Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bjelave wrote:e
Ko kaze da je trebalo prihvatiti HDZeove zahtjeve? Mislim da se je moglo i trebalo mudrije pregovarati prvenstveno sa Ljubicem a bez jeftinog licitiranja sa HSP i Ljiljanovicima. Kao sto vidis to je zavrsilo sa totalnom katastrofom. Da se je napravio deal sa brojakama i slovima zasta je postojala mogucnost odmah nakon izbora sve bi islo u drugom smjeru. Stvar je propala zbog ego tripa ZL i njegovih zahtjeva da dobije mjesto predsjedavajuceg vijeca ministara, pa onda trgovina oko ministra spoljnih poslova..
A u cemu je danas sustina problema, barem onako kako ga je vidim, mislim da sam objasnio u postu.
Koliko vidim svo to vase nacionalisticko nadmudrivanje vas je totalno sludilo. Nalazite se u gabuli iz koje se izlaz nimalo ne nazire.
Kad se procitaju vasi zadnji postovi vidi se da koliko god planovi koji su se pravili bili tupi, ni planovi sta raditi nisu nista bolji. Ne bih da budem patetican, ali zaista obican covjek ne figurira u svemu.
A Kako figurira "Drzava za Covjeka"?
Nisi ti patetican, ti si mali vjerni pionir koji pokusava kopirati velikog vodju i a to je arogancija bez pokrica o cemu svjedoci i ovo gore napisano.
bjelave wrote:
Ko kaze da je trebalo prihvatiti HDZeove zahtjeve? Mislim da se je moglo i trebalo mudrije pregovarati prvenstveno sa Ljubicem a bez jeftinog licitiranja sa HSP i Ljiljanovicima. Kao sto vidis to je zavrsilo sa totalnom katastrofom. Da se je napravio deal sa brojakama i slovima zasta je postojala mogucnost odmah nakon izbora sve bi islo u drugom smjeru. Stvar je propala zbog ego tripa ZL i njegovih zahtjeva da dobije mjesto predsjedavajuceg vijeca ministara, pa onda trgovina oko ministra spoljnih poslova..
A u cemu je danas sustina problema, barem onako kako ga je vidim, mislim da sam objasnio u postu.
Ti to ozbiljno ? O mudrim pregovorima sa brojkama i slovima. Pa bolan, živio ja i tada u Bosni i Hercegovini, još me pamćenje služi, a vjerujem da nisam jedini koga pamćenje služi.
Tja........partija je važnija od države, omiljena bošnjačka sintagma .
bjelave wrote:
Ti to ozbiljno ? O mudrim pregovorima sa brojkama i slovima. Pa bolan, živio ja i tada u Bosni i Hercegovini, još me pamćenje služi, a vjerujem da nisam jedini koga pamćenje služi.
Tja........partija je važnija od države, omiljena bošnjačka sintagma .
Procito si me. Ti si mudar lik. Puno srece sa Komsicem.
Ovo isto kao da sam ja napisao. Jebo te, imam klona
Samo bih dodao da je tada Klempo haman "plakao i molio" Zlaju da ipak prihvati HDZ, ali ovaj nije htio ni čuti, a sam Klempo nije imao dovoljno snage da se izbori, jer ipak je Zlaja vodio glavnu riječ. I onda HDZ uzvraća na ovo zalaganje Klempe, podrškom svom dojučerašnjem krvniku u obračunu sa HDZ-ovim starim saveznikom. Pa ovo je sve kao scenario iz jedne pravo loše sapunice...
Klonu, i meni je palo napamet dok sam pisao post da je Klempo molio ZL da ne eliminira Hadzeove. Medjutim, kad god spomenes SDA, kako ovdje na forumu postoji krajnja netolancije prema istima, u bilo kakvom pozitivnom kontekstu, makar to bilo usputno, to diskusiju odvede na sporedan kolosijek pa sam to namjerno izostavio.
Nasa tragedija je da Klempo i onakav nikakav SDA imaju vise takta i politickog nerva od ovih ljevicara, liberala, navodnih kozmopolita i satro urbanih likova. Zato smo i dospjeli ovdje gdje danas jesmo.
