Vokswagen Touareg Edition X 2013

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Udri Miću po glaviću

#101 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by Udri Miću po glaviću »

BISCANIN2 wrote:
Jeep previse trosi i 90% ljudi koji ga posjeduju "veslaju" ga na plin ! 4,7 ili 6,4 benzinjara je previse troska za naseg covjeka.A zasto ce ti ovdje dzip od 640 KS ? Svatko ce prije uzeti renomiranog SUVa poput q7 , Touareg , Cayenne itd.
Jeli ti mislis da tureg ne trosi , ili mislis da manje trosi ?I ovdje si jako ne upucen kolega ,za naseg covjeka jeep itek kako isplativa INVESTICIJA ,ja ih znam dosta koji su na 5.2i 5.9 i 4.0 masinama koje smatraju pojmom izdržljivosti i pouzdanosti ,sto se bas ne moze reci za 3.0 novu masinu sa pred turbinom i turbinom i sa problematicnim diznama , i održavanjem koje si može priuštiti samo najveći gazdurina.

Opet se vraćamo ko nema love za x5i6 ML,Q ,taj će poletiti da kupi turega ,jer misli da je napravio posao .
Opet kupit ce Touarega,Jeepa nece niko :lol:
BISCANIN2

#102 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by BISCANIN2 »

Udri Miću po glaviću wrote:
BISCANIN2 wrote:
Jeep previse trosi i 90% ljudi koji ga posjeduju "veslaju" ga na plin ! 4,7 ili 6,4 benzinjara je previse troska za naseg covjeka.A zasto ce ti ovdje dzip od 640 KS ? Svatko ce prije uzeti renomiranog SUVa poput q7 , Touareg , Cayenne itd.
Jeli ti mislis da tureg ne trosi , ili mislis da manje trosi ?I ovdje si jako ne upucen kolega ,za naseg covjeka jeep itek kako isplativa INVESTICIJA ,ja ih znam dosta koji su na 5.2i 5.9 i 4.0 masinama koje smatraju pojmom izdržljivosti i pouzdanosti ,sto se bas ne moze reci za 3.0 novu masinu sa pred turbinom i turbinom i sa problematicnim diznama , i održavanjem koje si može priuštiti samo najveći gazdurina.

Opet se vraćamo ko nema love za x5i6 ML,Q ,taj će poletiti da kupi turega ,jer misli da je napravio posao .
Opet kupit ce Touarega,Jeepa nece niko :lol:

A neće kolega ,nema baš toliko levata što kupuju muda pod bubrege ,jeepova u mom malom gradu ima više nego tuarega u čitavoj BiH.
goran16v

#103 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by goran16v »

BISCANIN2 wrote: A neće kolega ,nema baš toliko levata što kupuju muda pod bubrege ,jeepova u mom malom gradu ima više nego tuarega u čitavoj BiH.
Pa dobro treba biti realan i ne zaboraviti da je gro Jeepova, kao i dosta toga slicnog, uvezeno iz Amerike takodjer i zbog niskog kursa dolara i povoljne konacne cijene, a ne iskljucivo zbog kvalitete...
BISCANIN2

#104 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by BISCANIN2 »

Pa dobro treba biti realan i ne zaboraviti da je gro Jeepova, kao i dosta toga slicnog, uvezeno iz Amerike takodjer i zbog niskog kursa dolara i povoljne konacne cijene, a ne iskljucivo zbog kvalitete...
Naravno, pola od tih jeepova nije klase u koju spada tuareg ,ali pricati o tuaregu ko "mashini " snaz moci ,sposbnostima bez veze jedino po cemu je cuven je po visokoj cijeni .

Ne znam ali tuga je gledati ih zimi kako se pate ,u sta su stracili lovu ,pogotovo q i x5 ,na tuarega i nisam naletio pa ne znam .
goran16v

#105 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by goran16v »

BISCANIN2 wrote:
Naravno, pola od tih jeepova nije klase u koju spada tuareg ,ali pricati o tuaregu ko "mashini " snaz moci ,sposbnostima bez veze jedino po cemu je cuven je po visokoj cijeni .

Ne znam ali tuga je gledati ih zimi kako se pate ,u sta su stracili lovu ,pogotovo q i x5 ,na tuarega i nisam naletio pa ne znam .
Vidi ja sam preko 10 god zaradjivao za kruh vozeci iskljucivo terence, s njima presao vjetovatno blizu 7 cifara, bukvalno malo toga me je masilo od onih golih k'o pistolj do najskupljih, da se ne lazemo Touareg V10 je bio impresivan ali cijenai potrosnja..., ali moj je utisak da su X, ML, Touareg, Q, Range itd vise samo mocni automobili sa velikim tockovima sa kojima imas vece sanse da se po klizavom popnes uzbrdo i da ne zapnes u snijegu nego pravi terenci.
respo

