Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
-
pino silvestre
#101 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Zasto se neki plase Bosnjackog nacionalizma i budjenje nase uspavane nacionalne svijesti, Bosnjacki nacionalizam cak ni u najgore dane agresije nije kostao druge narode, niti su pod tim nacionalizmom pocinjeni ratni zlocini.
- Arteta
#102 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Naravno,ti si Hercegovac,isto kao sto je neko u Krajini Krajisnik.odesveuhonduras wrote: Ja sam Bošnjak (ne Bosanac), i regionalno Hercegovac, da![]()
Hercegovina je dio Bosne.
Iako vjestacki osamostaljena regija.
Da ne bude zabune,ja ne mrzim Hercegovinu i Hercegovce,bas naprotiv,to mi je najdraza regije u citavoj nam domovini,a Velez najdrazi klub
Ni meni ne znaci puno,ali zivimo sa nekima koji nas mrze samo zato sto to jesmo.odesveuhonduras wrote: Nije da mi nešto plaho znači nacionalna pripadnost, da budem iskren, dapače, emocionalno mi ne znači ama baš ništa, ali politički je ispravno da to guram jer živim u državi u kojoj se to, nažalost, mora gurati.
odesveuhonduras wrote: Zato se i ospem na ovo cijepanje bošnjačkog nacionalnog korpusa i šarenu lažu u kojoj žive ovi Bosanci i Hercegovci. Doduše, puno manje nego prije jer svakim danom sve više kontam da bi me trebao sve više početi boliti đon za tim glupostima..
Last edited by Arteta on 28/09/2012 22:02, edited 1 time in total.
-
boris_nsa
#103 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Da li si ovo meni replicirao ili je greška?pemanapemani wrote:Kako se možeš pozivati i sprječavati otmicu grada koji nije tvoj i u kojem nemaš prebivalište? Koliko sam upratio ti si stanovnik Ilidže, a to nije Sarajevo.boris_nsa wrote:Ovo je zaista najveća glupost koju sam u životu pročitao, a imam skoro 30 godina.jedna tamo wrote:Hrvatica
ako treba objašnjenje:
rođena sarajka, otac sarajlija, do rata osjećala se jugoslovenkom, katolkinjom, vjeru smo držali u kući i tako je i dan danas, međutim juga se raspala, prema BiH ne osjećam pripadnost, doduše ne osjećam ni prema hrvatskoj, samo mi je mama tamo rođena, al eto jedino gdje sam osjećala pripadnost je juga e sad kako da se izjasnim kao bosanka kad ništa u toj bosni nema kao što je bilo u jugi....novi ljudi došli i svoje donijeli, stari se prilagodili i to je to....
kaže navijam za bih ! kako ću navijati kad su sve muslimani u timu,mada ne pratim fudbal, čak šta više mrzim ga![]()
eh eto pošto se ja uvijek nešto pravdam pa čak i zato što živim pravdam se ...nadam se da ste me razumijeli
jedino što volim u bih je sarajevo, ono je moje i niko mi ga otet ne može ni sandže ni klinci palci
vozdrica
Boris.Šala, naravno........
Ja sam iz Novog Sarajeva, pobrkao si nešto mladiću.
- Klavikula
#104 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
bosnjacki sovinizam je kosto glave dosta ljudi na kazanima i uzdolu, nazalost, isto kao sto srpski i hrvatski sovinizam mnoge kosto glavepino silvestre wrote:Zasto se neki plase Bosnjackog nacionalizma i budjenje nase uspavane nacionalne svijesti, Bosnjacki nacionalizam cak ni u najgore dane agresije nije kostao druge narode, niti su pod tim nacionalizmom pocinjeni ratni zlocini.
-
pemanapemani
#105 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
@boris_nsa - nisam tebi replicirao. Greškom sam citirao i tvoj post.
- MuaDib
#106 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Ja sam 3B
Bosanac
Bogumil
Bosanski
Jer Bosanci su jedina nada za spas Bosne.
I napomena bošnjačenje Bosanaca neće uspjeti.
Bosanac
Bogumil
Bosanski
- Kemal Malovčić
#107 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
nacionalnost: sarajlija
religija: sarajevska
jezik: jezik asfalta
religija: sarajevska
jezik: jezik asfalta
-
boris_nsa
#108 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Aha uredu ondapemanapemani wrote:@boris_nsa - nisam tebi replicirao. Greškom sam citirao i tvoj post.
