Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

Post Reply
FOČANSKI PROPISI

#101 Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

Post by FOČANSKI PROPISI »

antimobbing wrote:

Kao što kažu predstavnici velikih sila ''Politički lideri su izabrani da provode volju građana koji su ih birali, tako da se svaki sistem može srušiti i promijeniti ako se ne poštuju te želje"

Ne razumijem ovaj dio priče.
"Sistem sruširi i promjeniti" ,pa to nije mog'o ni CHE GUEVARA u kamenom dobu.
palamuda

#102 Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

Post by palamuda »

Alfons Kauders wrote:
Superhik_ wrote:
hajde, reci jednu solidno izolovanu zgradu na alipašinu?
Sve su super izolovane, vidis da mi nemamo pojma o cemu pricamo. :D Nema bolje izolacije od prefabriciranih betonskih blokova, tako su dobri da ih cijeli svijet koristi. :D
Najsmeješnije su više ove priče o ttitinom vaktu, zgrade građene tada su namjenjene da se iz njih grije i okolni park i nebo iznad naselja, jer takvi rasipnici malo gdje u svijetu postoje, nalij beton oko čelika i bošnjama si prodo priču o nendmašnoj kvaliteti građevinskih radova. Stanovi u tim zgradama vrijede samo zbog lokacije, a taj "kvalitet gradnje je odavno prevaziđena priča. To prolazi zato što te zgrade niko ne održava, niti se prave procjene o vijeku trajanja istih, zamoru materijala i sl.

Sa današnjim cijenama energije i našim primanjima bez kvalitetne stolarije, min 10 cm termo izolacije i porotherm bloka nema isplativog grijanja, to znamo mi koji ga plaćamo bez subvencija, a nekima je goli beton i dalje najveći doseg građevine.
palamuda

#103 Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

Post by palamuda »

@Superhik
Naravno onda će na najbrutalniji način shvatiti pojam energetska efikasnost i upoznati surovost koja vlada na tržištu energenata
nosara

#104 Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

Post by nosara »

Superhik_ wrote:
palamuda wrote:
Alfons Kauders wrote:
Sve su super izolovane, vidis da mi nemamo pojma o cemu pricamo. :D Nema bolje izolacije od prefabriciranih betonskih blokova, tako su dobri da ih cijeli svijet koristi. :D
Najsmeješnije su više ove priče o ttitinom vaktu, zgrade građene tada su namjenjene da se iz njih grije i okolni park i nebo iznad naselja, jer takvi rasipnici malo gdje u svijetu postoje, nalij beton oko čelika i bošnjama si prodo priču o nendmašnoj kvaliteti građevinskih radova. Stanovi u tim zgradama vrijede samo zbog lokacije, a taj "kvalitet gradnje je odavno prevaziđena priča. To prolazi zato što te zgrade niko ne održava, niti se prave procjene o vijeku trajanja istih, zamoru materijala i sl.

Sa današnjim cijenama energije i našim primanjima bez kvalitetne stolarije, min 10 cm termo izolacije i porotherm bloka nema isplativog grijanja, to znamo mi koji ga plaćamo bez subvencija, a nekima je goli beton i dalje najveći doseg građevine.
a to će im prolaziti sve dok ne budu plaćali onoliko koliko potroše, e onda će se tek uhvatiti za glavu ili novčanik.
To sto su vas ova drzava handri ne prebacujte na onu, koja je vodila racuna o svojim gradjanima... Ako je problem zima, neka "demokrati" daju guzice za dovoljno gasa i iskopaju kredit za subvencije, ako vec nisu u stanju dobit gas po povlastenoj cijeni... Neka naplate svoja potrazivanja, smanje plate, otpuste visak radnika, jebu svoju mater itd. itd...