#106 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by respo »

touareg q7 i takvi su napravljeni prvenstveno da budu kao statusni neki simboli i nista vise
ni tamo ni ovamo
a tuareg je kao sto neko rece kad ne mogu audija i porsea i te vise klase onda mogu vw pa su onda ovi doskocili sa q5 x3 i tako tim mini verzijama
Udri Miću po glaviću

#107 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

goran16v wrote:
BISCANIN2 wrote:

Vidi ja sam preko 10 god zaradjivao za kruh vozeci iskljucivo terence, s njima presao vjetovatno blizu 7 cifara, bukvalno malo toga me je masilo od onih golih k'o pistolj do najskupljih, da se ne lazemo Touareg V10 je bio impresivan ali cijenai potrosnja..., ali moj je utisak da su X, ML, Touareg, Q, Range itd vise samo mocni automobili sa velikim tockovima sa kojima imas vece sanse da se po klizavom popnes uzbrdo i da ne zapnes u snijegu nego pravi terenci.

Bravo,ovo i jeste bit svega :thumbup: :thumbup:
BISCANIN2

#108 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by BISCANIN2 »

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... YRN2RKm5zM
Malo za ljubitelje terenske voznje ,inace skinuto sa teme terenci strana 4 mislim.
Udri Miću po glaviću

#109 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

BISCANIN2 wrote:http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... YRN2RKm5zM
Malo za ljubitelje terenske voznje ,inace skinuto sa teme terenci strana 4 mislim.

SVe je ovo OK ali sam sebi usta skaceš npr. sa ovim snimkom :) Pa ovaj Jeep nije fabricki,vec je prerada...
klixo

#110 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by klixo »

Citroen i Pezo su najbolji automobili ,a u SUV segmentu dominira prije svega dizajnerski impresivni Renault Koleos. Touareg , q7 , ML , X6 ... Ma dajte ljudi jednog MLa , jednu X6icu i q7icu poredite sa nevjerovatnim Koleosom kojeg inace nas clan foruma El Bakir1 ima namjeru kupiti.

Uzivajte u nevjerovatnom dizajnerskom poduhvatu kojeg krasi izvanredna pocetna cijena od 50.000 km i jos izvanrednija kvaliteta automobila ,a o ljepoti i privlacnosti baklavaste znacke Image da ne pricamo. Kakav ugled i status donosi ova znacka.
respo

#111 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by respo »

klixo jesi kupio spanere?
klixo

#112 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by klixo »

respo wrote:klixo jesi kupio spanere?
Nisam , prodajem CCa ,hocu da uzmem kakvog renola ili citroena.Ipak francuzi zauzimaju sami vrh u polju automobilske industrije.
Industrialyzer

#113 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by Industrialyzer »

klixo wrote:Citroen i Pezo su najbolji automobili ,a u SUV segmentu dominira prije svega dizajnerski impresivni Renault Koleos. Touareg , q7 , ML , X6 ... Ma dajte ljudi jednog MLa , jednu X6icu i q7icu poredite sa nevjerovatnim Koleosom kojeg inace nas clan foruma El Bakir1 ima namjeru kupiti.

Uzivajte u nevjerovatnom dizajnerskom poduhvatu kojeg krasi izvanredna pocetna cijena od 50.000 km i jos izvanrednija kvaliteta automobila ,a o ljepoti i privlacnosti baklavaste znacke Image da ne pricamo. Kakav ugled i status donosi ova znacka.

Ubjedljivo najgore i najbesmislenije auto u zadnjih 20 godina :!:
johntra

#114 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by johntra »

ti se odluči više, je li valja Jeep ili je smeće ili valja Touraeg, pa se samo koristi za blaži snijeg...
BISCANIN2

#115 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by BISCANIN2 »

SVe je ovo OK ali sam sebi usta skaceš npr. sa ovim snimkom :) Pa ovaj Jeep nije fabricki,vec je prerada...
Izvini Mićo do mene je ,neću više ,jest da mi je trebalo vremena ....Iskreno koliko imaš godina ??
Udri Miću po glaviću

#116 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

BISCANIN2 wrote:

Izvini Mićo do mene je ,neću više ,jest da mi je trebalo vremena ....Iskreno koliko imaš godina ??
11 jel dovoljno?
Udri Miću po glaviću

#117 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

johntra wrote:

ti se odluči više, je li valja Jeep ili je smeće ili valja Touraeg, pa se samo koristi za blaži snijeg...
Zavisi sta je u pitanju. Touarega bih prije nego Jeep-a jer mi je bolji,i ne bih ga vozio kuda ovi voze Jeep-a...Sta ti jos nije jasno?
BISCANIN2

#118 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by BISCANIN2 »

klixo wrote:Citroen i Pezo su najbolji automobili ,a u SUV segmentu dominira prije svega dizajnerski impresivni Renault Koleos. Touareg , q7 , ML , X6 ... Ma dajte ljudi jednog MLa , jednu X6icu i q7icu poredite sa nevjerovatnim Koleosom kojeg inace nas clan foruma El Bakir1 ima namjeru kupiti.

