Koliko traje procedura razvoda braka?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
AntiFeminizirani

#101 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by AntiFeminizirani »

Nekatamo wrote:Meni nikako nije jasno ako nema djece niti imovine zajednicke da li se na socijalnom govore razlozi rastanka i unesu u zapisnik,jeli to i na sporazumnom raskidu ugovora.I danas mi neko rece da sada uz advokate razvod traje oko 3 mjeseca nema vise mjeseci cekanja.Jeli to istina
Predao 10.12.2013,parnica bila 21.01.2014,presuda o razvodu bila 1.02.2014 :D
Nekatamo

#102 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by Nekatamo »

Dakle istina,ni skoro 2 mjeseca ;-)
Ako preda jedno za sporazumno nakon koliko vremena dodje onom drugom obavjest da potpise
AntiFeminizirani

#103 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Nekatamo wrote:Dakle istina,ni skoro 2 mjeseca ;-)
Ako preda jedno za sporazumno nakon koliko vremena dodje onom drugom obavjest da potpise
E to ti ne znam.Ona i ja smo dali punomoc jednom advokatu i to je to.Nismo se pojavljivali ni na rociatu ni nista.Dali mu punomoc i on sve odradio.kad su dosli papiri za razvod nazvao me i otisao ih preuzet.platio covjeku i fajront
Nekatamo

#104 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by Nekatamo »

Samo kostalo oko 30 km.Smjesna suma a gdje su one price da se placa oko 400km sudu i ostalo
Ramzess Veliki

#105 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by Ramzess Veliki »

Nekatamo wrote:Samo kostalo oko 30 km.Smjesna suma a gdje su one price da se placa oko 400km sudu i ostalo
Gdje to ... neki popust ??? Akcija? Da iskoristim - imam nekih para za desetak vjenčanja i razvoda, taman. :D
ho oponopono

#106 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by ho oponopono »

Nekatamo wrote:Samo kostalo oko 30 km.Smjesna suma a gdje su one price da se placa oko 400km sudu i ostalo
...ma šta kažeš!Image
AntiFeminizirani

#107 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Mene izaslo oko 500 maraka.
Nekatamo

#108 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by Nekatamo »

Mojoj drugarici razvod kostao 450 bez troskova advokata.Pa malo se raspitajte prije nefgo se pocnete ismijavati
ho oponopono

#109 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by ho oponopono »

...daj ba ohani više oko tog razvoda, život je lijep!Image
frameni

#110 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by frameni »

Nekatamo wrote:Mojoj drugarici razvod kostao 450 bez troskova advokata.Pa malo se raspitajte prije nefgo se pocnete ismijavati

200 km,sporazumni razvod braka...
Nekatamo

#111 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by Nekatamo »

E sad kome vjerovati.Neko kaze 200 neko 20.Voljela bi da mi neko ozbiljan ko je upucen u to kaze koliko kosta sporazumni raskid braka bez djece
andr0id

#112 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by andr0id »

400 km. 200 odmah, 200 na kraju. Ko ce kako platiti, to se vi dog.. mozes ti sve, mozete pola pola.. razvod koliko traje.. zavisi koji grad opcina.. sud.. koliko posla ima.. ja sam cekao dva mjeseca, ali ja sam advokata unajmio.. i imao malo problema..

Prvo rociste, sve gotovo.

Edit: Neko spomenu 450. Neki novi zakon je nastupio, uzmu 50 za presudu. Dakle 450 sudu ide.

200 uplatis za pokretanje, ostalo po zavrsetku. Plati rjesaji se.. ja sam dao 1000 advokatu, imao problema

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747
ho oponopono

#113 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by ho oponopono »

Nekatamo wrote:E sad kome vjerovati.Neko kaze 200 neko 20.Voljela bi da mi neko ozbiljan ko je upucen u to kaze koliko kosta sporazumni raskid braka bez djece

...rekoh ti ja 4 stoje, ali ti mene ne fermaš ni stručno... :pisnuo:
Nekatamo

#114 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by Nekatamo »

Moja kolegica je nekada davno platila 50 km razvod bez zaednicke imovine i djece.Kakvih ba 400?400 je placala ona sa djetetom jer ju je ganjao po sudu.Ovaj sporazumni kada se oboje slazu a nemaju djece i imovine
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#115 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by ladyblue18 »

Nekatamo wrote:Moja kolegica je nekada davno platila 50 km razvod bez zaednicke imovine i djece.Kakvih ba 400?400 je placala ona sa djetetom jer ju je ganjao po sudu.Ovaj sporazumni kada se oboje slazu a nemaju djece i imovine
:facepalm:

50 krvnih zrnaca mozda
Nekatamo

#116 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by Nekatamo »

Ima li iko ozbiljan da mi odgovori
Nedoumica2013

#117 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by Nedoumica2013 »

U procesu sam razvoda i pokrenula sam tuzbu za razvod, taksa za tuzbu u startu 200 KM, advokat (ako ga imas a meni ce trebati) po radnji 360 KM plus PDV , do provog rocista kaze advokat treba minimum 5 mjeseci, pa ako bude zatezanja i gluposti mozda doguramo i prekog godinu dana. na kraju taksa na presudu, ocekujem sve skupa minimum 2000KM i godinu dana da traje
Nekatamo

#118 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by Nekatamo »

Ali kako se placa sporazumno ako nemas djece ni zajednicke imovine?
andr0id

#119 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by andr0id »

Pa znas li sto je sporazum? Hocemo li platiti po pola? Hocemo! Ko ce prvi nije bitno. Na sudu pred sudijom se upise sporazumno. Placanje sporazumno.

