Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post Reply
Sta ti bi?

#101 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Sta ti bi? »

Bali beg Malkoč wrote:
Sta ti bi? wrote:Ovo bi trebalo da su bile linije (zeleno) u Azicima i Stup. brdu koje su ostale maltene iste od 93 do kraja rata.Sad dali je 150 ili 200 metera, nije ni bitno ali su bili pravo blizu, livada ih je dijelila. Da je bilo nekih interventnih jedinica ublizu, pa i nije bas (ako se sjecam bio je POG iz Specijalne nekad 93-5,6 momaka i to je to). To je upravo pokazala Gusica hala i hemijska cistionica 95 kad se cijeli grad digao da ih vrati, sto se uspjelo tek nakon 5-7 dana. Sreca je bila da nisu poslije 93 ozbiljnije krenuli (sem ovog 95), kakvo je stanje dole inace bilo :zzzz: i koliko nas je bilo na linijama, mogli su do TV komotno doci :D Srecom nisu bili zainteresovani. Mi smo po rovovima bili sa 2 okvira i par bombi cijeli rat, i to oni sto su na liniji. Pa ovu liniju u Azicima cuvalo je cijelih 5(pet) ljudi, koji bi naravno spavali po obicaju, dok ostalih 15-20 bilo je iza pruge koji bi bili odsjeceni u sekundi bez obzira na tunel ispod pruge i transeje. nije nas jednom snajper poklopio da se nismo mogli mrdnuti a gdje ostalo. Sreca nasa pa bi kako bi :lol: Tako je bilo svuda dole.
Ali zato smo pod parolom nasih bajnih planera i komande "kopajmo do pobjede" :evil: malo pomalo osvajali/oslobadjali teritoriju, tako da smo pred sami kraj prisli im na 15 metara. I danas smi stoje kvrge na dlanovima. Sad sto je neko popio metak za tih pisljivih 20 metara, 'ebi'ga.
Image
što ne docrta do kraja karte

gdje ide dalje linija preko Miljacke, prema Bačićima, da li je onaj Centrotrans bio kod nas ili kod njih
i ovu stranu Aredromskog naselja, ja sam je napamet ucrto posred naselja, da li je bila kako rekoše naša samo uličica
po ovom tvome, nisu valjda bili na 20 m od zgrade oslobođenja
Nacrtao sam linije gdje sam godine proveo, ostalo ispred Hladnjace/Pijacna kao i Stup 2(iza Tibre/OMV-a) ne poznajem najbolje pa nisam htio lupati. Aerodromsko pogotovo. Kod Oslododjenja livada nas je dijelila, oni su bili na brdascu iznad, sad da li je to 20 ili 50,70 metera. Udaljenost linija na Stupu vecinom je bila negdje 10ak pa do 50 metera. Sama linija kod Hemijske cistionice (ovaj špic zeleni na S.brdu) bila je mozda udaljena nekih 5-7 metara( samo nas je ulica dijelila). Onda spic u Azicima , kako smo ga zvali(ovo pored ulice za Doglode), mi u hangaru, oni u kuci ispred (5 metara, plafon). Ali niti smo mi mogli tamo a ni oni nisu pokazali interes da krenu prema nama izuzev ovoga poslije deblokade95. Bilo je nesto mina na tim isturenim mjestima, ali vecinom same rusevine su bile dobra prepreka, a i nase katakombe su bile takve da bi se izgubili u njima. Nije jednom bilo za dlaku da porokamo nekakve iz komande koji su šatro dolazili u kontrolu, a poslije toga bilo je :run: . Znalo se kad je smjena i to je bilo OK a inace rokaj, jer su nam mogli prici samo s ledja. Jos ako kisa pada ili vjetar puse, pa mogao je tenk proci da ga ne cujes. Jedino su bili zeza snajperi koji su pokrivali nase šube(puskarnice), pa ako je neko i pokusavao gledati, morao je koristiti periskope inače bi ostali "nasmijani". Inace kad se zaroka, uvijek smo rokali iz transeja.Ali vremenom smo toliko oguglali da dodjes na "žutsra", dekica i broji ovčice :zzzz: sa prstom na okidacu a vamo šatro stroga pripravnost. Onda smjena dolazi i slomije se budeci te, naravno sa sigurne distance.
karanana

