Miševi u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Nisrin

#101 Re: Miševi u Sarajevu

Post by Nisrin »

Došao Mujo u New York i iznajmi stan. Kad je došao u stan vidi da je pun miševa i hoće to prijaviti gazdi, ali ne zna engleski. Zovne Mujo gazdu pa će skontat nešto:
-"What's the problem?"
-"Mmmm... Tom... and... Jerry... u know?"
-"Yes, I know!"
-"Mmmm... e pa Jerry..."

Ovako ti je nesto slicno i u Sarajevu, pa da znas... :mrgreen: Posto si izdaleka nadam se da ces se moci fino sporazumjeti sa gazdom :D

Savjet plus: Kupi paladin goudu, nista drugo osim tog sira nece! :run:
Cuba Libre

#102 Re: Miševi u Sarajevu

Post by Cuba Libre »

JimMorrison wrote:
Nisam rekao gRadi, nego gadi! Evo, recimo ovo: http://www.youtube.com/watch?v=8kJWP_80dTM
Necu da te prepadam ali obrati pažnju u videu negdje oko 05:22 miševi su počeli i da lete :D
Irfy

#103 Re: Miševi u Sarajevu

Post by Irfy »

Irfy wrote:Jarane koji smo mi kreteni. Pa recite covjeku iskreno brate. Eto neka teta je vidjela misa, a ja nisam -- godinama, i niko od uze mi raje nije. JimMorrisone, nece ti pacovi biti problem, ne brini.
Cisto da update-ujem: stari mi rece da je juce uhvatio malenog misa u podrumu. Otprilike od poslije rata prvi put ja mislim.
Pitar s Kariba

#104 Re: Miševi u Sarajevu

Post by Pitar s Kariba »

ma previše se te stvari dramatizuju, prijatelju. nema ih još uvijek puno na ulicama, većinom su u kanalizaciji .. samo se malo pripazi kad budeš išao u wc i to je to. imaš sad u svakom hotelu u sarajevu ove hvataljke za podizanje poklopca od šolje.

Pravi Valter

#105 Re: Miševi u Sarajevu

Post by Pravi Valter »

Ne izdrzah ovaj put da se ne ukljucim....

Dragi moj i izrazito posteni Jime. Ovde ti mi imamo taj problem sa misevima. Ne vjeruj ovima sto ti govore da ih ovde nema. IMA! LAZU TE! Ali, ako slucajno i dodjes u Sarajevo, jer sad i nisam siguran u to posto si dobio provjerenu informaciju, iz prve ruke, o strahovitoj navali miseva, ti bar imas izlaznu varijantu. Kad te napadne i kad se nadvije nad tebe da te u jednom zalogaju pojede, jer nije on ajkula da jede nogu po nogu, ovi nas jedu u komadu, ti mu samo zapjevaj:

THIS IS THE END, MY ONLY FRIEND, THE END......... :run:
blablla

#106 Re: Miševi u Sarajevu

Post by blablla »

Maksuz se prijavih, da prenesem svoje iskustvo sa misevima.

Ima tih situacija tona, ali ovo veceras je vec bezobrazluk. Nisam neki veliki ljubitelj kafe, ali s vremena na vrijeme narucim samo zbog onog keksica i tamam se pripremimh umociti u kafu, kad ne lezi vraze, eto ti njih, ne jedan, nego copor, te povuci-potegni i na kraju ja ostadoh bez keksica :/ Sve se dalo trpiti, ali ovo je vec previse!

:-D
GoPlay

#107 Re: Miševi u Sarajevu

Post by GoPlay »

babyline wrote:ne znam je li do teme ali mene lagano fata strah od miseva po gradu... haj po ulicama kad ih vidim :shock: .. ali kad bi mi neki iskocio iz pastete ja bih :run:
jos uvijek je dobro dok ne vidis ove bijele sto lete... crvenih ociju... e.. hipnotise te i nema micanja.... :skoljka:
sheilak

#108 Re: Miševi u Sarajevu

Post by sheilak »

Ja sam skoro vidjela par miseva, onih omanjih, na livadi ispred zgrade. Pacove nikada nisam u SA vidjela. A sta je problem sa misevima? Je li Jim gadljiv? Pa, meni su hiljadu puta gori zohari :-? Mis ti nece nista.

Osim, naravno, u pojedinim, ekstsremnim slucajevima, poput ovog:

:D
Ambrozija

#109 Re: Miševi u Sarajevu

Post by Ambrozija »

ova tema je postala hit na facebooku :D
ODVRATAN_i_GADAN

#110 Re: Miševi u Sarajevu

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Pusti se ti misOva Pokojnice nego obrati paznju na Vrtlare jer su oni opasni i napadaju sve redom... Ako si pomislio da su to pravi vrtlari u debeloj si zabludi jer ovi se setaji sa motikicama ali nista ne kopaju nekog samo cika-caka pa te po glOvi spotakne ako ispustis bilo kakav zvuk slican onom junackom "av-av"! Ako mislis da petljam i lazem zaboravi da sam ovo napisao ali kada ti iskoci Vrtlar... I pacov ce ti biti najmiliji!

p.s. Tamburas li ti sta? :)
timurv123

#111 Re: Miševi u Sarajevu

Post by timurv123 »

Samo pazi, ako vidis rupu u Hotelu Grand, imaju ove nove moderne zamke, nemoj gurat ruke !!!

