Eh to ne znam... Inace, u ovim manjim strankama je uvijek problem: Da li sad uci u vlast ili sacekati do sljedecih izbora. Trenutno je takva situacija i sa Nasom strankom u gradskom vijecuJoseMujica wrote: gdje su branioci principijelnosti SDU foteljaša
nova expertna vlada-suad zeljkovic
-
mikasa
#101 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#102 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
ma jašta je... Pećanac se od ljeta naložio da bude ministar
sad ćemo da vidimo kako to radi "najbolji ministar kojeg je MUP ikad imao" 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#103 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
a gradio iskustvo u Bosnafolkloru
sad kad te murija zaustavi....tuhneš im cenera u padže ko kad harmonikaša zakitiš....odma ti kolo odigraju po želji
sad kad te murija zaustavi....tuhneš im cenera u padže ko kad harmonikaša zakitiš....odma ti kolo odigraju po želji
- Chmoljo
#104 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
ma ono, bije ga glas po policiji da je bio najbolji, "Dav'o", vele... 
-
mikasa
#105 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Ne znam jel im dav'o ili nije, al mu cestitam na drzanju povodom 19 decertificiranih specijalaca, tamo negdje 2001-2002Chmoljo wrote:ma ono, bije ga glas po policiji da je bio najbolji, "Dav'o", vele...
- veljaca
#106 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Zasto sada ? Zar nije to odvajkada .....JoseMujica wrote:a gradio iskustvo u Bosnafolkloru![]()
- Banksy
#107 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
SDP se tada busao njegovim rezultatima i tvrdio da je to najbolji ministar MUP-a ikad, a poslije i najbolji kantonalni premijer.mikasa wrote: Ne znam jel im dav'o ili nije, al mu cestitam na drzanju povodom 19 decertificiranih specijalaca, tamo negdje 2001-2002
Istina je da pretjerano druženje s Fahrom i Miletom mijenja percepciju i nosi nove principe, kriterije i standarde, pa je pitanje bi li im sada, ovako ''reformisanim'', valjao, ali ne vjerujem da će ga nešto previše ''udarati'', bio bi to udarac na sebe ...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#108 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Fakat prođe 4 godine vlade i vladavine SDP u gradu, a i u Kantonu, a i u Općinama (dakle nema standardne vadione nismo na svim razinama, pa ne možemo), postadosmo i statistički najnesigurniji grad u regionu, na pucnjavu i zbadanje nožem smo nažalost navikli kao na svakodnenvicu, sa prijevozom je problem, sa smećem je problem... ali o tome na cijelom forumu niti riječi. Nevjerovatna je ta SDP drskost... do plus minus beskonačno..
- JoseMujica
#109 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
jeste al sad za cenera jedno kolo imaš gratis...ako baciš 20 KM ima da biraš s menija kulturnu zaostavštinu raznih naroda i narodnosti iz BiHveljaca wrote:Zasto sada ? Zar nije to odvajkada .....JoseMujica wrote:a gradio iskustvo u Bosnafolkloru![]()
- veljaca
#110 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Bilo je to odvajkada ..... Ko pristane na to - naravno ....JoseMujica wrote:jeste al sad za cenera jedno kolo imaš gratis...ako baciš 20 KM ima da biraš s menija kulturnu zaostavštinu raznih naroda i narodnosti iz BiHveljaca wrote:Zasto sada ? Zar nije to odvajkada .....JoseMujica wrote:a gradio iskustvo u Bosnafolkloru![]()
-
dječak sa šibicama
#111 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Sad ce nas nedrska SDA izvaditi iz govana.KatarinaKosaca wrote:Fakat prođe 4 godine vlade i vladavine SDP u gradu, a i u Kantonu, a i u Općinama (dakle nema standardne vadione nismo na svim razinama, pa ne možemo), postadosmo i statistički najnesigurniji grad u regionu, na pucnjavu i zbadanje nožem smo nažalost navikli kao na svakodnenvicu, sa prijevozom je problem, sa smećem je problem... ali o tome na cijelom forumu niti riječi. Nevjerovatna je ta SDP drskost... do plus minus beskonačno..
Usput receno, a vec zaboravljeno, i SDA je cijelo vrijeme koalirala i vladala sa drskim SDP-om
Zanimljivo je to parcijalno pamcenje, isto kao u vrijeme alijanse, drvlje i kamenje na Alijansu i SDP, i onda se da glas Haretu koji cijelo vrijeme sjedi i sudjeluje u Alijansi
- JoseMujica
#112 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
da da da odlično podsjećanje...mislim da je SDA u koaliciji s SDp-om upravo pokušala odigrati ovu igru glumeći opoziciju u poziciji 
-
dječak sa šibicama
#113 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Aha, to je ona uloga zrtve "mi smo bili u vlasti ali nas se nista nije pitalo, mi smo bili primorani, na nama je historijska odgovornost".
