Kazna - radar

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
belfy

#101 Re: Kazna - radar

Post by belfy »

al ' najbolji dio je "ciganija prava", jer hvataju gdje ne vozis po zakonu... :lol:
banda jedna, ne mozes vise voziti ni mimo propisa i znakova!... :lol:
taureg71

#102 Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

jaooo mudrova i postivalaca zakona povraticu.. pravac 3 km a ogranicenje 50 na sat i sad guslajte 10 min tako.. uostalom u ovoj pi. anoj drzavi nemas 20% puta da mozes normalno voziti, sve neka ogranicenja, kazne, represija.. ljudi, organizujmo se protiv bande koja samo puni budget, uskoro ce kazne biti tolike da nece vecina imati para za gace a ne da vozi

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
condy

#103 Re: Kazna - radar

Post by condy »

channel10 wrote:Svaka ti čast ako si se izvukao :mrgreen:
Pa s obzirom na okolnosti ko prođe sa jednom kaznom nema razloga da mu bude krivo :D
KB9

#104 Re: Kazna - radar

Post by KB9 »

organizujmo se da vozimo sto brze umjesto pratimo zakone i ne budimo kaznjeni

pa ovo samo kod nas ima :lol:
taureg71

#105 Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

alooo je li shvatate za par dana koliko ce kazne iznositi??? ja razumem da. nas. deru u naselju jasno definisanom, ali u selendrama raznim sa 2 kuce i 3 babe je nedopustivo.. naravno, ne opravdAvam voznju nenormalno brzu ali vala vuci se ma putu ko mrtvi. yugo. ne razumijem... skidajte nasu patrolu, blicajte kad vidite radar, organizujmo se kad nas vec drzava ne stiti. od haraca

kafanski_covjek

#106 Re: Kazna - radar

Post by kafanski_covjek »

taureg71 wrote:alooo je li shvatate za par dana koliko ce kazne iznositi??? ja razumem da. nas. deru u naselju jasno definisanom, ali u selendrama raznim sa 2 kuce i 3 babe je nedopustivo.. naravno, ne opravdAvam voznju nenormalno brzu ali vala vuci se ma putu ko mrtvi. yugo. ne razumijem... skidajte nasu patrolu, blicajte kad vidite radar, organizujmo se kad nas vec drzava ne stiti. od haraca

sta ce biti za par dana?
condy

#107 Re: Kazna - radar

Post by condy »

belfy wrote:al ' najbolji dio je "ciganija prava", jer hvataju gdje ne vozis po zakonu... :lol:
Fakat prava ciganija. Hebe se njima dal voziš po zakonu, sto vise kazni to bolje...pa oni imaju normu koliko kazni moraju naljepit...Rs propada, zafalilo para pa udri po džepu....i to voziš po zakonu je otrcano i neiskusno, da si češće na cesti shvatio bi da ima muljaža oko znakova....imaš oganičenje 80 i voziš ti tako, i pored ceste se pojave dvije kuće za naše naseljeno mjesto i pojavi se tu negdje znak od 60 km/h i to samo u tom dijelu od nekih stotinjak metara, i sad ko ne vozi stalno tom cestom, on će naletit na taj znak, odma smanjit al oni murija metne radar po zakonu odma iza znaka, i tako love kad ti ukapiraš znak u tom momentu te radar lovi nemaš vremena bukvalno smanjit jedino da znaš cestu napamet...nije problem za divljake njima treba auto oduzet, problem je ovo, kad ljude režu za malo prekoračenje a takvih je najviše, i takvi su im stalne mušterije...vozi po propisu a znak stave na sunčanu stranu, direkt u njega cjeli dan sunce peče, kome ti ono bando :D
taureg71

