otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Berber

#101 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Berber »

Cholina_Lokica wrote:
duboka_misao wrote:da ponovim odgovor sa druge teme

kafic sa sisatim utegnutim konobaricama aka Hooters
Al' da ih moRemo fatat za sise :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
i za guz'cu isto
Logovan

#103 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Logovan »

moskri_loco_pajdoman wrote:i hebat
To, too. :dance: 8-) :D
Kladara

#104 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Kladara »

bez_suplje wrote:uskoro tj ove godine imam namjeru u sarajevu otvoriti kafic negdje na lokaciji od cengic vile pa prema gradu,,dvoumim se i razmisljam vec dugo kakav kafic nam fali u sarajevu dajte mi prjedloge jer jos nisam odlucio kojeg zipa ce biti,
Jedne prilike sam mislio neki sport caffe otvoriti u kojem cemo svi skupa pratiti utakmice ili neki kafic tipa fan caffe npr barcelone u kojem ce sve biti u znaku barce i njenih igraca ili ipak neki kafic za caskanje kulturno mjesto tipa torte i to,

u svakom slucaju uvazavam misljenje raje pa vas molim da mi date prijedloge sta po vama fali u ovom gradu
Mozda da mu das ime play club i da ti rade koke sa velikim zecijim usima u grudnjaku i tangama :D
To bi bila guzva ako otvoris u gradu do ilidze :D
JOHNNYJUVE

#105 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by JOHNNYJUVE »

evo ti par moih savjeta , godinama sam radio taj posao

prvo, OSOBLJE, ovo ti je vjeruj mi 50% posla...
trazi kulturne momke, daji redovnu platu i ono najvažnije, NEMOJ KAD DAJES PLATU GLEDATI U 10-20 MARAKA...
prema onome sto sam vidio, mislim da je najvažnije da privučeš djevojke, ali one normalnije... da se tako izrazim, jer gdje su djevojke, tu su i pare
FACEBOOK! kao najbolja reklama danasnjice, vjeruj, besplatno je a dolazi uvijek do ciljane grupe
enterijer, uvijek gledaj da je originalan i da nije NAĐIĐANO, znači napraviš nesto originalno kao ovaj prijedlog sa buradima i tim fazonima, ako ces vec neki pop rock FAZON
PROGRAM, moras uvijek privlaciti posjetioce, NOĆ INDEXA, NOĆ STRANOG ROCKA, i tako to :) nađš neku grupu koja svira LIVE ove pjesme dobro, I ZAPAMTI, NIKAD ALI NIKAD NEMOJ POKUŠATI DA PRIVUČEŠ POP ROCK populaciju sa grupaama koje pjevaju LIPE CVATU, ĐURĐEVDAN, i te pjesmice...
ljudi su siti toga, ja u slogu više ne mogu otići od muke da slusam MOJI SU DRUGOVI, LIPE CVATU i ta sranja (nije do pjjesama al brate milion puta isto) ZATO UVIJEK IDI NA NESTO novo :)
EXTERIJER, gledaj da imas dobar parking pristup, danas su ti svi MOBILNI ...

nemoj plaćati raji :)
pokusaj sto manje sjediti sa svojim drustvom tu
pokusaj sto manje da naređuješ pred rajom osobljuu i da "galamiš"

ima tu još milion stvari sve sitnice a mnogo znače, npr. pretjerivanje sa cijenama kad posao krene.. prvi mjesec sok 2 marke a onda nakon sto krene posao staviš 3... to tjera raju...
treba vremena da se napravi neko kultno mjesto , ali ako nisi POHLEPAN (zadovoljis se u prvo vrijeme sa solidnim prihodom) to vremenom se desi, pa ce ljudi biti sretni ako nađu mjesto slobodno...

petak i subota, obavezno radi do JUTARNJIH sati, ako imas muziku LIVE nedaj im u 1 da idu :D raja vole dernek, vole ostati do kasno...

nedaj NARKOMANIMA I BALAVURDIJI ni blizu, cim vidis njihove balavske face odmah priđeš polako i kazes da je sad popio kafu tu i da ne dlazi vise, vjeruj, vremenom ce se u gradu pricati o tom lokalu...
mint

#106 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by mint »

swarley_s wrote:
ne moRe.
i to iz jednog jednostavnog razloga:

svi bi se gurali da sjedu na onaj kauc.
niko ne bi na ona "sporedna" mjesta sjedao

svi bi htjeli da budu "prijatelji" :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:

i to sto kazes, mi smo jako cudan narod :mrgreen:
kojeime

#107 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by kojeime »

Kako god da ga opremis, moras imati razlog zbog cega ce ti ljudi dolaziti. Zbog enterijera nece.

