Navijačka dešavanja na tribini i mimo tribine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
alphonse kauders

#101 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by alphonse kauders »

-LIBERO- wrote:
JThomas wrote: ...danas se planirano ide ranije u grad da bi se napala druga grupa, bez obzira što znaš da će te vratiti i da nećeš pogledati utakmicu. e jebo te to. ..
Odlican primjer, i zelio bih se sa njim nadovezati na nedavne dogadjaje u Mostaru.

Kolika je grupa Manijaka bila u tom "pohodu" na tu kafanu sto su je slupali?? Ja mislim da ih je bilo oko 30.

Koliko je Manijaka poslije toga vraceno jer su organizovano krenuli u Mostar? Ja mislim oko 150-200.

Ovih 150-200 (lupam brojeve) je vraceno jer je ovih 30 doslo samoinicijativno i napravili sranje.
E o tome se upravo i radi. Taj mikro primjer je zapravo matrica po kojoj se ponasa prema navijacima uopste.

Uhapsi tih 30, daj kaznu, zabranu za odlaske na utakmice...zatvor...sta znam sta je adekvatno cinu koji su uradili. Ali i ovih 150-200 koji su krenuli BODRITI svoj klub pusti da rade to sto vole.

Znak jednakosti izmedju huligana i navijaca je zapravo ono sto mene najvise ljuti. A jos je frapantnie sto vecina ljudi pristaje na taj vid generalizacije, najcesce jer njih licno ne tangira jer nisu dio te "price".
@LIBERO - slažem se, ali i klubovi moraju malo početi sa svoje strane da distanciraju huligane od "normalnih" navijača (poništavanjem godišnjih karata, zabrana dolaska na stadion), kao i da se "normalni" navijači ograde i od baklji i nacionalizma i psovanja s tribina (što se neće desiti, jer se svi (opravdano) boje).

Naravno, država je najveći krivac - donesi brate rigorozan zakon, da i policija i sudstvo ima jakog osnova da te strogo kazni čim bilo čim počneš ugrožavati druge. Ovako, Komitet neće da u ime ovakvog fudbala dopusti da opet padne mrtva glava, jer jednostavno ne vrijedi.
JThomas

#102 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by JThomas »

e prije nego što je to postalo tako, kad smo po modernim ultra standardima bili "šabani", na derbi na koševu je dolazilo po 30.000 ljudi. danas dođe jedva 10-12. a fudbal nije bio plaho bolji. nego su te furke sa sobom donijele jedan nakaradni elitizam, gdje ti nisi "ultra" ako ne nosiš određenu marku i kroj odjeće. i ljudi se jednostavno osjećaju kao da tu ne pripadaju.
LSD

#103 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by LSD »

Evo ja (i još mnogi mnogi drugi) sam direktno ugrožen ovim kaznama. Imam godišnju kartu uredno placenu (dakle za sve utakmice) niti sam psovao srpsku majku, niti mi to pada na pamet, nit luk jeo nit luk mirisao - a necu moci gledati svoj tim na svom stadionu zbog šake huligana....niti ce mi ko iz kluba vratiti/nadoknaditi novce.
Zar nisu moja osnovna prava tako ugrožena :? mislim nije mi do para, yebo pare, nisam jedini - ali kome se ja mogu žaliti u vezi toga.
Last edited by LSD on 18/09/2012 19:02, edited 1 time in total.
BlueBlood

#104 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by BlueBlood »

odesveuhonduras wrote:da, razumio si dobro, ali ja ne razumijem kakve veze moje prisustvo na utakmicama ima sa mojim stavom o fudbalskim huliganima i spriječavanjem divljanja istih na bilo koji način.