Dakle, nije problem u nekvalitetnoj gradnji iz Titovog vakta, vec nesposobnosti onih koje birate da barem okrece ono sto je Tito izgradio...
nosara

#105 Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

Post by nosara »

Superhik_ wrote:
nosara wrote:[quo

To sto su vas ova drzava handri ne prebacujte na onu, koja je vodila racuna o svojim gradjanima... Ako je problem zima, neka "demokrati" daju guzice za dovoljno gasa i iskopaju kredit za subvencije, ako vec nisu u stanju dobit gas po povlastenoj cijeni... Neka naplate svoja potrazivanja, smanje plate, otpuste visak radnika, jebu svoju mater itd. itd...

Dakle, nije problem u nekvalitetnoj gradnji iz Titovog vakta, vec nesposobnosti onih koje birate da barem okrece ono sto je Tito izgradio...
kredit za subvenciju gasa, kredit koji bi svi trebali otplaćivati a samo elita se grijati? hoće li meni u tom slučaju ugalj subvencionirati?

što će država krečiti, to su sada privatni stanovi, vlasnici su ti koji trebaju krečiti. ko meni kreči? trebalo bi im sve guzovače uraditi, i fasadu i krečenje........daj sve džaba...

dovoljno je bezobrazno što ministarstvo za stambenu politiku svoj budžet troši SAMO I ISKLJUČIVO za obnovo zgrada, ko da je kanton samo od neđarića do čaršije. a kad treba puniti budžet onda se sjete i najzabitijeg sela.
Ugalj treba bit dzaba, to je nas resurs...

Sve sto se odnosi na komunalni sektor treba bit dzaba, dok se ne obezbijedi ljudima da mogu radit i zaradit... To u DRZAVI, a u ovom paraisprdku ce vam naplacivat i zagadjeni zrak koji udisete, suncevu svjetlost i toplotu (cudi me da se vec toga nisu sjetili) a vi cete sve gutat, klimat glavurdama, opravdavat sve njihove pizdarije i jos bit sretni sto vas ne mlate...
palamuda

#106 Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

Post by palamuda »

Superhik_ wrote:

kredit za subvenciju gasa, kredit koji bi svi trebali otplaćivati a samo elita se grijati? hoće li meni u tom slučaju ugalj subvencionirati?

što će država krečiti, to su sada privatni stanovi, vlasnici su ti koji trebaju krečiti. ko meni kreči? trebalo bi im sve guzovače uraditi, i fasadu i krečenje........daj sve džaba...

dovoljno je bezobrazno što ministarstvo za stambenu politiku svoj budžet troši SAMO I ISKLJUČIVO za obnovo zgrada, ko da je kanton samo od neđarića do čaršije. a kad treba puniti budžet onda se sjete i najzabitijeg sela.
Ne handri nas ova država, gas i energenti su dio svjetskog tržišta, toliko ti je ako hoćeš kupi, ako nećeš Francuz i Švano jedva čekaju. Kakvo krečenje, čega i kome, zavrnite rukave i napravite sebi i toplotnu izolaciju i fasadu šta ste samo na budžet zinuli da vam se ogrebat malo. Koliko je danas završiti sa subvencijama čudovištu koje se zove toplane, jer ozbiljno razmišljam da tužim KS i da tražim da mi se po istom osnovu subvencionira plin za 5 godina i drva i ugalj za dvije.
Sikandar

#107 Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

Post by Sikandar »

Nedavno sam se javio po ovom pitanju plaćanja režija i ostajem pri tome da sva komunalna preduzeča kao Prodavac mora sklopiti ugovor sa Kupcem (građanin koji koristi komunalne usluge) kako bi se stvorio čist odnos (obligacioni) na osnovu kojeg bi se i ostalo moglo urediti, a što se prvenstveno odnosi na (ne)plaćanje računa, ustavri da platiš onoliko koliko zaista i potrošiš.

