Russian air force vs US air force

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

occupylove

#101 Re: Russian air force vs US air force

Post by occupylove »

NORAD jeste najbolji PVO sistem tacnije, prate objekte i u svemiru , mnogo je toga mutno oko 9/11
Ruska taktika je defanzivna i tako ih moramo promatrati , a USAF je ofanzivni
u sadejstvu sa S-300 , S-400 i masom drugih sistema PVO bolje su pokriveni negoli USA ( jer USA to ne treba , okruzeni su Okeanima ) i sa lovcima ? Rusija se moze odbraniti od zracnih napada NATO -USA , govorimo teoretski naravno , kao konvencionalni rat
ovakav tip aviona USA nema , doduse nisu niti zainteresirani , jurisnik , bombarder lovac izvidjac , zovu ga "kljunar "
jer ima nos kao patka :D
odlicna mashina , za svoje dimenzije okretna kao lovac , specijalizovana za prodore u brisucem letu
po prvi put su Rusi na njemu nadoknadili nedostatak elektronskih sistema , kompjuteri odradjuju 90 % posla
dugo su se Rusi mucili da ga napokon uvedu u serijsku proizvodnju , navodno je ucestvovao i u napadu na Gruziju , svi su se vratili u bazu , pogotci oko 80% ciljeva u jednome naletu ( NATO standard i cak i bolje )
evo "letecega kljunara " ;

Rob_Atl

#102 Re: Russian air force vs US air force

Post by Rob_Atl »

amerika ima samo na nosacima aviona preko 800 borbenih aviona, sad vi skontajte koja je to sila... :-)

ps. za one koji guglaju americku vojsku ne ukucavajte samo air force, jer i navy ima svoje avione to su avioni koji su ukljuceni na ovim nosacima aviona, posebno je air force i navy, tako da vas brojke ne zavaraju :D
citadela

#103 Re: Russian air force vs US air force

Post by citadela »

Rob_Atl wrote:amerika ima samo na nosacima aviona preko 800 borbenih aviona, sad vi skontajte koja je to sila... :-)
Pa vidjelo se prije 11 godina. Oteti avioni im lete u dvoristu kao na video igrici. Da je sila -sila je, ali ne :-) sila :D
Rob_Atl

#104 Re: Russian air force vs US air force

Post by Rob_Atl »

ma 9/11 je nastiman, u to vjeruje vise od 50 posto amera tako da to ne pikam :D
drndalo

#105 Re: Russian air force vs US air force

Post by drndalo »

Rob_Atl wrote:amerika ima samo na nosacima aviona preko 800 borbenih aviona, sad vi skontajte koja je to sila... :-)

ps. za one koji guglaju americku vojsku ne ukucavajte samo air force, jer i navy ima svoje avione to su avioni koji su ukljuceni na ovim nosacima aviona, posebno je air force i navy, tako da vas brojke ne zavaraju :D
Tema je USAir Force, nije Navy... Kad vec nabrajas sve sto ima krila, i National Guard ima borbene avione, a bogami i Marinci...
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#106 Re: Russian air force vs US air force

Post by UnscarD »

karanana wrote: Ali pretpostavljam da ni jedno od 129 presretanja iz prethodne godine nije ukljucivalo putnicke jumbo jetove, otete pune putnika. Ja sam siguran da su oni pratili i one 11.9. i da ih nisu izgubili sa radara, nego da jednostavno nisu imali vremena niti su znali sta da rade. Moguce je da su onaj 4. oni i oborili.
Vrsta aviona i tip situacija nije uopste bitna. Bitno je da su avioni imali odstupanje od zacrtanog kursa i da su iskljucili transpondere. Bilo koja od te dvije situacije je dovoljna za tzv. scramble vojnih aviona koji trebaju da ispitaju o cemu se radi. Izgubili su ih sa radara nakon sto su iskljucili transpondere pa su tako 2 lovca pogresno upucena iznad atlantika.
Jos jedna krajnje cudna koincidencija je da je NORAD upravo tog jutra provodio simulacijsku vjezbu Global Guardian koja ima nekoliko pod varijanti a tog jutra je simulirana varijanta VIGILANT GUARDIAN koja, pazi sad opet slucajnosti, opravo simulira napad otetim putnickim avionima. Nevjerovatno slucajnost zar ne?
Pored toga sto su slucajnosti nevjerovatne, to nam takodjer govori da to da nisu znali sta rade i da su ih izgubili jednostavno ne moze da stoji jer je to bio dio standardnog treninga.
UnscarD

