SCnet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
polarb

#101 Re: SCnet

Post by polarb »

sarajevo999999 wrote:Moze li se u odredjenom trenutku izaci iz sistema tj. odlucih treba mi 2 800 pa cu ih podignuti i izaci iz scneta
Pitanje uz duzno postovanje nije na mjestu.
Pokusaj pokrenuti bilo kakav biznis, a poslije toga traziti svoj novac nazad...NEMOGUCE....Ozbiljne osobe i ne pitaju takva pitanja....shvate ili ne shvate, udju ili ne udju u biznis (bilo kakav, ne samo SCnet)...
SCnet biznis nije za osobe koje ne shvataju sve ovo ozbiljno. Naravno da ne mozes podignuti svoj novac ali ga mozes potrositi kroz sistem SCneta. BM33 se nudi samo ozbiljnim saradnicima koji zele da izgrade karijeru.
Pa u Sarajevu imamo stanove, uskoro i auta ulaze u nas sistem, znaci BiH ce imati SVE, a zli jezici neka govore sta god hoce, a mi radimo NAJPOSTENIJI BIZNIS ikad vidjen na ovim prostorima, u HISTORIJI...
P.S.
Mozes u minuti vratiti svoj novac, kupis auto preko sistema potrosis svoj BM33, i to je to...samo ima kvaka GOSPODO DRAGA....tvoj BM33 ostaje u sistemu i ti i dalje sa njim pravis zaradu, sa kaparom si samo ubrzao proces....NE KONTATE to jest NE ZELITE da shvatite, napunjeni ste previse SVI negativnom energijom....
casanova123

#102 Re: SCnet

Post by casanova123 »

Nije istina! ako uplatim model 33 koji Kosta 2800km, i ako hoću da kupim auto od 3000km, nije istina da ja na kraju uplatim još 200km i imam auto a ta kapara potrošena..tako da se ta kapara ne može vratiti i iskoristiti tek tako.. raspitaj se ti još jednom..
osmanovicsejo

#103 Re: SCnet

Post by osmanovicsejo »

Pa naravno da se ne može tako potrošiti. Največa laž tog sistema je upravo to. Potrošiti se može ta kapara ovako:kupujete tvTV koji košta 1500 km, potrošičete kapare 100 km a iz svog džepa ostatak od 1400 km. Ideja o udruženju potrošača je samo maska za prevaru. :run: I usput više model 33 koji košta 1400 eura nije dovoljan nego su ga "UNAPRIJEDILI" tako što su dodali još jedan od 1200 eura, što sve skupa košta 2600 eura. Naravno i ograničeno je da to potrošite za 3 godine jer toliko vrijedi a onda morate kupiti novi. He He, kako kažu trgovci "ovca je da se šiša". E pa dragi moji da bi potrošili tih 2600 eura morate potrošiti 15 puta toliko iz svog džepa što iznosi 39000 eura i to u roku od 3 godine. A ovaj zadnji lik što se javio govori da se radi o najpoštenijem poslu i još Boga spominje. Majko mila dokle ide taj bezobrazluk.
Last edited by osmanovicsejo on 14/09/2013 12:17, edited 1 time in total.
polarb

#104 Re: SCnet

Post by polarb »

:lol: Da li sam ja negdje napisao cijenu vozila??? Pa naravno da ne mozes potrositi BM33 na auto od 3000 KM to je smijesno. Kupi auto od 30.000 pa potrosi svoj BM33.... :lol:
Ovo za televizor citam vec par puta ako se ne varam na ovom forumu.
DEFINITIVNO NISTE SHVATILI SISTEM, to jest ne zelite da ga shvatite....
casanova123

#105 Re: SCnet

Post by casanova123 »

polarb wrote::lol: Da li sam ja negdje napisao cijenu vozila??? Pa naravno da ne mozes potrositi BM33 na auto od 3000 KM to je smijesno. Kupi auto od 30.000 pa potrosi svoj BM33.... :lol:
Ovo za televizor citam vec par puta ako se ne varam na ovom forumu.
DEFINITIVNO NISTE SHVATILI SISTEM, to jest ne zelite da ga shvatite....
pa TV se spominje u prezentacijama SCneta.. :mrgreen: :mrgreen:

znaci necemo kupovati auto od 3000 KM.. dobro.. hajd ti meni reci ako ja hocu da kupim auto od 50.000 KM, hocu li onda moci da platim 2800 KM manje?
polarb

