju ljudi koji žive u Mostaru, Tuzli, Zenici itd.( i što je ono gradovi pod znacima navoda šta to nisu gradovi ili šta )pa dođu ovdje na neki bilo koji koncert?EmiRem wrote:Od ovih 16 hiljada minimum 6 je bilo iz okolnih mjesta garant, da ne pricam da kol'ko ih je bilo iz Tuzle,Zenice,Mostara i ostalih ''gradova'', znas ono tipa ''Idemo na Acu Lukasa u Saraj'vo, poranicemo u 7 ujutro , hodat Ferhadijom, otic' u BBi , napravit jedno 34789 slika za FB galerije '' <3 Mi u Seheru <3'' , slikat se ispred McDonaldsa, pa onda navece Aca jupiiiiii''
kakva je to nova podjela ?
šta je slijedeće? mojne s njima oni su s ChVille i slušaju Acu, hm?
- O'zone
- Globalni moderator
#117 Re: Aca Lukas
Tješi se tješiEmiRem wrote:Od ovih 16 hiljada minimum 6 je bilo iz okolnih mjesta garant, da ne pricam da kol'ko ih je bilo iz Tuzle,Zenice,Mostara i ostalih ''gradova'', znas ono tipa ''Idemo na Acu Lukasa u Saraj'vo, poranicemo u 7 ujutro , hodat Ferhadijom, otic' u BBi , napravit jedno 34789 slika za FB galerije '' <3 Mi u Seheru <3'' , slikat se ispred McDonaldsa, pa onda navece Aca jupiiiiii''
- Platformas
#118 Re: Aca Lukas
M10A4EVER wrote:Zaboli me pajdo bolan ko je bosnjak, ko srbin, a ko japanac! Ko je to pomenuo uopste?Platformas wrote:M10A4EVER wrote:Porediti Dinu Merlina i "ovog" na muzickoj i bilo kojoj drugoj osnovi je...![]()
![]()
Jest vala, Dino je najveći bošnjački umjetnik, više bošnjački nego umjetnik.
Pakaš**2
Čovjek koji je hiljadu puta pljun'o pa poliz'o, plagijator i licemjer.![]()
Ali vidim da je to glavna stvar (kao i po pitanju bilo kojeg drugog zivotnog aspekta), kod tebe i ogromne vecine ovdje! To da Merlin ima pola pjesama koje su plagijati, ok je, pljuje pa lize, dobro i to stoji, ali porediti sve to kako zvuci kod njega i ovog smeca ja za "grohotom se nasmijati"! Pa ljudi, covjek je deklarisani narkoman, sljam, neko ko konstantno ima javne ispade i teski primitivac,a sve mu se to lijepo i "manifestuje" kroz nastupe "muzike" koju prodaje "ispranim mozgovima".
Ja znam da vama to ne smeta, u suprotnom ga ne bi branili k'o da vam je brat rodjeni, ali ponavljam, porediti ga sa Dinom Merlinom...![]()
![]()
Ne branim nikog, ja pljujem oba umjetnika
Meni se više smije kako se lagano deceniju i po puši Dinina priča o srbima, ono bolestan narod, nikad otić tamo bla, bla, bla. Ode tamo, vrati se i opet krene zaštita lika i djela jer im je eto uzeo pare
Principijelni hadžija
Ako je opet tebi bolje njegovo licemjerstvo nego ti javni ispadi ovog drugog onda ok, meni je to sve u pet deka.
Realno i srbi su ispali magarci jer su otišli na koncert liku koji ih smatra bolesnim i koji je rekao da im nikad neće pjevat, al valjda nam je ta glupost svima zajednička.
Kome Dino plasira svoju mjuzu do ispranim mozgovima?