Nekatamo

#120 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by Nekatamo »

Uopste te ne razuijem.Ako ima neko iskusan ko je prosao ovaj tip razvoda neka mi objasn jer mi je dosta nagadjanja.Hvala
andr0id

#121 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by andr0id »

Ako ti nacrtam, trazit ces i da ti obojim..

Ovako..

Je li i dalje komunicirate vi i vas bivsi supruznik?

Ako komunicirate, zelite sporazumbi razvod, i dogovorili ste ga da se na miran nacin razvedete.. onda ga pitaj i za placanje. Bilo to porukom, pozivom, uz kafu.. pitas ga licno, hocemo li platiti po pola? Hoce/Nece..

Jer u vecini slucajeva, jedno placa.. placa onaj ko je pokrenuo razvod braka. Ali ako je insan, ucestvovat ce. 200 ti, 200 on.

U ovom slucaju vidim da ti zelis razvod. Ako je neki nasilnik, kreten da kazem.. ako ste se razisli.. ako te maltretira.. itd.. onda ne trazi sporazumno oko placanja. Jednostavno, ispuni zahtjev za razvod braka, uplati 200 km. Kada dobijete poziv obadvoje, pojavite se na sudu. Kazes, zelim razvod zbog tesko poremecenog braka.. i nesuglasica u zivotu.. odlucili smo sporazumno da se razvedemo.. On treba samo to da potvrdi.

Pitat cete kad vam treba presuda. Reci, sto prije ako moze.. mozda bude za 7-15 dana. Uplatis, ostatak i uzmes presudu u ruke.

Imas li djece sa njim? Stecene imovine?

Nekatamo

#122 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by Nekatamo »

Ne,ne komuniciramo vec mjesec dana otkada je otisao i cisto sumnjam da cemo i komunicirati.Jedino da dobijem papir za razvod braka ili ja da ga predam.Drugacije ne.Ja ne radim na birou sam on radi.Trajao brak 3 mjeseca.Djece nemamo a stecene imovine imamo auto i ako se racuna kredit koji je digao u braku i otplacivao u braku tj jos otplacuje ali mu se i u braku odbijale rate.
andr0id

#123 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by andr0id »

Ta imovina od kredita i to auto je njegovo. To ne smatraj da imas udio za tako kratak period braka. Izrazit ces se da nemate zajednicke stecene imovine.

Gdje je on? Javi mi se na privat porukom da ti kazem sto da radis, ako zelis moju pomoc. Ne zelim ovdje da pisem o tome.

nightvision

#124 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by nightvision »

Nekatamo wrote:Ne,ne komuniciramo vec mjesec dana otkada je otisao i cisto sumnjam da cemo i komunicirati.Jedino da dobijem papir za razvod braka ili ja da ga predam.Drugacije ne.Ja ne radim na birou sam on radi.Trajao brak 3 mjeseca.Djece nemamo a stecene imovine imamo auto i ako se racuna kredit koji je digao u braku i otplacivao u braku tj jos otplacuje ali mu se i u braku odbijale rate.
Ja bih nagadjao da u stecenu imovinu ulaze i dugovanja nastala u braku ako su sredstva utrosena u zajednickom domacinstvu a ne da punac i punica podignu sprat kuce mladjem djetetu. Ovo je suho teoretisanje naravno. Nesto pretpostavljam da ste kredit potrosili na auto i ako je tako i to moguce dokazati bilo bi mi logicno da njemu i pripadne, ako vec otplacuje kredit za njega. Inace, stvarno mi nije jasno kako ste se mogli razvesti nakon tri mjeseca braka. Pa balavurdija se duze zabavlja i voda za rucice. Nije da vas osudjujem. Jednostavno vas ne kontam.
Nekatamo

#125 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by Nekatamo »

Ne,auto je kupljeno mojim parama koje sam skupila da kupim auto prije braka ali sam ga kupila u braku.Bilo na moje ime dok nije ikrao pa mu ga prepisala pod prisilom.Kredit je otplacivao jer je ispravljao sprat roditeljima.
Nije ni meni jasno kako smo se razisli nakon 3 mjeseca.Nista me ne pitaj.Moje su veze trajale duze nego brak.On se samo pokupio i vratio roditeljima na selo.Nikada vise nije ni nazvao
Post Reply