#106 Re: SCnet

Post by polarb »

Da se nadovezem na prosli post, ne mogu da shvatim zasto je nas narod toliko negativan i odbojan prema ovom???
Matematika je veoma prosta stvar...
Ako kupujes auto od 3000 KM, da li ces ostaviti kaparu covjeku da ti sacuva auto od 200 ili 300 KM ili 2000 KM???
Isto tako i za auto od 30.000, naravno da ne lezi kapara od 200KM za to vozilo nego hiljada ili dvije, zar nije tako?
Tako isto i za "famozni" TV, pa naravno da za tv ako zelis da ti ostavi neko bas taj, ti ces ostaviti kaparu 100KM.
Pa zdrav razum govori da nema uopce osnove to sto vi pisete i govorite negativno o SCnet kompaniji.
Nego se saberite kako treba i krenite sa biznisom, to je jedini pravi i posao i biznis u BiH ali i u regionu....necete naci bolje sigurno, osim ako ce te ili rintate za dnevnicu i platu po rastezljivom radnom vremenu od 8 do 14 sati na dan...sa tim da ti se gazda smije i veseli kada treba dati platu.... :thumbup:
osmanovicsejo

#107 Re: SCnet

Post by osmanovicsejo »

Međutim da se vratimo na temu jer nas stalno pokušavaju od toga odvojiti i ubaciti u raspravu sa matematikom. Radi se da je firma osnovana u Srbiji od strane lokalnih "biznismena", u sudejstvu sa našim provincijalcima su u Bosni i Hercegovini otvorili predstavništva jedno u Federaciji a drugo u Republici srpskoj, jel Vam ovo nešto pooznato. Ni ovdje ne prezaju da sve podijele. Evo linka iz RS http://www.scnetrs.com a evo iz Federacije https://www.scnetworld.com/ba/ mada je prije bila i oznaka "www.scnetbih" izgleda da su i to skinuli. Na čelo te firme je postavljen okorijeli "NETWORKER" koji je u nedavnoj prošlosti prodavao sisteme koji su otprilike ovako išli : uplatiš 1000 km i to ti "SIGURNO RASTE 10% mjesečno. Možeš misliti.
Još jednom za kraj NEDAJ SE BOSNO :bih:
polarb

#108 Re: SCnet

Post by polarb »

casanova123 wrote:znaci necemo kupovati auto od 3000 KM.. dobro.. hajd ti meni reci ako ja hocu da kupim auto od 50.000 KM, hocu li onda moci da platim 2800 KM manje?
Mozes ti kupovati kod FP i auto od 3000KM, ako FP daje popust 10%, pazi tebi se sa akontacija skida 300KM, 2700 doplatis iz dzepa. Prednost je to sto te tvoje tri kapare ostaju u sistemu i dalje ti zaradjuju novac i vaucer....
Ako je auto 30.000 FP daje 10% to dajes svoje kapare od 2800 KM a 27.200 vadis iz dzepa, prosto ko pasulj, sa tim sto tvoje kapare kap PPovi ostaju u sistemu tvoj BM33 i dalje ti zaradjuje novac, halo ba koji vam dio nije jasan....
osmanovicsejo wrote:Pa naravno da se ne može tako potrošiti. Največa laž tog sistema je upravo to. Potrošiti se može ta kapara ovako:kupujete tvTV koji košta 1500 km, potrošičete kapare 100 km a iz svog džepa ostatak od 1400 km. Ideja o udruženju potrošača je samo maska za prevaru. I usput više model 33 koji košta 1400 eura nije dovoljan nego su ga "UNAPRIJEDILI" tako što su dodali još jedan od 1200 eura, što sve skupa košta 2600 eura. Naravno i ograničeno je da to potrošite za 3 godine jer toliko vrijedi a onda morate kupiti novi. He He, kako kažu trgovci "ovca je da se šiša". E pa dragi moji da bi potrošili tih 2600 eura morate potrošiti 15 puta toliko iz svog džepa što iznosi 39000 eura i to u roku od 3 godine. A ovaj zadnji lik što se javio govori da se radi o najpoštenijem poslu i još Boga spominje. Majko mila dokle ide taj bezobrazluk.
Definitivno negativna osoba BEZ razloga...
Udji u sistem pa vidi kako je i sta je...i da NEMA nikakvih ogranicenja....to sto si ti nabrojao da se uplacuje JA SVE IMAM i uplatio sam....shvatio sam sistem sjeo razmislio i TO JE TO....ko vidi vidi ko ne vidi....meni je zao....najozbiljnije, meni je zao osoba koje ne zele da shvate... Za takve kao ti ja sam jos jedna ovca za sisanje jeli tako? :-) Za sebe si ali pazi za SEBE si 100% u pravu.... ni za koga vise...
sarajevo999999