-
pino silvestre
#109 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Nadji u mom postu rijec "sovinizam" i ja se skidam go i trcim kroz ferhadiju.Klavikula wrote:bosnjacki sovinizam je kosto glave dosta ljudi na kazanima i uzdolu, nazalost, isto kao sto srpski i hrvatski sovinizam mnoge kosto glavepino silvestre wrote:Zasto se neki plase Bosnjackog nacionalizma i budjenje nase uspavane nacionalne svijesti, Bosnjacki nacionalizam cak ni u najgore dane agresije nije kostao druge narode, niti su pod tim nacionalizmom pocinjeni ratni zlocini.
-
ArthurSpooner
#110 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Vec je uspjelo. Idi na bilo koju stranicu fejsbuka tipa "Bosanac sam nisam Bosnjak, Srbin ili Hrvat" i vidjet ces samo ljude iz bosnjackog etnickog korpusa. Katolika i pravoslavaca ima samo u promilima. Tako ti je i u realnom zivotuMuaDib wrote: I napomena bošnjačenje Bosanaca neće uspjeti.
Inace, "jedna tamo" je objasnila
Last edited by ArthurSpooner on 28/09/2012 22:06, edited 1 time in total.
- hrastov žižak
#111 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
čuj zdrav nacionalizampino silvestre wrote:Nadji u mom postu rijec "sovinizam" i ja se skidam go i trcim kroz ferhadiju.Klavikula wrote:bosnjacki sovinizam je kosto glave dosta ljudi na kazanima i uzdolu, nazalost, isto kao sto srpski i hrvatski sovinizam mnoge kosto glavepino silvestre wrote:Zasto se neki plase Bosnjackog nacionalizma i budjenje nase uspavane nacionalne svijesti, Bosnjacki nacionalizam cak ni u najgore dane agresije nije kostao druge narode, niti su pod tim nacionalizmom pocinjeni ratni zlocini.Nemoj mi inputirat nesto sto nisam rekao, ja govorim o bosnjackom nacionalizmu koji je zdrav jer bi njegovao ljubav prema bosnjackom narodu, a ne bi istovremeno mrzio druge.
hoćemo još
- Kemal Malovčić
#112 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
omfgArthurSpooner wrote:Vec je uspjelo. Idi na bilo koju stranicu fejsbuka tipa "Bosanac sam nisam Bosnjak, Srbin ili Hrvat" i vidjet ces samo ljude iz bosnjackog etnickog korpusa. Katolika i pravoslavaca ima samo u promilima. Tako ti je i u realnom zivotuMuaDib wrote: I napomena bošnjačenje Bosanaca neće uspjeti.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#113 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
ko kaže da nećeArteta wrote:Naravno da vole manje,jer da oni vole ovu drzavu oni bi se razmnozavali.JoseMujica wrote: zar misliš da homoseksualci vole ovu državu manje od tebe?
- Klavikula
#114 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
za vrijeme agresije, kako ti navodic, bosnjackog nacionalizma nije niti bilo, na snazi je bio klasicni sovinizam, a isti je kosto glave mnoge.pino silvestre wrote:Nadji u mom postu rijec "sovinizam" i ja se skidam go i trcim kroz ferhadiju.Klavikula wrote:bosnjacki sovinizam je kosto glave dosta ljudi na kazanima i uzdolu, nazalost, isto kao sto srpski i hrvatski sovinizam mnoge kosto glavepino silvestre wrote:Zasto se neki plase Bosnjackog nacionalizma i budjenje nase uspavane nacionalne svijesti, Bosnjacki nacionalizam cak ni u najgore dane agresije nije kostao druge narode, niti su pod tim nacionalizmom pocinjeni ratni zlocini.Nemoj mi inputirat nesto sto nisam rekao, ja govorim o bosnjackom nacionalizmu koji je zdrav jer bi njegovao ljubav prema bosnjackom narodu, a ne bi istovremeno mrzio druge.
- poznanik
#115 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
JoseMujica wrote:Bosanac
ateista
maternji jezik Hercegovački...
