SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izborima?

Post Reply
dragonz

#101 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by dragonz »

Lud i ponosan wrote:Mozda vam Zabranjeni forum, koji uskoro pocinje, otkloni dilemu i nedoumicu? :-D
ma neće otkloniti nikakve sumnje jer ovdje je većina forumaša(pdf politika) punoljetna oko 30.godina u prosjeku i kao takvi rijetko mjenjaju mišljenje i uvjerenja
pametolog

#102 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by pametolog »

dragonz wrote:
seln wrote:Srecom, necu ni za koga. Podsjetili su me da sam obecao da cu apstinirati ako Zlaja i Fahro pocnu romansu (@Vjeciti, hvala), tako da sam sad u udobnoj poziciji neglasaca, a jos ispadnem i principijelan.
znaci da svojim neizlaskom glasas upravo za njih dvojicu. Svojim apstiniranjem neces sprijeciti da oni dodju na vlast jer njihove pristalice nece ostati kuci kao ti, a u romansi im se moze pridruziti i jos neko treci koga jako volis, da im popuni porebnu vecinu.
Zato svi izadjite na glasanje i nadjite nekoga kome mozete vjerovati. Pa nije valjda da vam ne valja ni jedan jedini kanditat. Apstinencijom negativcima necete poslati nikakvu poruku, to je ustvari samo sansa za njih da dodju na vlast, nemojte molim vas da im je pruzimo. Hajde da izaberemo barem najmanje zlo, ako vec ne mislite da mozemo izabrati najbolje od dobrog.
:bih:
drug profi

#103 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by drug profi »

Novi Grad, Damir kad je dosao poslije Cengica, opstina procvjetala, igralista, parkovi, stepenice, asfalt, vodovod, tako da je na sljedecim opstinskim izborima Damir dobio vecinu, iako je SDA pobijedila u vijecu, sto ce reci da je narod znao prepoznati da je nacelnik radio svoj posao.
Poslije vise nije stizao od biznisa....

Sumana povezuju sa Esmeraldom i Prijom sa pola kile. Ne zanima me vise nista. Slikani, druze se, paze se - od*ebi u skokovima.

Zato za NS, kandidatkinji ne znam ni ime i uopste ne mislim da ce biti dobro, ali i to mi vise nije vazno. Ovo je sve vec mazohisticki. Kad ima toliko ljudi koji bi pored svega OPET za SDA glasali, nije cudo sto ja dajem glas nekome za koga sumnjam da je kadar ista uraditi.
O'zone
Globalni moderator

#104 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by O'zone »

pametolog wrote: znaci da svojim neizlaskom glasas upravo za njih dvojicu. Svojim apstiniranjem neces sprijeciti da oni dodju na vlast jer njihove pristalice nece ostati kuci kao ti, a u romansi im se moze pridruziti i jos neko treci koga jako volis, da im popuni porebnu vecinu.
Zato svi izadjite na glasanje i nadjite nekoga kome mozete vjerovati. Pa nije valjda da vam ne valja ni jedan jedini kanditat. Apstinencijom negativcima necete poslati nikakvu poruku, to je ustvari samo sansa za njih da dodju na vlast, nemojte molim vas da im je pruzimo. Hajde da izaberemo barem najmanje zlo, ako vec ne mislite da mozemo izabrati najbolje od dobrog.
:bih:
E sa ovim se potpuno slažem! Svaki ne ispunjeni odnosno ne važeći listić direktno znači glas za ove velike stranke ako izađete i iz afekta glasate za marginalce sigurni ste da Vam:

1. Glas nije pripao glavešinama
2. Da ste počeli nešto mijenjati za početak na općinskom nivou

Neko će se sigurno zapitati i u samim strankama koje nam vedre i oblače zašto im je opao broj birača koji glasaju za njih a povećao se broj glasova za male marginalne stranke? Neće se oni to zapitati zato što brinu za nas nego će se zapitati zato što postoji mogućnost da na nekim od sljedećih izbora ovi mali dobiju još više glasova a to znači gubitak određenih fotelja a to je već problem...
pemanapemani

#105 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by pemanapemani »

Naša Stranka - OV Ilidža
Stvarno ne znam da li je još uvijek u ponudi kandidat za načelnika iz NS? Totalno sam se isključio, jer mi se gadi ovako ljigava izborna kampanja i čitav lanac prostitucije koji se na političkoj sceni dešavao proteklih nekoliko mjeseci.

Taman da je NS ista kao drugi (a pokazuju da ipak nisu), ako ništa bar nisam naišao na njihove plakate postavljene po zelenim površinama, javnoj rasvjeti, stablima itd.
ZV Keli

#106 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by ZV Keli »

O'zone wrote:Novo Sarajevo:

Opštinsko vijeće- SDU
Načelnik opštine- Još nisam siguran. Puno uhljupa čekam da se neki istakne :mrgreen:
Cekaj koliko ja shvatam ne mozes glasati za opstinsko vijece iz jedne stranke a za nacelnika iz druge,moguce je i da grijesim,valjda ce neko pametniji i meni objasniti.