#109 Re: SCnet

Post by sarajevo999999 »

Nisam ja nista negativan nego samo pitam, a to sto odmah na konkretno pitanje dobivam epitete neozbiljan, negativan, ne razumije govori o tebi kao osobi i sistemu kojeg predstavljas.

Izgleda, ja ne da ne mogu vratiti 2800 KM vec moram jos potrositi da bi mi se te pare kao isplatile. Sistem je velika 0 a ti sad pisi sta hoces who cares.
polarb

#110 Re: SCnet

Post by polarb »

cetmi wrote:Ovo je čista prevara. Radio sam u trgovini dugo i to na upravljačkim pozicijama. Ne postoji popust za kupca, to je mehanizam trgovca kako se riješiti zaliha ili poboljšati prodaju. Nekih se rješavaš zato što su neperspektivne, nekih zato što su velike. Ako imaš svoj keš i volju onda ćeš uvijek po ovom njihovom motu "podigni guzicu i kupuj tamo gdje imaš popust" naći firmu gdje ćeš za svoj novac kupiti povoljnije. Nekad će to biti povoljnije za 5%, nekad za 10%, ali uvijek je najpovoljnije kupovati ako si se prethodno raspitao. Evo oni navode Mercator. Zašto bi išao u Mercator da kupuješ da bi ostvario indirektni popust kad možeš otići u Bingo i ostvariš direktni, odnosno u startu kupiš jeftinije.
Ovo je klasična piramida i prevara. Nemoguće je zaraditi kupujući. Ulaskom u ovu piramidu ti ustvari trošiš više nego što su ti stvarne potrebe, nešto kao kad odeš u supermarket po hljeb, umjesto da ga kupiš u lokalnoj pekari, pa se vratiš sa hljebom, čipsom i sokom. Samo što dodatno uvališ u probleme još ljudi.
Naravno da će oni spominjati Herbalife, jer ta se piramida drži još uvijek. I biće još dugo, jer dok je ovaca biće i vune.

Evo recimo spominjali ste televizore. Neka forumaš "polarb" navede konkretan televizor preko SCNEt partnera. Neka kaže pošto ga može kupiti njihov korisnik i koliki benefit će ostvariti. Ja ću dokazati da je isti moguće kupiti povoljnije kešom.
Naravno da mozes otici u bingo i imati popust za kes.
Pa i u SCnetu koristis kes isto za popust, samo sto u bingu nemas zaradu imas popust koliki je vec neka je 50% to je dobro...
Preko SCneta ti kao prvo zaradjujes od sebe, kao drugo od svoje mreze, kao trece, popust od 10% naraste do 70%, sistemom akumulacije...
To sto si ti radio u trgovini postujem, mozda i ja radim u trgovini, mozda imam i svoju trgovinu.... jos jednom tvrdim vi ljudi NE ZELITE da znate dobrotu ovog sistema....
Za tv imas prezentaciju i pogledaj...kako radi SCnet sistem....
O'zone
Globalni moderator

#111 Re: SCnet

Post by O'zone »