Ako smo kupili stanove, što znači da je naše vlasništvo (kao i nečija kuća) i instalacija grijanja koja je u stanu, dakle možemo da imamo izbor hoćemo ili ne centralno grijanje koje je u stanu i da ukoliko hoćemo, da zahtijevamo i ugardnju kalorimetara kao uslov korištenja usluga Toplana. Sada ima u gradu jako puno stanova koji imaju kalorimetre, ali nisu u funkciji, jer to nedaju Toplane. Samo neka mi neko objasni kako to, jer same Toplane kažu da je njihova nadležnost do ulaza u zgradu, a u samoj zgradi nije.
Znači sva komunalna preduzeća, plus ED Sarajevo moraju svim građanima ponuditi Ugovore o korištenju njihovih usluga, pa ko neće neće, i obratno.
nosara

#108 Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

Post by nosara »

palamuda wrote:
Superhik_ wrote:

Ne handri nas ova država, gas i energenti su dio svjetskog tržišta, toliko ti je ako hoćeš kupi, ako nećeš Francuz i Švano jedva čekaju. Kakvo krečenje, čega i kome, zavrnite rukave i napravite sebi i toplotnu izolaciju i fasadu šta ste samo na budžet zinuli da vam se ogrebat malo. Koliko je danas završiti sa subvencijama čudovištu koje se zove toplane, jer ozbiljno razmišljam da tužim KS i da tražim da mi se po istom osnovu subvencionira plin za 5 godina i drva i ugalj za dvije.
Ja sam za, ali neka mi omoguce da se mogu skinut ili barem placat tacno u bobu koliko potrosim... Neka zaposle ljude da mogu sami sve placat, to je uloga drzave, da stvori uslove da gradjani mogu prezivjet, a ne da ih guli bez ikakvog obzira...

Ti ako ne mozes placat grijanje, pa prodaj kucu, kupi garsonjeru... I to je tekovina demokratije, trzista, picke materine...

Dobro su oni vas dresirali, mogu vam radit sta hoce... Ovdje drzava ima svoje, a gradjani svoje interese i to je uvijek u sukobu... Zato i tonemo...
FOČANSKI PROPISI

#109 Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

nosara wrote:
Ja sam za, ali neka mi omoguce da se mogu skinut ili barem placat tacno u bobu koliko potrosim... Neka zaposle ljude da mogu sami sve placat, to je uloga drzave, da stvori uslove da gradjani mogu prezivjet, a ne da ih guli bez ikakvog obzira...

Ti ako ne mozes placat grijanje, pa prodaj kucu, kupi garsonjeru... I to je tekovina demokratije, trzista, picke materine...

Dobro su oni vas dresirali, mogu vam radit sta hoce... Ovdje drzava ima svoje, a gradjani svoje interese i to je uvijek u sukobu... Zato i tonemo...
Valjda je opšte poznata stvar:
Političari će učiniti nešto za narod samo ako im se interesi podudaraju.
veljaca

#110 Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

Post by veljaca »

antimobbing wrote:Treba prestati konstantno prebirati po prošlosti jer klasična fizika govori da je vrijeme nepovratno, a termodinamika da vrijeme ide naprijed tako da od prekopavanja prošlosti nema ništa.
Da sam umro jucer - ne bih ovo znao .... :(

Termodinamika je grana fizike koja proučava energiju, rad, toplinu, entropiju, entalpiju i spontanost procesa (Gibsovu energiju).

Termodinamika proučava veze između toplinske energije i ostalih oblika energije koje se u tvarima izmjenjuju u uvjetima ravnoteže. Naime, gotovo svaki oblik energije u svojoj pretvorbi prelazi na kraju u energiju toplinskog kretanja. Tako npr. trenje, električna energija, energija kemijske reakcije, svjetlosna energija i druge pretvorbama prelaze u toplinu.
- izvor " Wikipedia " ...

A vezano za temu: Kad-tad ce se morati uvesti pravilo - da platis ono sto potrosis .... Sto prije uvesti kalorimetre kao i mjerace vode i onda ce svako znati koliko potrosi i to MORA platiti ( a ako je u stanju socijalne potrebe - da mu se iznadju sredstva za to ... )
nosara

#111 Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

Post by nosara »

veljaca wrote:
antimobbing wrote:Treba prestati konstantno prebirati po prošlosti jer klasična fizika govori da je vrijeme nepovratno, a termodinamika da vrijeme ide naprijed tako da od prekopavanja prošlosti nema ništa.
Da sam umro jucer - ne bih ovo znao .... :(

Termodinamika je grana fizike koja proučava energiju, rad, toplinu, entropiju, entalpiju i spontanost procesa (Gibsovu energiju).