http://www.youtube.com/watch?v=J0T-DceJ ... re=related

A takodjer, novi nacin unistavanja miseva ukljucuje proizvodnju nove vojske ninja-bengalskih macaka, a snimili su i trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=F_oQALXN ... re=related
kenzo

#112 Re: Miševi u Sarajevu

Post by kenzo »

evo gledam i po youtube..i ne kontam kako mis moze roniti i izlaci iz wc solje? :D
kokuz_sa

#113 Re: Miševi u Sarajevu

Post by kokuz_sa »

ja nocas pacova vidih :-)

nisam ga vidio od rata u Sarajevu..
vise sam jezeva nekidan vidio u jednoj sedmici nego miseva za 20godina

garant je tema kriva..tj ubijedjen sam da je pokretac teme odgovoran za najezdu misva..

btw bez zenancije..sjedoh sad na klupu oko 22h navece..kad kako ima jedna trafika i kanta kod nje..lijepo dodje pacov iz trave do kante ..podize se na zadnje nogice isto da sjedi..nesto ponjusi par puta okrenu se i ode u travu
Hemera

#114 Re: Miševi u Sarajevu

Post by Hemera »

bila emisija davno na discovery channel i kako se miš provuče kroz one uvrnute žljebove u wc šolji sad pa sad :-)
presjekli su je na pola,stavili staklo sa strane i on serbez se provuče
kenzo

#115 Re: Miševi u Sarajevu

Post by kenzo »

ne kontam onaj uvrnuti dio u solji..dokle voda ide... :D pa me buni kako moze ronit
SARAJKA

#116 Re: Miševi u Sarajevu

Post by SARAJKA »

Morise Alaha ti ne dolazi u Sarajevo samo nam jos ti trebas :dance:
lajkujMe

#117 Re: Miševi u Sarajevu

Post by lajkujMe »

Tek sam se sad sjetio, prije mozda mjesec dana kod elektroprivrede dole ispod mosta na slapu bila grupica povecih miseva mozda 4-5 njih u sred bijela dana se kupali i cistili :shock: nisam puno obracao paznju jer mi se zurilo a i bili si tu dole "daleko" od mene :D

A prije 3 godine ispred svoje zgrade vidio sam kako predvecer pacov mrtvo hladno seta tu, sta je bilo zadivljujuce da sam morao pogledati dva puta i protrljati oci da se uvjerim da je to pacov a ne cuko :shock: ocami s repom bio je veci od 1 metra ogromno stvorenje.

Osim deretizacije problem u gradu je i takodjer sto su psi lutalice mahom otjerali sve macke, u mom naselju je prije bilo puno macki sad ih veoma veoma rijetko vidjam.

Pa tako nestankom prirodnog neprijatelja + ljudskog neprijatelja oni imaju sansu da se pare i razmnozavaju do mile volje :dance: :dance:
LXA

#118 Re: Miševi u Sarajevu

Post by LXA »

I slucajno se nemoj kretat oko stadiona Kosevo ili ti ga Asim Ferhatovic - Hase, gore ima najvise MISEVA !!!
afa87

#119 Re: Miševi u Sarajevu

Post by afa87 »

LXA wrote:I slucajno se nemoj kretat oko stadiona Kosevo ili ti ga Asim Ferhatovic - Hase, gore ima najvise MISEVA !!!
jesmo ludi sta je ovo vako
Mr Hiccup

#120 Re: Miševi u Sarajevu

Post by Mr Hiccup »

afa87 wrote:
LXA wrote:I slucajno se nemoj kretat oko stadiona Kosevo ili ti ga Asim Ferhatovic - Hase, gore ima najvise MISEVA !!!
jesmo ludi sta je ovo vako
bezbeli je doruckovao humor jutros, prije nego je skontao fintu kako se registrovat na forum pa je ovako sasav.

nego (s)morisone, ja nesto kontam koja li je tebe muka natjerala na otvaranje ove teme i skontam da si ustvari ti predstavnik misije zajednice sarajeva i da si ko folE otvorio temu da bi neofirno propitao da li vas mi, obicni stanovnici ovog grada, primjecujemo kako nam polako zauzimate prirodno staniste? dobro ste vi to.

jime, jime, misa li ti tvoga...
Pitar s Kariba

#121 Re: Miševi u Sarajevu

Post by Pitar s Kariba »

Hemera wrote:bila emisija davno na discovery channel i kako se miš provuče kroz one uvrnute žljebove u wc šolji sad pa sad :-)
presjekli su je na pola,stavili staklo sa strane i on serbez se provuče
kenzo wrote:ne kontam onaj uvrnuti dio u solji..dokle voda ide... :D pa me buni kako moze ronit
nikakav problem za pacove :-)

kako sam ovo vidio, ne zadržavam se na šolji ni sekunde više nego što je nophodno :D samo pomislim šta da me nešta ćopne odozdo :shock:

:-)
baja

#122 Re: Miševi u Sarajevu

Post by baja »

pala cijena stanova u sarajevu za 40%....razlog znate :D
pakica_

#123 Re: Miševi u Sarajevu

Post by pakica_ »

ahahhahahha, kakvi ste vi samo likovi, preplakah!! :lol: :lol: :lol:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#124 Re: Miševi u Sarajevu

Post by arman1 »

Upalim TV, grozota. Otvorim novine, opet isto. Životinjska farma. Gladni vukovi nas vode, a mi ne zna se jesmo li miševi ili ovce.
haps01

#125 Re: Miševi u Sarajevu

Post by haps01 »

Gdje kola nema, mačke miševe vode.
Post Reply