A ovo zvuči kao Lyoness :lol: Sreća pa naša država puna ljudi koji se lijepe na ovo na prezentacijama kad prezentatori od dvadeset i dva ljeta počnu pričati o jahtama,mečkama,vilama i ona omiljena koju volim čuti više nego išta "jarane ti kupuješ i zarađuješ a za svakog klijenta kojeg ti uvedeš u sistem dobijaš bonus pa za svakog koji oni uvedu ti opet dobijaš bonus i tako u beskonačnost. Jarane ako si vrijedan ti ćeš za 4 mjeseca samo da sjediš i gledaš kako ti pare liježu na račun"

Tužna istina je da je za par ljudi koji su u vrhu sistem preeeedobar ovi ispod kupe mrvice a raja puši priču o vilama,mečkama,jahtama. Na kraju neka svako oproba što da ne? Imat će se kad vremena češati ;-)
Drvosjeca iz Dejcica

#112 Re: SCnet

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

polarb wrote:Nije vrijedno raspravljati, ako ne znas o biznisu, ma znas psovati to je VRH, to smo MI jedni i jedini...Odlican nacin da nekog maknes sa foruma samo opsujes i sve si rijesio...

Zar SCnet nije sistem za sve, bez potrebnog predznanja, škole...bla, bla, bla....barem tako tvrde u SCnet propagandnom materijalu i prezentacijama? :D No dobro, ja i dalje ne vidim po čemu je SCnet genijalan sistem? Multi-level marketing koriste mnoge firme i nije ništa novo niti genijalno. Iskreno ja se takvih MLM sistema klonim svjetlosnim godinama mada neki opstaju godinama kao npr. Avon, SafeInvest...itd. Sve je stvar izbora ali generalno nema brze zarade osim možda u ratu kada su ljudi za par godina ostvarivali ono za šta na zapadu trebaju 2-3 generacije. SCnet, nein, danke!
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#113 Re: SCnet

Post by bordo gandalf »

Ma kakav biznis, zesce pucanje po usima
O'zone
Globalni moderator

#114 Re: SCnet

Post by O'zone »

cetmi wrote:Nekad krajem 90-tih u Moskvi je bila banka, zvala se MMM. Davali su mjesečnu kamatu od 100%. Uložiš 2000$, sljedeći mjesec digneš 4000$. Nećete vjerovati, ali držali su se skoro godinu dana, pare se nosile vrećama i to u dolarima. Da bi proizveli jak efekat, svaki mjesec si morao ići u banku da podigneš svoju lovu. Ako želiš da nastaviš morao si stati ponovo u red na drugom šalteru i ponovo uložiti ovih 2000$. Time su ubjeđivali ljude da su pošteni, jer ti zaista dadnu lovu u ruke, a da je uložiš morao si izaći van banke i stati u red dug stotinama metara da bi uložio i sljedeći mjesec. Iako niko nikoga nije silom tjerao, tek su rijetki slučajevi da je neko odustao nakon par mjeseci kad je recimo 2000$ pretvorio u 16000$.
Nakon par mjeseci inspekcija upala u banku i utvrdila da se novac samo vrti, a da se nigdje ne ulaže i da fali nekoliko milijardi dolara uloga. Vlasnici, nekoliko mafijaša su već bili na Cipru, a direktorica zaglavila robije. Skoro nekad gledam da je izašla iz zatvora. Još tvrdi da će ako joj vrate banku i oduzeti novac svima isplatiti uloge.
SCnet koliko vidim radi sa niskim postocima, pa vjerujem da će trajati par godina, osim ako se država ne sjeti da ih razvali.
Ma neće OVA država uraditi ništa po pitanju ovoga budimo svjesni. Čak i u uređenoj Europi imaju problema sa MLM gdje firme jednostavno vrše preregistraciju u države koje imaju liberalnije zakone. Lyoness sam već navodio sad su se iz Švice koja ih je lagano pritisla prebacili u Luksemburg.