Termodinamika proučava veze između toplinske energije i ostalih oblika energije koje se u tvarima izmjenjuju u uvjetima ravnoteže. Naime, gotovo svaki oblik energije u svojoj pretvorbi prelazi na kraju u energiju toplinskog kretanja. Tako npr. trenje, električna energija, energija kemijske reakcije, svjetlosna energija i druge pretvorbama prelaze u toplinu.
- izvor " Wikipedia " ...

A vezano za temu: Kad-tad ce se morati uvesti pravilo - da platis ono sto potrosis .... Sto prije uvesti kalorimetre kao i mjerace vode i onda ce svako znati koliko potrosi i to MORA platiti ( a ako je u stanju socijalne potrebe - da mu se iznadju sredstva za to ... )
Ne mogu ovi kriminalci odredjivat kriterije ko je u stanju socijalne potrebe... Osim toga, uvodjenjem ekonomskih cijena svi cemo, malo po malo, bit kandidati za taj status (zbog toga oni svoje plate brane ko mutavi)...

Dalje, sistem koji postoji nije kreiran za ovo vrijeme, a fukara nema para da ga mijenja, bezbel i to misle natovarit na nasa ledja... Ako je to nekom u redu, taj nije normalan...

Kako god, dok se rulja ne pokrene, ovi ce jahat...
VjecitiStudent

#112 Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

Post by VjecitiStudent »

Superhik_ wrote:
veljaca wrote:[

a ko bi to trebao uvesti vodomjere? uzmi gazda, kupi vodomjer, plati majstora i neka ti ga ugradi. to je i sada moguće, samo što svi čekaju da im ga neko džaba donese. pa dokle više guzovače za manjinu, dok većina sama sve plaća?

možeš i kalorimetar uvesti, organizuj stanare čitave zgrade, PLATITE uređaje i eto ga.

ovdje je osnovni problem što vi mislite da bi vam država sve to džaba trebala uvesti.
Procedura uvodjenja individualnog vodomjera je toliko namjerno iskomplikovana da je napravila uvodjenje vlastitog vodomjera, skoro pa nemogucom misijom, osim eventualno u malim zgradama.
Vjerujem da je i sa kalorimetrima slicna situacija.
Uz zahtjev dostaviti saglasnost (iz koje je jasno vidljiv broj potrebnih vodomjernih garnitura) ovjerena od ovlaštenog upravitelja zgrade i pisanu saglasnost svih etažnih vlasnika (u slučajevima pojedinačne ugradnje vodomjera)
http://www.viksa.ba/czp5.html
fuada

#113 Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

Post by fuada »

Izaći na ulice kao kada smo smijenili premijera KS i gradonačelnicu Sarajeva i donijeti zakon o javnom ocjenjivanju dužnosnika, direktora i parlamentaraca. U skladu sa tim ocjenjivanjem ugraditi u taj zakon smjenjivanje po automatizmu. Detaljnije na internetu pod pojmovima "prijevremeni izbori platforma", "prijevremeni izbori u bih" ili "platforma za promjene".
nosara

#114 Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

Post by nosara »

Superhik_ wrote:

a ko bi to trebao uvesti vodomjere? uzmi gazda, kupi vodomjer, plati majstora i neka ti ga ugradi. to je i sada moguće, samo što svi čekaju da im ga neko džaba donese. pa dokle više guzovače za manjinu, dok većina sama sve plaća?

možeš i kalorimetar uvesti, organizuj stanare čitave zgrade, PLATITE uređaje i eto ga.

ovdje je osnovni problem što vi mislite da bi vam država sve to džaba trebala uvesti.
Cija je drzava...? Jel' to neka firma iz pizde materine s kojom ja treba da imam odnos kao sa Bauhausom...? Ko je koga stvorio, ja nju ili ona mene...?

Cuj ko bi trebao uvest vodomjere... Ko kupuje taksimetar, jel musterija ili onaj koji pruza uslugu...?