#102 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by karanana »

znaci, generalno, nakon zime 92/93, na ovom dijelu ratista nije bilo njihovih pokusaja da napadnu i napreduju?
oni su bili zadovoljni sa ovim sto su drzali?
to je neka moja teorija sto se tice sarajeva da je u sustini, ono sto su oni mislili proglasiti srpskim sarajevom su i drzali. izuzev mozda sto su im se izjalovili pofalici koje su smatrali srpskim i gore oni dijelovi oko huma. nekako ako i pogledamo popis stanovnistva, na okupiranim dijelovima i jeste ih bilo 40-50% i vise, i oni su valjda sa tim drzali za pravo da to uzmu i zovu svojim.
Sta ti bi?

#103 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Sta ti bi? »

karanana wrote:znaci, generalno, nakon zime 92/93, na ovom dijelu ratista nije bilo njihovih pokusaja da napadnu i napreduju?
oni su bili zadovoljni sa ovim sto su drzali?
to je neka moja teorija sto se tice sarajeva da je u sustini, ono sto su oni mislili proglasiti srpskim sarajevom su i drzali. izuzev mozda sto su im se izjalovili pofalici koje su smatrali srpskim i gore oni dijelovi oko huma. nekako ako i pogledamo popis stanovnistva, na okupiranim dijelovima i jeste ih bilo 40-50% i vise, i oni su valjda sa tim drzali za pravo da to uzmu i zovu svojim.
Nije bilo nekih vecih dejstava nakon Februara 93 i Azica. Ipak smo mi vec tada krajem Azica dobili protuoklop (koji nismo ni znali koristiti tada, pa Sokolje i Crvene strijele) pa se nisu vise usudjivali kretati oklopom kao do tada kada smo ih od muke samo kamenjem gadjali. Jos su u Martu ili Aprilu oni odradili Pijacnu i to je to, oni svoje zaokruzili. Pokusali su Zumrinu kucu i samostan nekad u ljeto 93. Onda su nasi u Nov/Dec93 sa diverzantima udarili na Spajica farmu, i popusili i to je to do Avgusta 95. Bilo je jos nasih nazovi pokusaja vise puta ali se odustajalo u zadnjim sekundama.Naravno na nasu inicijativu tj. malo bi zapucali ne pokusavajuci ista i onda bi rekli tvrdo je. Vazda bi bila zavala a nama se nije igralo glinenih golubova-jer, Interesantno, uvijek su znali kad trebamo napasti pa su nas dozivali cekajuci !!!! Samo se pitam KAKO LI :idea: . A imali su skolski uvezan sistem vatre da im nismo nista mogli , jos bruka mina posijana... a ni oni nama vala tesko da bi sta mogli. Zato je i bilo mirno do kraja. Dobro nama dobro njima. Mada je uvijek bilo zajebancije i zrtava od snajpera i mnobacaca,troblona, ebga, opustis se malo i neko odmah zaplati.
трокадеро

#104 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by трокадеро »

Не пада ми на памет да преправљам неке карте ,као да је то сад и битно! Фино их је онај прасац исцртао у Дејтону! Све сте добили у Сарајеву па вам она офанзива 1995 није ни била потребна. Само више беспотребне патње и вама и нама!
Гушића халу смо држали тачно мјесец дана 28.6-28.7. Из хемијске чистионе смо се повукли исту ноч након освајања. Двојица ваших су заробљена. Један је био неки брко официр после размјењен за нашег шверцера Б.Шеховца!
Акција сасвим беспотребна , што би рекао др.Арсла дошла нам је као "увала борова" :D
Они на Палама одмах вола на ражањ кода смо узели читав Ступ.
Још једном на том рејону 30-ак наших вам је по ночи прошло иза линија, али су се брзо повукли мислим крајем 1994. нисам баш сигуран.
PM72

#105 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by PM72 »

Paša moj solidni,
Znači,džaba si krečio :lol:

Nešto se ne sjećam da ste mjesec dana držali Gušića halu.Da nisi malo prećer'o? Već smo jednom pisali o toj temi pa da se ne ponavljamo.Također,malo mi nevjerovatno zvuči da ste 30 vojnika proveli iza naših leđa pa se povukli.To je šuplja priča kao kad bih ja sada napisao da sam sa svojom jedinicom roštiljao pod rimskim mostom,negdje polovinom 1993. :lol: Vi niste pribjegavali tim egzibicijama jer niste imali potrebe a ja se ne sjećam da ste igdje na sarajevskom ratištu poslali diverzante iza leđa.Vaša taktika je bila ruska vojna doktrina,rokaj dva dana i sruši sve ispred sebe.Onda kreni oklopom pa ako neko opet pruža otpor - "udri brate ne žali granate".Ako ni to ne uspije onda tumačite kako je akcija dojavljena neprijatelju i ostale vaše poznate teorije zavjere.Tvoja garda sa Ilidže je imala više oklopa 1992 nego kompletan Prvi korpus na kraju 1995 i opet ste "džaba krečili".
трокадеро

#106 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by трокадеро »

Паша мој резервни :D

Бројао сам сате а камоли дане у тој хали па знам добро! А ови "дирвезанти" су се одмах и повукли, нису ништа ни урадили. Дан прије тога гледао сам Младића једини пут у касарни у Неџарићима!Знам да си био на том рејону, познајеш људе па се мало распитај.
А нисам џаба кречио имам још стан на Илиџи :D
PM72

#107 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by PM72 »

трокадеро wrote:Паша мој резервни :D

Бројао сам сате а камоли дане у тој хали па знам добро! А ови "дирвезанти" су се одмах и повукли, нису ништа ни урадили. Дан прије тога гледао сам Младића једини пут у касарни у Неџарићима!Знам да си био на том рејону, познајеш људе па се мало распитај.
А нисам џаба кречио имам још стан на Илиџи :D
Baš nam ovaj moj komšija Sarajmen neda "oko otvorit'".I dalje ne vjerujem za te vaše diverzante jer na sarajevskom ratištu pogotovo na Stupu nije bilo šanse niti prostora da se 30 ljudi uvuče i izvuče a da niko ne primjeti.Možda je ta akcija bila toliko brza da ni sami sudionici nisu svjesni šta odradiše. :lol: Nisam znao to za Ratka i njegov dolazak u kasarnu u Nedžarićima,čudo ga Srna nije pratila pa poslije objavila.Doduše,u toj kasarni je bio njegov jaran Đogo koji mu je i poslije valjao.Radivoje Grković je bio glavni u Nedžarićima i on je maltretirao naše zarobljenike i civile koji su kopali rovove i tranšeje.Bio je i onaj jad Vasić što je herojski ubio Hakiju Turajlića a on lično je tukao mog dobrog druga.Sad se krije i cvika od sirene hitne pomoći a SIPA mu za vratom...

A pametan si što nisi prodao stan na Ilidži.Bezbeli živiš negdje u Lukavici u nekom naselju bombastičnog naziva kao naselje "slobode" :lol: :lol: i po tome se vidi da si džaba ratovao-Srbija ti nije nimalo bliža nego što je bila 1992.
agent_zero

#108 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by agent_zero »

A gdje je tačno ta gušića hala i čistiona koju često spominjete?
PM72

#109 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by PM72 »

Otprilike gdje je sad Peni.
juzna_strana

#110 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by juzna_strana »

PM ne zamjeri ako je off,
zanima me kako se zvala hala na mjestu danasnjeg Interex-a,jel' to bio Cenex ?
Ulazio sam u nju nekad 96-e i sjecam se da je krov bio srusen a razmak izmedju bunkera cca 10 metara.
Tlo se nije vidjelo od silnih cahura i kasika od bombi.
Mogu mislit kako je tu bilo zestoko,uzas zivi.
Sta ti bi?