A gdje ćeš naći bolje podneblje za bavljenjem ovim poslom od Balkanskih zemalja? Čudo je da imamo samo ovih par jačih MLM kompanija koje rade ovdje. Klijentele na bacanje,zakoni liberalni,pranje novca moguće na milion+ načina,...
polarb

#115 Re: SCnet

Post by polarb »

cetmi wrote:Mani šuplje, navedi mi jedan TV koji neko ko je u mreži može kupiti povoljnije nego što ga ja mogu pronaći u drugim firmama.
Evo ja želim kupiti ovaj TV: PANASONIC LED Smart TX-L39E6EK.
Hajd nam pojasni gdje ga neko ko je u mreži može dobiti najpovoljnije. Navedi nam sve benefite koje će dobiti on i drugi od kupovine tog TV. I najvažnije ko će te benfite isplatiti. Od čega će se oni isfinansirati, osim od ovog popusta koji vama daju firme koje su u grupaciji.
Vjerujem da nećeš odgovoriti, ali ja ću reći unaprijed računicu, jer nemam namjeru stalno pisati.
TV u firmi X košta 1100 KM. Vi imate sa njima ugovor o dodatnom popustu od 10%. Kupcu kao benefit ide popust od 4%, ostalih 6% ide u sistem SCNet-a. Od tog dijela vi uzmete sebi 2%, ostalo dijelite ovim ostalim hijenama koji su iznad ovog jadnika koji je kupio TV nadajući se nekom extra popustu i zaradi.
Ja tvrdim da taj isti TV mogu odmah kupiti jeftinije za 10% u nekoj drugoj firmi koja nije u sistemu. Tako je ovaj kupac-jadnik umjesto da isti TV plati 1000 KM platio ga 1060 KM, nadajući se da će sljedeće godine kao na onom videu zarađivati svaki mjesec 1450 eura .
Znači pozivam te da nam navedeš konkretan primjer, uzmi stvarni TV, navedi stvarnu cijenu po kojoj će ga neko u vašoj mreži kupiti, navedi stvarnu prodavnicu sa kojom imate ugovor i navedi nam cijene i zarade svakog pojedinačno.
Tako ćeš dokazati da sistem nije prevara i da sam ja u krivu.
Nisam mislio vise odgovarati radi psovki i prostakluka ali, ovo je jedino pitanje koje zasluzuje odgovor.
Ovako, recimo da TV kosta 1000 KM, 10% daje kompanija popust. Ide ovako... 1% ti se odmah vraca na tvoj racun povrata novca, 1% SCnet uzima sebi, (samo ako je popust 5 i vise posto, ispod toga SCnet nista ne ostavlja sebi), 2% po 0.5% se dijeli u 4 dubine u mrezu. 6% ide na tvoj racun akumulacija. gdje ti se skuplja za PP, ima to vec na prezentaciji.
Vrlo je jednostavno, (moze i ovako, samo mali primjer), dodjes u trgovinu, kupis nesto sa karticom SCneta, recimo za 20KM, upise se tvoj ID iznos i odredjeni popust uplacuje se na racun SCneta. Scnet to dijeli onako kako sam naveo u gornjem dijelu. Ovaj PP (koji u svim zemljama iznosi 50Eura),da dobijes na taj nacin treba ti jedno 5 godina da trosis na osnovne stvari. Zar nije bolje uplatiti kaparu, pozicionirati se u sistem, i vremenom trositi tu kaparu...Napominjem, kapara je za osobe koje zele da grade biznis, ostali i ne trebaju da uplacuju nista. Tvoja kapara koju trosis vremenom, ubrzao si proces dobivanja PPa u sistemu. Vremenom potrosis kaparu, ali tvoj PP ostaje u sistemu. PP(pravo na profit) ti donosi zaradu u prvom dijelu od 1100 KM, kako, pa ponovo pogledaj prezentaciju. Da li je popust bolji od 10%, ili radom i zalaganjem do 80%? Da li je bolje 10% na sebi u bingu, ili po 0.5% od 100 ljudi u merkatoru? Postovani. izgradi mrezu bez uplate kapare od nekoliko hiljada ljudi ALI OZBILJNIH POTROSACA, i od njih imas 0.5% ali i oni ce isto tako da rad pa ce i oni da imaju zaradu... pa ti se zamisli malo, a mreza je ziva materija non stop se siri...
Postoji kvaka. Ovaj se biznis MORA raditi. Nije ovo investicioni fond, niti sto neki navode piramide. Ovdje ne postoji to uplatim i cekam da bude obogatit cu se, NEMA TOGA... Kada kazem raditi, to znaci da tvoj PP nece ti donijeti nikada nista ako nisi aktivan... Pokusaj uloziti u nesto i ostavi da se hladi i da samo radi....beli ces plivati u novcu....aha....Zasto NIJE piramida, pa i onaj zadnji koji se uclani, broj 7 milijardi i nesto, ima popuste i sve ostalo,...
Ja sipam gorivo idem u merkator trosim telefon sve preko SCneta, SVE, i??? Pa ono sto sam ulozio trosim, da li po 0.10 po 2, 5 ili vise KM nebitno...bitno je da je to MOJ novac koji mogu da potrosim vremenom....Uplatom PPa sam samo ubrzao proces....
Moja kapara je u BiH nije u Srbiji niti bilo gdje drugo, gradimo sistem kod nas ovdje, i trosim novac ovdje kod nasih firmi, ne znam ozbiljno koji dio ovdje nije jasan.
Vi ako ne vjerujete u ovo nije uopste problem, to je do VAS, ali da tvrdite da je laz i prevara, nije u redu, i niste u pravu.
polarb

