Vjerovatno nece htjeti, ali nakon arapsko proljece "reloaded" 2015, nece imati drugog izbora.harač wrote:haman će ovi držati izbore kad se uvale u foteljeOptimus Prime wrote:Koliko god mislim da je ovo negativo, toliko sam i ubjedjen da je ovo neminovno za dugorocan prosperitet Egipta.
Selefije ce Egipat dovesti do ruba gladi, i narod ce spoznati o kojoj ublehi se radi.
Onda pad sa 65% na nekih 20% na sljedecim izborima, i zdravo serijat.
Egipcani protestuju protiv serijata
- Optimus Prime
#101 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
- Chisum
#102 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Pa eno onaj orangutan sa videa porucuje - kada poruse sve piramide te uniste sve ostale slicne znamenitosti, doci ce do prociscenja ekonomije. Nije rekao kako, ali to nije ni toliko bitno.... mora da je u pravu. Izgleda jako produhovljeno. A sam koncept se cini kao logican, smislen...Optimus Prime wrote:alibegoa wrote:malo citiram Newsweek, sviđa mi se:
The governments will begin to fail as soon as they set about implementing their philosophy: strip women of their rights; murder homosexuals; constrain the freedoms of conscience and religion of non-Muslims; hunt down dissidents; prosecute religious minorities; pick fights with foreign powers.
The Islamists will curtail the freedoms of those who elected them and fail to improve their economic conditions.
Afer the disillusion and bitternes will come a painful lession: that it is foolish to derive laws for human affairs from gods and prophets.
At the heart of the alternative are the ideals of the rule of law and freedom of thought, worship, and expression. for those values there can and should be no apologies, no groveling, no hesitation.
Osnova njihovog ekonomskog programa je uvodjenje serijata.![]()
Valjda kontaju da ce nakon toga Allah sa carobnim stapicem napraviti od Egipta modernu, industrijsku zemlju.
(otprilike kao u onim glupim reklamama, kada otvore chips ili puding i odjednom pocne dernek, svi pocnu da plesu, smiju se, ludilo, zikamu.... Kako? Zasto?.... Jebes mi sve ako znam...)
Last edited by Chisum on 03/12/2012 17:28, edited 3 times in total.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#103 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
samo će se dugo čekati taj period otrježnjenja bojim se....kad siromaštvo duha jednom uhvati korijena teže je za istrijebiti nego kuga.Optimus Prime wrote:Koliko god mislim da je ovo negativo, toliko sam i ubjedjen da je ovo neminovno za dugorocan prosperitet Egipta.
Selefije ce Egipat dovesti do ruba gladi, i narod ce spoznati o kojoj ublehi se radi.
jedna od temeljnih laži ovih šerijatlija je da oni ne lažu i još se pri tome u boga kunu, a što se propagande tiče jači su i od Kominterne
- Optimus Prime
#104 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Dobro, nisam ni ja bas bukvalno mislio da ce vec na sljedecim izborima doci do otreznjenja, ali perspektivno ipak mislim da ce braca i selefije, sto duze budu na vlasti, gubiti podrsku u narodu.JoseMujica wrote:samo će se dugo čekati taj period otrježnjenja bojim se....kad siromaštvo duha jednom uhvati korijena teže je za istrijebiti nego kuga.Optimus Prime wrote:Koliko god mislim da je ovo negativo, toliko sam i ubjedjen da je ovo neminovno za dugorocan prosperitet Egipta.
jedna od temeljnih laži ovih šerijatlija je da oni ne lažu i još se pri tome u boga kunu, a što se propagande tiče jači su i od Kominterne
Mada, ako turizam totalno krahira ( a imali su i preko 12 milijardi dolara prihoda godisnje), te ako se strane kompanije koje su investirale u Egipat za vrijeme Mubaraka povuku, te ako im Amerikanci ukinu onu vojnu pomoc od 4 milijarde $ godisnje, moglo bi vrlo brzo doci do nemira.
Ja sam siguran da ovi nisu dovoljno pametni da skontaju da im fali nafta i plin da bi odrzavali socijalni mir kao sto to radi Iran.
-
grizly1991
#105 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Ovi naši šerijat genijalci bi porušili i stećke "da ih neko ne bi obožavao."