Kad odete u šumu, i tamo se pokoljete međusobno, a ne na ulicama gradova, javnim prostorima, cestama i sl. od mene ćete dobiti podršku :D možda nije potpuno legalistički od mene, ali pragmatično jest :D

...pa zato sto ce tebi biti isto i sa zabranama i bez njih, dok drugim ljudima koji prate fudbal i idu na utakmice nece ;-)

a za ovo drgo,kad vec tako vidis navijace,reci mi da li znas i jednu humanitarnu akciju ili donaciju,bilo sta koju su ti isti navijaci uradili? Ili samo znas blatiti o necemu za sto si i sam priznao da nisi upucen?
Last edited by BlueBlood on 18/09/2012 19:06, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#105 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by -LIBERO- »

palermo wrote:

... ali podsjetio bih te, da ako ne postoji kolektivna odgovornost onda ne možeš nikada tražiti od recimo naroda u Srbiji da preuzme odgovornost za naše tmurne devdesete .

...................

A po mom dubokom mišljenju otklon od principa kolektivne odgovrnosti nas nužno vodi samo u nove začarane krugove. Dakle, da li ti kao pripadnik Hrdi zla, kao dio te subkulture preuzimaš svoj dio odgovrnosti za ono što rade tvoji.

.............................

Ovo drugo ti nitko ne uskraćuje, ti možeš za svoj novac iži po svojoj državi, svojim novcem platiti kartu, i gledati tim za koji navijaš

- Ja i ne trazim od naroda u Srbiji da preuzme bilo kakvu odgovornost. Trazim licnu odgovornost, komandnu odgovornost. Duboko sam uvjeren u princim LICNE ODGOVORNOSTI. Niti mislim da su svi Srbi krivi, niti bih bio za to da se svima kolektivno sudi zbog cina genocida koji su provodili neki pojedinci. To i jeste princip sudjenja u Hagu.

-za sta da preuzmem odgovornost?? Ako mojih 30setak jarana, koliko god ih poznavao ili bio blizak sa nima, ode 10 sati prije u grad gdje ce biti utakmica, razlupaju pab, potuku se..ili sta bilo drugo, to je njihov licni cin. I siguran sam, da su svjesno usli, barem u rizik, da za taj cin odgovaraju. Ja ne znam na koji nacn bih ja trebao preuzeti do odgvornosti zbog tog njihovog cina??? (opet matrica primjera iz Mostara, posto je najsvjeziji primjer).

- E pa zeznuo si se. To mi se itekako uskracuje. vise puta se desilo da policija zaustavlja osobna auta, i da cisto legitimiranjem i onako "odokativno" prosudi da se radi o navijacima i da ljude vrati nazad, cisto ne da da udju u neki grad. Prosle sezone se desilo da se na stadionu u Zenici, na ulazu u stadion i pored kupljene karte za tu utakmicu, legitimisu pojedinci onako nasumicno, i kada se vidi u icnoj ono "Sarajevo" da se momci vracaju sa ulaza. :-)

Ovaj cin zabrane gostovanja, policija u najcescoj mjeri tumaci na nacin mogucnosti provodjenja samovolje i po nekom ne utvrdjenom principu, jako cesto se desi da ti jednostavno ne daju da za svoj novac, svojim automobilom doputujes u drugi grad..kao ni da za svoj novac kupis kartu i udjes na stadion. Sto je svakako najradikalniji vid uskracivanja slobode kretanja na odruciju ove drzave.

Rado bih nastavio diskusiju po ovom pitanju, narocito sa pojedincima koji su odavno moji drugovi na forumu,ali "huliganski" :D :lol: poriv me vuce ka Kosevu, i KUP utakmici moga kluba.
Vi se "hvatajte" LP, ja odoh na Kosevo..pa nastavljamo sa dikusijom , ako se tema do tada ne zakljuca. Ali ne vjeruem, jer ce ovi, barem bordo, "huligani" biti na Kosevu :mrgreen: :dance: :thumbup:
hrastov žižak

#106 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by hrastov žižak »

Za ovo pitanje treba konsultovati Jaspersa :lol:
burek_in_space

#107 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by burek_in_space »

@NEMOHOES, smiri strasti...
NEMOHOES

#108 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by NEMOHOES »

burek_in_space wrote:@NEMOHOES, smiri strasti...
kako,pito najdraza?
Stari

#109 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by Stari »

Ne kontam ...zasto je sjedenje uz TV-aparat i diskutovanje o tako tim stvarima ..."salonsko izdrkavanje" ...a recimo kad Englezi na mrtvo zgaze 40 Italijana se to naziva valjda "subkulturni cin". ?