#116 Re: SCnet

Post by polarb »

cetmi wrote:Nisam se mislio ni ja više javljati, jer je ovdje sve jasno. A sad je još jasnije.
Ovdje je bitna ova kapara da se uplati. Kad se akumulira dovoljno i kod prvih znakova da je piramida dostigla zenit i da kreće prema dole, što je više nego izvjesno, jer ne može svako naći "više hiljada ljudi" od kojih zarađuje, jer svemir jeste beskonačan, ali ne i broj ljudi, oni koji su ovu prevaru kreirali će otići negdje gdje ih neće moći dohvatiti pravosudni sistem naše ili susjedne zemlje.
Novac već tamo, to je više nego sije gurno.
Spominjao sam gore moskovsku banku MMM. Nakon upada inspekcije, ljudi su krenuli da dignu svoj novac i krah je bio trenutni. Kad bi sad većina SCNetovaca krenula da digne ovu kaparu, raspad sistema bi bio odmah.

Ako želite da širite biznis, nemojte se javljati ovdje. Ima ovdje ljudi koji nisu nimalo naivni i koji su obrazovani. Nismo svi završili zanat.
Kao prvo ne pada mi na pamet da sirim ovdje biznis, pokusajem da objasnim neke stvari ali ne ide...i to za zanat, naravno i ja kazem, nismo svi sa zanatom... Previse je ovo lijepo i jednostavno da bi moglo biti istinito, jos ovdje kod nas u BiH, gdje bilo tko ko ima imalo vise, je ili lopov ili prevarant za one koji nemaju. To za dizanje kapare i da padne sistem si 100% u krivu. Jasno je naglaseno, da ne mozes podignuti svoj novac nazad, ali ga mozes potrositi. Koji dio ovdje nije jasan?
Niko tko je usao u SCnet ne razmislja o dizanju novca nego o zaradi i sirenju ove genijalne ideje...
Qler

#117 Re: SCnet

Post by Qler »

Ja znam da ja za 5KM plus PDV pricam dzaba sa porodicom neograniceno, samo zbog toga mi se isplati... a jos uzimam neke bonove za merkator i onu karticu za energopetrol imam... ali telefon je super :) za ideju ne znam, mozda je dobra, mozda losa. Meni je sada odlicna.
DaffyDuck

#118 Re: SCnet

Post by DaffyDuck »

O'zone wrote: Ma neće OVA država uraditi ništa po pitanju ovoga budimo svjesni. Čak i u uređenoj Europi imaju problema sa MLM gdje firme jednostavno vrše preregistraciju u države koje imaju liberalnije zakone. Lyoness sam već navodio sad su se iz Švice koja ih je lagano pritisla prebacili u Luksemburg.