Ova epizoda sa SDPom, Lagumdzija tu nije bitan jer je posljedica a ne uzrok, je jednostavno dokazala, sto je porazno, da jednostavno nemamo kvalitetne ljude i da kao drustvo nemamo srednju klasu, niti akademsku zajednicu koja bi mogla poroditi i nositi nekakvu normalnu, civiliziranu gradjansku partiju.
To je jednostavno tako i ovakav SDP je za to najbolji dokaz.
Opet se "preklapamo"
Kljujić je jednom lijepo opisao Lagumdžiju kao najveće zlo koje je pogodilo BiH od rata na ovamo. Što najveće zlo? Pa čovjek je ubio opoziciju, ubio vjeru u ljudima da neko može nešto promijeniti i betonirao stereotip "svi su isti".
Ipak, ne mislim da nemamo kvalitetne ljude. Nije da se rasipamo njima, ali ih ima. Samo, kako se ona knjiga zove - "Bosna u raljama KOS-a", svi ti dušmani su se sručili na patriotske snage i jednu po jednu perfidno "odtrijeljivali"... Ako kriminaliziraš svakog bosnjačkog političara, praviš stalnu tenziju među njima, i okrećeš ih jedne protiv drugih umjesto da ih pokušaš ujediniti oko zajedničkog cilja - jaka država, time unosiš smutnju, beznađe, dezorijentisanost u ljude. Narod se počinje gubiti, ne zna kome da vjeruje, u koga da sumnja. U takvom jednom haosu samo dušmani BiH profitiraju (baš kao '92 i '93). Ali to ne može vječno trajati. Prije ili kasnije neminovno dolazi do revolta, buđenja i ako dušmani ne iskoriste to limitirano vrijeme potpunog haosa da ostvare svoje ciljeve slijedi slabljenje pritiska i "osvještavanje" masa. Eh tu već čeka druga zamka-ko će iskoristiti taj revolt i "osvještavanje" masa i na koji način.
Na kraju krajeva rezultati ankete govore da je do buđenja došlo
Normalno da su svi isti. Dodik ne negira genocid u Srebrenici od jučer. Negirao ga je i onda kada je SDA sklapala koalicije sa njim. Sklopili bi oni i sada ali su ih ovi uhljupi prešišali.
Kakva je razlika između koalicija sa ratnim zločincima Krajišnikom ili Maksimovićem sa kojim je nekada koalirala SDA ili ovim sadašnjim SDS-om sa zločincem Kličkovićem?
Nema razlike...Fotelje i principi očigledno ne staju u istu rečenicu. Dakle šta se moglo očekivati od Lagumdžije foteljaša..
Sasvim sam siguran - da je opstala koalicija SDP-SDA čuvena MITA grupa ne bi otvarala ove teme - ne bi bilo potrebe...
Fahraonova prorocnstva su se pocela ostvarivati, obeca nam ZOI 2022 a kao korak u tom smjeru dobismo organizaciju onih mladih evropskih igara 2017 godine (iako nam Fahro samo koju heftu na vlasti bijase), za pocetak cemo imati autoput sa tri trake (+pomocna) u svakom smjeru, a kroz koju godinu njegovog mandata bice i svih sesnest obecanih, mocemo mi sa jakim sportskim golfovima dvojkama GTI na cetri lijeve organizovati utrke, a mozemo nadmasiti one u Behrainu na slijedeci nacin. Oni blokiraju ceste za Formulu 1 i zabrane saobracaj, a mi cemo moci komotno ograditi dvije krajnje trake oko Sarajeva (obilaznica), izmedju ostaviti dvije trake za tamponski prostor, a opet sasvim normalno koristiti 4 trake za normalan saobracaj dok se vozi pomenuta utrka. To je bolje od Ginisa.
lagumdzija je politicki mrtav.
pitanje je da li postoji bilo ko u sdp'u da spasi partiju od totalne propasti ?
ili ce svi zajedno ssa njim u ponor ici ?
valterbranisarajevo wrote:Normalno da su svi isti. Dodik ne negira genocid u Srebrenici od jučer. Negirao ga je i onda kada je SDA sklapala koalicije sa njim. Sklopili bi oni i sada ali su ih ovi uhljupi prešišali.