Otidji u Radicevu, ali na suprotnu stranu od Bajbooka. Tamo imas Spazio koji je lijepo uredjen i uvijek pun. Zatim imas Galeriju Boris Smoje koja izgleda kao da ce se raspasti, i uvijek puna. Pa onda Priroda i drustvo koja je, barem meni, potpuno bezlicna, ali opet raja dolazi. I koliko sam ja upratio, u sva tri kafica dolaze uglavnom redovni posjetioci, a nisu konkurencija jedan drugom jer razliciti ljudi dolaze u njih.

Tako da enterijer je manje bitan, ono sto ce ljude privuci ili odbiti je atmosfera, to jeste kako se osjecaju unutra. Kako god da Glaerija izgleda ofucano, kada je otvoren Priroda i drusto, a poslije toga i Spazio, ljudi koji su dolazili u Galeriju su nastavili tamo dolaziti. A oni koji su prestali tamo dolaziti nisu presli ni u jedan od ta dva kafica, vec su otisli ko zna gdje. To znaci da ljudi ne dolaze u kafic jer izgleda nov i napucan, cak ni zbog cura, u Spazio dolaze napucanije cure nego u Galeriju, pa muskarci koji dolaze u Glaeriju nisu presli u Spazio zbog cura. Eno otvoren je bio onaj Kristal kafe preko puta BBI, pa je propao ubrzo. A napucan bio do bola.

Znaci, ni enterijer, ni cure, nego atmosfera. A atmosferu ili znas napraviti ili ne znas. To ti je stvar vise talenta i osjecaja nego odluke. U Galeriji na primjer mozes sjediti satima sa jednom kafom i niko ti nece dati na znanje da bi trebao otici. Ni vlasnik, ni konobari, ni gosti, niko. Ali drugi put kada dodjes, narucis vise od jedne kafe. Jer se osjecas tu dobro, pa te taj osjecaj navede da, hajde da se tako izrazim, nesto uzvratis jer ako bi mjesto u kojem se dobro osjecas propalo zato sto ti (gosti) razvlacis jednu kafu satima ne bi ti odgovaralo.

Tako i Spazio ima razloge zasto redovno isti ljudi tu dolaze, pa i Priroda i drustvo. A Kristal je imao razloge zasto ljudi nisu tu dolazili pa je propao.

Ili znas ili ne znas. Novac ulozen u uredjenje ti tu nece pomoci puno.
ekola

#108 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by ekola »

Prvo ti trebas znati sta hoces od kafica...Hoces li da radis normalno i da imas dnevni pazar 5-6 stoja i da ti ostaje neka solidna plata od toga ali da si rahat, da raja tu svraca na kaficu (na kafi je najbolja zarada) i da radis do nekih 23h ili hoces kafic o kojem ce se pricati u gradu i gdje ce raja dolaziti iz svih krajeva grada...U tom slucaju trebas biti spreman na sve i svasta...Moras imati dobro obezbjedjenje jer danasnji klinci se tesko nose sa tim da im neko zabrani da udju u neki kafic, ofiraju se pred rajom..

Ja bih ti npr. preporucio da otvoris kafic na nekom mjestu gdje se tek prave zgrade...Npr zgrade na stupu kod omv pumpe, tu ti vjerovatno nisu skupi prostori ni da se kupe a ni da se rentaju...Kafic u kojem ce raja koja tu zivi ispijati kafice, lagano radno vrijeme 7-23 i rahat si...

A moram replicirati na ove postove o osoblju i cistoci lokala...
zlo87 wrote:- Obavezno moraš imati Wi Fi. :D
- Konobari se moraju znati ponašati jer ako imaš dobro osoblje, odmah ti je i veća zarada, više će ljudi dolaziti. Znači ne smiju tersati, slagati neke face.
- Konobari moraju znati kad neko naruči kafu, podrazumijeva se da mu donese i ČAŠU HLADNE VODE. Ovo se isto odnosi i na druge slične stvari, npr. kad je +40 i neko naruči koka-kolu, mora donijeti i malo leda, recimo dvije-tri kocke.
- Jedna od najvažnijih stvari je WC. Ne smije smrditi, ne smije biti prljav, mora uvijek imati toaletnog papira, itd, itd.
-Da bi imao dobro osoblje mora ga fino platiti i ne maltretirati...Jer ako ga ne plati dobro, uzimat ce i njega i goste a to onda vodi objekat na los glas...
-Voda uz kafu ok ali sto ce uz kolu led ako se kola sluzi hladna, iz frizdera...samo ce razvodniti kolu bezze...
-Cistoca wc-a u mnogome zavisi od kulture gostiju a malo manje od gazde...
crnoplavo

