šta im znači ovo pored ovih slova u vrhu "Pišite ovako" a dole pored nj i dž "ovako NE pišite"
POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
- psy5000
-
FrozenCastle
#102 Re: POsao-Popis stanovnistva
Znači da u istu kockicu ne upisuješ slovo DŽ već u dvije kockice D i Ž.
- gnjev
#103 Re: POsao-Popis stanovnistva
Bio danas kazu dodji ujutro od pola 8 do 8 se predaje . Jebo lud zbunjenog 
- psy5000
#104 Re: POsao-Popis stanovnistva
šefica wrote:Znači da u istu kockicu ne upisuješ slovo DŽ već u dvije kockice D i Ž.
pretpostavljao sam da se treba tako samo mi nije bilo jasno sto im je netacno ako napises navodnke, kosu crtu i tacku zarez. i to valjda zabranjeno
- gnjev
#105 Re: POsao-Popis stanovnistva
Po principu uredjivanja fajlova na windows os-u. Probaj staviti nesto od toga kad preimenujes datoteku vidjet ces da ne moze.psy5000 wrote:šefica wrote:Znači da u istu kockicu ne upisuješ slovo DŽ već u dvije kockice D i Ž.
pretpostavljao sam da se treba tako samo mi nije bilo jasno sto im je netacno ako napises navodnke, kosu crtu i tacku zarez. i to valjda zabranjeno
- psy5000
#106 Re: POsao-Popis stanovnistva
dobro pa nisam nigdje stavljao nj, lj i ove kose crte i navodnike. al opet se ne nadam da ce me zvati.
- gnjev
#107 Re: POsao-Popis stanovnistva
Al dojam od 0 do 2 boda . Znaci ako se ne svidis teti kod koje predajes zahtjev najebo sipsy5000 wrote:dobro pa nisam nigdje stavljao nj, lj i ove kose crte i navodnike. al opet se ne nadam da ce me zvati.
- gnjev
-
StupskaBitanga
#109 Re: POsao-Popis stanovnistva
danas je u Novom Gradu gužva bila do ceste
-
Smajic.smajo
#110 Re: POsao-Popis stanovnistva
Znaci ako joj se ne svidim moja aplikacija u smece ide?gnjev wrote:Al dojam od 0 do 2 boda . Znaci ako se ne svidis teti kod koje predajes zahtjev najebo sipsy5000 wrote:dobro pa nisam nigdje stavljao nj, lj i ove kose crte i navodnike. al opet se ne nadam da ce me zvati.
- shmizlica
#111 Re: POsao-Popis stanovnistva
kontajte da vam najviše bodova ide na stručnu spremu i status aktivnosti...ovo bodovanje komisije se uzima kao prosječna ocjena tako da procenat tog boda i nije toliko veliki (srednja vrijednost ocjene čitkosti rukopisa + srednja vrijednost ocjene dojma / 2)Smajic.smajo wrote:Znaci ako joj se ne svidim moja aplikacija u smece ide?gnjev wrote:Al dojam od 0 do 2 boda . Znaci ako se ne svidis teti kod koje predajes zahtjev najebo sipsy5000 wrote:dobro pa nisam nigdje stavljao nj, lj i ove kose crte i navodnike. al opet se ne nadam da ce me zvati.
- gnjev
#112 Re: POsao-Popis stanovnistva
+ nacionalni kljuc , tacno mi dodje da se izjasnim ko` hrvat
http://www.opcinavitez.info/files/OBRAZ ... OVANJE.pdf
na strani br.2 bodovanje
http://www.opcinavitez.info/files/OBRAZ ... OVANJE.pdf
na strani br.2 bodovanje
-
Smajic.smajo
#113 Re: POsao-Popis stanovnistva
I mene buni nac kljuc, inace se ne izjasnjvama ni ko jedan od 3 glavna al imam osjecaj da bi lakse upao u uzi izbor ako se izjasnim... principi vs. korist 
- gnjev
#114 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ako ne stavis jedan od 3 ponudjena tj napises nesto drugo nemas sanse za upast nikako (sansa je i ovako minimalna al ja cu pokusatiSmajic.smajo wrote:I mene buni nac kljuc, inace se ne izjasnjvama ni ko jedan od 3 glavna al imam osjecaj da bi lakse upao u uzi izbor ako se izjasnim... principi vs. korist
-
Smajic.smajo
#115 Re: POsao-Popis stanovnistva
Sto mislis da je tako? Ovdje u mojoj opstini idu 2bosnjaka 1hrvat 1srbin i 1ostali, ja pretpostavljam da u mojoj opstini ima najvise bosnjaka tako da to ne bih stavljao, ne znam za ostale, malo cu statistiku prosnjuhati da vidim ko ima najbolje izgledegnjev wrote:Ako ne stavis jedan od 3 ponudjena tj napises nesto drugo nemas sanse za upast nikako (sansa je i ovako minimalna al ja cu pokusatiSmajic.smajo wrote:I mene buni nac kljuc, inace se ne izjasnjvama ni ko jedan od 3 glavna al imam osjecaj da bi lakse upao u uzi izbor ako se izjasnim... principi vs. korist)