Fudbal je bio porodicna zabava ... sve dok to ponovo ne postane - njegov kraj se sve jasnije i jasnije nazire. Od subkulturnjaka veci problem za buducnost fudbala su jedino pretjerana komercijalizacija i elitizacija nogometne igre. Jos jednom se ponavljam ...sve sam ovo bio iznio vec jednom ranije ... ali mozda je vrijedilo ponoviti. Dvije su dakle velike rane fudbala koje su ga jednom nogom vec smjestile s onu stranu zivota.
burek_in_space

#110 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by burek_in_space »

NEMOHOES wrote:
burek_in_space wrote:@NEMOHOES, smiri strasti...
kako,pito najdraza?
Popij pivo, posexaj se, zapali joint :mrgreen:

Ne sad ozbiljno, ako se tebi ne svidja mishljenje oponenta, ne morash raspravu svoditi na lichni nivo, ubij ga kontraargumentima. :wink:
Liska

#111 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by Liska »

Podržavam ovakvu odluku Komiteta. Jednu stvar ne shvatam kod navijača. Ako ih policija prati, pretresa, kontrolira to je onda ugrožavanje njihovih prava. Kad policija ne odradi svoj dio posla, imamo velike sukobe pa i mrtvu glavu. Onda opet krive policiju. Svi su krivi sem navijača. Zbog par tisuća njih mora trpjeti nekoliko miliona drugih koji nemaju živaca gledati nekvalitetan nogomet i koji imaju pametnijeg posla u životu. Kad zbrojim sve ove navijače u primjerice Mostaru, na obje strane, dobiješ jedan skup adolescenata koji se furaju na vođe sa kriminalnim dosjeima, a svi skupa nemaju ni jednu pristoju srednju školu. Uglavnom više manje u pitanju su socijalni slučajevi koji sem utakmica ništa drugo ne rade u životu. I žive za vikend kad će napraviti belaj na gostovanju i čitava se priča svodi na tome kako su oni nekome j e b a l i majku sve dok nije uletila murija. I sad zbog takvih društvenih propaliteta moraju trpiti svi ostali. Nije mi se jednom desilo da mi je kamen proletio tik ispred glave dok sam mirno sjedio u gradu sa ženom i djetetom. Otada pomno pratim sva zbivanja i gledam da ne budem na ulici kad su tzv. veliki derbiji. Po čemu je pravo navijača jače od moga prava da šetam gradom sa svojom obitelji?
Ako navijači krive politiku ili neke huligane u svojim redovima, zašto ne raščiste sa njima? Ne može policija i tužiteljstvo odraditi sve. Da bi npr. tužiteljstvo odradilo svoj dio posla, policija mora imati čvrste i nepobitne dokaze da je npr. taj i taj navijač ozlijedio tog i tog ili da je oštetio to i to auto. Takva osoba će dobiti neku kaznu, ali će svaki građanin morati podnositi posebnu građansku parnicu za naknadu štete od nekoga koji nema para ni prihoda iz kojih bi namirio štetu. Dakle, nijedna država nema sredstava rješavati navijače preko građanskog prava nego prave posebne zakone. Ali svaki zakon zahtjeva sredstva pa bi bilo jeftinije jednostavno zabraniti bilo kakve navijačke skupine sve dok same ne pokažu kako su se promijenile i kako više neće praviti nerede.
Tko pogleda neke stare snimke utakmica iz 60-ih i 70-ih godina, vidi pune stadione. Otkada su se pojavile navijačke skupine opada broj gledatelja a raste broj navijačkih incidenata. Klubovi bi trebali skontati jesu li im bitnije navijačke skupine ili im je bitnije da se na stadione vrati publika kakvu su nekada imali. Bez publike će klubovi vegetirati i na kraju propasti.
palermo

#112 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by palermo »

-LIBERO- wrote:

- Ja i ne trazim od naroda u Srbiji da preuzme bilo kakvu odgovornost. Trazim licnu odgovornost, komandnu odgovornost. Duboko sam uvjeren u princim LICNE ODGOVORNOSTI. Niti mislim da su svi Srbi krivi, niti bih bio za to da se svima kolektivno sudi zbog cina genocida koji su provodili neki pojedinci. To i jeste princip sudjenja u Hagu.