-
Hodidid
#106 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Hem beteri hem seksualno isfrustrirani.KOPIJA12 wrote:Jos jedan dokaz arapskog mentalnog sklopa. Kada sam bio u Kairu sa ocem i sestrom i mamom; oni muskarci su gledali u moju mamu i sestru kao u neke kurve. A one su bile sasvim pristojne obucene. Pored toga kada smo ulazili u Kairo to je toliko ruzan grad; nema bukvalno niti jedne kuce zavrsene sa fasadom vec onako armatura visi iz svake kuce jer je "porez na nezavrsenu kucu 0%" (rekao nam vodic). A prije kaira kuce od gline; na cesti cuvaju strazu seoske udruge jer ima kidnapovanja "lijepih zena" (isto nam rekao vodic)
Sve u svemu ljudi zaostaju nekih 200 godina za evropom po razmisljanju i mentalitetu.
Policajac ispred piramide u Kairu mi kaze:"Daj da te ja uslikam". A onda mi pokazuje rukama novac.Policajac trazi novac!
Onda na svakom koraku prose. Kazu:"Dajte za djecu moju." Pa bukvalno cigani. Moj otac mi kaze:"Ja sam mislio da je Bosna siromasna ali ove kada bi doveli u Sarajevo pa to bi za njih bio pojam."![]()
Zadnja sansa im je sada da stvore drzavu. Nafta za 40 godina ce se potrositi a to znaci da ce sueski kanal biti manje vise suvisan i onda je Egipat jedan mali pojaz zelenila oko nila; mnogo siromasnih ljudi i mnigo mnogo pijeska sa pustinjama; kobrama itd.
- Bosanski_hibrid
#107 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Isto tako govorite za Saude, a ljudi iz pustinje izvoze mlijeko, dok mi Bošnje uvozimo i mlijeko i vodu. Pa ti vidi ko je u ovoj priči lood 
- Optimus Prime
#108 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Da nisi nesto zaboravio?Bosanski_hibrid wrote:Isto tako govorite za Saude, a ljudi iz pustinje izvoze mlijeko, dok mi Bošnje uvozimo i mlijeko i vodu. Pa ti vidi ko je u ovoj priči lood
Mozda onih 300 milijardi $ godisnje koje Saudijci kasiraju na racun nafte.
Sta bi bilo sa Saudijcima bez tog novca. Mislil li da bi oni sa ovim drustvenim uredjenjem bili konkurentni na svijestskom trzistu?
Ako te vec interesuju drustva sa serijatskim uredjenjem, koja nemaju prirodne resurse otidji u Afganistan, Jemen i Somaliju.
-
fixer
#109 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Lord Voton wrote:Bunili se ne bunili,gotovi su. Slijedi im 20-30 godina gradjanskoga rata i nemira,poslije cega se nikada vise nece oporaviti.
Zao mi piramida i muzeja,tuga.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#110 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
ni jedna od ovih zemalja nema šerijatsko uređenjeOptimus Prime wrote:Da nisi nesto zaboravio?Bosanski_hibrid wrote:Isto tako govorite za Saude, a ljudi iz pustinje izvoze mlijeko, dok mi Bošnje uvozimo i mlijeko i vodu. Pa ti vidi ko je u ovoj priči lood
Sta bi bilo sa Saudijcima bez tog novca. Mislil li da bi oni sa ovim drustvenim uredjenjem bili konkurentni na svijestskom trzistu?
Ako te vec interesuju drustva sa serijatskim uredjenjem, koja nemaju prirodne resurse otidji u Afganistan, Jemen i Somaliju.
- Chisum
#111 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Optimus Prime wrote:Da nisi nesto zaboravio?Bosanski_hibrid wrote:Isto tako govorite za Saude, a ljudi iz pustinje izvoze mlijeko, dok mi Bošnje uvozimo i mlijeko i vodu. Pa ti vidi ko je u ovoj priči lood
ma 'ta ce im nafta.... ha legne sherijatski sistem - odmah se i ekonomija procisti, kako rece onaj egipatski pavijan, te bukne proizvodnja, izvoz itd... magle - magle, ali bukne......
Vjerujem da prosjecan Evropljanin, jer, jebiga, Zapad propada, rekose "braca", zudi za ovom slikom i u svom gradu... npr. negdje oko Piccadilly-ja, ili oko Brandenburske kapije...
Jemen...

Ili Somalija...

ili afganistansko "oplemenjivanje" (dobro, to je vec postala komercijala i mainstream)

Znam sta sad slijedi.... "ove zemlje nemaju sherijatsko uredjenje..." i slicno pranje ruku kada se vide slike ovih primitivnih mrcina... ali, ako i nije sasvim sherijatsko, DEFINITIVNO je blize sherijatu od onog u mrskoj Americi, Engleskoj, Francuskoj, Svici (gdje im cak zabranjuju burke, minarete...)...