Kakva je razlika između koalicija sa ratnim zločincima Krajišnikom ili Maksimovićem sa kojim je nekada koalirala SDA ili ovim sadašnjim SDS-om sa zločincem Kličkovićem?
Nema razlike...Fotelje i principi očigledno ne staju u istu rečenicu. Dakle šta se moglo očekivati od Lagumdžije foteljaša..
Sasvim sam siguran - da je opstala koalicija SDP-SDA čuvena MITA grupa ne bi otvarala ove teme - ne bi bilo potrebe...
Ma Dodik nije uvijek u krivu, a jednom je lijepo objasnio - na državnom nivou nema nikakvih programskih koalicija samo prosta matematika. Jedini način programske koalicije na državnom nivou jeste da se prihvati program srpske politike (ex SANU) i uništavanje BiH. I oko tog programa se nova šestorka očito i okupila.
Svi koji su koalirali sa SDS-om i SNSD-om ranije (pa i SDA većim dijelom svog djelovanja) su bili u prostoj matematičkoj koaliciji sa "drugom stranom", ali u programskoj koaliciji sa strancima i reforme su se gurale. Ovi sada su nažalost (SDP i SBB) ušli u matematičku koaliciju sa strancima, a u programsku sa Dodikom...
valterbranisarajevo wrote:SDP ne može spasiti više niko jer nema ko...
Tamo "ljudi" više ne žive, već samo obične p.... i klimoglavci, bez ijednog pršljena da se usprave i kažu dosta. Ili jednostavno iskreno misle da je sve ovo dobro, što je još gore...
VIJESTI IZ BIH Moon: Svaki sistem se može promijeniti, ako se ne poštuje volja birača
Politički lideri su izabrani da provode volju građana koji su ih birali, tako da se svaki sistem može srušiti i promijeniti ako se ne poštuju te želje, izjavio je ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Patrick S. Moon.
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Američki diplomat kaže da su građani ti koji mogu promijeniti stanje, ali promjena počinje malim koracima.
Moon je za bijeljinsku BN televiziju rekao da je korupcija ogroman problem s kojim se suočava gotovo svaki građanin BiH. Smatra i da se građani moraju odlučnije boriti protiv korumpiranih ljudi i institucija.
"Građani se suočavaju s korupcijom u obrazovanju, zdravstvu, pravosuđu i to u mnogome narušava temelje ove države. Shvatio sam da građani smatraju da korupcija kreće od samog vrha i ide sve do najnižijih nivoa vlasti. Svaki put kada se sastanem s nekim od političara, istaknem problem korupcije kao ogromnu kočnicu napretka ove zemlje. Želim da ohrabrim sve građane da otvoreno progovore o ovom problemu, da traže od političara konkretne akcije i dokaze borbe protiv korucije, ne samo prazne priče", rekao je američki ambasador.
Moon je dodao da svaki sistem koji ne poštuje volju onih koji mu daju legitimitet, može da se promijeni.
"Ali, ja to ne mogu promijeniti, građani mogu. Građani se mogu okupiti, protestovati, mogu pisati pisma Vladi, studenti se mogu organizovati, kao prije devet mjeseci kada su se okupili u Banjoj Luci. U zdravstvu, mogu reći doktorima, sestrama: "Ne želim da dajem mito da bih dobio zdravstvenu njegu". Čitav sistem se može srušiti i promijeniti, ali to počinje malim koracima i svi moraju učestvovati, kazao je ambasador SAD-a.
Podvukao je da su promjene uvijek moguće.
Naglasio je i da BiH ima svoje mjesto u Evropi, ali da su potrebni još odlučniji napori svih.
"BiH ima evropsku budućnost, sve što Ambasada SAD-a čini fokusirano je na to da BiH postane punopravan član EU. BiH treba da bude član NATO-a i EU-a i da zauzme mjesto s ostalim evropskim članicama", dodao je on, ali nije želio da prognozira kada će se to desiti.
Moon: Svaki sistem se može promijeniti, ako se ne poštuje volja birača
Politički lideri su izabrani da provode volju građana koji su ih birali, tako da se svaki sistem može srušiti i promijeniti ako se ne poštuju te želje, izjavio je ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Patrick S. Moon.