-za sta da preuzmem odgovornost?? Ako mojih 30setak jarana, koliko god ih poznavao ili bio blizak sa nima, ode 10 sati prije u grad gdje ce biti utakmica, razlupaju pab, potuku se..ili sta bilo drugo, to je njihov licni cin. I siguran sam, da su svjesno usli, barem u rizik, da za taj cin odgovaraju. Ja ne znam na koji nacn bih ja trebao preuzeti do odgvornosti zbog tog njihovog cina??? (opet matrica primjera iz Mostara, posto je najsvjeziji primjer).

- E pa zeznuo si se. To mi se itekako uskracuje. vise puta se desilo da policija zaustavlja osobna auta, i da cisto legitimiranjem i onako "odokativno" prosudi da se radi o navijacima i da ljude vrati nazad, cisto ne da da udju u neki grad. Prosle sezone se desilo da se na stadionu u Zenici, na ulazu u stadion i pored kupljene karte za tu utakmicu, legitimisu pojedinci onako nasumicno, i kada se vidi u icnoj ono "Sarajevo" da se momci vracaju sa ulaza. :-)

Ovaj cin zabrane gostovanja, policija u najcescoj mjeri tumaci na nacin mogucnosti provodjenja samovolje i po nekom ne utvrdjenom principu, jako cesto se desi da ti jednostavno ne daju da za svoj novac, svojim automobilom doputujes u drugi grad..kao ni da za svoj novac kupis kartu i udjes na stadion. Sto je svakako najradikalniji vid uskracivanja slobode kretanja na odruciju ove drzave.
Ok, shvatio sam da ne prihvataš pojam kolektivne odgovrnosti. Kao što rekoh, duboko sam uvjeren da je to pogrešno, ali ću odustati od te tematike, jer bi nas odvukla daleko. A primjeri kojih bih mogao nabrojati na stotine idu dalje od fudbala.

Ako uhvatim vremena, odoh i ja sutra da gledam Mladost iz Svilaja, i to Donjih...na dedarsku trbinu, naravn o :D
just principe

#113 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by just principe »

PET /5/ stranica oko nicega. Zabranjeno gostima da dolaze i tacka ! Zar se mora diskutovati oko toga. Dakle, nema dolaska i pomirite se s tim.
p.s. Domaci navijaci ne mogu svoj stadion napuniti a nesto se zgrozavaju sto ne mogu u goste. Strasno :roll: :shock:
BlueBlood

#114 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by BlueBlood »

Pricate o fudbalu i navijacima ko zene kakve :roll:
Charuga
Globalni moderator

#115 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by Charuga »

Alfa159 wrote:pjesma ultrasa nikad ne prestaje
jebo one sto, sto bi da nestane
baklje dimovi, šalovi zastave
uvijek ultrasi pjesmu nastave

Znaci sva je fora kad SELJAK koji ili ne prati nogomet(domaci), nego samo gleda Ligu Sampiona gdje je sve izrezirano do stote i konta: "Vidis kako fino oni u Njemackoj navijaju" Pa seljacine vise je belaja 5x u Njemackoj u Holandiji u Italiji u Madjarskoj, Ceskoj, Belgiji, Grckoj, Turskoj nego kod nas, ALI POSTO SELJACINE NIKAD NISU OTISLE NA KOSEVO NEGO SAMO BULJE U LIGU SAMPIONA IZREZIRANU onda pricaju sta pricaju.
Ako opet bude zabrana gostovanja, odma sljedece kolo svi da se dignu i za svojim klubovim pa neka nas murija ganja sirom Bosne i Hercegovine.
SRUSICE HORDE SVE KORDONE!!!
Sljedeci put probaj bez onog SELJAK ...
elcaliente