A gdje ćeš naći bolje podneblje za bavljenjem ovim poslom od Balkanskih zemalja? Čudo je da imamo samo ovih par jačih MLM kompanija koje rade ovdje. Klijentele na bacanje,zakoni liberalni,pranje novca moguće na milion+ načina,...
Lyoness srediste je u Austriji :D

Kakav brainwash :-) Bila sam na prezentaciji kad su pocinjali ovdje i bilo me sramota :stidljiva1:
Lako je nepismene ubijediti u svasta...
osmanovicsejo

#119 Re: SCnet

Post by osmanovicsejo »

Naravno da je Lyoness prevara pa oni su broj jedan a ostali su kopije kao što je SCnet.
LYONESS prevara o kojoj se piše na sve strane, a naši mediji šute.
Ali ko po zna koji put zahvalnost Klix-u i naravno ovom forumu.
Austrijanci (zemlja iz koje dolazi pokretač ovog lanca) su objektivni i bio bi red da upozorimo naše građane.
https://www.youtube.com/watch?v=lQJfJAt1aMU
casanova123

#120 Re: SCnet

Post by casanova123 »

Ma Lyoness rastura ovdje u Austriji.. Ljudi auto kupe preko Lyonessa :D A sistem, 100% isti kao i SCnet!!
O'zone
Globalni moderator

#121 Re: SCnet

Post by O'zone »

DaffyDuck wrote:
O'zone wrote: Ma neće OVA država uraditi ništa po pitanju ovoga budimo svjesni. Čak i u uređenoj Europi imaju problema sa MLM gdje firme jednostavno vrše preregistraciju u države koje imaju liberalnije zakone. Lyoness sam već navodio sad su se iz Švice koja ih je lagano pritisla prebacili u Luksemburg.

Lyoness srediste je u Austriji :D

Kakav brainwash :-) Bila sam na prezentaciji kad su pocinjali ovdje i bilo me sramota :stidljiva1:
Lako je nepismene ubijediti u svasta...
Mala ispravka Vlasnik Lyonessa je Austrijanac Hubert Freidl čovjek kome je prije Lyonessa propalo skoro desetak firmi koje je osnovao a onda došao na genijalnu ideju i evo ona fercera ko čukica. Lyoness je registrovan u Švicarskoj tačnije: Lyoness Europe AG sa sjedištem Bahnhofstrasse 7, CH-9470 Buchs, i registarskim brojem CH 170.3.026.427-4 trgovačkog registra kantona St.Gallen mada ima i verzija da mimo ovoga postoji još jedna offshore firma na Malti ali to je rekla-kazala.
El_comadante

#122 Re: SCnet

Post by El_comadante »

i ja sam dobio poziv da učestujem u ovom ali neznam šta da mislim. ovde vidim da su informacije više negativne nego pozitivne. a i ja sam primjetio da moraš dati fine pare da kreneš pa onda uključiti par osoba pa da i oni uključe određeni broj osoba i da troše pare da bi ja imao neke korisiti. za sada 1% od mojih troškova i 0,5% od dubine. znači ovaj ispod mene mora potrošiti 1000 km da bi ja imao 50. a što kaže kolega @cetmi da odem u bilo koju radnju i potrošim 1000 km da če mi popusta i više od ovih 50 km.
El_comadante

#123 Re: SCnet

Post by El_comadante »

nesvidja mi se još par stvari npr. što se tiče dubina haj što uzima jedan i pa i dva iznad mene od mene uredu ali 4 je prviše što se kaže nezna i da postojim ali uzima od mene nije uredu ni što ja uzimam 4 ispod sebe da se razumijemo dva uredu 4 mnogo. onda postotci. kaže 10% se vrača kroz SCnet,dakle 1% se vrača meni, 1% zima SCnet što je uredu, i 2% ove dubine. dakle 4% od 10% se zna gdje ide a šta je sa ostalih 6%? znaći može nego sa njim da radi šta mu je volja pod plaštom mrežnog marketinga. kažu može se meni vratiti i do 90% onog što sam ja potrošio. kako? jer SCnet uzima koliko sam vidio 20%, a ako sam ja fulio pa od ovih 10% dok ovi uzmu 4% ja maksimalno mogu imati 7% ili 70% od onoga što sam ja potrošio a nikako 90% jer 3% moraš dati SCnetu i dubini.
polarb

#124 Re: SCnet

Post by polarb »