#108 Re: RE: Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

condy wrote:
belfy wrote:al ' najbolji dio je "ciganija prava", jer hvataju gdje ne vozis po zakonu... [emoji38]
banda jedna, ne mozes vise voziti ni mimo propisa i znakova!... [emoji38]
Fakat prava ciganija. Hebe se njima dal voziš po zakonu, sto vise kazni to bolje...pa oni imaju normu koliko kazni moraju naljepit...Rs propada, zafalilo para pa udri po džepu....i to voziš po zakonu je otrcano i neiskusno, da si češće na cesti shvatio bi da ima muljaža oko znakova....imaš oganičenje 80 i voziš ti tako, i pored ceste se pojave dvije kuće za naše naseljeno mjesto i pojavi se tu negdje znak od 60 km/h i to samo u tom dijelu od nekih stotinjak metara, i sad ko ne vozi stalno tom cestom, on će naletit na taj znak, odma smanjit al oni murija metne radar po zakonu odma iza znaka, i tako love kad ti ukapiraš znak u tom momentu te radar lovi nemaš vremena bukvalno smanjit jedino da znaš cestu napamet...nije problem za divljake njima treba auto oduzet, problem je ovo, kad ljude režu za malo prekoračenje a takvih je najviše, i takvi su im stalne mušterije...vozi po propisu a znak stave na sunčanu stranu, direkt u njega cjeli dan sunce peče, kome ti ono bando :D
potpisujem... doslovce... banditima nista ne mogu, imaju kazni po 10-20k i dalje voze lole i je.e im se.. zato postene za. ebavaju,

taureg71

#109 Re: RE: Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

kafanski_covjek wrote:
taureg71 wrote:alooo je li shvatate za par dana koliko ce kazne iznositi??? ja razumem da. nas. deru u naselju jasno definisanom, ali u selendrama raznim sa 2 kuce i 3 babe je nedopustivo.. naravno, ne opravdAvam voznju nenormalno brzu ali vala vuci se ma putu ko mrtvi. yugo. ne razumijem... skidajte nasu patrolu, blicajte kad vidite radar, organizujmo se kad nas vec drzava ne stiti. od haraca

sta ce biti za par dana?
pa citas valjda novine tj slusas i gledas tv. a i visis na temi pa znas kolike ce kazne biti za par dana... nema ispod 100km za najminimalnije prekoracenje.. tolerancija 0%...pa da te vidim kad krenes od BL do Trebinja, realno se moze stici za 6 sati i to da ne ugrozavas nikoga a sad ce ti trebat 9

condy

#110 Re: Kazna - radar

Post by condy »

KB9 wrote:organizujmo se da vozimo sto brze umjesto pratimo zakone i ne budimo kaznjeni

pa ovo samo kod nas ima :lol:
pratimo znakove a ne zakone :D

A znakove nekad nije jednostavno upratit, em ga metnu negdje pored ceste do drveta ili kakve pumpe il ti vidiš znak, a pored znaka stoji radar i lovi, i ulovi te na 80 km/h nisi ni imao vremena spustit na 60 km/h a znak za ograničenje od 60 km/h stavili jer imaju do ceste dvije kuće...i tako imaš konkretno od zenice do broda, tih nazovi naseljenih mjesta koliko hoćeš. Stavi radar na 80 il što bi bilo najpoštenije na 90-100 pa onda snimaj :D ...ali ne manje bi kazni bilo drastično :)
kafanski_covjek

#111 Re: RE: Re: Kazna - radar

Post by kafanski_covjek »

taureg71 wrote:
kafanski_covjek wrote:

sta ce biti za par dana?
pa citas valjda novine tj slusas i gledas tv. a i visis na temi pa znas kolike ce kazne biti za par dana... nema ispod 100km za najminimalnije prekoracenje.. tolerancija 0%...pa da te vidim kad krenes od BL do Trebinja, realno se moze stici za 6 sati i to da ne ugrozavas nikoga a sad ce ti trebat 9

ne citam novine i ne gledam informativne programe...i de link za taj novi zakon sto stupa od Nove Godine
condy

#112 Re: RE: Re: Kazna - radar

Post by condy »

taureg71 wrote:
condy wrote:
belfy wrote:al ' najbolji dio je "ciganija prava", jer hvataju gdje ne vozis po zakonu... [emoji38]
banda jedna, ne mozes vise voziti ni mimo propisa i znakova!... [emoji38]
potpisujem... doslovce... banditima nista ne mogu, imaju kazni po 10-20k i dalje voze lole i je.e im se.. zato postene za. ebavaju,