Za izbor SDU :thumbup:
ZV Keli

#107 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by ZV Keli »

VjecitiStudent wrote:Sa-Centar:
Ni za koga ko dolazi iz SDP/SDA/SBiH/SBB/HDZ/SNSD glasati sigurno necu.
Kod kandidata za vijece pokusacu pronaci poznato posteno ime, neovisno od stranke, kod kandidata za nacelnika pokusacu izabrati najmanje izgledno zlo, a koje bi opet imalo sansi da porazi tekuceg SDP-ovog lopova na tom mjestu.
Ne volim reklamirati i slicno ali posto vidim da ne zelis dati glas istim kao i ja pa da pomognem u izboru.

https://www.facebook.com/pages/SDU-Cent ... 5311880331
Doktor29

#108 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Doktor29 »

Ako netko gleda debatu na Kantonalnoj televiziji mozda mu bude jasnije zasto cu izmedju ovih kandidata izabrati Efendica :D
Doktor29

#109 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Doktor29 »

dragonz wrote:NOVI GRAD
za načelnika možda za Efendića ili da opet napišem na listiću za PAJU PATKA

za opštinsko vijeće BOSS BOSANSKA STRANKA (dvojica momaka sa liste)

Gledas li emisiju, dominacija :D
pametolog

#110 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by pametolog »

Doktor29 wrote:Ako netko gleda debatu na Kantonalnoj televiziji mozda mu bude jasnije zasto cu izmedju ovih kandidata izabrati Efendica :D
jedini ozbiljan kandidat
dragonz

#111 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by dragonz »

Doktor29 wrote:
dragonz wrote:NOVI GRAD
za načelnika možda za Efendića ili da opet napišem na listiću za PAJU PATKA

za opštinsko vijeće BOSS BOSANSKA STRANKA (dvojica momaka sa liste)

Gledas li emisiju, dominacija :D
ali je pitanje kome će morati vraćati ove pare za predizborno reklamiranje
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#113 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by JoseMujica »

ima pravo puno razočarane raje to je užas jedan...mislim da nam nivo apatije nikad nije bio veći.... mnogi zato i neće otići glasati i ja bih apelovao na sve vas da odete glasati jer sve da izađe 10% ljudi dobićemo vladaoce.

ako nemate nikave suvisle opcije za koju želite glasati onda u svakoj općini glasajte protiv one opcije koja je do ovih izbora bila na vlasti. Zaokružite bilo koju stranku iz opozicije i sebe radi kaznite one koji su vladali loše! To je vaša moć i natjerajte ih da se useru u gaće...jedino tako će početi da vas poštuju.
jahh

#114 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by jahh »

Za miki mausa kao i uvijek dosad (poništavam listić, crtam miki mausa).
muzicar_iz_parka

#115 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by muzicar_iz_parka »

Glasao bih za Mirada kad bi bio na listi.

Za slijedeće izbore ću njemu dati politički azil u svojoj opštini i da se kandiduje za načelnika, ima da pomete sve ove nesposobnjakoviće.

Ako se ne varam u Srbiji je na zadnjim izborima bila stranka "NOPO" (Nijedan od ponuđenih odgovora). :lol:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#116 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by sabina1 »

Bila sam jasna i nedvosmislena u svojim postovima. Ukoliko pogriješim - pozelenit ću od tuge.
Ali mislim da sam dobro odlučila jer sam zbilja duuuugo , dugo razmišljala i birala.

Naša Stranka Novo Sarajevo.
Last edited by sabina1 on 27/09/2012 22:35, edited 1 time in total.
cyprus

#117 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by cyprus »

Novi Grad - SDP...

Iskreno, nisam nešto oduševljen... ali...
Mahalac

#118 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Mahalac »

Glasanje, jok.

Zaista nema potrebe. A bice nas jaaaaaaako mnogo ovaj put.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#119 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by plain vanilla »

cetmi wrote:
Jel stvarno vjeruješ u ovu ublehu..kako se ovo može mjeriti u procentima koji su prikazani..recimo: Više mogućnosti za mlade (98%) :lol:
Ja kad saberem ove procente ne mogu da dobijem 92%, meni izađe preko 99%
nemojte na ovoj temi uvjeravati jedni druge za koga da glasaju i otvarati oci

imate 100 drugih tema za to

ne budete li puno zachatali, mozda saberem sve glasove :mrgreen:
al_uqaab

#120 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by al_uqaab »

SDA, Maglaj...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#121 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by plain vanilla »

drug profi wrote:Zid srama :D
i tebi da kazem kad smo vec kod zida srama

imas 72 posta na temi o Nasoj stranci, a onda izjavis ovo
drug profi wrote:
Zato za NS, kandidatkinji ne znam ni ime i uopste ne mislim da ce biti dobro, ali i to mi vise nije vazno. Ovo je sve vec mazohisticki. Kad ima toliko ljudi koji bi pored svega OPET za SDA glasali, nije cudo sto ja dajem glas nekome za koga sumnjam da je kadar ista uraditi.
jel ti stvarno mislis da niko ovdje ne cita? :? totalna si antireklama za Nasu stranku

a svoje predizborne aktivnosti nastavi na drugoj temi
hvala
Guido_Špišić

#122 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Guido_Špišić »

kako je smijesno vidjeti da je za nekoga borba - glasanje.