Smijesan si...
veljaca

#115 Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

Post by veljaca »

nosara wrote:
Superhik_ wrote:

Cija je drzava...? Jel' to neka firma iz pizde materine s kojom ja treba da imam odnos kao sa Bauhausom...? Ko je koga stvorio, ja nju ili ona mene...?

Cuj ko bi trebao uvest vodomjere... Ko kupuje taksimetar, jel musterija ili onaj koji pruza uslugu...?

Smijesan si...
:thumbup:

Upravo sam i ja htio ovako nesto da mu napisem .... :thumbup:

A razlog zasto se ne uvode kalorimetri i vodomjeri je taj sto onda ove dvije firme ne bi mogle krasti i pokrivati svoj nerad i javasluk ...
VjecitiStudent

#116 Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

Post by VjecitiStudent »

Superhik_ wrote:
VjecitiStudent wrote:
Procedura uvodjenja individualnog vodomjera je toliko namjerno iskomplikovana da je napravila uvodjenje vlastitog vodomjera, skoro pa nemogucom misijom, osim eventualno u malim zgradama.
Vjerujem da je i sa kalorimetrima slicna situacija.
Uz zahtjev dostaviti saglasnost (iz koje je jasno vidljiv broj potrebnih vodomjernih garnitura) ovjerena od ovlaštenog upravitelja zgrade i pisanu saglasnost svih etažnih vlasnika (u slučajevima pojedinačne ugradnje vodomjera)
http://www.viksa.ba/czp5.html
pa valjda je svim stanarima u zgradi u interesu vodomjer? a sve i da neće ili nemaju para ne mogu vjerovati da tebi neko nebi dao saglasnost? jesi li pokušao prikupiti saglasnosti?
Pokusao.
Svaka nasa zgrada ima barem jedan stan ciji je vlasnik u dijaspori i kojeg niko nikada ne vidi.
Takodjer, u svakoj nasoj zgradi cest je barem jedan 'pomaknuti' stanar koji je u ratu sa cijelim svijetom i koji nikakve saglasnosti nizasta ne daje ili neko kojem zajednicki racuni savrseno odgovaraju.
Vjerujem da su i ostali imali slicne probleme.
Kako saglasnosti prikupiti u neboderu, od preko 100 stanova?

Takodjer, upravitelj je, da bi dao saglasnost, trazio da kopam po arhivu BiH plan zgrade ...
Last edited by VjecitiStudent on 13/12/2012 10:29, edited 1 time in total.
nosara

#117 Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

Post by nosara »

veljaca wrote:

A razlog zasto se ne uvode kalorimetri i vodomjeri je taj sto onda ove dvije firme ne bi mogle krasti i pokrivati svoj nerad i javasluk ...
Ma uzimali bi oni po jedinici mjere, bagra je to... sve bi poskupilo stostruko i to je to... Jebe ih sto nemaju inicijalni kapital, a raja nema para pa je status quo...

Niko ne spominje monopol... To je tek posebna prica...
VjecitiStudent

#118 Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

Post by VjecitiStudent »

Takodjer, prema postojecem zakonu za izgradnju pet dodatnih spratova na zgradi dovoljno je prikupiti saglasnost tek vecine stanara, a za jebeni vodomjer, traze saglasnost sviju.

Kakav je zakljucak iz ovoga moguce izvesti?
veljaca

#119 Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

Post by veljaca »

nosara wrote:
veljaca wrote:

Ma uzimali bi oni po jedinici mjere, bagra je to... sve bi poskupilo stostruko i to je to... Jebe ih sto nemaju inicijalni kapital, a raja nema para pa je status quo...