-
Ripicipi
#119 Re: Aca Lukas
Ako vec kao zelis biti realan, onda izoluj stvari koje ti se ne svidjaju i njih navedi, a ne generazlizuj i ne pljuj po citavom gradu i njegovim stanovnicima.Veliko Stopalo wrote:pa kad je tako jarane. ne treba zhmiriti pred chinjenicama.potres_mozga wrote:Ti jarane malo previse kenjas po Sarajevu, i kada imas razlog, a i kada ga nemasVeliko Stopalo wrote:sarajevo grad dzhibera, a ovima shto se furaju da su urbani vrhunac su letu shtuke.grad mrtve energije, njegove ulice ne pokrechu, ljudi su usporeni i s prvim mrakom se sklanjaju u svoje kuche. tu ima mjesta za neko ochajavanje, kuknjavu, acu lukasa ali za neshto zheshche ne postoji potencijal. postoji eventualno za sevdalinku ali i za nju treba plemenitost koja ischezava, r'n'r je bunt a u sarajevu se niko ne buni. ono malo urbanih se zavlachi po kojekakvim rupama koje ustvari liche na katune, i u koje takodje dzhibra sve vishe zalazi.
zna se shta je mainstream, ekskluziva.ba u kombinacija sa turbo-vjernicima, savrshena kombinacija.
I sta fali bendu Letu stuke?
a letu shtuke... simpatichna pop grupica.
Zanimljivo kako nista nista normalno o Sarajevu nisi napisao kako si se registrovao, sve se svodi na pljuvacinu svega i svacega.
Zar je moguce da u Sarajevu nista ne valja?
- MedenoSrce
#120 Re: Aca Lukas
samo nekad bilo sramota a danas obraza nema guzici se ne boji
- Dasi
- MedenoSrce
#122 Re: Aca Lukas
zato nam lavovi skapaše od gladi
- Joker88
#123 Re: Aca Lukas
Sta je s tobom?!EmiRem wrote:Od ovih 16 hiljada minimum 6 je bilo iz okolnih mjesta garant, da ne pricam da kol'ko ih je bilo iz Tuzle,Zenice,Mostara i ostalih ''gradova'', znas ono tipa ''Idemo na Acu Lukasa u Saraj'vo, poranicemo u 7 ujutro , hodat Ferhadijom, otic' u BBi , napravit jedno 34789 slika za FB galerije '' <3 Mi u Seheru <3'' , slikat se ispred McDonaldsa, pa onda navece Aca jupiiiiii''
Svim stanovnicima BiH je DOZVOLJENO doci u Sarajevo i nek se slikaju koliko zele....
- Platformas
#124 Re: Aca Lukas
Je li ovo pokušaj da se relativizuje zločinEmiRem wrote:Od ovih 16 hiljada minimum 6 je bilo iz okolnih mjesta garant, da ne pricam da kol'ko ih je bilo iz Tuzle,Zenice,Mostara i ostalih ''gradova'', znas ono tipa ''Idemo na Acu Lukasa u Saraj'vo, poranicemo u 7 ujutro , hodat Ferhadijom, otic' u BBi , napravit jedno 34789 slika za FB galerije '' <3 Mi u Seheru <3'' , slikat se ispred McDonaldsa, pa onda navece Aca jupiiiiii''
Kao ono, jesmo mi sarajlije ispali seljaci, napunili smo dvoranu al bilo je i dosta raje iz Tuzle, Zenice....
Oni su još gori, jer čim su vidjeli veliki grad(njihovi gradovi su sela) krenuli da se slikaju, da se mogu kurčit po Fejsbuku.
Ipak, Sarajevo ima Mekdonalds, treba to iskoristit
- jasko_ba
#125 Re: Aca Lukas
Dabogda vam niko ne dolazio vise
Usput, glavna organizacijska sila postali borci. Dajte im dostavite vise ta sva imena, pa da znamo ko smije, a ko ne smije gostovati po sarajevu.
Smijesni ste vise, i ja bih volio da dodju i Prodigy i Coldplay, al znam da od toga nece biti nista. Medjutim, imam dosta raje koja slusa i lukasa i sabana i halida i opet mi bude drago kad oni to isprate jer uzivaju u tome. Ovdje pokusavate napravti neki lazni sarajevski elitizam, popustite vise.
Usput, glavna organizacijska sila postali borci. Dajte im dostavite vise ta sva imena, pa da znamo ko smije, a ko ne smije gostovati po sarajevu.
Smijesni ste vise, i ja bih volio da dodju i Prodigy i Coldplay, al znam da od toga nece biti nista. Medjutim, imam dosta raje koja slusa i lukasa i sabana i halida i opet mi bude drago kad oni to isprate jer uzivaju u tome. Ovdje pokusavate napravti neki lazni sarajevski elitizam, popustite vise.