Pa baš to...nekom treba kredit da ih otplati...nek se dokažu na banditima, nek naplate od njih. Meni prošle sedmice naljepili kaznu ispred šoping centra u Zenici. Pa to je privatni parking. Al lola ih poredao svima, a auta nikom ne smetaju, normalno parkirana, nije ocrtano da se tu može parkirat, ali ispred mene u istom redu ocrtano. Kakav baksuz nisam ni gledao jel ocrtano, vidim svi parkirani, znači u tom redu dozvoljeno je parkiranje deset auta, a moje jedanesto i meni kaznu naljepe,...inače tu love, ako nije ocrtano ljepe kazne a privatni parking... meni druga ove godine sve plaćene :D
taureg71

#113 Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

kafanski covjek: koristis net vidim, ukucaj u google tipa vise kazne u BiH uskoro i sl

taureg71

#114 Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

znam da je najniza kazna 100km a u naseljenom mjestu tipa za prekoracenje 11 km na sat 300 km aloooo... ko je lud??? plate africke a kazne Swedske.. ja jesam za postivanje zakona, ali ajmo prvo da srede puteve, postave nove znakove sa realnim ogranicenjima u 21.vijeku,a ne iz 1955.god koja jos vaze.. ljudi, ozbiljno shvatite i organizujmo se.. juce radar, proslo 5 auta prije i niko ne blica... kazna 40km ali uskoro ce biti ta ista 300 km pa da vas vidim sto cete mudrovati kako treba voziti 50 na sat jedno pola sata na pravcu gdje ogranicenje nikako ispod 70km na sat ne smije biti npr

belfy

#115 Re: Kazna - radar

Post by belfy »

condy wrote:
belfy wrote:al ' najbolji dio je "ciganija prava", jer hvataju gdje ne vozis po zakonu... :lol:
cek malo.. kako se hebe njih o zakonu kada te po istom kaznjavaju? sve i da imaju normu ne mogu te naljepiti ako vozis u granicama odredjenim znakovima i zakonom... valjda se tada lakse pozvati na RS... mogu i ja tako- evo: ko te jebe? vozis preko ogranicenja - kazna! meni, tebi i bilo kome. sto bi se ja drzao ogranicenja, da bi se ti pravio "normalan" da mozes tu ici brze? pa onda ti popijes kaznu, a ja ne, pa policija i zakoni ne valjaju? jebote mozak...

zakon je otrcan i ne valja, jos ga prave neiskusni... zato jer tebi to smeta, logicno, jel tako?
onako, kad smo vec u prijateljskom tonu- seres. ja u 12 godina voznje sam samo jednom dobio kaznu za prekoracenje brzine, ali tada sam to platio, i nisam plakao, jer mi je vrijeme bio jako bitno. znas ono: "vrijeme je novac..." eh, jedan jedini put kad sam platio cak ni novac nije bio u pitanju, nego nesto skuplje...

koji se klinac iko pokusava izvlaciti da policija radi nezakonito? ono - "sakrili radar", "tronozac"... pa sa tim nemas problema ako postuje saobracajne propise i zakon.
seoBIH

#116 Re: Kazna - radar

Post by seoBIH »

Ma to je neki klinac sigurno, tek polozio :) tipujem da nema vise od 20 godina i bijesnu masinu od 55kw.
taureg71

#117 Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

meni se cini da ovde vecina ljudi koji pravdaju divljanje sa radarima i otimacinu auto slabo isparkiravaju, tj malo ko vozi van grada?? niko ovde ne spori sa se divljaci na cestama kaznjavaju, ali ajmo srediti znakove i, puteve prvo!!!

