cetmi wrote:Mani šuplje, navedi mi jedan TV koji neko ko je u mreži može kupiti povoljnije nego što ga ja mogu pronaći u drugim firmama.
Evo ja želim kupiti ovaj TV: PANASONIC LED Smart TX-L39E6EK.
Hajd nam pojasni gdje ga neko ko je u mreži može dobiti najpovoljnije. Navedi nam sve benefite koje će dobiti on i drugi od kupovine tog TV. I najvažnije ko će te benfite isplatiti. Od čega će se oni isfinansirati, osim od ovog popusta koji vama daju firme koje su u grupaciji.
Vjerujem da nećeš odgovoriti, ali ja ću reći unaprijed računicu, jer nemam namjeru stalno pisati.
TV u firmi X košta 1100 KM. Vi imate sa njima ugovor o dodatnom popustu od 10%. Kupcu kao benefit ide popust od 4%, ostalih 6% ide u sistem SCNet-a. Od tog dijela vi uzmete sebi 2%, ostalo dijelite ovim ostalim hijenama koji su iznad ovog jadnika koji je kupio TV nadajući se nekom extra popustu i zaradi.
Ja tvrdim da taj isti TV mogu odmah kupiti jeftinije za 10% u nekoj drugoj firmi koja nije u sistemu. Tako je ovaj kupac-jadnik umjesto da isti TV plati 1000 KM platio ga 1060 KM, nadajući se da će sljedeće godine kao na onom videu zarađivati svaki mjesec 1450 eura .
Znači pozivam te da nam navedeš konkretan primjer, uzmi stvarni TV, navedi stvarnu cijenu po kojoj će ga neko u vašoj mreži kupiti, navedi stvarnu prodavnicu sa kojom imate ugovor i navedi nam cijene i zarade svakog pojedinačno.
Tako ćeš dokazati da sistem nije prevara i da sam ja u krivu.
Nisam mislio vise odgovarati radi psovki i prostakluka ali, ovo je jedino pitanje koje zasluzuje odgovor.
Ovako, recimo da TV kosta 1000 KM, 10% daje kompanija popust. Ide ovako... 1% ti se odmah vraca na tvoj racun povrata novca, 1% SCnet uzima sebi, (samo ako je popust 5 i vise posto, ispod toga SCnet nista ne ostavlja sebi), 2% po 0.5% se dijeli u 4 dubine u mrezu. 6% ide na tvoj racun akumulacija. gdje ti se skuplja za PP, ima to vec na prezentaciji.
Vrlo je jednostavno, (moze i ovako, samo mali primjer), dodjes u trgovinu, kupis nesto sa karticom SCneta, recimo za 20KM, upise se tvoj ID iznos i odredjeni popust uplacuje se na racun SCneta. Scnet to dijeli onako kako sam naveo u gornjem dijelu. Ovaj PP (koji u svim zemljama iznosi 50Eura),da dobijes na taj nacin treba ti jedno 5 godina da trosis na osnovne stvari. Zar nije bolje uplatiti kaparu, pozicionirati se u sistem, i vremenom trositi tu kaparu...Napominjem, kapara je za osobe koje zele da grade biznis, ostali i ne trebaju da uplacuju nista. Tvoja kapara koju trosis vremenom, ubrzao si proces dobivanja PPa u sistemu. Vremenom potrosis kaparu, ali tvoj PP ostaje u sistemu. PP(pravo na profit) ti donosi zaradu u prvom dijelu od 1100 KM, kako, pa ponovo pogledaj prezentaciju. Da li je popust bolji od 10%, ili radom i zalaganjem do 80%? Da li je bolje 10% na sebi u bingu, ili po 0.5% od 100 ljudi u merkatoru? Postovani. izgradi mrezu bez uplate kapare od nekoliko hiljada ljudi ALI OZBILJNIH POTROSACA, i od njih imas 0.5% ali i oni ce isto tako da rad pa ce i oni da imaju zaradu... pa ti se zamisli malo, a mreza je ziva materija non stop se siri...
Postoji kvaka. Ovaj se biznis MORA raditi. Nije ovo investicioni fond, niti sto neki navode piramide. Ovdje ne postoji to uplatim i cekam da bude obogatit cu se, NEMA TOGA... Kada kazem raditi, to znaci da tvoj PP nece ti donijeti nikada nista ako nisi aktivan... Pokusaj uloziti u nesto i ostavi da se hladi i da samo radi....beli ces plivati u novcu....aha....Zasto NIJE piramida, pa i onaj zadnji koji se uclani, broj 7 milijardi i nesto, ima popuste i sve ostalo,...
Ja sipam gorivo idem u merkator trosim telefon sve preko SCneta, SVE, i??? Pa ono sto sam ulozio trosim, da li po 0.10 po 2, 5 ili vise KM nebitno...bitno je da je to MOJ novac koji mogu da potrosim vremenom....Uplatom PPa sam samo ubrzao proces....
Moja kapara je u BiH nije u Srbiji niti bilo gdje drugo, gradimo sistem kod nas ovdje, i trosim novac ovdje kod nasih firmi, ne znam ozbiljno koji dio ovdje nije jasan.
Vi ako ne vjerujete u ovo nije uopste problem, to je do VAS, ali da tvrdite da je laz i prevara, nije u redu, i niste u pravu.