Postoji li u hercegovačkom jeziku riječ "anamon"
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#116 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Ma ne interesuju mene to, meni je Hercegovina dio Bosne i Hercegovine, a ne Bosne. Zaboli me šta je bilo u srednjevjekovnoj Bosni, iskren da ti budem, totalno sam operisan od toga.Hercegovina je dio Bosne.
Iako vjestacki osamostaljena regija.
Da budem jasan, isto kao što mi ne znači nešto plaho emotivno nacija, tako mi ne znači ni regionalna pripadnost, više je to neka zafrkancija, neki odraz mog karaktera, poštivanja svojih korijena i sl.
Jedini što mi je u životu emotivno bitno je da sam musliman, sve ostalo su samo neki nusprodukti koji mogu pomoći/odmoći u ostvarivanju i punom uživanju tog osnovnog identiteta. Zato podržavam projekt bošnjaštva jer živimo u vaktu u kojem politička prava uživaju nacije, a ne vjerske skupine, a politička prava Bošnjaka znače i politička prava muslimana.
-
ArthurSpooner
#117 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Tipicne reakcije "Bosanaca" na istinu:Kemal Malovčić wrote: omfg
"omfg"
"vecu glupost nisam cuo"
"daj ne provaljuj se"
i naravno omiljeni im:
Samo argumenata nigdje
- Man of steel
#118 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
A ni vama komunjarama neće uspjeti bosanstvo preko Bošnjačkih leđa.MuaDib wrote:Ja sam 3B![]()
Bosanac
Bogumil
Bosanski
Zašto ne odeš u Banja Luku ili Zap. Mostar pa malo o bosanstvu ne pričaš?
-
pino silvestre
#119 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Tvoj smajli nece pojacat tvoju konstataciju.čuj zdrav nacionalizam
hoćemo još
To sto izjednacavas nacionalizam i sovinizam, to je do tebe nije do mene
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#120 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
ne kontam kako zaključuješ da je neko iz "bošnjačkog nacionalnog korpusa" a izjašnjava se kao BosanacArthurSpooner wrote:Vec je uspjelo. Idi na bilo koju stranicu fejsbuka tipa "Bosanac sam nisam Bosnjak, Srbin ili Hrvat" i vidjet ces samo ljude iz bosnjackog etnickog korpusa. Katolika i pravoslavaca ima samo u promilima. Tako ti je i u realnom zivotuMuaDib wrote: I napomena bošnjačenje Bosanaca neće uspjeti.
kojom argumentacijom ...logikom
- Kemal Malovčić
#121 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
čoeče on je reko bošnjačenje bosanacaArthurSpooner wrote:Tipicne reakcije "Bosanaca" na istinu:Kemal Malovčić wrote: omfg
"omfg"
"vecu glupost nisam cuo"
"daj ne provaljuj se"
i naravno omiljeni im:
![]()
![]()
![]()
Samo argumenata nigdje
a ne bosančenje bošnjaka
čitaš li ti
- hrastov žižak
#122 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
i patriotizam im je blizupino silvestre wrote:Tvoj smajli nece pojacat tvoju konstataciju.čuj zdrav nacionalizam
hoćemo još
To sto izjednacavas nacionalizam i sovinizam, to je do tebe nije do mene
- Akadi
#123 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
1. BOŠNJAK
2. MUSLIMAN
3. BOSANSKI JEZIK
2. MUSLIMAN
3. BOSANSKI JEZIK
- Arteta
#124 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
Razmnozavanje ne uspijeva izmedju dvije osobe istog spola.JoseMujica wrote: ko kaže da neće...pruži im priliku i naguzi se
A homoseksualizam treba tretirati kao i svaku bolest,
-
pino silvestre
#125 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....
ArthurSpooner wrote:Tipicne reakcije "Bosanaca" na istinu:Kemal Malovčić wrote: omfg
"omfg"
"vecu glupost nisam cuo"
"daj ne provaljuj se"
i naravno omiljeni im:
![]()
![]()
![]()
Samo argumenata nigdje
Ja bi jos dodao onu parolu: "A đe su fabrike...", ova parola se moze jako lako uklonit sa liste omiljenih, ako bi im neko objasnio da u kapitalizmu, drzave, kantoni, gradovi i opcine ne prave fabrike, nego to rade oni sa kapitalom.