Legalno i legitimno pravo naroda jeste da se na ulici izbori protiv ove pravne anarhije koju nam je nametnuo Dayton u kojem nas već 20 godina drže u tri koncentraciona logora, ukoliko narod svoje pravo na normalan život ne može ostvariti preko legalnih institucija koje su duboko korumpirane, kao što danas imamo situaciju.
Danas čak i poslije 20 godina imamo situaciju da naša omladina ne smije slobodno putovati unutar vlastite zemlje, što je apsurd nad apsurdima!
Zbog siromaštva prouzrokovanog pravnom anarhijom Daytona u kojoj samo žive beskrupulozni ratni i poslijeratni profiteri, multi-milioneri i robovlasnici koji u svome biću nemaju suosjećanja i empatije prema vlastitom narodu, naša omladina nema novca da ode normalno i slobodno od Sarajeva do Mostara, Banja luke ili obratno.
Bošnjačka, srpska, hrvatska i ostala omladina iz BiH već 20 godina živi kao stoka zatvorena u tri koncentraciona logora zadovoljavajući se sa otpatcima hrane. Naša omladina šuti i trpi sasvim ošamućena, nesvjesna siromašnog i jadnog stanja u kojem se trenutno nalazi ne pokušavajući uopće nešto promjeniti.
Sa druge strane, njihovi vršnjaci iz EU financijski slobodni mogu da putuju širom svijeta posjećujući ine turističke destinacije ...
Dokaz da 99% bošnjaka, srba, hrvata i ostalih živi u tri koncentraciona logora se može pronaći na Facebook-u, gdje možete vidjeti mladog čovjeka iz BiH koji JEDVA skupi neke crkavice i ode na dva dana do Dubrovnika, Makarske ili Budve, a nakon toga stavi 50 slika na svoj profil.
Na profilu nekoga mladog čovjeka iz EU možete vidite slike iz Pariza, Londona i inih destinacija gdje stavi jednu ili dvije slike …
Naše legalno i legitimno pravo jeste da izađemo na ulicu i izborimo se protiv ove pravne anarhije Daytona u kojoj nas već 20 godina drže kao stoku unutar tri koncentraciona logora nad kojom vrše nemilosrdnu eksploataciju preko visokih nameta i stranih Banaka sa ekstremnim kamatnim stopama u cilju njihovog ličnog bogaćenja i ništa više.
U ova tri koncentraciona logora unutar BiH napravljena prije 20 godina, na jednoj strani imamo 1% milionera koji žive perverznim načinom života razbacujući se parama na sve strane, dok na drugoj strani 99% fukare i sirotinje u dugovima kod stranih Banaka već 20 godina jedva preživljava ili umire od gladi, evo upravo sada dok ovo pišemo ...
Last edited by antimobbing on 11/12/2012 09:33, edited 7 times in total.
valterbranisarajevo wrote:SDP ne može spasiti više niko jer nema ko...
Vrlo bi loše bilo za SDP da se sjete sada ga spašavati jer bi tada stranku morao preuzeti neki od klimoglavaca koji bi ne bi smio dahnut bez Lagumdžije, za SDP je jedina šansa totalni poraz, raspuštanje svih odbora i organa stranke, početak iznova, sa zabranom pristupa svima koji su ga doveli na ovako niske grane pa i onim koji su klimajući glavama omogućili ovaj haos.
SA 071 wrote:
...Što najveće zlo? Pa čovjek je ubio opoziciju, ubio vjeru u ljudima da neko može nešto promijeniti i betonirao stereotip "svi su isti"...
Po meni je upravo ovo ključno i zbog toga ni u ludilu ne mogu podržati politiku koju vodi Lagumdžija.
Nekada se govorilo: " Ne kolji vola radi kile mesa " a ovaj, kako se meni čini, baš to radi.
Pogledajte anketu, otkako je jucer otvorena, maltene cijelo vrijeme nepodrska SDP-u se kretala oko 80% pa cak i nesto malo vise, kod Bosnjaka je to islo i puno vise, kod "ostali", nesto manje, medjutim ne puno manje. Sad vise i nije potrebna anketa jer i ako je otvorena u sljedeca dva mjeseca, to ce otprilike biti taj trend od 80% ne podrske, ako ne bude nekakvih stimanja.
