Najmladji hafizi na svijetu
- miskin
#101 Re: Najmladji hafizi na svijetu
,,Onima koji dokaze naše budu poricali i prema njima se budu oholo odnosili – kapije nebeske neće se otvoriti, i prije će deva kroz iglene uši proći nego će oni u Džennet ući. /El – A'raf (Bedemi), ajet 40
- Kroksica
#102 Re: Najmladji hafizi na svijetu
I bas, da li se ovo odnosi na ljude koji vjeruju u Boga? Mislim na Zidove i Krscane i ljude koji vjeruju u Njega a ne pripadaju nijednoj od religija.miskin wrote:,,Onima koji dokaze naše budu poricali i prema njima se budu oholo odnosili – kapije nebeske neće se otvoriti, i prije će deva kroz iglene uši proći nego će oni u Džennet ući. /El – A'raf (Bedemi), ajet 40
- odr0n
#103 Re: Najmladji hafizi na svijetu
A za šta će kapija, zar je potrebna kapija svemoćnom bogu?miskin wrote:,,Onima koji dokaze naše budu poricali i prema njima se budu oholo odnosili – kapije nebeske neće se otvoriti, i prije će deva kroz iglene uši proći nego će oni u Džennet ući. /El – A'raf (Bedemi), ajet 40
- Kroksica
#104 Re: Najmladji hafizi na svijetu
Ajd ba, ti pokusavas da na forumu shvatis Boga. Nije niko nikad pa neces vala ni ti. Da je to tako jednostavno, kao sto si ti predocio onda niko ziv ne bi u njega vjerovao, jer je ociti sadist.odr0n wrote:Ma mene nešto podjseća na ove ekstremiste, bil ti nekog samo zato što ne vjeruje u boga bacila u vatru i to da se peče zauvijek.Kroksica wrote:Ma nije, Bog je samo neizmjerno dobar.odr0n wrote:
Izgleda da je bog emocionalno nestabilan, sad vakav sad nakav.Eo ja ko nevjernik nikad to ne bi mogao nekom vjerniku uraditi ili poželjeti.
- miskin
#105 Re: Najmladji hafizi na svijetu
eto ode pola cokolade neka Kandit s rumom, moram pola sestri ostavit, nego ovo je odvec jasna tema, da se malo pohvalim danas sam postio prvi dan zulhidzeta, mislim postiti sve tamo do Bajrama zajedno s danom Arefata kao posljednjim, nadam se da ste citali nesto na ovu temu o vrijednosti 10 dana zulhidzdzeta, ovih dana, i da je Poslanik postio ovih 9 dana, 10 dan je Bajram tada je zabranjeno postiti, uspio sam procitati jedno 30 stranica Kur'ana hocu malo da se vise aktiviram ovih dana, i tako, imal kod vas slicnih vijesti, nadam se da ima
- fatamorgana
#106 Re: Najmladji hafizi na svijetu
Nije kapija za njega već za nas ....odr0n wrote:A za šta će kapija, zar je potrebna kapija svemoćnom bogu?miskin wrote:,,Onima koji dokaze naše budu poricali i prema njima se budu oholo odnosili – kapije nebeske neće se otvoriti, i prije će deva kroz iglene uši proći nego će oni u Džennet ući. /El – A'raf (Bedemi), ajet 40
- miskin
#107 Re: Najmladji hafizi na svijetu
@kroksice da li ti je dovoljan sljedeci ajet da on nisu na pravom putu:
“A onaj ko želi neku drugu vjeru osim islama, neće mu biti primljena, i on će na onom svijetu nastradati.“ (Ali Imran, 85)
“A onaj ko želi neku drugu vjeru osim islama, neće mu biti primljena, i on će na onom svijetu nastradati.“ (Ali Imran, 85)
- fatamorgana
#108 Re: Najmladji hafizi na svijetu
S rumom,miskin wrote:eto ode pola cokolade neka Kandit s rumom,
- Kroksica
#109 Re: Najmladji hafizi na svijetu
miskin wrote:eto ode pola cokolade neka Kandit s rumom, moram pola sestri ostavit
- miskin
#110 Re: Najmladji hafizi na svijetu
ja s rumom sta je problem?
- fatamorgana
#111 Re: Najmladji hafizi na svijetu
miskin wrote:ja s rumom sta je problem?
- Kroksica
#112 Re: Najmladji hafizi na svijetu
Vjerujem ja, Miske dragi, nema sumnje. Kontam tvoju poentu, ali rekoh da se ne zelim igrati ovoga.miskin wrote:@kroksice da li ti je dovoljan sljedeci ajet da on nisu na pravom putu:
- odr0n
#113 Re: Najmladji hafizi na svijetu
Pa ja, da ne možemo uć ili provalit, ali šta će takva zaštita kad je bog svemoguć i može bez nje da nas zaustavi...fatamorgana wrote:Nije kapija za njega već za nas ....odr0n wrote:A za šta će kapija, zar je potrebna kapija svemoćnom bogu?miskin wrote:,,Onima koji dokaze naše budu poricali i prema njima se budu oholo odnosili – kapije nebeske neće se otvoriti, i prije će deva kroz iglene uši proći nego će oni u Džennet ući. /El – A'raf (Bedemi), ajet 40
- miskin
#114 Re: Najmladji hafizi na svijetu
svasta, sta vam je odjednom
- Kroksica
#115 Re: Najmladji hafizi na svijetu
Ummm...Alkohol?miskin wrote:ja s rumom sta je problem?