Zarada u dubinu je fantsticna stvar, i mene je bunila, mislio sam da nije u redu, ali sam pogrijesio. Za mene je MLM takodje novost, ali fakat funkcionise i najpostenije. Kako?
Evo ovako.
SCnet je revolucija MLMa, jer ide u 4 dubine
Iz dvije dubine mozes imati drasticno manje saradnika nego u tri ili cetiri, sa time se odmah smanjuje i zarada, ali kako se smanjuje, rado bih postavio sliku ali neznam (nije me sramota neznati) postaviti sliku ovdje na stranicu foruma, pogledajte Don faillovu salvet prezentaciju (Don Failla napkin presentation) Ogromna je razlika u broju druge i cetvrte dubine, ogromna, a samim tim i zarada. - 10x10x10x10 - 4 dubine...
To su ljudi izucavali godinama, tu nema nista sakriveno. Nije neposteno zaradjivati iz 4 dubine, pa i tvoji saradnici ce zaradjivati..itd..itd itd... u petoj dubini ti nemas vise zarade, ali onaj ispod tebe ima...zar nije posteno, i tako dalje...
TESKO je objasniti ovo slovima tek tako, mnogo se pogresno shvati i okrene na krivi tocak,...
Elektroprivreda Srbije je sklopila ugovor sa SCnet, 5% popusta preko sistema na struju. 0,5% zarade od struje u 4 dubine. Gospodo postovani, Da li je igdje i jedan gradjanin bilo koje zemlje mogao zaradjivati na struji. Tako ja sa svim drugim. Posto posao nema granice, veoma je lahko da vasa mreza ode u Srbiju i da i vi imate zarade od struje. Mreza je ziva materija, non stop se krece.
Ovo je ideja koja ce osvojiti svijet. Zvuci kao nebuloza za mnoge ili sta vec, ali mnogi ce se kajati sto ranije nisu usli u ovo.
Jos nesto, naravno u koji biznis nema ulaganja? Ali ovdje, ulozis koliko mozes, i gradis mrezu. zaradjujes za BM33 za INT binarku za nacionalnu binarku, a taj novac vremenom mozes potrositi. Ja nemam dovoljno snage da objasnim moc ovog. Mnogi koji su karijera 5, 6 ili 7 u ovom sistemu vec, nemaju snage da iskazu sta sve nudi i sta pruza SCnet.
Popust je super odes u bingo kupis nesto za 1000KM 10% vrtiti namah i to je SUPER. ali od 100KM ne mozes napraviti biznis, a kada mreza trosi i kupuje u SCnet firmama partnerima, ti zaradjujes po 0.5%, i ako si jednom kupio tv nije bas sigurno da ces ponovo ici kupovati tv, ali razradjena mreza ti donosi mogucnost da ce mnogi kupiti tv, a ti zaraditi... to je mrezni marketing...
Predlozio bih za kraj da pogledate video kapara vs akumulacija u SCnet sistemu koji se moze naci na youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=zzvI5V6nGik
polarb

#125 Re: SCnet

Post by polarb »

Super imas popust od struje.Ako samo ti imas popust sta imas od toga?
Ali ako preko sistema SCnet imas popust i gradis mrezu, imas po 0.5% zarade u 4 dubine.
Sistem je napravljen tako da ne prepoznaje odakle je tko, nego dubine i sirine.
Uz put trosis kaparu koju si ulozio.
Na primjer, kod nas Merkator ima odredjene dane gdje daje 10% popust, ali mi na tih 10% imamo jos 5% preko SCneta, znaci 15% Ja koristim sistem, da li vi vjerovali ili ne, ja vam ne mogu pomoci. Najlaksa ocija ovdje je reci nema od toga nista prevara i to je to. Jos jednom kazem, meni je zao, mnogi ce se kajati jednog dana.
Eto u Sarajevu cete naci radnje sa etikoteom SCnet na ulaznim vratima. Pokusajte dobiti popust od njih bez kartice SCneta? Ako i daju akciju na odredjene artikle, clan SCneta ima PLUS na to dodatni ugovoreni popust, i to tako ide i to tako RADI.
Post Reply