#116 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by elcaliente »

Puno forumasa krivi drzavu i policiju. A dali se iko zapitao, koliko kosta svaki vikend akcija policije na pratnji tih utakmica? U ovolikoj recesiji daju se milioni sa obezbjedjenje utamkmica samo zato sto se navijaci sami neznaju kontrolisati i ponasati. Ko ce platiti ljudima kada im navijaci polupaju izloge, radnje ili ostete auto?
Ja mislim da bi se klubovi i navijaci morali organizovati, ako vec nisu u stanju da se sami kontrolisu onda bi se trebao donjeti zakon o jednom fondu koji ce puniti klubovi i navijaci. Iz tog fonda se mogu platiti odstete ljudima i policijske akcije.

Zanimljivo je da jos niko od tkzv "navijaca" nije odgovorio na pitanje koje je vise postavljeno na ovoj temi. Pa da ponovim:
Zasto ostali navijaci nisu prijavili policiji momke koji su pravili nerede zadnja dva vikenda? Pa time dokazali da ne podrzavaju to ponasanje i da nisu svi huligani.
cyprus

#117 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by cyprus »

BlueBlood wrote:Pricate o fudbalu i navijacima ko zene kakve :roll:
Što će reći: ako se protiviš belaju i nasilju... žena si? :mrgreen:
BlueBlood

#118 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by BlueBlood »

...samo manje da kukaju ovi koje niko nije diro :mrgreen:
Edin H.

#119 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by Edin H. »

BlueBlood wrote:...samo manje da kukaju ovi koje niko nije diro :mrgreen:
Kako ce ih dirati bolan kad ne idu ni na domace utakmice, a kamoli na gostovanja? :shock:
cyprus

#120 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by cyprus »

Edin H. wrote:
BlueBlood wrote:...samo manje da kukaju ovi koje niko nije diro :mrgreen:
Kako ce ih dirati bolan kad ne idu ni na domace utakmice, a kamoli na gostovanja? :shock:
Ja kad sam zadnji put bio na domaćoj prvenstvenoj utakmici prije neke tri godine, rečeno mi je: upozoren sam od strane susjednog navijača - ovdje se ne gleda utakmica, ovdje se navija, utakmicu gledaj kod kuće... I tako, poslušam ja savjet :mrgreen: i evo fino mi :mrgreen:
Stari

#121 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by Stari »

Ja kako god okrenem ... ne znam kako da tumacim ovih zadnjih par komentara ...i ovu sliku na kraju ... ? To neki fazon?

Diskriminatorski mi zaudara ...al sve kontam mozda ja to nesto kontam pogresno ... a za ovih evo 9 godina otkako sam clan ovdje nikad nikog nizbog cega nisam prijavljivao moderatorima - pa necu to ni ovog puta uraditi - ...al haj stvarno ...al mislim stvarno ...sta ovo treba da znaci?

:? YBM-liga ako ovo sve skupa zajedno nije izvaljeno iz baglama ... :cry:
Djubre_

#122 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by Djubre_ »

odesveuhonduras wrote:Nisi nazvao papcima, ali priča "pričaju oni koji ne idu na gostovanja" je glupa do bola..

Normalno da ne idem na gostovanja, (da budem jasan, nije to moja furka sve kad bi sami akademici išli), ali i kad bi mi bila furka ne pada mi na pamet da idem na gostovanje niti da se "u putu sretnem" sa klošarima, narkomanima i sitnim kriminalcima, a takvih je među navijačima ko u priči koliko god se vi ljutili, a to pokazuju svi belaji koje navijači konstantno prave, ne samo u našoj državi nego širom Evrope gdje države nisu odlučile da se brutalno obračunaju s njima.