#107 Re: Russian air force vs US air force

Post by UnscarD »

Rob_Atl wrote:ma 9/11 je nastiman, u to vjeruje vise od 50 posto amera tako da to ne pikam :D
Mala korekcija...prije objavljivanja NIST izvjestaja o 911 u to je vjerovalao 50% Amerikanaca. Nakon objavljivanja izvjestaja tek negdje oko 30% amerikanaca vjeruje u to da su zvanicnici USA vlade imali informacije o napadima.
Buduci da je NIST izvjestaj od naucne zajednice odbacen kao naucno irelevantan, a da se glas naucnika lagano probija kroz medijsku resetku sa filmovima kakav je npr.
moguce je da
Interesantno je da prema Zogby anketi iz 2006 godine, cak 43% NewYork-cana dakle ne Amerikanaca nego NewYorkcana nije nikada culo da je 50 spratnica Tower 7, odnosno neka treca zgrada pala tog dana.

Vise detalja o tome ko u sta vjeruje u vezi 911 na :
http://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_po ... y_theories
sumirprimus

#108 Re: Russian air force vs US air force

Post by sumirprimus »

jos da ti podaci imaju veze s temom :-)
UnscarD

#109 Re: Russian air force vs US air force

Post by UnscarD »

Evaluacija preformansi NORAD-a kao dijela US Air force-a svakako ima veze...ovo oko pool-a nema, slazem se.
damke_85

#110 Re: Russian air force vs US air force

Post by damke_85 »

Nemojte molim vas teorija zavjere! Tema je bas ok, pricamo o tehnici i naoruzanje, nemojte gluposti, cionizma, paranoje, glupih teorija zavjere, izraela i ostalog sranja molim vas.
Izrael moze al ako cete o naoruzanju.

Et da bezveze ne prijavljujemo komentare, suzdrzite se, ima dovoljno tih tema na forumu.
occupylove

#111 Re: Russian air force vs US air force

Post by occupylove »

damke_85 wrote:Nemojte molim vas teorija zavjere! Tema je bas ok, pricamo o tehnici i naoruzanje, nemojte gluposti, cionizma, paranoje, glupih teorija zavjere, izraela i ostalog sranja molim vas.

Et da bezveze ne prijavljujemo komentare, suzdrzite se, ima dovoljno tih tema na forumu.
slazem se takodjer , i koji je najbolji borbeni avion danasnjice ?
onaj koji ima najvise zracnih pobjeda ?
TheMule

#112 Re: Russian air force vs US air force

Post by TheMule »

occupylove wrote:
damke_85 wrote:Nemojte molim vas teorija zavjere! Tema je bas ok, pricamo o tehnici i naoruzanje, nemojte gluposti, cionizma, paranoje, glupih teorija zavjere, izraela i ostalog sranja molim vas.

Ja mislim da F-15 ima najvise pobjeda, ali F-22 je vjerovatno najbolji zbog manjeg radarskog profila.
occupylove

#113 Re: Russian air force vs US air force

Post by occupylove »

ili F-16 ? trazim link mislim uz Izraelske pobjede .. ima oko 80 obaranja ! ( samo iznad BiH i Srbije ima oko 7 komada aviona oborenih )
F-15 je mozda ili nije ? na drugome mjestu
a u malo daljoj istoriji ? mozda Mig-21 ( on ima sigurno par stotina obaranja )
citadela

#114 Re: Russian air force vs US air force

Post by citadela »

occupylove wrote: i koji je najbolji borbeni avion danasnjice ?
Po mom skromnom misljenju to su Boeing 757 i 767. Ipak su ti avioni postigli takve uspjehe, koji mijenjaju tokove historije, i kao takvi moraju uci u historiju odmah poslije bombardera B-29 Enola Gay. :D

Slazem se da ne treba poci sa teorijama zavjere u vezi 9/11, ali svakako na ovoj temi treba biti mjesta za 9/11. Govoriti o americkim zracnim snagama, americkom PVO sistemu, a ne spomenuti komediju od prije 11 godine sa americkim savrsenim sistemom protuvazdusne odbrane, pa i dijelom zracnih snaga u glavnoj ulozi, mislim...
Pa hebote, na ovoj temi ljudi (i inace oni koji gledaju americku vojnu silu kao savrsentvo) pricaju o opcenito amerckim vojnim snagama kao nekoj galaktickoj, svemirskoj sili -- "zamislite kakva je to moc", "sta li oni imaju, a javnost ne zna", "kakve li su to vojne tehnilogije iza kulisa" -- a grupica momaka im se igrala s avionima u dvoristu prije deceniju.
TheMule

