Ne vjerujem kako će mi nabavka bilja i sjemena biti na umu.
Al bilo bi zanimljivo donijet sjeme paradajza sa Ćabe, kakve lokalne verzije ako postoji.
Moderator: anex
Oticon wrote:Ako ćete tako...onda priznajem i ja sam cvjećarka.
Kod mene kadifica u lijehama paradajza...ima više cvjetova nego one Muminove ljutače na balkonu plodova.
Mumine...vidim na temi Čili i ostale đakonije napisa Flagu da ćeš mu uručiti sjemenke. Je li to da prevedem...da dolaziš kod nas. ( ovo pitam jer se nas dvoje često ne razumijemo)
Flag nadam se da će te brzo proći ta prehlada ...a vala i gužva na poslu...da se možeš drugi put pridružiti Safran i meni u kahvenisanju i eglenisanju.
Je li to iz tebe "cvjećaru" progovara ljubomora što ja i Flag ćeifimo uz kahvu?vrtlar wrote: Trenutak istine za OTICON
Da li ste ikad sadili cvijece i lakirali nokte za rad u basti
DA
odgovor je tacan
Cuj cvjecarka![]()
pored sto lakira nokte a sto sam ti oprostio sad i ovo priznanje ali hajde posto lakiras i nokte na nogama pa gazas paradajz oprosticu ti sto si cvjecarka
![]()
![]()
Zato se ti druzis sa flagom cvjecarom sve je on tebe navratio sigurno
![]()
![]()
![]()
![]()
Oticon wrote:Je li to iz tebe "cvjećaru" progovara ljubomora što ja i Flag ćeifimo uz kahvu?vrtlar wrote: Trenutak istine za OTICON
Da li ste ikad sadili cvijece i lakirali nokte za rad u basti
DA
odgovor je tacan
Cuj cvjecarka![]()
pored sto lakira nokte a sto sam ti oprostio sad i ovo priznanje ali hajde posto lakiras i nokte na nogama pa gazas paradajz oprosticu ti sto si cvjecarka
![]()
![]()
Zato se ti druzis sa flagom cvjecarom sve je on tebe navratio sigurno
![]()
![]()
![]()
![]()
Ma ja sam početnik i u cvjećarstvu...za razliku od nekihkoji napišu tako dobar post za Magnoliju. Kad smo već kod Magnolije postoji zanimljiva simbolika gdje se sadi...pa me interesuje je li kod tebe zasađena ispred ili iza kuće? Ja ću postati cvejećarka tek kad završim kuću...osim kadifica, ruže Damask,hibiskusa, gladiola i par Tulipana...nemam drugog cijeća. Jasmin se nije primio, Kale mi nisu cvjetale...tako da sređivanje cvjetnjaka ostavljam za bolja vremena kad malo više naučim o tom. Ali eto imam tebe...pa mogu nešto i naučiti
Ne idem radi titule, zato zovi me i lonac samo nemoj me razbiti.bizet wrote:hej, mu'min, to je velika stvar...kad se vratis jel' onda red da te zovemo hadzija mu'min ili moze ostati samo mu'min?
Hvala bizet.bizet wrote:svaka cast mu'min...uzivaj u svakom trenu svog hadza i neka ti je sretno...i da se ti hairli ziv i zdrav vratis
Mu'min wrote:
Inače proba ću se ako ikako mognem i raje sa ove teme sjetiti sa jednom dovom na Arfetu inšaAllah.
Mi jedva čekamo da nam se pridruži još jedan "cvjećar"...samo ti dođi. A za poziciju Magnolijavrtlar wrote: Samo vi kahvenisite meni je drago nek se kahvenise dok ja ne dodjem pa cu i ja sa vama cvijecarima sta mogu skim si takav si.
Za magnoliju jeli mislis na feng shui vjestinu.Ja imam dvije bijelu ispred kuce i zutu iza kuce.![]()
![]()
AminMu'min wrote:
Inače proba ću se ako ikako mognem i raje sa ove teme sjetiti sa jednom dovom na Arfetu inšaAllah.
Neces se ti probati nego ces se sjetitiMu'min wrote:KERIMA
ma jok ba sve žeMske, samo Oticon zovemo tetka Oti.
Tebi još nismo našli slatko ime. Biće, biće.
U islamu obećanje je dug a dug treba vratiti, zato ne obećajenjem al probaću da se sjetim.vrtlar wrote:Neces se ti probati nego ces se sjetiti![]()
I nek ti je hairli put.
Bolan Mumine...koje oneMu'min wrote: Nego der ti ugovori kahvu sa tetkom Oti, vidim da one kahvenišu na veliko.
Vrlo lijepo si sažela safran stanje nas Bosanaca.safran wrote:E vidiš Mumine to ti je kod nas osnovni problem.