Bakir1

#118 Re: Kazna - radar

Post by Bakir1 »

Ja presao 2700 za tri Dana po bih i radare opravdavam...
Kad meni koji volanam dan noc ne smeta ne znam sta dramite..
Vozis po ogranicenju i zivio prijatno koja sekirancija...
s@mson

#119 Re: Kazna - radar

Post by s@mson »

taureg71 wrote:znam da je najniza kazna 100km a u naseljenom mjestu tipa za prekoracenje 11 km na sat 300 km aloooo... ko je lud??? plate africke a kazne Swedske.. ja jesam za postivanje zakona, ali ajmo prvo da srede puteve, postave nove znakove sa realnim ogranicenjima u 21.vijeku,a ne iz 1955.god koja jos vaze.. ljudi, ozbiljno shvatite i organizujmo se.. juce radar, proslo 5 auta prije i niko ne blica... kazna 40km ali uskoro ce biti ta ista 300 km pa da vas vidim sto cete mudrovati kako treba voziti 50 na sat jedno pola sata na pravcu gdje ogranicenje nikako ispod 70km na sat ne smije biti npr

Za sta da se organizujemo???
Da li si ti normalan?
Da se organizujemo protiv Zakona koji bi trebao da smanji broj ljudskih zivota koji se izgube zbog slicnih tebi???
Ne mogu da vjerujem da ovakvih mozgova ima i da se javno oglasavaju...
FUJJJ...
taureg71

#120 Re: RE: Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

s@mson wrote:
taureg71 wrote:znam da je najniza kazna 100km a u naseljenom mjestu tipa za prekoracenje 11 km na sat 300 km aloooo... ko je lud??? plate africke a kazne Swedske.. ja jesam za postivanje zakona, ali ajmo prvo da srede puteve, postave nove znakove sa realnim ogranicenjima u 21.vijeku,a ne iz 1955.god koja jos vaze.. ljudi, ozbiljno shvatite i organizujmo se.. juce radar, proslo 5 auta prije i niko ne blica... kazna 40km ali uskoro ce biti ta ista 300 km pa da vas vidim sto cete mudrovati kako treba voziti 50 na sat jedno pola sata na pravcu gdje ogranicenje nikako ispod 70km na sat ne smije biti npr

Za sta da se organizujemo???
Da li si ti normalan?
Da se organizujemo protiv Zakona koji bi trebao da smanji broj ljudskih zivota koji se izgube zbog slicnih tebi???
Ne mogu da vjerujem da ovakvih mozgova ima i da se javno oglasavaju...
FUJJJ...
prvo ne mlati, nisam nikakav divljak za volanom, nikad ni blizu udesa da skrivim nisam bio, ali ako mislis da su sva ogranicenja normalna a pisana kad je fica bilo glavno vozilo onda ko je lud??? ne obracaj mi se, please... ima ovde ljudi koji kapiraju pricu, niko divljake ne opravdava zaista

taureg71

#121 Re: RE: Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

Bakir1 wrote:Ja presao 2700 za tri Dana po bih i radare opravdavam...
Kad meni koji volanam dan noc ne smeta ne znam sta dramite..
Vozis po ogranicenju i zivio prijatno koja sekirancija...
jel bar blicas kad vidis kerove sa radarima?? 3

Bakir1

#122 Re: Kazna - radar

Post by Bakir1 »

Kakvi kerovi?
Hajd malo preispitaj svoj odnos prema policiji
Blicam kada vidim normalnog lika, kada vidim da prema meni ide lubanja sa suncanim naocalama u sred decembra sa rukom na sred volana ne blicam.
taureg71

#123 Re: RE: Re: Kazna - radar

Post by taureg71 »

Bakir1 wrote:Kakvi kerovi?
Hajd malo preispitaj svoj odnos prema policiji
Blicam kada vidim normalnog lika, kada vidim da prema meni ide lubanja sa suncanim naocalama u sred decembra sa rukom na sred volana ne blicam.
sve to vidis sa 50-100 metara?? superman neki... kerovi policijski drotine koje otimaju raji pare a fukare koji imaju po 20000 km kazni zbog iste voznje pustaju da voze, jel sad jasno??? kaznjavaju obicne ljude a fukare joook..

insomnia78

#124 Re: Kazna - radar

Post by insomnia78 »

Najjaci argument je "metli znak na suncanu stranu" [emoji23]
Bakir1

#125 Re: Kazna - radar

Post by Bakir1 »

Ma jok eto ne vidim :lol:
Frustracije level pro...
Blicni u austriji ili u njemackoj...
Post Reply