#115 Re: Russian air force vs US air force

Post by TheMule »

occupylove wrote:ili F-16 ? trazim link mislim uz Izraelske pobjede .. ima oko 80 obaranja ! ( samo iznad BiH i Srbije ima oko 7 komada aviona oborenih )
F-15 je mozda ili nije ? na drugome mjestu
a u malo daljoj istoriji ? mozda Mig-21 ( on ima sigurno par stotina obaranja )
Ja mislim da je F15 jedini avion koji nije nikad pobjedjen, ima preko 100 pobjeda bez poraza. A oni iz Vijetnama (f86?) vjerovatno imaju najvise totalnih pogodaka (ili mozda njemacki Mesersmit) ali i dosta gubitaka. Pokusacu naci tacne podatke
fixer

#116 Re: Russian air force vs US air force

Post by fixer »

occupylove wrote:

Mislim da je f 16, ali najvise killova bi po meni trebao da ima A-10. To je avioncina :D
lajkujMe

#117 Re: Russian air force vs US air force

Post by lajkujMe »

A-10??? lol ja mislim da su oni mislili na Zracne borbe i koji je avion oborio najvise aviona a ne koliko tenkova je razorio.
I to vjerovatno moderniji avioni (koji su u trenutnoj upotrebi) a ne iz drugog svjetskog rata posto su tu pojedini avioni ubiljezili nekoliko hiljada kilova :lol:

Ne znam koji avion je najbolji ali bih rekao f-16 ili f-15
Last edited by lajkujMe on 25/09/2012 18:56, edited 1 time in total.
fixer

#118 Re: Russian air force vs US air force

Post by fixer »

lajkujMe wrote:A-10??? lol ja mislim da su oni mislili na Zracne borbe i koji je avion oborio najvise aviona a koliko tenkova je razorio.
I to vjerovatno moderniji avioni (koji su u trenutnoj upotrebi) a ne iz drugog svjetskog rata posto su tu pojedini avioni ubiljezili nekoliko hiljada kilova :lol:

Ne znam koji avion je najbolji ali bih rekao f-16 ili f-15
Rekao sam killova, sto ne znaci da je to zracnoj borbi. :D ;-)
Rob_Atl

#119 Re: Russian air force vs US air force

Post by Rob_Atl »

A ko ima najbolje satelite jel' i to spada pod air force :D
drndalo

#120 Re: Russian air force vs US air force

Post by drndalo »

Ne, to spada u "Without-Air-Force"... :D
TheMule

#121 Re: Russian air force vs US air force

Post by TheMule »

Zvijezdana flota
damke_85

#122 Re: Russian air force vs US air force

Post by damke_85 »

occupylove wrote:

Neam pojma, F-15, F-16, F/A-18 neki od tih.

U zadnje vrijeme i nije bilo nekih sukoba u kome bi strane bile ravnopravne, uglavnom se sve svodi na to da US/NATO zgaze sve sto vide. :)
Hadzi Lojo

#123 Re: Russian air force vs US air force

Post by Hadzi Lojo »

Nikita vas prati, nemojte se zajebavati sa tajnama.
pirpa

#124 Re: Russian air force vs US air force

Post by pirpa »

Da malo osvjezimo temu. :D
Jeste li znali da su rusi prije amerikanaca poceli da razvijaju stealth tehnologiju za avione a kasnije i tenk T-90C.
A nedavno sam saznao da je ubacivanjem precizne elektronike i modifikacijom MIG.a-29, sada bolji po vecini karakteristika od vecine americkih lovaca i da je san svakog vojnog pilota da leti u MIG-29 jer on jedini moze da izvede neke manevre i akrobacije, bar mi tako kaze ovaj drug sto radi u NATO bazi. :mrgreen:
a nevezano za avijaciju saznao sam i da je ruski tenk T-90C bolji po svim karakteristikama od americkog tenka abram M1.
damke_85

#125 Re: Russian air force vs US air force

Post by damke_85 »

zar ima t-90C??? :?
Post Reply