... ALI, braca opet - dupe, pa u sred Pariza, New Yorka ili Londona... u sred "trulog MRSKOG Zapada".... ne pada im napamet da odu u neku od ovih gore nabrojanih vukojebina, pa malo porade, dorade i koriguju nesto sto, AKO NISTA - IDE KA SHERIJATU, nesto sto, AKO NISTA, mozda i pored lose interpretacije stavlja bozju rijec i Kur'an ISPRED SVEGA ili barem na pijedestal na kojem na Zapadu NIKADA nece biti... (posto je jasno da uredjenje jedne Njemacke ili Engleske itd. definitivno NIKADA nece ici u tom pravcu)
- nasa
#112 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Pa ovo sto si stavio jeste jad i cemer,ko je kriv,svi ,pa izmedju ostalog i braca sto milione trose po mrskim im zapadnim gradovima umjesto da promisle i nad ovim slikama...ali i svi ostali koji ovo potezu samo da se pljuje po islamu ,a ne zato sto stvarno vide da je njima pomoc mozda bila zaista potrebnija nego mnogim drugim kojim pomazu dok nafta ne presusi!
-
sasamatic
#113 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Sad si bas poceo pricati gluposti. Ne znam shvatas li sta pricas, al nigdje zakon ne proizvodi kruh, vec uredjuje nacin na koji ces najlakse doci do tog kruh.Optimus Prime wrote:Da nisi nesto zaboravio?Bosanski_hibrid wrote:Isto tako govorite za Saude, a ljudi iz pustinje izvoze mlijeko, dok mi Bošnje uvozimo i mlijeko i vodu. Pa ti vidi ko je u ovoj priči lood
Sta mislis, sta bi bilo sa SAD-om da se odreknu svoje imperatorske politike i da ugase svoja industrijska postrojenja, prestanu iskoristavati domace i tudje resurse, oni bi po tebi bili konkurentni na svjetskom trzistu, jer su "dobro" zakonski uredjene. Bravo
Prvo upoznaj sta je serijatsko uredjenje pa onda s njim poistovjecuj Afganistan, Somaliju i druge slicne drzave.
- fatamorgana
#114 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Reduktivno je reći da je ovo jad i čemer, ovo su odvratni zločini protiv čovjeka i čovječnosti ....nasa wrote:Pa ovo sto si stavio jeste jad i cemer,ko je kriv,svi ,pa izmedju ostalog i braca sto milione trose po mrskim im zapadnim gradovima umjesto da promisle i nad ovim slikama...ali i svi ostali koji ovo potezu samo da se pljuje po islamu ,a ne zato sto stvarno vide da je njima pomoc mozda bila zaista potrebnija nego mnogim drugim kojim pomazu dok nafta ne presusi!
Ako ko istinski pljuje po Islamu onda su to upravo počinitelji ovakvih zlodjela a ne oni koji ih obznanjuju, kritikuju i osuđuju ....
- nasa
#115 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Slazem se,zlocini jesu i nema opravdanja,A islamu stete podjednako i oni,a i oni muslimani koji samo peru ruku govoreci nije ovo islam i okrecu glavu.Ovo su stvarno jadni ljudi,siromasni,neobrazovani...i koga briga za to,nikoga....ne obznanjuju ih da bi im pomogli jer sumnjam da im se pomoc ne mozefatamorgana wrote:Reduktivno je reći da je ovo jad i čemer, ovo su odvratni zločini protiv čovjeka i čovječnosti ....nasa wrote:Pa ovo sto si stavio jeste jad i cemer,ko je kriv,svi ,pa izmedju ostalog i braca sto milione trose po mrskim im zapadnim gradovima umjesto da promisle i nad ovim slikama...ali i svi ostali koji ovo potezu samo da se pljuje po islamu ,a ne zato sto stvarno vide da je njima pomoc mozda bila zaista potrebnija nego mnogim drugim kojim pomazu dok nafta ne presusi!
Ako ko istinski pljuje po Islamu onda su to upravo počinitelji ovakvih zlodjela a ne oni koji ih obznanjuju, kritikuju i osuđuju ....