#111 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Sta ti bi? »

agent_zero wrote:A gdje je tačno ta gušića hala i čistiona koju često spominjete?
Hemijska ti je bila nize niz ulicu koja vodi prema Peniju iz Nedzarica pa prema petlji, mozda stotinjak metara od Penija. Negdje u visini sadasnjeg Opelovog servisa ako gledas sa Energopetrolove pumpe!
Sta ti bi?

#112 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Sta ti bi? »

juzna_strana wrote:PM ne zamjeri ako je off,
Ulazio sam u nju nekad 96-e i sjecam se da je krov bio srusen a razmak izmedju bunkera cca 10 metara.
Da Cenex se zvalo, bila dva ili tri hangara betonska. Nesto se ne sjecam da je bilo nekih vecih borbi tu, bar cijelu 93. Vjerovatno se oako malo dobacivali posto je bilo ublizu 8-)
juzna_strana

#113 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by juzna_strana »

Sta ti bi? wrote:
juzna_strana wrote:PM ne zamjeri ako je off,
Da Cenex se zvalo, bila dva ili tri hangara betonska. Nesto se ne sjecam da je bilo nekih vecih borbi tu, bar cijelu 93. Vjerovatno se oako malo dobacivali posto je bilo ublizu 8-)
Hvala na pojasnjenju drug.
Ne znam kako je bilo ali je 'vagon' cahura i kasika od bombi bio unutra.
Mi smo ulazili u taj hangar s urusenim krovom i dan danas mi je zao sto nisam imao foto aparat da to zabiljezim.
Hangar je bio poprilicno zatvoren a na zidovima su se vidjeli tragovi pogodaka zolja i kum.tromblonskih mina.
Mogu zamisliti kako su tu eksplozije odjekivale.
Zaista nevjerovatno
PM72

#114 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by PM72 »

...
Last edited by PM72 on 08/01/2013 19:42, edited 1 time in total.
juzna_strana

#115 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by juzna_strana »

Hvala PM i veliki respekt za ucestvovanje u tim desavanjima :thumbup:
Upravo tako,bili su neki rovovi unutar hale.
Pitao sam se kako je uopste bilo moguce opstati tu,ali eto covjek je cudo i izdrzi sve.
Na tom podrucju 95-e je poginuo jedan sjajan momak,vrhunski borac,nadimak mu je bio Dzeki.
Vjerujem da ga je Dozer dobro poznavao,bio je u istoj jedinici.
PM72

#116 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by PM72 »

juzna_strana wrote:Hvala PM i veliki respekt za ucestvovanje u tim desavanjima :thumbup:
Upravo tako,bili su neki rovovi unutar hale.
Pitao sam se kako je uopste bilo moguce opstati tu,ali eto covjek je cudo i izdrzi sve.
Na tom podrucju 95-e je poginuo jedan sjajan momak,vrhunski borac,nadimak mu je bio Dzeki.
Vjerujem da ga je Dozer dobro poznavao,bio je u istoj jedinici.
Čovjek je najveća životinja a ovaj rat ti je najbolji dokaz.Na sve se navikne.Tad sam bio mlad i lud i meni je bilo zadovoljstvo da se rokam sa četnicima.Sad mi je to :-) Imao sam dobru klapu radi koje sam bio spreman glavu izgubiti a sad više nema tih vrijednosti.Ponekad poželim osjetiti to drugarstvo i žrtvovanje.Djelili smo konzervu na tri dijela a sad nemamo vremena ni za zajedničku kafu.

A dole je bilo svih jedinica,nema brigade,uniforme i sastava koji nije imao svoje ljude bar jednom na onom prokletom Stupu.
Bali beg Malkoč

#117 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Bali beg Malkoč »

PM72 wrote:Paša moj solidni,
Znači,džaba si krečio :lol:

Nešto se ne sjećam da ste mjesec dana držali Gušića halu.
može li opis položaja te hale na karti !!
juzna_strana

#118 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by juzna_strana »

Poznati smo po tome da smo najbolji jedni prema drugima kada je belaj u pitanju.
Rat,elementarne nepogode, sta god..
Cim se stanje normalizuje na scenu stupa druga varijanta,jbg.
U pravu si potpuno za Stup/Nedjarice.
Moj prijatelj je npr.kao pripadnik Mup-a Dobrinja bio ispomoc na liniji kod doma penzionera.