#109 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by crnoplavo »

kojeime wrote: Znaci, ni enterijer, ni cure, nego atmosfera. A atmosferu ili znas napraviti ili ne znas. To ti je stvar vise talenta i osjecaja nego odluke. U Galeriji na primjer mozes sjediti satima sa jednom kafom i niko ti nece dati na znanje da bi trebao otici. Ni vlasnik, ni konobari, ni gosti, niko. Ali drugi put kada dodjes, narucis vise od jedne kafe. Jer se osjecas tu dobro, pa te taj osjecaj navede da, hajde da se tako izrazim, nesto uzvratis jer ako bi mjesto u kojem se dobro osjecas propalo zato sto ti (gosti) razvlacis jednu kafu satima ne bi ti odgovaralo.

Tako i Spazio ima razloge zasto redovno isti ljudi tu dolaze, pa i Priroda i drustvo. A Kristal je imao razloge zasto ljudi nisu tu dolazili pa je propao.

Ili znas ili ne znas. Novac ulozen u uredjenje ti tu nece pomoci puno.
ovo je dobar savjet, najmrze mi kad dodem negdje, sjeo taman se pripremam da se raskomotim, srknem onu "kaafu" kad eto ti onog dušmanina s tacnom zaviruje mi u fildzan, hoce da ga nosi... nikad se vise ne vracam u taj "ugostiteljski" objekat, nek ugoscava babu svog, mene nece
Alfa159

#110 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Alfa159 »

I obavezno konobarice, jer nemas 3 kafica u gradu da djevojke rade, ali da su pravo dobre, ali nema mahalanja mozes ti pogledati nasaliti se ali nema seljakog buljenja, flertovanja itd naravno moraju biti uniformisane i zajebane pravo, profesionalci a naravno to se platiti mora.
Cim vidis usla ti 3 papka u kafanu a ti po Jazz-u udaris nema da ce pice zavrsiti:)
Dakle sve se kafane odrzavaju u zivotu sa muzikom, bira klijentela, ugodjaj.
WC besprijekoran!!!
Muzika ne smije biti preglasna muzika kao u City pubu udjes i deres se na uho u 13h jer je on skonto da je to ok, pa kako covjk kaficu da popije poprica u takvoj kafani, navece pojacaj.
Edge

#111 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Edge »

Otvarajte kafiće, zatvarajte muzeje, kina i pozorišta! Drogom protiv sporta. Plesom protiv stresa. ZMBT, talent, x factor, pjesme i igara što više. Jeftinih kafa i šuplje priče. Show show, moda fashion calypso. Glamova blamova , estrade, novih mladih talenata, zvijezda u usponu. Festivala i glamura. Jet seta i jet seterica, a može i trend seterica. Dajte rasprodaja i modnih detalja. Bajramskih partija, bičakčića, kafića...Samo pleši i pjevaj, gangnam style. Facebook ludnica, gori hala, slika za derneka i ekskluziva.ba. Kuharski show i sule veličanstveni, prodajem tave od nehrđajućeg inoxa. Larini izbori i Osman Hadžić. Samo lomi. A prčiš "prjedloge", bolji su prijedlozi.
Ajatolah_

#112 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Ajatolah_ »

Edge wrote:Otvarajte kafiće, zatvarajte muzeje, kina i pozorišta! Drogom protiv sporta. Plesom protiv stresa. ZMBT, talent, x factor, pjesme i igara što više. Jeftinih kafa i šuplje priče. Show show, moda fashion calypso. Glamova blamova , estrade, novih mladih talenata, zvijezda u usponu. Festivala i glamura. Jet seta i jet seterica, a može i trend seterica. Dajte rasprodaja i modnih detalja. Bajramskih partija, bičakčića, kafića...Samo pleši i pjevaj, gangnam style. Facebook ludnica, gori hala, slika za derneka i ekskluziva.ba. Kuharski show i sule veličanstveni, prodajem tave od nehrđajućeg inoxa. Larini izbori i Osman Hadžić. Samo lomi. A prčiš "prjedloge", bolji su prijedlozi.
Dakle predlažeš pokretaču teme da otvori pozorište? :zoka:
Aleluja

#113 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Aleluja »

...plus nemoj ni slučajno da se ne zove Forum Caffe ! :D
bosansko more

#114 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by bosansko more »

dobri stari

Image
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#115 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by I am Happy »