- gnjev
#116 Re: POsao-Popis stanovnistva
Zar ``ostali`` uopste ulaze u izbor ? Ne znam svejedno minimiziras tim ionako male sanse .Smajic.smajo wrote:Sto mislis da je tako? Ovdje u mojoj opstini idu 2bosnjaka 1hrvat 1srbin i 1ostali, ja pretpostavljam da u mojoj opstini ima najvise bosnjaka tako da to ne bih stavljao, ne znam za ostale, malo cu statistiku prosnjuhati da vidim ko ima najbolje izgledegnjev wrote:Ako ne stavis jedan od 3 ponudjena tj napises nesto drugo nemas sanse za upast nikako (sansa je i ovako minimalna al ja cu pokusatiSmajic.smajo wrote:I mene buni nac kljuc, inace se ne izjasnjvama ni ko jedan od 3 glavna al imam osjecaj da bi lakse upao u uzi izbor ako se izjasnim... principi vs. korist)
-
Smajic.smajo
#117 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ulaze naravno. A sad gledam onaj odnos 2-1-1-1 je za komisiju nije za popisivace...gnjev wrote:Smajic.smajo wrote:Zar ``ostali`` uopste ulaze u izbor ? Ne znam svejedno minimiziras tim ionako male sanse .gnjev wrote: Sto mislis da je tako? Ovdje u mojoj opstini idu 2bosnjaka 1hrvat 1srbin i 1ostali, ja pretpostavljam da u mojoj opstini ima najvise bosnjaka tako da to ne bih stavljao, ne znam za ostale, malo cu statistiku prosnjuhati da vidim ko ima najbolje izglede
- shmizlica
#118 Re: POsao-Popis stanovnistva
menščini gnjev bi ostale nogom u g....
nemoj tako ba 
- gnjev
#119 Re: POsao-Popis stanovnistva
HAHAHA bgm ja sam druzeljubiv nego iznosim poglede drzave spram manjinashmizlica wrote:menščini gnjev bi ostale nogom u g....nemoj tako ba
- gnjev
#120 Re: POsao-Popis stanovnistva
GO SEJDIC GO FINCI 
- shmizlica
#121 Re: POsao-Popis stanovnistva
nisu ni svi ostali sejdić-finci......imaju i ostali od ostalihgnjev wrote:GO SEJDIC GO FINCI
-
Smajic.smajo
#122 Re: POsao-Popis stanovnistva
i bosanac je ostalignjev wrote:HAHAHA bgm ja sam druzeljubiv nego iznosim poglede drzave spram manjinashmizlica wrote:menščini gnjev bi ostale nogom u g....nemoj tako ba
I ne moze se diskriminirati tako, nisam siguran uopste da li je nacionalni kljuc bitan kod popisivaca, nigdje se ne spominje.
- shmizlica
#123 Re: POsao-Popis stanovnistva
smajo imaju....svaka općina ima određen broj b, h, s, ostaliSmajic.smajo wrote:i bosanac je ostalignjev wrote:HAHAHA bgm ja sam druzeljubiv nego iznosim poglede drzave spram manjinashmizlica wrote:menščini gnjev bi ostale nogom u g....nemoj tako ba
I ne moze se diskriminirati tako, nisam siguran uopste da li je nacionalni kljuc bitan kod popisivaca, nigdje se ne spominje.
imaš na stranici zavoda za statistiku neko uputstvo ili vodič (ne mogu se sjetiti kako se zove) tu ima napisano koliko kojih za svaku općinu
-
Smajic.smajo
#124 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ok, e bezveze to...shmizlica wrote:smajo imaju....svaka općina ima određen broj b, h, s, ostaliSmajic.smajo wrote:i bosanac je ostalignjev wrote:
HAHAHA bgm ja sam druzeljubiv nego iznosim poglede drzave spram manjina
I ne moze se diskriminirati tako, nisam siguran uopste da li je nacionalni kljuc bitan kod popisivaca, nigdje se ne spominje.![]()
imaš na stranici zavoda za statistiku neko uputstvo ili vodič (ne mogu se sjetiti kako se zove) tu ima napisano koliko kojih za svaku općinu
- perfect_guy
#125 Re: POsao-Popis stanovnistva
http://www.bhas.ba/Popis%202013/PROCEDURE_BOS%201.pdfshmizlica wrote: smajo imaju....svaka općina ima određen broj b, h, s, ostali![]()
pri kraju dokumenta je broj ljudi koji se prima po opštinama