jedna tamo wrote:Istina....baš je neviđeni krkanluk na autobuskom terminalu ilidža.....
samo da je bar to jedina općina krkana, nažalost svaka općina u gradu je druga ilidža....
samo pođite od mojmila, dobrinje gdje te strah proći od vehabija preko buća sitija, gdje su hibridne face i ljudi a s druge strane briješće, rajlovac gdje se pojavila mutacija ljudskog roda, križanci raznorazni....
grbavica i centar možda nisu toliko naseljeni krkanima al itekako ih imaju infiltrirane u raznorazne institucije, npr. elektroprivreda i bh telekom.....
vratnik, bistrik i ostala kompanija su posebna priča mada mi se čini da je tu najviše ostalo čaršijanera.....
Tačno je da se na ilidžanskom terminalu prodaje sve i svašta,ali je isto tako tačno da mi nismo grad nego urbanizirano selo.Bespravna gradnja je toliko uznapredovala da je to sad nemoguće zaustaviti.Nema više ,slobodnih ,požarnih prolaza,nema više trotoara.Niko ne zna gdje je ulaz u KSC.U Velikoj aleji malo,malo pa nikne nova vila.SARA CENTAR je za vijek vijekova razbila iluziju da Ilidža nekad bude moderan turistički centar.Šta ono biješe vodozaštitna zona?
Hoće li se TIBRA zaustaviti ili je nebo granica.U Osijeku,u plavnom području,svaki dan nikne nova kuća.
p.s.
Ja još uvijek navijam za SDA i Smilju Viteškić.
Sad da dođe Ajnštajn,nema pomoći.Ovako nek oni završe započeti projekat.