obrazuj se, pokreni neki biznis pa onda mozes da se boris. ili ako vec vjerujes u ovu smijuriju onda se kandiduj.
VjecitiStudent

#123 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:ima pravo puno razočarane raje to je užas jedan...mislim da nam nivo apatije nikad nije bio veći.... mnogi zato i neće otići glasati i ja bih apelovao na sve vas da odete glasati jer sve da izađe 10% ljudi dobićemo vladaoce.

ako nemate nikave suvisle opcije za koju želite glasati onda u svakoj općini glasajte protiv one opcije koja je do ovih izbora bila na vlasti. Zaokružite bilo koju stranku iz opozicije i sebe radi kaznite one koji su vladali loše! To je vaša moć i natjerajte ih da se useru u gaće...jedino tako će početi da vas poštuju.
Poruka koju vrijedi ponoviti
Guido_Špišić

#124 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by Guido_Špišić »

VjecitiStudent wrote:
JoseMujica wrote:ima pravo puno razočarane raje to je užas jedan...mislim da nam nivo apatije nikad nije bio veći.... mnogi zato i neće otići glasati i ja bih apelovao na sve vas da odete glasati jer sve da izađe 10% ljudi dobićemo vladaoce.

Poruka koju vrijedi ponoviti
ne radi se o tome da su svi isti (posebno ne prije izbora, slicniji postanu kad dodju na vlast) vec o tome da se problemi ne mogu rjesiti kroz politiku.

vlast ne moze rijesiti:

nezaposlenost
kriminal
los obrazovni sistem
sigurnost
penzioni sistem
nestasice vode iza ponoci
problem pasa ulicara
problem korupcije
itd.

promjena vlasti kod nas ovo ne moze rijesiti jer demokratija je funkcionalna samo tamo gdje postoji sistem provjere i balansa (checks and balances). za to je potrebno nezavisno sudstvo i odvojenost legislativne od izvrsne vlasti.

dakle tri stuba demokratije su:

- nezavisno sudstvo
- legislativna vlast
- izvrsna vlast

kod nas nema nezavisnog sudstva niti legislativne vlasti - svi poslanici glasaju kako im kaze lider stranke. dakle nema osnovne pretpostavke za relevantnost izbora nemamo checks & balances.

to sto svi nisu isti i to sto svi nisu jednako korumpirani i to sto su neki fini i neki urbani a neki đilkoši i neobrazoivani i nepismeni apsolutno nista ne mjenja jer nama su potrebne strukturne reforme a ne promjena ljudi na vlasti. stranka koja dodje na vlast ma koliko se na opstinskom nivou ili u parlamentu kandidovalo postenih i strucnih ljudi nista ne moze da napravi i nece moci da napravi sve dok se ne razgrabi svo drustveno vlasnistvo i dok se sve ne pokrade. tek onda neki predsjednici stranaka ce imati interes da rade za gradjane jer tek tada se nece moci krasti kroz javne kompanije, upravne odbore i slicno.

ljudi ovo ne kontaju jer ne kontaju kako sistem funkcionise pa se uvijek i iznova se razocaravaju jer misle da je do ljudi za koje glasaju.
Last edited by Guido_Špišić on 27/09/2012 23:31, edited 1 time in total.
drug profi

#125 Re: SAMO ZA HRABRE: Za koga cete glasati na opcinskim izbori

Post by drug profi »

plain vanilla wrote:
drug profi wrote:Zid srama :D
i tebi da kazem kad smo vec kod zida srama

imas 72 posta na temi o Nasoj stranci, a onda izjavis ovo
drug profi wrote:
jel ti stvarno mislis da niko ovdje ne cita? :? totalna si antireklama za Nasu stranku

a svoje predizborne aktivnosti nastavi na drugoj temi
hvala
Pa kad sam ti toliko zanimljiv, mogla si vidjeti sta pisem tamo. I oni mi uopste nisu po mjeri, ali sam se interesovao i razgovarao na toj temi. Mogla si prebrojati i koliko ih je na temi SDP. A da si se bavila bilo cime osim statistike i gramatike, vidjela bi sustinu, da sam nezadovoljan SDP-om i da trazim nesto slicno po programu.

A da samo znas koliko si u krivu po pitanju moje predizborne. Najradije bih odselio ili poderao listic, ali mi savjest ne da. Nema te stranke ni kandidata kojeg cu ja hvaliti pa da mi ljudi poslije pljuju u lice.

Inace imam problem sa tobom, valjda me ne mirises nesto. Nebitno.
Post Reply