Da je sad SDP demokratska i odgovorna stranka, prvo sto bi uradili je to da bi platili neku agenciju da tajno za njih sprovede anketu sta gradjani misle o politici koju vode. Rezultati bi bili slicni rezultatima ovdje, sa malim odstupanjem, nakon toga bi im bilo sve jasno sta trebaju raditi. Totalna promijena politike u skladu sa onim sto od njih vecina glasaca ocekuje.
Medjutim posto oni nisu takvi, oni ce nastaviti ubjedjivati narod kako su oni u pravu, naravno umjesto da se oni mjenjaju, oni ce ubjedjivati narod da su oni u pravu, u tom ce doci izbori, i onda ce izgubiti izbore, opet.
Misljenje naroda se s vremena na vrijeme provjerava i njemu se prilagadjova, naravno Zlatko Lagumdzija to jos uvijek nije skontao, medjutim skontati ce na izborima.
Last edited by Kolt12 on 11/12/2012 09:42, edited 1 time in total.
Better Man wrote:Koja je ovo poredu tema o Lagumdžiji? Prvo anketa nevalja, jer je napravljena po nacionalističkoj matrici i predlažem da se ukine ono u zagradi, jer nije bitno kako se ko zove i šta je po nacionalnosti! I da dodam Bosanci i Hercegovci su diskriminirani ovom anketom jer ih nema! Lagumdžiju ne podržavam, ali isto tako ni bagru iz SDA i ovih lažnih kritičara lagumdžije koji su svoju čast o obraz prdali da bi dobili od SDA koju ministarsku fotelju!
Ovo nije tema samo o Lagumdziji nego o Fahri i Lagumdziji, tacnije njihovoh postizbornoj politici u odnosu na predizborna obecanja.
Sto se tice opcija ankete u zagradi, cijela stvar je zamisljena da halfovi iz centrale skontaju gdje su problemi i gdje imaju podrsku, a gdje nemaju.
Zar nije lijepo vidjeti ovu ogromnu bosnjacku planinu, pa i ono brdo iz grupe "Ostali" koji se isticu?
Sto se tice Bosanaca i Hercegovaca, stvar je pravljena po uzoru na ustav BiH, znaci navedeni su svi oni koji su spomenuti u ustavu BiH, Bosanci i Hercegovci spadaju u ekipu "Ostali".
Sto se tice SDA i Lagumdzije, autor ove teme nije "prdo" svoj obraz nikome, pogotovo ne SDA, sto se moze vidjeti iz mnogih mojih upisa.
Molim, ne navlaciti zatvaranje teme, zato sto se centrali ne svidjaju rezultati. Nismo na CK, demokratija je, neka se ljudi izjasne i kazu sta misle.
Kao što sam rekao ne podržavam Lagumdžiju, ali isto tako ni SDA ni njihove satelite! Kad se pogleda stvarnost i vidi ko su nam političari, mislim da ih ima max. 10 kojima bi trebalo dati da rade i vode ovu državu, a ostalo sve na Goli otok i oduzimanje kompletne imovine i istjerivanje njhovih porodica na ulicu! I da se zna jas sam Bosanc i Hercegovac i ništa drugo! Svrstavanje mene i ostalih kao ja u ostale predstavlja klasični fašizam i rasizam!
Last edited by Better Man on 11/12/2012 09:52, edited 1 time in total.
Bosnjaci: ..... DA - 13 , NE - 80
Srbi: .......... DA - 5, NE - 4
Hrvati: ....... DA - 2, NE - 5
Ostali: ....... DA - 8, NE - 10
Ovako gledajuci samo ih Srbi vise podrzavaju ( vise DA nego NE ) ....
Nisi napisao dobro ostale, za NE je 18 glasova, ne 10, sto znaci nesto vise od 70% onih iz grupe "ostali", ne podrzavaju SDP, sto je jako velik procent, jer upravo grupa "ostali" su cini mi se bili do sad najstabilnija grupa glasaca SDP-a. Sad su ih Lagumdzija i Hadzic izdali.
Last edited by Kolt12 on 11/12/2012 09:47, edited 2 times in total.