Meni samo nije jasno zasto je SDP i drugi put usla u istu pricu, kontam da je koalicija neophodna ako zelis na vlast, ali drugi put im koalicioni partner glumi zrtvu pred izbore. Ni ne sumnjam da ce im Fahro sloziti istu pricu, uz kampanju u Avazu i dosta prljaviju.
Meni samo nije jasno zasto je SDP i drugi put usla u istu pricu, kontam da je koalicija neophodna ako zelis na vlast, ali drugi put im koalicioni partner glumi zrtvu pred izbore. Ni ne sumnjam da ce im Fahro sloziti istu pricu, uz kampanju u Avazu i dosta prljaviju.
- JoseMujica
#114 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Fahro je kompalacija The Best of SDA
ako to nisu skontali i ne zaslužuju nego da ih zguzi
- Chmoljo
#115 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
ne sekiraj se, biće on udaren bude li mijanjao rutinu u ministarstvu unutrašnjih poslova.Banksy wrote:
SDP se tada busao njegovim rezultatima i tvrdio da je to najbolji ministar MUP-a ikad, a poslije i najbolji kantonalni premijer.
Istina je da pretjerano druženje s Fahrom i Miletom mijenja percepciju i nosi nove principe, kriterije i standarde, pa je pitanje bi li im sada, ovako ''reformisanim'', valjao, ali ne vjerujem da će ga nešto previše ''udarati'', bio bi to udarac na sebe ...
još je veća drskost pričati kako ministar unutrašnjih poslova ne smije imati NIKAKVE ovlasti nad policijom, a istovremeno mu se pakovati loša sigurnosna situacija. pakujte je "nezavisnom" odboru, osim ako nije nezavisan i od građana.KatarinaKosaca wrote:Fakat prođe 4 godine vlade i vladavine SDP u gradu, a i u Kantonu, a i u Općinama (dakle nema standardne vadione nismo na svim razinama, pa ne možemo), postadosmo i statistički najnesigurniji grad u regionu, na pucnjavu i zbadanje nožem smo nažalost navikli kao na svakodnenvicu, sa prijevozom je problem, sa smećem je problem... ali o tome na cijelom forumu niti riječi. Nevjerovatna je ta SDP drskost... do plus minus beskonačno..
a da, sad ide protupitanje: a što takva priča nije bila prije? odgovor je jednostavan - jer "nezavisni" odbor, uključujući komesara, nije radio o glavi onome ko je htio malo reda napraviti. bili su usklađeni - čitaj: od iste sise.
ali hajmo opet malo o bajkama o tri miliona maraka pročerdanih za dan policije. k'o da su bonovi, a ne marke...
-
VjecitiStudent
#116 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Propustio si napomenuti da smo mi 'taki narod.Chmoljo wrote: još je veća drskost pričati kako ministar unutrašnjih poslova ne smije imati NIKAKVE ovlasti nad policijom, a istovremeno mu se pakovati loša sigurnosna situacija. pakujte je "nezavisnom" odboru, osim ako nije nezavisan i od građana.
a da, sad ide protupitanje: a što takva priča nije bila prije? odgovor je jednostavan - jer "nezavisni" odbor, uključujući komesara, nije radio o glavi onome ko je htio malo reda napraviti. bili su usklađeni - čitaj: od iste sise.
ali hajmo opet malo o bajkama o tri miliona maraka pročerdanih za dan policije. k'o da su bonovi, a ne marke...
- Chmoljo
-
VjecitiStudent
#118 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Zadnjih par godina nas ubjedjujes da smo narod sklon kriminalu, korupcij tj. zlu svih vrsta i da tu politicari ne mogu nista.Chmoljo wrote:kaki?
- Chmoljo
#119 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
aha... kako onda ne postoji nijedna politička partija, ili dovoljna grupa ljudi koja bi odradila neke stvari kako treba?
na stranu što si mi u usta stavio riječi kojom sam naše insane sveo na isto kao i Adolf podrase.
na stranu što si mi u usta stavio riječi kojom sam naše insane sveo na isto kao i Adolf podrase.
