Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Miki123

#101 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by Miki123 »

agnostic_front wrote:Pa ne stavlja niko te štandove tu vama u inat, ljudi moraju nešto da rade. I njima bi sigurno draže bilo da imaju lijep posao i radno mjesto, ali nije tako. Nije mi jasno kako bi svi prvo da sređuju ovakve stvari, a ovamo problemi pravi, koji na kraju i uzrokuju ovo o čemu je tema. Kako se to kaže, od drveta ne vidi šumu.

I sve su teme takve, pušenje u bbi, krkanluk na ilidži, bašte na ferhadiji. Kako nekog može da bude briga za to u ovakvom stanju u državi, meni nije jasno.

jest, eto, stvarno je onaj ko drži kafanu u ferhadiji sirotinja.. :-)

daj da kakvu humanitarnu akciju organizujemo... šta radi taj batko?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#102 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by sabina1 »

Rondalf wrote: .......još samo nedostaje da se tu počnu jagnjad okretati i sjeći onako na stolu i prodavati ljudima.......
Nemoguće. Za ovo je predviđena lokacija Most Radićeva.
sorcerer

#103 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by sorcerer »

tvsabina wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
starii

#104 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by starii »

sorcerer wrote:
tvsabina wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kako su krenuli pilice ce okrecati kod vjecne vatre :D
FOČANSKI PROPISI

#105 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by FOČANSKI PROPISI »

sorcerer wrote:
relevantan wrote:..ovog ''krkanluka'' ima na svakom koraku u gradu.
a nije ni cudo koja je sve stoka sljegla u ovaj jadni grad.....
Osjećam se prozvanim,
FOČANSKI PROPISI

#106 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Black swan wrote:ljudi će otići kad se prestane kupovati
Uvijek neko ima.
Ne volem

#107 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by Ne volem »

granita wrote:
_Reds_ wrote:Vi koji ste naslijedili stan, pa vam sad Ilidza neodgovara selite se odmah.

Kakva je takva je moja je, i meni najdraza. Neki od nas nemaju druge, tu su rodjeni, odrasli, u skole isli, i danas zive. Znam da ima mnogih nedostataka, ili ima ih u svugdje drugo. Samo je problem Ilidze sto je to koncentrisano na manje podrucje nego u Sarajevu.

Pa standova ima i po Ferhadiji, po Titovoj, na mostu kod Drvenije, na Otoci, Dobrinji, i gdje vise ne.

I da takvi kao vi sto sad pusu i blate ovdje po forumu, vjerovatno nisu ni izasli na izbore, bilo im je mrsko, pa su pustili da 7.000 ljudi izabere vlast predostalih 50 i nesto hiljada.
Pa, i hocu da bjezim. Rekla sam da je divno naselje, sa velikim potencijalom, ali da ga je stoka doseljenicka iz p.m. unistila. I nigdje nema vise standova nego na Ilidzi. Ona pijaca, kao da u drugu dimenziju udjes. I da, ja sam izasla na izbore i nisam glasala za Memica.
Na Koševskom ti je super :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
FOČANSKI PROPISI

#108 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

itekako wrote: pitam se, poznajes li ti uopste prijeratnu Ilidzu?
Sedamdesetih,kad sam ja došao u Bunički potok,na hrasničkim poljima je paslo preko 400 krava.Našim dolaskom krenula je modernizacija .Prvo smo doveli vodu,pa kanalizaciju,plin;asfaltirali ulice...
U to doba u Jeleču je bila bečka škola jahanja,a recimo u Butmiru ni jedan čovjek nije imao fakultetsku diplomu.
Da je Tito Famos,Energoinvest,..., napravio u Jeleču,ovuda bi se još uvijek hodalo u gumenim čizmama.
relevantan

#109 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by relevantan »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Sedamdesetih,kad sam ja došao u Bunički potok,na hrasničkim poljima je paslo preko 400 krava.Našim dolaskom krenula je modernizacija .Prvo smo doveli vodu,pa kanalizaciju,plin;asfaltirali ulice...
U to doba u Jeleču je bila bečka škola jahanja,a recimo u Butmiru ni jedan čovjek nije imao fakultetsku diplomu.
Da je Tito Famos,Energoinvest,..., napravio u Jeleču,ovuda bi se još uvijek hodalo u gumenim čizmama.
A tek tkaonica ćilima, najpriznatija u Evropi.....jelečki ćilimi su krasili mnoge palate, rezidencije i dvorove širom Evrope :)
FOČANSKI PROPISI