On topic,nadam se da ce neko od forumasa dati informaciju o angazovanim i
unistenim oklopima na Otesu,kao i o gubicima uopste.
Bali beg Malkoč

#119 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

трокадеро wrote:Не пада ми на памет да преправљам неке карте ,као да је то сад и битно! Фино их је онај прасац исцртао у Дејтону! Све сте добили у Сарајеву па вам она офанзива 1995 није ни била потребна. Само више беспотребне патње и вама и нама!
Гушића халу смо држали тачно мјесец дана 28.6-28.7. Из хемијске чистионе смо се повукли исту ноч након освајања. Двојица ваших су заробљена. Један је био неки брко официр после размјењен за нашег шверцера Б.Шеховца!
Акција сасвим беспотребна , што би рекао др.Арсла дошла нам је као "увала борова" :D
Они на Палама одмах вола на ражањ кода смо узели читав Ступ.
Још једном на том рејону 30-ак наших вам је по ночи прошло иза линија, али су се брзо повукли мислим крајем 1994. нисам баш сигуран.
zašto bre nećeš da crtaš karte, pa ceo svet da sazna sa srpsku "istinu"
reci Holbruku veliko hvala, što vam je poklonio Republiku Holbrukovu
kad-tad, istina uz veliki broj novih žrtava, vi bi popušili ne samo na sarajevskom ratištu, nego i dalje, pa iz Doboja ste bili spremni da idete pa-pa, na novu traktorijadu
"hrabra" srpska vojska je bila i pored ogromne količine JNA oružja bila sposobna da maltretira samo izlovane junačke enklave poput Srebrenice, Goražda, Bihaća, Sarajeva...tamo gdje je imalo bilo ozbiljnije ovjkse bježali ste ko zečevi, nesposobni da pomjerite metar fronta
što niste "osvojili" jedan Teočak sa koga se moglo rokat po Loznici, ili bilo koju liniju koju je držao najjači tuzlanski korpus ??? ha ??

pa Kukanjavac vas grdi da vam je JNA sve ostavila, i zauzela svaku jebenu čuku
ali niste bili sposobni da zadržite

Image
Bali beg Malkoč

#120 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Sta ti bi? wrote:
Bali beg Malkoč wrote: što ne docrta do kraja karte

gdje ide dalje linija preko Miljacke, prema Bačićima, da li je onaj Centrotrans bio kod nas ili kod njih
i ovu stranu Aredromskog naselja, ja sam je napamet ucrto posred naselja, da li je bila kako rekoše naša samo uličica
Nacrtao sam linije gdje sam godine proveo, ostalo ispred Hladnjace/Pijacna kao i Stup 2(iza Tibre/OMV-a) ne poznajem najbolje pa nisam htio lupati. Aerodromsko pogotovo. Kod Oslododjenja livada nas je dijelila, oni su bili na brdascu iznad, sad da li je to 20 ili 50,70 metera. Udaljenost linija na Stupu vecinom je bila negdje 10ak pa do 50 metera. Sama linija kod Hemijske cistionice (ovaj špic zeleni na S.brdu) bila je mozda udaljena nekih 5-7 metara( samo nas je ulica dijelila). Onda spic u Azicima , kako smo ga zvali(ovo pored ulice za Doglode), mi u hangaru, oni u kuci ispred (5 metara, plafon). Ali niti smo mi mogli tamo a ni oni nisu pokazali interes da krenu prema nama izuzev ovoga poslije deblokade95. Bilo je nesto mina na tim isturenim mjestima, ali vecinom same rusevine su bile dobra prepreka, a i nase katakombe su bile takve da bi se izgubili u njima. Nije jednom bilo za dlaku da porokamo nekakve iz komande koji su šatro dolazili u kontrolu, a poslije toga bilo je :run: . Znalo se kad je smjena i to je bilo OK a inace rokaj, jer su nam mogli prici samo s ledja. Jos ako kisa pada ili vjetar puse, pa mogao je tenk proci da ga ne cujes. Jedino su bili zeza snajperi koji su pokrivali nase šube(puskarnice), pa ako je neko i pokusavao gledati, morao je koristiti periskope inače bi ostali "nasmijani". Inace kad se zaroka, uvijek smo rokali iz transeja.Ali vremenom smo toliko oguglali da dodjes na "žutsra", dekica i broji ovčice :zzzz: sa prstom na okidacu a vamo šatro stroga pripravnost. Onda smjena dolazi i slomije se budeci te, naravno sa sigurne distance.
na osnovu tvojih prepravki napravio sam "novu verziju" karte
pa vidi ti, kao i ostali koju znaju, ima li još kakvih dopuna