- nasa
#116 Re: Najmladji hafizi na svijetu
Naravno da ne bi kad si ti Bozije bice i udahnut ti je merhamet pa priznao Ga ti ili neodr0n wrote:Ma mene nešto podjseća na ove ekstremiste, bil ti nekog samo zato što ne vjeruje u boga bacila u vatru i to da se peče zauvijek.Kroksica wrote:Ma nije, Bog je samo neizmjerno dobar.odr0n wrote:
Izgleda da je bog emocionalno nestabilan, sad vakav sad nakav.Eo ja ko nevjernik nikad to ne bi mogao nekom vjerniku uraditi ili poželjeti.
Ali nikad nije kasno evo @miske je negdje stavio link o nekom dr.koji je godinama bio ateista i postao onda vjernik!
- odr0n
#117 Re: Najmladji hafizi na svijetu
miskin wrote:ja s rumom sta je problem?
- Kroksica
#118 Re: Najmladji hafizi na svijetu
odr0n wrote: Pa ja, da ne možemo uć ili provalit
- miskin
#119 Re: Najmladji hafizi na svijetu
nije to nikakvo igranje, ajet jasan ko dan, ne samo ovaj nego mnogo njih, isto kao ajeti koji naređuju namaz, pa klanjamo, tako i ovaj, obaveza nam je vjerovati u citav Kur'an i radit po njemu ne samo vjerovati u dio, a dio odbacit, ne vidim stvarno zasto je toliki bauk oko ovoga, nisu moje ni tovje rijeci nego rijeci Onoga koji je spustio Kur'anVjerujem ja, Miske dragi, nema sumnje. Kontam tvoju poentu, ali rekoh da se ne zelim igrati ovoga.
- odr0n
#120 Re: Najmladji hafizi na svijetu
Pa ispade da se ne zna ko je veći šejtan, bog ili šejtan.Kroksica wrote:Ajd ba, ti pokusavas da na forumu shvatis Boga. Nije niko nikad pa neces vala ni ti. Da je to tako jednostavno, kao sto si ti predocio onda niko ziv ne bi u njega vjerovao, jer je ociti sadist.odr0n wrote:Ma mene nešto podjseća na ove ekstremiste, bil ti nekog samo zato što ne vjeruje u boga bacila u vatru i to da se peče zauvijek.Kroksica wrote: Ma nije, Bog je samo neizmjerno dobar.Eo ja ko nevjernik nikad to ne bi mogao nekom vjerniku uraditi ili poželjeti.
- Kroksica
#121 Re: Najmladji hafizi na svijetu
Bola, pa ne pravim ja bauk nego ti, ja ti rekoh da vjerujem u sve sto si napiso ali da ne zelim da diskutujem, a ti me i dalje ganjas.miskin wrote:nije to nikakvo igranje, ajet jasan ko dan, ne samo ovaj nego mnogo njih, isto kao ajeti koji naređuju namaz, pa klanjamo, tako i ovaj, obaveza nam je vjerovati u citav Kur'an i radit po njemu ne samo vjerovati u dio, a dio odbacit, ne vidim stvarno zasto je toliki bauk oko ovoga, nisu moje ni tovje rijeci nego rijeci Onoga koji je spustio Kur'anVjerujem ja, Miske dragi, nema sumnje. Kontam tvoju poentu, ali rekoh da se ne zelim igrati ovoga.
- fatamorgana
#122 Re: Najmladji hafizi na svijetu
Ma zna On nasKroksica wrote:odr0n wrote: Pa ja, da ne možemo uć ili provalit![]()
![]()
- Kroksica
#123 Re: Najmladji hafizi na svijetu
Ne znas ti, ja znam.odr0n wrote: Pa ispade da se ne zna ko je veći šejtan, bog ili šejtan.
- miskin
#124 Re: Najmladji hafizi na svijetu
vec sam negdje pisao da sam konzumiro alkohol nekad sam se znao i olesit sto kazu, ali ne konzuimiram ga ima 4 godine, kako sam poceo klanjati i ne vuce me to vise, cak mi se gadi na njega
a sto se tice ovog ruma, mislim da bi haman oko ovoga mogla povesti zestoka diskusija naravno ja imam svoje dokaze, ali inace me zanima, zasto sam u svakom pitanju ja usamljen na jednoj strani a svi ostali blago receno protiv mene, zasto je to tako
a sto se tice ovog ruma, mislim da bi haman oko ovoga mogla povesti zestoka diskusija naravno ja imam svoje dokaze, ali inace me zanima, zasto sam u svakom pitanju ja usamljen na jednoj strani a svi ostali blago receno protiv mene, zasto je to tako
- Kroksica
#125 Re: Najmladji hafizi na svijetu
Ne kontam.fatamorgana wrote:Ma zna On nasKroksica wrote:odr0n wrote: Pa ja, da ne možemo uć ili provalit![]()
![]()
ti nas ....