#110 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

relevantan wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
A tek tkaonica ćilima, najpriznatija u Evropi.....jelečki ćilimi su krasili mnoge palate, rezidencije i dvorove širom Evrope :)
Jelečke princeze i danas sjede po raznim evropskim i svjetskim dvorovima i uče dvorjane lijepom ponašanju.
jedna tamo

#111 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by jedna tamo »

Istina....baš je neviđeni krkanluk na autobuskom terminalu ilidža.....
samo da je bar to jedina općina krkana, nažalost svaka općina u gradu je druga ilidža....
samo pođite od mojmila, dobrinje gdje te strah proći od vehabija preko buća sitija, gdje su hibridne face i ljudi a s druge strane briješće, rajlovac gdje se pojavila mutacija ljudskog roda, križanci raznorazni....
grbavica i centar možda nisu toliko naseljeni krkanima al itekako ih imaju infiltrirane u raznorazne institucije, npr. elektroprivreda i bh telekom.....
vratnik, bistrik i ostala kompanija su posebna priča mada mi se čini da je tu najviše ostalo čaršijanera.....
sheilak

#112 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by sheilak »

jedna tamo wrote:Istina....baš je neviđeni krkanluk na autobuskom terminalu ilidža.....
samo da je bar to jedina općina krkana, nažalost svaka općina u gradu je druga ilidža....
samo pođite od mojmila, dobrinje gdje te strah proći od vehabija preko buća sitija, gdje su hibridne face i ljudi a s druge strane briješće, rajlovac gdje se pojavila mutacija ljudskog roda, križanci raznorazni....
grbavica i centar možda nisu toliko naseljeni krkanima al itekako ih imaju infiltrirane u raznorazne institucije, npr. elektroprivreda i bh telekom.....
vratnik, bistrik i ostala kompanija su posebna priča mada mi se čini da je tu najviše ostalo čaršijanera.....
da, ali nemoj zaboraviti ni strogi centar grada-Ferhadiju & co. (bazar, Bascarsija sa radnjama u kojima se prodaju zastave, oprema za nogomet/fudbal, baseball palice, itd. Mene iskreno bude stid onakvog haosa. Ilidzi se mozda moze i zazmiriti na jedno oko (iako nikako ne smatram da je ono ok), ali Ferhadiji ne.
Troll_Happens

#113 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by Troll_Happens »

jedna tamo wrote:Istina....baš je neviđeni krkanluk na autobuskom terminalu ilidža.....
hahahah :lol: :lol: :lol:
:thumbup:
sorcerer

#114 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by sorcerer »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :faraon1:
FOČANSKI PROPISI

#115 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Tačno je da se na ilidžanskom terminalu prodaje sve i svašta,ali je isto tako tačno da mi nismo grad nego urbanizirano selo.Bespravna gradnja je toliko uznapredovala da je to sad nemoguće zaustaviti.Nema više ,slobodnih ,požarnih prolaza,nema više trotoara.Niko ne zna gdje je ulaz u KSC.U Velikoj aleji malo,malo pa nikne nova vila.SARA CENTAR je za vijek vijekova razbila iluziju da Ilidža nekad bude moderan turistički centar.Šta ono biješe vodozaštitna zona?
Hoće li se TIBRA zaustaviti ili je nebo granica.U Osijeku,u plavnom području,svaki dan nikne nova kuća.

p.s.
Ja još uvijek navijam za SDA i Smilju Viteškić.
Sad da dođe Ajnštajn,nema pomoći.Ovako nek oni završe započeti projekat.
_Reds_

#116 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by _Reds_ »

FP, i ti pravo uranio, jesi to na posao preko terminala, ili kako drugacije :)
FOČANSKI PROPISI

#117 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

_Reds_ wrote:FP, i ti pravo uranio, jesi to na posao preko terminala, ili kako drugacije :)
Kad je snijeg nikud se ne ide.
_Reds_

