Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
-LIBERO- wrote:Jbg. duboko sam protiv cijelog ovog kica oko Eurosonga, ali posto je Zoster upao u kombinacije (a neki su od njih moji drugovi ) go Zoster goooooo
Ako su ti drugovi, koliko je ova opcija realna da oni odu ? Je li stvarno nesto sto se moze uraditi ili je medijska prica ? Zar nije rok danas da se prijave ucesnice ES ?
Zoster je apsolutno ozbiljan. Ni fening im ne treba. A ne znam kakva je situacija za tu kotizaciju i koliko BHT treba uplatiti za to. Sve drugo Zoster i njihovi prijatelji, bi finansirali
Last edited by -LIBERO- on 15/12/2012 19:38, edited 2 times in total.
50.000 KM je potrebno izdvojiti za sudjelovanje na Eurosongu 2013. tj. kotizacija je 50.000 KM (i nasa je medju najnizim - Crna Gora npr. ima nizu i prosle godine je iznosila 23.000 eura). Svake godine je ova cifra drugacija, a na nju utjece niz faktora.
Uz ovo ide smjestaj (koji je skup jer traje vise od 10 ili 15 dana zbog proba koje krecu dosta rano), spot (koji je obavezan), promocija, scenski natup itd.
Po meni ispravna odluka, ako ni zbog drugog, jer vec duze vrijeme, 7-8 godina, nemamo ikakvu produkciju zabavne muzike, svelo se na Laku i Armina Muzaferiju
Gledan na ovom balkanmediji, stancaju solidne spotove i pjesme Kosovari, na mjesecnoj bazi bar 3-4 visokobudzetna spota, nije im losa ona adelina Tahiri, u Hrvata vec duze vrijeme suša kvaliteta, Srbi s vremena na vrijeme izbace koji solidan hit.
Da je pravde, i da naravno ucestvuje, ja sam za portugal, tako melodican jezik, Ai Se Eu Te Pego !
Svaka cast Zosteru, ali 1000% BHRT nece dozvoliti ni Zosteru, ni FaceTV niti bilo kome da organiziraju ili predstavljaju BiH 2013 u SveCkoj......ljudi vec potrosili ili podijelili lovu namijenjenu za Eurosong2013
mirz_a wrote:kao izgovor im teska ekonomska situacija, nemaju ljudi sta da jedu, pa da vidim te koji ce parama od eurosonga nahraniti gladne
A odakle tacno informacija da pare hoce da daju siromasnima? Ja koliko sam upucena pare ce se "iskoristiti za poboljsanje programa" (tj. dio novca koji imaju).
Last edited by Ambrozija on 15/12/2012 23:42, edited 1 time in total.
mirz_a wrote:kao izgovor im teska ekonomska situacija, nemaju ljudi sta da jedu, pa da vidim te koji ce parama od eurosonga nahraniti gladne
A odakle tacno informacija da pare hoce da daju siromasnima? Ja koliko sam upucena pare ce se "iskoristiti za poboljsanje programa" (tj. dio novca koji imaju).
ta gospoda koja je govorila ipred BHRT, navela je kao razlog neodlaska na eurosong losu ekonomsku situaciju, i kako je puno gladnih, po nekoj logici pare su ustedjene za njih, a ako je tako kako ti kazes, trebali su reci da je postojeci program los te da je to prioritet.
ta gospoda koja je govorila ipred BHRT, navela je kao razlog neodlaska na eurosong losu ekonomsku situaciju, i kako je puno gladnih, po nekoj logici pare su ustedjene za njih, a ako je tako kako ti kazes, trebali su reci da je postojeci program los te da je to prioritet.
Koliko sam ja shvatila, to je receno u smislu kakvu bi sliku poslali o sebi da organizuju nesto tako skupo dok je zemlja u ovakvoj situaciji u kakvoj jeste, i da ce dio novca koji su uspjeli skupiti za Eurosong, radije iskoristiti za poboljsanje programa.
EDIT: Nasla sam ovo sa eurosong.hr:
Za najčitaniji bosanskohercegovački portal potvrdila je to i šefica bosanskohercegovačke delegacije na Eurosongu, Lejla A. Babović kazavši kako bi “bilo suludo očekivati da, u situaciji kada postoje ljudi koji nemaju što jesti, novac trošimo na Eurosong”, te obećala sredstva koja su prvobitno bila planirana za tu namjenu preusmjeriti u neke druge, navodno isplativije televizijske projekte.
Sto se mene tice, pametnije bi im bilo da pare uloze u digitalizaciju, ovo ja bruka i sramota, BH drzavna televizija, sa sramotnim kvalitetom slike!
A ovo sa Zosterom, ako su oni tu zaista iskreni i ne zajebavaju se, ja bi ih pustio, ako su Zosterovci u tome vidjeli priliku za reklamu benda