- htcxone
#116 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
jao slika... pa da ista znas o islamu znao bi da je ZABRANJENO udarati zenu, a da bi se PO ŠERIJATU neko dao ubiti proces je JAKO dug i tu je mogucnost pogreske manje do o,1%
i naravno, ubiješ-budeš ubijen, droga, prostitucija - smrt... :s JA NE ZNAM STA JE TU LOSE? silovanje- smrt ! ni tu nema nista lose :...
druga je stvar sto neko tumaci vjeru kako je njemu cejf i radi sta hoce--- provodi svoje perverzije i želje....
ako cemo slikama... idemo ovako:

ako cemo pricati u slikama . izvoli
i naravno, ubiješ-budeš ubijen, droga, prostitucija - smrt... :s JA NE ZNAM STA JE TU LOSE? silovanje- smrt ! ni tu nema nista lose :...
druga je stvar sto neko tumaci vjeru kako je njemu cejf i radi sta hoce--- provodi svoje perverzije i želje....
ako cemo slikama... idemo ovako:

ako cemo pricati u slikama . izvoli
- Chisum
#117 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Ajde... posto vidim da upadas poput padobranca, a o ovome smo na forumu pricali bezbroj puta....
Sve ovo sto si postavio, sve ove slike, u civilizovanom svijetu se smatra ANOMALIJAMA jednog drustva... za posrtanje, kriminal, zlocin.... i za ovo te, kao u slucaju ovog debilcine Brejvika, ceka mnooogo godina murije... DOK, sa druge strane, za kamenovanja, sjecu ruku, vjesanje onih drugacijih, mlacenje zena (satro, misvakom....), i slicne primitivne metode generirane kroz milenije po pustinjskim vukojebinama - da ponovim - nekoga "cekaju hurije"....
Otidji na temu "Zloupotreba islama" stranica 62, 63 i 64, pa ces vidjeti da se o ovome sve vec reklo.
Na istoj temi obrati paznju na video uputstva kako mlaviti zenu, ili da ja opet postavljam.......
- Bosanski_hibrid
#118 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Optimus Prime wrote:Da nisi nesto zaboravio?Bosanski_hibrid wrote:Isto tako govorite za Saude, a ljudi iz pustinje izvoze mlijeko, dok mi Bošnje uvozimo i mlijeko i vodu. Pa ti vidi ko je u ovoj priči lood
Eto mi nemamo šerijat pa gdje smo?
Saudijci ako primaju toliko novca, pa oni se i razvijaju, ali i ulažu u razne projekte po muslimanskom svijetu. I kad ulažu, gledaju da to bude najbolje - u džamiju
BiH je leglo rasista, posebno kada je mržnja prema arapima u pitanju. Zato ja više volim Arape nego Bosance
I da, iz inata neću ići ni u kakav Afganistan ni Somaliju, već ostajem ovdje gdje sam se i rodio
- Chisum
#119 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
A ovo se vidi.Bosanski_hibrid wrote:Zato ja više volim Arape nego Bosance![]()
- htcxone
#120 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
pusti mi se tih prica molim te ... anomalije... pa i ove slike su za jednog muslimana ANOMALIJE.... a gvantanamo je LEGALNI ZATVOR, marihuana je legalna u dobrom dijelu svijeta, u njemackoj se otvaraju centri za sigurno drogiranje
dalje, kamenovanje ili elektricna stolica, ili vjesanje... dakle smrtna kazna postoji u dosta zemalja pa tako i u šerijatu...
a bas me interesuje gospodine SOLIDARNI, da ti (dakle ovo ne zelim nikome samo pitam) imaš kćerku, odgajaš je 12 godina , život joj podaris, onda ti u pnoć upadne narkoman, siluje je i izbode , ubije, uhvati ga murija ... sta bi ti htio ? da odsluzi PUNOOOO PUNOOOO GODINA ( i onda izađe ) ili da ga ubijes!???
STO SE tiče sječenja ruku, nije to tek tako kako ti mislis, dođeš i odječeš, lijepo kartu kupis pa odi vidi jel svaki drugi hoda bez ruku ili NECES NI JEDNOG VIDJETI?
NARAVNO, ima slucajeva, ali LOPOV sigurno nece ni pomisliti da ukrade akda zna sta ga ceka, a ovdje u sarajevu BABU ZAPALE ZA 20 MARAKA i dobiju 2 mjeseca uslovno ...
dalje, kamenovanje ili elektricna stolica, ili vjesanje... dakle smrtna kazna postoji u dosta zemalja pa tako i u šerijatu...
a bas me interesuje gospodine SOLIDARNI, da ti (dakle ovo ne zelim nikome samo pitam) imaš kćerku, odgajaš je 12 godina , život joj podaris, onda ti u pnoć upadne narkoman, siluje je i izbode , ubije, uhvati ga murija ... sta bi ti htio ? da odsluzi PUNOOOO PUNOOOO GODINA ( i onda izađe ) ili da ga ubijes!???