-
mikasa
#120 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
kako smo samo "pusili" foru: Neovisni odbor sad bira komesera, nema uticaja politike, on ce biti nesto kao "serif Meklaud", sam ce zatvarati lopove i ...Chmoljo wrote:[
još je veća drskost pričati kako ministar unutrašnjih poslova ne smije imati NIKAKVE ovlasti nad policijom, a istovremeno mu se pakovati loša sigurnosna situacija. pakujte je "nezavisnom" odboru, osim ako nije nezavisan i od građana.
A vrlo brzo se pokazalo da je to sve suplja prica
- JoseMujica
#121 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
može li meni neko pojasniti koja je uopće uloga ovih komesara u našem sistemu? Nadam se da nisu politički komesari 
-
ganibeg
#122 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Ej dno, piši za Džambasa šta hoćeš, iz sveg se vidi da nisi bio borac u ratu. On je jedini Car koji je s nama išao na liniju a nije posmatrao s IPK šta se dešava u rovu i jedini je koji je s nama djelio svaku konzervu, vjeruj mi. Pitaj borca Halida Mešanovića ko ga je ranjenog nosio pod kišom metaka- upravo taj Car, dok su se drugi vozali u autima s pratijocima. A što je najveći fol, nikad nije bio u SDA, polomiše se svi da skontaju ko ga je tamo stavio, jer su ga ti isti iz SDA penzijonisali pošto nije radio politički već po struci. Možda ovi iz Haga, satro je stručnim radovima sve koji su optuženi, raspitaj se malo. Jedina je frka što je čovjek mirno živio u vikendici a sad će ga jebati takvi ko ti. Jarane, da si jedan dan bio s njim, piso bi drukčije.
- Za i Protiv
#123 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Ma bravo majstore! Apsolutno se slazem!Lud i ponosan wrote:Mi kao narod upravo i zasluzujemo sve ono sto nam se desava. Dakle, sve ono sto se prica i navodi za nas nije tacno. Mi smo jos gori od toga.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#124 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Ne "neko" , to tvrde SDU , BOSS , NSrZB i jedan nezavisni poslanik.Lud i ponosan wrote:Kakva li je drskost da, nakon svega vidjenog, neko tvrdi da je SDA najbolja opcija?
Mislim, shvatam ja da se dobio posao, dobra plata, da je 4. koljeno materijalno obezbjedjeno, ali sta cemo sa obrazom? One zadrte koji glasaju "ideoloski" ne bih da spominjem...
Sve ekspert do eksperta. Zabolila me glava od intelektualnog "frcanja" pojmova i ideja.
2014 nije daleko , meni doduše nije jasno kako su prva i druga navedena ikako opstale ali do 2014 - teško
Najgore je što ova Musićeva opcija nije ništa bolja...podsjetiću te da su nam htjeli povećati cijenu vode jer ide "uzbrdo" iako nikada nisam čula da voda poskupljuje jer ide "uzbrdo" a sve i da jeste tako (a nije nije tako) to me ne interesuje jer ne živim "uzbrdo" nego u ravnom dijelu...a s obzirom da smo u tranzicionom kapitalizmu totalno sam nesolidarna...
Elem , blago nama s njima svima.....a nije narod kriv , narod je mnogo stradao i izmanipulisan je , prevaren i opljačkan...i gladan
pozz
-
Innovation
#125 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Vlada KS kojoj je izglasano nepovjerenje, dala se udarnicki na posao.
Za 15 dana, donijeli su odluke o prijemu novih ljudi u svim ministarstvima /200/, znajuci da u budzetu nema para za place. Nastoje sto vise isprazniti budzet, potpisujuci kojekakve ugovore. Prave nove sistematizacije, raporedjujuci svoje ljude, a sve na brzaka dok nije stigao 21.11. 2012.god. Slikaju se sto vise, kiteci se "tudjim perjem". Nema niti jedna stvar, da su je oni uradili u ovih 5 mjeseci. Sto rece jedan uposlenik KS, kad krenu "macolama ce razbiti i stolove".
Za 15 dana, donijeli su odluke o prijemu novih ljudi u svim ministarstvima /200/, znajuci da u budzetu nema para za place. Nastoje sto vise isprazniti budzet, potpisujuci kojekakve ugovore. Prave nove sistematizacije, raporedjujuci svoje ljude, a sve na brzaka dok nije stigao 21.11. 2012.god. Slikaju se sto vise, kiteci se "tudjim perjem". Nema niti jedna stvar, da su je oni uradili u ovih 5 mjeseci. Sto rece jedan uposlenik KS, kad krenu "macolama ce razbiti i stolove".