Kad navijači svoje klubove budu pratili sa ciljem da ih podrže na normalan način, da se zabave i jer jednostavno vole fudbal, fudbalsku zafrkanciju i sl, ja, iako ni tad neću hodati po dunjaluku zbog fudbala jer definitivno nisam u tom fazonu, ću to bez problema podržati.

Ali dok su navijači testosteronski čopor koji privlači maloljetne i punoljetne klošare, dok su vam vođe isti takvi, ja ću uvije reći da bih u potpunosti zabranio sve organizovane navijačke grupe. Naravno da nisu svi navijači takvi, ali dobar dio jest, i umrijet ću, ali neću skontati kako normalan čovjek može sebi dopustiti da bude dio nečega u kojem se okuplja takva bagra. Kako normalan čovjek može stati na tribinu sa probisvjetima i identifikovati se s njima u bilo kom pogledu..
Ja ti predlazem da ides šah pratiti.. Navijace nazivas klosarima, narkomanima, sitnim kriminalcima.. Dovoljno si rekao da vise ne citam tvoje komentare.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#123 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by odesveuhonduras »

ne nazivam ja navijače klošarima i kriminalcima, već klošare i krimnalce nazivam klošarima i kriminalcima. To što navijači kontaju da su zaštićena vrsta i da niko ne smije progovoriti o stvarima koje se događaju svake hefte haman, niti prozvati klošare i kriminalce među navijačima je nebitno skroz, bar meni.

A ho'š čitat ili nećeš, kako ti volja..
Puno forumasa krivi drzavu i policiju. A dali se iko zapitao, koliko kosta svaki vikend akcija policije na pratnji tih utakmica? U ovolikoj recesiji daju se milioni sa obezbjedjenje utamkmica samo zato sto se navijaci sami neznaju kontrolisati i ponasati.
Čitam jučer izjavu nekog engleskog šefa policije. kaže - zašto samo sa fudbalskim navijačima imamo problem. Pa navede frajer Wigan i usporedi ragbi i fudbalski klub u tom gradu. I kaže - kad igra ragbi klub, bude više navijača nego na fudbalskoj utakmici, a policija uopće ne osigurava tu utakmicu. Nijednog policajca nema. A kad igra fudbalski klub koji ima najlošiju posjetu u ligi, ne možeš progaziti od policije. A još u njih nema nekih većih incidenata..

I baš sam onda kontao - ko u nas plaća policiju na stadionima, pratnji navijača i sl. Znam da klubovi plaćaju privatna osiguranja, je li oni plaćaju i policiju ili to raja koja, zamisli, ne ide na utakmice, pokriva?
Stari

#124 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by Stari »

I baš sam onda kontao - ko u nas plaća policiju na stadionima, pratnji navijača i sl. Znam da klubovi plaćaju privatna osiguranja, je li oni plaćaju i policiju ili to raja koja, zamisli, ne ide na utakmice, pokriva?
Nemas se tu sta kontati ... to placas ti ... odnosno tvoji starci ... komsije i svi ostali koji poreze i drustvene samodoprinose (tako se to zvalo prije rata) .... klosari, hostapleri to obicno ne placaju ili vrlo rijetko :D .

Od jednog od mojih poznanika kcer studirala socilogiju ... pa mi ovaj pricao , veli : imaju predmet (u slobodnom prevodu) "mladalacke grupe i subkulture" ... i gledaj sta rade, na predavanjima im pustaju filmove:

http://www.imdb.com/title/tt0119114/

http://www.youtube.com/watch?v=AU7_SMty_sc

Uh rekoh dobra svirka "the Who" sam gotivio u mladosti ...Arsenal i ne bas previse. Zamislih se tad ...zar je fakat dotle doslo da se o tome sad uci na sociologiji ... ? Nisam ga se usudio pitati u cemu je fazon ... dovoljno mi bijase spoznaja da je to sad vec u domenu socijalnih radnika ... a posto nisam te struke -
sinuhe

#125 Re: Zabrana organizovanog odlaska gostujućih navijača

Post by sinuhe »

Djecija posla.
Post Reply