STO SE tiče sječenja ruku, nije to tek tako kako ti mislis, dođeš i odječeš, lijepo kartu kupis pa odi vidi jel svaki drugi hoda bez ruku ili NECES NI JEDNOG VIDJETI?
NARAVNO, ima slucajeva, ali LOPOV sigurno nece ni pomisliti da ukrade akda zna sta ga ceka, a ovdje u sarajevu BABU ZAPALE ZA 20 MARAKA i dobiju 2 mjeseca uslovno ...
- Akadi
#121 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
A šta ti kritikuješ uopšte nije mi jasno... Islam generealno ili šta?Chisum wrote:Sve ovo sto si postavio, sve ove slike, u civilizovanom svijetu se smatra ANOMALIJAMA jednog drustva... za posrtanje, kriminal, zlocin.... i za ovo te, kao u slucaju ovog debilcine Brejvika, ceka mnooogo godina murije... DOK, sa druge strane, za kamenovanja, sjecu ruku, vjesanje onih drugacijih, mlacenje zena (satro, misvakom....), i slicne primitivne metode generirane kroz milenije po pustinjskim vukojebinama - da ponovim - nekoga "cekaju hurije"
- JoseMujica
#122 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
jel ovo neka Lutovska ljubav?Bosanski_hibrid wrote: Zato ja više volim Arape nego Bosance![]()
- Bosanski_hibrid
#123 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Chisum wrote:![]()
Ajde... posto vidim da upadas poput padobranca, a o ovome smo na forumu pricali bezbroj puta....
Sve ovo sto si postavio, sve ove slike, u civilizovanom svijetu se smatra ANOMALIJAMA jednog drustva... za posrtanje, kriminal, zlocin.... i za ovo te, kao u slucaju ovog debilcine Brejvika, ceka mnooogo godina murije... DOK, sa druge strane, za kamenovanja, sjecu ruku, vjesanje onih drugacijih, mlacenje zena (satro, misvakom....), i slicne primitivne metode generirane kroz milenije po pustinjskim vukojebinama - da ponovim - nekoga "cekaju hurije"....
Otidji na temu "Zloupotreba islama" stranica 62, 63 i 64, pa ces vidjeti da se o ovome sve vec reklo.
Na istoj temi obrati paznju na video uputstva kako mlaviti zenu, ili da ja opet postavljam.......
Koji kronični kradljivac je nakon oslužene zatvorske kazne odustao od krađe zbog zatvora? Rahmetli Alija je opisao neke doživljaje i razmišljanja iz zatvora. Tamo je vidio različite profile kriminalaca i političkih zatvorenika. Jedan od kradljivaca je sa ponosom hvalio se kako je ukrao cijelu platu jednom rudaru koji je se vraćao sa posla. Kada je to rudar shvatio, nije mu preostalo ništa drugo nego da izvrši samoubistvo! I taj kradljivac se još smije bez ikakve grižnje savjesti. Jeli to normalno i jeli normalno da se takav ćovjek ne kazni žešćom kaznom od zatvora u kome samo usavršava zanat pomoću iskustva drugih robijaša?! Osjeci takvom ruku pa vidi ko će ukrasti.
Eto pogledaj statistike, koliko se krađa dešava u S. Arabiji npr. a koliko u SAD-u, ništa više.
Ubistvo za preljubu? Da i? Koliko je ljudi ubilo ljubavnike svojih žena i zbog toga su zaglavili u zatvoru. A da su živjeli u šerijatskoj zemlji, država bi pogubila preljubnicu, čime bi se spriječile bilo kakve porodične osvete. Opet, pogledaj statistike bluda i preljuba u SAD-u npr i u S. Arabiji, pa da vidimo gdje smo.
- Bosanski_hibrid
#124 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
Vidiš, to mi nikad nebi naum palo, ne znam šta tebe tjera da odmah imaš tako bujnu maštuJoseMujica wrote:jel ovo neka Lutovska ljubav?Bosanski_hibrid wrote: Zato ja više volim Arape nego Bosance![]()
- JoseMujica
#125 Re: Egipcani protestuju protiv serijata
pretpostavljam da si nako afektno pisao na prvu, ne razmišljajućiBosanski_hibrid wrote:Vidiš, to mi nikad nebi naum palo, ne znam šta tebe tjera da odmah imaš tako bujnu maštuJoseMujica wrote:jel ovo neka Lutovska ljubav?Bosanski_hibrid wrote: Zato ja više volim Arape nego Bosance![]()