Ali uvodjenjem kalorimetara i vodomjera - korisniku bi bilo omoguceno da STEDI ... i u tome je kvaka .... ovim firmama odgovara ovo nesredjeno stanje ....
nosara

#120 Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

Post by nosara »

Superhik_ wrote:
nosara wrote:[q

Smijesan si...
e pa u ovome je kvaka, daj vodomjere ali guzovače. e pa neće moći. koliko je vas etažnih vlasnika u kantonu a koliko vlasnika kuća?

e pa svi vlasnici kuća od pamtivjeka sami plaćaju vodomjere. što bi ti bio povlašten? hoćeš da od mog poreza tebi kupuju vodomjer, a ja svoj vodomjer sam da plaćam?

da niste bezobrazni, i to prilično?
Kako ne shvatas, kuca je bila tvoja 1/1, stan/zgrada do juce nije bio niciji... :-) :-) :-) Dva svijeta...

Osim toga, prodaj brate... Ne mozes na kraj, prodaj... Kapitalizam, trziste, napredak... U cemu je problem...?
nosara

#121 Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

Post by nosara »

veljaca wrote:
nosara wrote:
veljaca wrote:

Ali uvodjenjem kalorimetara i vodomjera - korisniku bi bilo omoguceno da STEDI ... i u tome je kvaka .... ovim firmama odgovara ovo nesredjeno stanje ....
Slazem se... Ali dok su monopolisti imaju prostora da gule i ove stedljive... Kad stisne minus nema stednje, znas i sam... Sve se moze trpit kad je toplo...
VjecitiStudent

#122 Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

Post by VjecitiStudent »

Superhik_ wrote:
VjecitiStudent wrote:[

Pokusao.
Svaka nasa zgrada ima barem jedan stan ciji je vlasnik u dijaspori i kojeg niko nikada ne vidi.
Takodjer, u svakoj nasoj zgradi cest je barem jedan 'pomaknuti' stanar koji je u ratu sa cijelim svijetom i koji nikakve saglasnosti nizasta ne daje ili neko kojem zajednicki racuni savrseno odgovaraju.
Vjerujem da su i ostali imali slicne probleme.
Kako saglasnosti prikupiti u neboderu, od preko 100 stanova?

Takodjer, upravitelj je, da bi dao saglasnost, trazio da kopam po arhivu BiH plan zgrade ...
e pa ima onda i do vas malo. uostalom tražite da se to izmjeni, fakat jeste debilno.

i ja sam kopao, ali ne arhiv, nego šaht za ugradnju vodomjera, opet si bolje prošao.
:-)
Jednostavno, oni NE ZELE, nikakvo individualno mjerenje, jer to im automatski smanjuje prihode i povecava obim posla.Potrosaci sa vlastitim brojilom napokon pocinju da stede i vode racuna o ispravnosti instalacija, koje su glavni uzrok velikih kolektivnih racuna kad je voda u pitanju.
nosara

#123 Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

Post by nosara »

Superhik_ wrote:
pa prodaj ti, ti si taj koji hoće guzovače, ja nisam nikad tražio guzovače niti mi je ko kada dao. sve što imam masno sam platio, pa tako i grijanje.
Ja nikom nisam duzan, nista nemam guzovace, a ti si taj koji se zali da je u neravnopravnom polozaju, sto je tvoj izbor, nisam te ja tjerao da pravis kucu...

Upravo ovo oni i hoce, da se ti i ja cupamo... :lol:
rolenc

#124 Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

Post by rolenc »

Ne znam da li je u ostalim dijelovima grada isti slucaj, ali na Ilidzi toplane ukljucuju grijanje tek u sest ujutro. I to ide tako kako je pocela ova sezona. Ujutro pravo hladno kupatilo. Ovaj tip koji ukljucuje cirkulacione pumpe ulazi u haustor negdje oko sest.
FOČANSKI PROPISI

#125 Re: Novi udar na građane KS u režiji SDA i Zeljkovića

rolenc wrote:Ne znam da li je u ostalim dijelovima grada isti slucaj, ali na Ilidzi toplane ukljucuju grijanje tek u sest ujutro. I to ide tako kako je pocela ova sezona. Ujutro pravo hladno kupatilo. Ovaj tip koji ukljucuje cirkulacione pumpe ulazi u haustor negdje oko sest.
Ja ložim vatru tek u devet i ne žalim se.
Šta ti radiš u šest, u kupatilu?
Post Reply