Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Elegance: serijski KESSY, tempomat, stražnji parking senzori, LED stražnja svjetla
Elegance Plus: serijski parking senzori naprijed i nazad i pomoć pri parkiranju (parking assistant), grijano prednje staklo (šoferšajba), 17" kotači, hill holder, senzor tlaka u gumama, i Maxi Dot u boji
Nisam ja ni rekao da je cijena za nase trziste, pored toga vidi se da su cijene u krunama, ali ocigledno po forumu visi dosta dezurnih maloumnika koji samo cekaju da nekom kontru spucaju...
Postavio sam cisto iz razloga da se vide neke okvirne cijene, po trenutnom cijenovniku sadasnja Octavia je u Češkoj skuplja za 5000 KM, sa nekim minimalnim razlikama u opremi u korist Česa.
Seherovac wrote:Nisam ja ni rekao da je cijena za nase trziste, pored toga vidi se da su cijene u krunama, ali ocigledno po forumu visi dosta dezurnih maloumnika koji samo cekaju da nekom kontru spucaju...
Postavio sam cisto iz razloga da se vide neke okvirne cijene, po trenutnom cijenovniku sadasnja Octavia je u Češkoj skuplja za 5000 KM, sa nekim minimalnim razlikama u opremi u korist Česa.
da si ovu informaciju stavio uz cjenovnik, to bi imalo smisla
Seherovac wrote:Nisam ja ni rekao da je cijena za nase trziste, pored toga vidi se da su cijene u krunama, ali ocigledno po forumu visi dosta dezurnih maloumnika koji samo cekaju da nekom kontru spucaju...
Pa dobro, mislim da je trenutni Elegance sa tim motorom kad je tek izasao bio neke 2-3 milje jeftiniji, ali kod nove octavie elegance je daleko bogatiji od trenutnog ...
Koliko ce kostati ne znam na kraju krajeva u ovome trenutku dok modela jos uvijek nema u prodaji to nije ni bitno, koliko sam upratio ovo sa prve slike Driver Alert, odosno sistem za detekciju umora vozaca ce ici serijski a koliko i vidite sami svi dosadasnji paketi su puno bogatiji, tako da bih se cak usudio i reci da Elegance nove Octavie moze parirati L&K ove sadasnje, ne kazem da je jedanko bogat, moze parirati...
PS: Koliko sam nacuo vec od drugog paketa opreme po jacini serijski dolazi radio sa touch screenom kao kod golfa VII.
To je park pilot, a to kod vrata mozda je bezveze uradjena grafika cisto da se vidi, uglavnom smanjis brzinu auta u podrucju parkinga, i on pocne skenirati senzorima prazna mjesta i mjeri ih koje je dovoljno veliko da se parkira, kada ga nadje ti samo ubacujes u brzinu i pustas kvacilo i regulises gas kod manuelca, a kod automatika prebacujes iz D u R itd. Uglavnom pored park pilota za bocno parkiranje koji je do sad jedino bio dostupan, sada je moguce da se i parkira regularno u rikverc kako je prikazano na zadnjoj slici.
Ubacili koji gadget bez kojeg se moglo ko i dosad, a cijena će otić 6-7000 gore...Al nisu jedini, sad je jasno da je to politika cijelog koncerna jer je i VW sa Golfom skočio znatno sa cijenom u odnosu na prošle modele, Seat sa Leonom, a evo sad i Škoda sa Octaviom. Nikad tezih godina, a ovi bedaci dižu cijene ccc
A to jeste, ali cinjenica je da je nova Octavia po svemu klasu vise, ne uzimajuc u obizir i te dimenzije, to je za mene ne bitno, nego ukupnog dozivljaja auta, estetike te i liste dodatne opreme koja je poprilicno narasla... Jeste skuplje, ali su i paketi opreme bogatiji u sustini tu je to negdje.
Mislim da nema potrebe za takvim komentarima... Ni u jednom svome postu nisam spomenuo ni jedno drugo auto niti rekao da je Octavia bolja od bilo kojeg drugog auta, ako imas sta pametno reči na temu Bujrum...
Ja ne sporim da će nova Octavia bit bolje auto nego prethodna, ali primaknuće se cijenom opasno, recimo Opel Insigniji pa i Passatu možda i tu Škoda gubi gadno. Cijeli niz godina im je recept za uspjeh bio niska cijena + pouzdanost i dizajn, a sad se cijena mjenja i ko zna sad na šta će to sve izaći. Ali je činjenica da cijeli koncern diže cijene u doba kad to ne bi trebali radit, zaboravimo sad na BiH, cijela Europa se guši u krizi i nezaposlenosti a ovi stavljaju rekordne cijene na svoje modele.
Nije im dovoljno što je prodaja auta u 2012 bila najgora još od 1983 god. Vidićemo na šta će 2013 izaći
Shema svjetala:
Octavia Active (najslabiji paket opreme):
Ambition paket(srednji paket opreme)
Elegance paket(pretposljedni paket opreme pod prepostavkom da postoji i L&K paket opreme)
Neće oni ništa izgubiti, ne brinite se...Za one sa plićim džepom tu je Rapid, koji će vrlo lako naslijediti prodajne brojke Octavie...Naravno, kupit će je oni koji se mogu pomiriti sa tim da je najjači motor od 122 KS...