Izvini kolega ali žutu baklavu povezuju WILIAMS I Sena , a to su automobilizmu sveti pojmovi,zato malo dužnog poštovanja.
goran16v

#119 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by goran16v »

BISCANIN2 wrote:
Izvini kolega ali žutu baklavu povezuju WILIAMS I Sena , a to su automobilizmu sveti pojmovi,zato malo dužnog poštovanja.
Kani se te price, svakog ces s necim povezati i naci argument da je sveti pojam,,,
BISCANIN2

#120 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by BISCANIN2 »

goran16v wrote:
BISCANIN2 wrote:
Kani se te price, svakog ces s necim povezati i naci argument da je sveti pojam,,,
Jeli tebi ništa ne znači WIliams i Sena ??????
Uz koga cu vw vezati ,hipi pokret ,klub ljubitelja golfa 2 , baš ne znam ,daj se ti sjeti koga ćemo vezati za vw .
goran16v

#121 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by goran16v »

BISCANIN2 wrote:
goran16v wrote:
BISCANIN2 wrote:
Jeli tebi ništa ne znači WIliams i Sena ??????
Uz koga cu vw vezati ,hipi pokret ,klub ljubitelja golfa 2 , baš ne znam ,daj se ti sjeti koga ćemo vezati za vw .
Naravno da znaci, ali ce ti odmah neko svezati VW i dominaciju Tuarega na Dakaru, Juhu Kleinshcmidt i velikana Carlosa Sainza, e onda ce neko reci Mitshu je je najveci, pa se neko nadovezati Audiem, Peugeotom i Le Manom, pa ce neko ubaciti Skodu i IRC, a gdje je IRC tu su Loeb, Citroen i WRC, tu ce se odmah naci prozvani oni sa Subaruom i Fordom, pa ce neko potegnuti Rohla Mante i Ascone, e onda ce se javiti Azijati za WTTC-om i Chevroletrom, pa onda ekipa is DTM-a i tako dalje tako dalje, svako ce na ovaj ili onaj nacin naci argumente za sveti pojam - sto je bezmisleno i to je poenta...
BISCANIN2

#122 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by BISCANIN2 »

Gorane svaka čast svima ali najcjenjenije automobilsko natjecanje f1, a tu imas ikone koje su pojam u automobilzmu ,wiliams , mcclaren ,ferary,i legendu najboljeg vozača svih vremena senu ,a htjeli to neki priznati ili ne zna se sta je bio renowiliams i sena,zna se šta reno predstavlja u autoindustriji .Reno i dan danas proizvodi bolide ,ono što vw niti dan danas ne može.Zato malo štovanja prem žutoj baklavi.
Udri Miću po glaviću

#123 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

BISCANIN2 wrote:Gorane svaka čast svima ali najcjenjenije automobilsko natjecanje f1, a tu imas ikone koje su pojam u automobilzmu ,wiliams , mcclaren ,ferary,i legendu najboljeg vozača svih vremena senu ,a htjeli to neki priznati ili ne zna se sta je bio renowiliams i sena,zna se šta reno predstavlja u autoindustriji .Reno i dan danas proizvodi bolide ,ono što vw niti dan danas ne može.Zato malo štovanja prem žutoj baklavi.

Idi kolega nauci se pravopisu,nije valjda da si toliko godina sprcao,a jos ne znas pravilno par recenica sastaviti? A dosao fol da raspravlja o autima :lol: :lol:
Industrialyzer

#124 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by Industrialyzer »

BISCANIN2 wrote:Gorane svaka čast svima ali najcjenjenije automobilsko natjecanje f1, a tu imas ikone koje su pojam u automobilzmu ,wiliams , mcclaren ,ferary,i legendu najboljeg vozača svih vremena senu ,a htjeli to neki priznati ili ne zna se sta je bio renowiliams i sena,zna se šta reno predstavlja u autoindustriji .Reno i dan danas proizvodi bolide ,ono što vw niti dan danas ne može.Zato malo štovanja prem žutoj baklavi.

Pa nije bas da prave bolide, motore prave odlicne, bolide prave ozbiljniji igraci :thumbup:
drndalo

#125 Re: Vokswagen Touareg Edition X 2013

Post by drndalo »

Da malo citas umjesto da balis samo za VWom, znao bi da Koleos ma koliko nekome ruzan bio, ima Nissan-ovu 4x4 tehniku, koja je i za takav SUV korisnija od one na X6 ili Q7... Kada ja kao BMW ovisnik to kazem, onda to ima neku tezinu... Ni Koleos ni X-trail nisu neki terenci, ali posebno to nisu X6, Q7, pa i ML... X6 ni ja ne znam cemu sluzi osim kockastim glavama, krizanac izmedju terenca i kupea...? Za njega je i Nissan Juke lijep... :lol:
Locked