Ako sve ove prijedloge ispostujes...nigdje te nece biti :lol:
crnoplavo

#116 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by crnoplavo »

Edge wrote:Otvarajte kafiće, zatvarajte muzeje, kina i pozorišta!
Covjek hoce profit, zaradu, nece da zavrsi na prosjackom stapu-muzej se zatvara sad bi on trebao otvorit muzej, a to bi trebala bit briga drzave, ne pojedinca...(iako od alkohola nema hajra, al mozda ce prodavat samo kafe, ko zna)
Arturo B

#117 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Arturo B »

korisnik.1 wrote:kafic u orijentalnom stilu, bez alkohola, bez klasicnih stolova i stolica nego sjedenja na spuzvama na podu, prirodni sokovi, nargila, kafa onako u dzezvi sa rahatlokumom, razni cajevi, orijentalna muzika ..
ako imas vise novca, otvaranje ovakve vrste objekta unosi dosta novca, provjereno.
daj ba
Not My Idea

#118 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Not My Idea »

Ako ista mrzim to su orijentalni kafichi i neki etno restorani. U ovim etno restoranima naguraju nekih starudija, ponjava i to sve skupa toliko prerpaju i djeluje prljavo i hladno.
A ovi kafichi djeluju kichasto.
Kome je chejf sjedit na nekom jastuku na podu? Daj mi da mogu sjest ko insan, da se nagnem i pijem kafu il sta vec :mrgreen:
Arturo B

#119 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Arturo B »

Not My Idea wrote:Ako ista mrzim to su orijentalni kafichi i neki etno restorani. U ovim etno restoranima naguraju nekih starudija, ponjava i to sve skupa toliko prerpaju i djeluje prljavo i hladno.
A ovi kafichi djeluju kichasto.
Kome je chejf sjedit na nekom jastuku na podu? Daj mi da mogu sjest ko insan, da se nagnem i pijem kafu il sta vec :mrgreen:
Tako je sestro.
NeyTheHa

#120 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by NeyTheHa »

Ova tema i postavljac bas ne ulijevaju povjerenje, al eto...

Otvori kafic u kojem ce se normala moci sjediti i pricati, ne da nesto tresti, stavis nekad utakmicu ako je bitna, comedy night (kod nas jos uvijek rijetko da vidim igdje), nekad neki jazz band ili slicno...
Kombinuj, al basic ambijent da je neka laganica..

IMHO najbitnije - konobari. Kad mi dodje konobar koji me vidi prvi put u zivotu i prica samnom ko da smo zajedno ovce cuvali, il zove musteriju "jarane", tipa "jarane stas popit"... >.<

edit: sad kad citam sve postove vidim da svi spominju konobare :mrgreen: :thumbup:
black

#121 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by black »

i obavezno casa vode uz kafu :mrgreen:
Zox

#122 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Zox »

Jeste li rekli vec za casu vode i cistu halu?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#123 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by PipiDugaDevetka »

Ne idem u kafane u kojim konobari ne otvaraju bocu na mom stolu da ja čujem onaj poznati zvuk svježine (pive, cole,...) FLOOPSS! I još da ostavi praznu flašu da ja mogu iz dosade da pročitam rok trajanja, ime proizvođača,..

Ne idem u kafane ispred kojih je bašta sa prostrtom vještačkom pvc travom koju konobari polijevaju (ljeti) zbog svježine i čistoće. Upekne sunce, a ona voda se ugrije što je opet raj za gljivice, bakterije i viruse. Ispadne igračka dječija,....

Već sam predložio pa samo da ponovim da uz ''muziku uživo'' (Ima li muzike umrtvo? :-) ) angažuješ trbušne plesačice iz Sarajeva. Postoji njihov plesni klub.
Trbušni ples nije bh. kulturna baština, nego arapska kulturna baština. Znači, opredjeljuješ se za goste sa bliskoistočnih prostora, tome prilagoditi i ostalu ponudu,...Ja predviđam boom takvih gostiju u Sarajevu.

Sretno! :thumbup: :sax:
♥ Julianna ♥

#124 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by ♥ Julianna ♥ »

Zox wrote:Jeste li rekli vec za casu vode i cistu halu?
redukcije vode navece, nista od tog nabrojanog. Jedino ako će kafić biti u Hadžićima
Arturo B

#125 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Arturo B »

♥ Julianna ♥ wrote:
Zox wrote:Jeste li rekli vec za casu vode i cistu halu?
redukcije vode navece, nista od tog nabrojanog. Jedino ako će kafić biti u Hadžićima
E vala ko naruci kafu i casu vode poslije ponoci treba ga nasutat iz kafica
Post Reply