#118 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by _Reds_ »

FOČANSKI PROPISI wrote:
_Reds_ wrote:FP, i ti pravo uranio, jesi to na posao preko terminala, ili kako drugacije :)
Kad je snijeg nikud se ne ide.
Pa nisi bolan iz Dalmacije, pao po centa snijega, i eto odmah, nigdje ne ide :D
Creasy

#119 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by Creasy »

Ljetni vozac. :D
Aqua_S

#120 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by Aqua_S »

FOČANSKI PROPISI wrote:

e stvarno je ovaj fočanski poluklon edhema bicakcica ...prvak u sranju u eter..da prostis...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#121 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by JoseMujica »

jes da mu je velika mahana Edo, al FP ništa nije slagao
Aqua_S

#122 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by Aqua_S »

JoseMujica wrote:jes da mu je velika mahana Edo, al FP ništa nije slagao
ko?? on? ma slaže čim zine..
ekonomistica78

#123 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by ekonomistica78 »

palamuda wrote:@_reds_ svaka ti zlatna, svaka čast :thumbup: :thumbup:

Tema svakako ide u smjeru biti građanin ili biti seljak.

Ilidža ima problema, Ilidžu su 4 godine kasapili četnici i kad su otišli ostavili pustoš i pepeo, Ilidža se podigla i stalno raste.

Ilidža ima Memića za načelnika, pa šta više o tome bistrite, što neko reče Špirić nam bio premijer, a sav problem u Memiću, ni ja ga ne volim, bio je na izborima i uz brutalnu kampanju koje vođena protiv njega ipak pobijedio, nije on ništa gori ni od Koldže ni od Damira.

Ja sam sa Ilidžanac, Ilidža mi je lijepa i nema bolje, onaj kompleks univerziteta od kad je Ganić završio zgradu izgleda fakat svjetski.

Ovi papci što dolaze sa naslijeđenim stanom molim da što prije idu jer je ljepša pijaca pod mostom na elitnim Ciglanama, nego krkanluk na terminalu Ilidža, al to je svijest palanke to je takvima vrlo teško objasniti.
:thumbup: Slažem se!
Đinajlu

#124 Re: Nevidženi KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by Đinajlu »

BIONA wrote:Ne zove se uzalud Najnoviji Pazar :-)
Ovo je sjajno. :lol: :lol:
teacher80

#125 Re: Neviđeni KRKANLUK na autobuskom terminalu ILIDŽA

Post by teacher80 »

Naslov ''nevidjeni'' nikako ne odgovara temi...jer ta pojava je prije vidjena na Ciglanama..Otoci...Ferhadiji.. itd. pa tek onda na Ilidzi, moglo bi se grubo reci da je Ilidza prepisala opisani ''krkanluk''.Slazem se da je to ruzno vidjeti ne samo na Ilidzi vec po cijelom gradu...a moram priznati da to nije uvijek tako...vjerovatno nekad i policija odradi svoj posao. Meni smeta opcenito u Sarajevu..nekultura koja nije vezana za za rodni list...ni cipsovu prijavu...ima je u svim dijelovima i na svakom koraku...od institucija...do javnog prevoza...parkova...parkinga isl.
Ono sto me uvijek iznenadi jeste animozitet koji se ispoljava ...ne volimo bosnjake...hrvate...srbe...rome..dosle...sosone ....isl..ni kneze...sad vec ni turke...crnaca nemamo nesto puno pa nam je svejedno za njima.
Migracije su normalni procesi kojih je uvijek bilo i bit ce..evo dokaz za to je i tema o porijeklu prezimena...tako da mnogi koji sa prezirom spominju '' tamo one'' koji su doselili treba da procaprkaju odakle su njihovi korijeni. Malo je tuzno sto je nekome sav zivotni uspjeh to sto je slucajno ''rodjeni''
Ilidza je prelijepa opcina i sa svim njenim manama, naravno da se tu ima puno toga uraditi kao i svugje ...i na poboljsanju zivota a i kulture..al naglasavam kao i u cijelom Sarajevu i u BiH.
Post Reply