Image
PM72

#121 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by PM72 »

Ja sam pokrenuo ovu temu da se dostojanstveno sjetimo onih koji su u decembru 1992 pali u odbrani Otesa i Stupa.Također,želio sam da na istoj temi okupim i one koji su preživjeli taj pakao.Nije mi bila namjera da ova tema postane mjesto za propagandne pamflete i kojekakve baljezgarije tipa intervjuu Milutina Kukanjca.Trocadero jeste bio naš neprijatelj ali više to nije,bar ga ja više ne smatram dušmanom.Nije da ga branim ali on je jako kompetentan da priča o ratnim dešavanjima a i sam je učesnik bitke za Otes.
karanana

#122 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by karanana »

a stotinjak metara dalje od interexa oni su na onoj raskrsnici kasindolske, danasnje kurta schorka i one koja dolazi iz nedjarica imali rampu/kontejner kao neki check point za vozila koja idu sa i na aerodrom? i tu su ubili turajlica. zar je taj njihov check point bio zasticen od vatre pa su tek tako mogli tu na cesti biti i chekirati prolaze? ili se nije pucalo na njih zbog prolaza vozila na i sa aerodroma?

otisli smo na temu dobrinja.
PM72

#123 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by PM72 »

...
Last edited by PM72 on 08/01/2013 19:43, edited 1 time in total.
Sta ti bi?

#124 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Sta ti bi? »

Bali beg Malkoč wrote:
Sta ti bi? wrote:
Bali beg Malkoč wrote: što ne docrta do kraja karte

na osnovu tvojih prepravki napravio sam "novu verziju" karte
pa vidi ti, kao i ostali koju znaju, ima li još kakvih dopuna

Image
Otprilike je tako s tim da su oni drzali ovu desnu stranu Miljacke preko puta Azica (Spajica farmu) odakle su nas lupali s boka a isto tako su pokrivali i prostor ispred, sve do pruge. Inace desnu stranu rijeke je drzala 2 Viteska pa bas i ne poznajem tu liniju. Milsim da je isla prugom do depoa u Rajlovcu pa se tamo penjala prema Sokolju. A i ovaj dio ispred danasnjeg Interexa, mislim da je isla rijekom Dobrinjom(bar vecim dijelom).
Sta ti bi?

#125 Re: Otes 04.12.1992 - 04.12.2012

Post by Sta ti bi? »

karanana wrote:a stotinjak metara dalje od interexa oni su na onoj raskrsnici kasindolske, danasnje kurta schorka i one koja dolazi iz nedjarica imali rampu/kontejner kao neki check point za vozila koja idu sa i na aerodrom? i tu su ubili turajlica. zar je taj njihov check point bio zasticen od vatre pa su tek tako mogli tu na cesti biti i chekirati prolaze? ili se nije pucalo na njih zbog prolaza vozila na i sa aerodroma?

otisli smo na temu dobrinja.
Nije se vidila raskrsnica , koja je bila iza. Ispred su bili u stakleniku Parka sa lijeve strane , dok su sa desne imali ogroman izdignut bunker iz kojeg su pokrivali cijelu cestu PAMom sve do petlje. Bio je udaljen i nismo mu mogli nista. Mi smo bili na cesti otprilike gdje je sad kraj stupske pijace, gdje ulica koja vodi u Nedzarice(koje tad nije bilo nego livada). Tu ublizu je bio mislim nas ranije nekad srokan tenk, svaljen u jarak.
Post Reply